مواد لازم برای تهیه حلوای هویج ارومیه ای
تهیه حلوای هویج ارومیهای یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین دسرهای ایرانی است. مواد اولیه جهت تهیه این حلوا برشته شدن هویج، قند، روغن و پودر دارچین میباشد. در ادامه به توضیح هر کدام از این مواد پرداخته شده است.
- هویج: برای تهیه حلوای هویج ارومیهای نیاز به یک کیلوگرم هویج دارید. هویج را باید پوستهای خود را پاک کنید و بعد از شستشو با چاقو به قطعات کوچک شدهاش، برای آمادهسازی حلوا آماده کنید.
- قند: جهت تهیه حلوای هویج ارومیهای، به دویست گرم قند احتیاج دارید. این قند قابلیت تغییر براساس نیاز شیرینیدوستان دارد ولی برای طعمی مطلوب باید دقیقاً از میزان مورد نظر استفاده کنید.
- روغن: در تهیه حلوای هویج ارومیهای از یکی و نیم پیمانه روغن استفاده میشود. پیشنهاد میشود روغن بدون بو و مضر و با کیفیت را خریداری کنید.
- پودر دارچین: این مواد اولیه جهت تهیه حلوای هویج ارومیهای بسیار مهم میباشد. برای تهیه حلوای هویج ارومیهای، به یک قاشق چایخوری پودر دارچین نیاز دارید. این پودر باعث میشود حلوا عطر و طعمی بسیار خوشمزه داشته باشد.
در نهایت، پس از آمادهسازی و تهیه همه مواد، میتوانید با دنبال کردن دستورالعملهای زیر، حلوای هویج ارومیهای خود را تهیه کنید.
طریقه تهیه حلوای هویج ارومیه ای
هلوای هویج ارومیه ای یکی از خوراکی های پرطرفدار در آشپزی کشورمان است که به دلیل مزه و طعم خوش آن، مورد توجه بسیاری از افراد قرار میگیرد. این حلوا با استفاده از هویج، بستنی، پودر قند، روغن گیاهی و نخود فرنگی تهیه میشود و در همه فصول سال، به عنوان یک خوراکی محبوب و سالم مورد استفاده قرار میگیرد.
اولین مرحله در تهیه حلوای هویج ارومیه ای، خرد کردن هویج است. برای خرد کردن هویج، آن را با چاقو تمیز شده خرد کرده و سپس آن را برای چند دقیقه در دیگ کوچکی بردارید تا هویج نرم شود. سپس، هویج را از دیگ بیرون آورده و آن را در مخلوط کن ریخته و آن را به همراه بستنی، پودر قند و روغن گیاهی روی هم بریزید.
در مرحله بعد، نخود فرنگی را نیز به مخلوط بالا اضافه کنید و همه مواد را باهم ترکیب کنید تا مواد خوبی با هم ترکیب شوند. بهتر است در هنگام ترکیب کردن، سرعت مخلوط کردن را به کمک میکسر پایین بیاورید تا مواد در مخلوط کن قرار داشته باشند.
حال با استفاده از قالب های کوچک، مخلوط خود را شکل دهید و آن را در فریزر قرار دهید تا محصول شما بعد از چند ساعت یخ شدن، آماده مصرف شود. میتوانید حلوای هویج ارومیه ای خود را با دار کردن آن در یخچال، به مدت تا یک هفته نگهداری کنید. با دار کردن حلوا، میتوانید هر زمانی که خواستید از آن استفاده کنید و از لذت مزه و طعم خوب آن لذت ببرید.
نکات مهم در تهیه حلوای هویج ارومیه ای
حلوای هویج ارومیه ای یکی از شیرینیهای سنتی و خوشمزه است که در استان آذربایجان غربی و به خصوص در شهر ارومیه معروف است. این شیرینی توسط خانمهای این منطقه با استفاده از هویجهای تازه و محلی، آرد، شیر، نمک، دارچین و زعفران تهیه میشود.
برای تهیه حلوای هویج ارومیه ای، ابتدا هویجها را پاک کرده و رنده میکنیم. سپس آرد را با هویجهای رنده شده مخلوط کرده و به صورت خمیری در میآوریم. در این مرحله بهتر است از نوع آردی که برای تهیه رشته و نان استفاده میشود، استفاده نکنید تا حلوای تهیه شده آرم باشد. مقدار شیر و دارچین به طوری تنظیم میشود که به خوشمزگی و مزه مناسب حلوا کمک کند.
سپس، خمیر حاصل را در قابلمه با سر بلند به مدت یکساعت میپزیم تا از هم جدا شود و حالت حلالی به خود بگیرد. سپس، به این خمیر شکر و زعفران هم اضافه میشود تا مزه ترش شیرینی کند و رنگ زیبایی به حلوا بدهد.
در نهایت، خمیر را در قالبی مانند کاسه یا قالب حجیم و به شکل دلخواه به خوبی تزیین کرده و به مدت دو سه ساعت در شرایط گرم نگه میداریم. پس از خنک شدن، حلوا آماده سرو و عرضه به عزیزان شماست. در نگهداری از حلوا، بهتر است در دمای خنک و خشک نگهداری شود تا از خود رطوبت بگیرد و خود به خود سفت و نرم نشود.
چگونگی ذخیره حلوا و مدت ماند آن
حلوا به عنوان یکی از محصولات شیرینیای پرمصرف در اکثر کشورها رایج است. یکی از مشکلاتی که ممکن است برای مصرف کنندگان در مورد حلوا به وجود بیاید، نگهداری آن و مدت ماند آن است. برای اینکه حلوا به طور مدت زمان بیشتری نگهداری شود و در شرایط بهداشتی مناسبی قرار داشته باشد، باید به نکاتی توجه کرد.
اولین نکته این است که در ذخیره حلوا، باید از دمای مناسبی استفاده شود. بهترین دمایی که برای نگهداری حلوا مناسب است، در حدود ۲۲ درجه سانتی گراد میباشد. در صورتی که دمای محیط از این حد بالاتر باشد، رطوبت حلوا افزایش مییابد و احتمال تغییر رنگ و طعم آن بیشتر میشود.
دومین نکته این است که برای نگهداری حلوا مدت بیشتر، باید به نحوه بستهبندی مناسب آن توجه کرد. بهترین روش برای بستهبندی حلوا، دو لایه پلیتکس است. این مواد باعث حفظ ترطیب و اندازهی سرخی حلوا میشوند و احتمال تغییر طعم و رنگ حلوا را به حداقل میرسانند.
سومین نکته، شیوه نگهداری حلوا در داخل یخچال است. در صورتی که حلوا در دمای پایینتر از ۱۴ درجه سانتیگراد نگهداری شود، باعث سفت شدن آن میشود. بهترین روش برای نگهداری حلوا، قرار دادن آن در دمای مناسب محیط بدون یخچال است که مدت زمان آن رو به افزایش میبرد.
به همین دلیل، میتوان به این نتیجه رسید که برای نگهداری حلوا و افزایش زمان ماند آن، باید از دمای مناسب، بستهبندی مناسب و شیوه نگهداری صحیح استفاده کرد. بدین ترتیب، صرفهجویی در هزینه خرید مجدد حلوا و همچنین کاهش نگرانی مصرفکنندگان، به دست میآید.
طرز تهیه سس حلوای هویج ارومیه ای
سس حلوای هویج یکی از شیرینیهای سنتی و خوشمزه شهر ارومیه است که برای صبحانه یا شام معمولاً همراه با چای یا قهوه سرو میشود. برای تهیه این سس به سه مرحله اصلی نیاز داریم: تهیه حلوای هویج، تهیه شیرینیسازی و تهیه شیره.
در مرحله اول، باید هویجهای تازه را پاک کرده و رنده کنیم. سپس با تایمر یک سری از چیپس های هویج را 45 دقیقه در فر قرار داده و به صورت تخم مرغی برش میزنیم. سپس دوقلوها را به هم لغزانده و یک کاسه را خالی میکنیم.
مرحله دوم تهیه شیرینیسازی است. برای تهیه این شیرینیسازی، پودر قند، آبلیمو، پودر زردچوبه و عسل را در یک کاسه مخلوط کرده و روی حرارت کم گذاشته تا مواد خوب مخلوط شوند. بعد از آن دو تا سر مربا زردرنگ و آبلیمو را اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا مواد کاملاً مخلوط شوند.
در مرحله سوم، باید شیره را تهیه کنیم. برای تهیه شیره، پودر قند، آبلیمو و آب را روی حرارت بالا قرار داده و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. سپس حرارت را کم کرده و به آرامی هم بزنید تا شیره مانند شکل بگیرد.
پس از اینکه تمام مراحل تهیه کردیم، باید سس حلوای هویج را تهیه کنیم. برای این کار، حلوای هویج را روی بشقاب سفیدی قرار داده و به صورت دایرهای درست میکنیم. در مرکز دایره، شیرینیسازی را ریخته و به هویجها پخش میکنیم. در نهایت، شیره را اضافه کرده و سس حلوای هویج را آماده سرو کردن میکنیم.
چگونگی تزیین حلوا با سس و پودر زعفران
تزیین حلوا با سس و پودر زعفران یکی از روشهای بسیار زیبا و خوشطعم است که در جشنها و مهمانیهای خانهای بسیار کاربردی است. در این روش، حلوا باید ابتدا در قالبهای مخصوص انتخاب شده و به صورت مربعهای کوچکی درآورده شود. سپس سس مخصوص تزیین حلوا را حاوی عصاره روز و شکر و پودر زعفران را میتوانید با توجه به سلیقه خود انتخاب کنید.
برای تهیه سس تزیین حلوا، شما میتوانید از شیر، ماست، سایر مواد شیرینکننده و پودر زعفران استفاده کنید. پس از آماده کردن سس، آن را با استفاده از قاشق روی قطعات حلوا ریخته و تمامی قطعات را به صورت یکنواخت پوشش دهید. سپس برای تزیین حلوا، میتوانید از پودر زعفران نیز استفاده کنید.
برای تزیین حلوا با پودر زعفران، این ماده را با توجه به اندازه و تعداد حلواهایی که باید تزیین شود، به قسمتی از حوضچه پودرک که برای این منظور طراحی شده است، انداخته و از روی هر قطعه حلوا به همراه سس قبلیای که روی آن اعمال شده منتشر کنید. با این کار، حلواهای شما توسط سس و پودر زعفران تزئین میشوند و برای مهمانانتان یک بار دیگر خود را نشان میدهد. با پیروی از این تکنیک، شما میتوانید باعث افزایش جذابیت و شناخت برای حلواتی که در مهمانی خود سرو میکنید، شوید.