معرفی حلوای زرد شیرازی
حلوای زرد شیرازی یکی از شیرینیهای معروف است که در شهر شیراز تهیه و مورد استفاده قرار میگیرد. این شیرینی با استفاده از عسل، پسته و اسطوخودوس تهیه میشود و از نظر طعم و مزه بسیار خوشمزه و لذیذ است. حلوای زرد شیرازی اصلیترین نوع حلوای شیرازی است و در بسیاری از مناطق کشور نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
راههای متعددی برای تهیه حلوای زرد شیرازی وجود دارد؛ اما اصلیترین ترکیبات آن شامل آرد، عسل، پسته و اسطوخودوس است. این ترکیبات به صورت دقیقی و با توجه به نسبت مشخصی ترکیب میشوند و سپس در قالب مربعی شکل داده میشوند.
حلوای زرد شیرازی بیشتر در ایام جشنهای مذهبی، تولد، جشنهای خانوادگی و عروسیها سرو میشود. اما با وجود گسترش فرهنگی و تجارب بینالمللی، میتوانید این شیرینی را در بسیاری از رستورانها، کافهها و فروشگاههای شیراز و شهرهای دیگر نیز پیدا کنید.
مواد تشکیل دهنده حلوای زرد شیرازی باعث شده تا این شیرینی دارای مزه، رنگ و طعم خاصی باشد. برای خرید حلوای زرد شیرازی میتوانید به بزرگترین فروشگاههای تهیه این نوع شیرینی در شهر شیراز مراجعه کنید. این شیرینی در کنار نانهای شیرازی و پلوهای خاص، یکی از شاخههای بسیار معروف در فرهنگ غذایی شیراز است.
مواد لازم برای تهیه حلوا زرد
تهیه حلوای زرد از جمله دسرهای سنتی و محبوب در ایران است که از زمان های قدیم به عنوان دسری پرطرفدار در میان خانواده ها سرو می شود. برای تهیه این دسر خوشمزه نیاز به موادی هست که در ادامه به طور دقیق به معرفی و آموزش تهیه آن ها پرداخته می شود.
اولین ماده لازم برای تهیه حلوای زرد، آرد برنج است. در واقع آرد برنج اصلی ترین ماده برای تهیه حلوا محسوب می شود و باید به مقدار دلخواه برای تهیه این دسر آماده گردد.
ماده دوم که باید برای تهیه حلوای زرد در اختیار داشته باشید، آب می باشد. آب مورد استفاده در تهیه حلوای زرد باید به مقدار دقیقی در نظر گرفته شود و با توجه به مقدار آرد برنج تعیین شود.
سومین ماده که برای تهیه حلوای زرد مورد استفاده قرار می گیرد، شکر است. شکر برای تهیه این دسر باید به مقدار دلخواه درنظر گرفته شود؛ ولی برای داشتن یک حلوای زرد شیرین و خوشمزه، ممکن است نسبت شکر را افزایش دهید.
ماده بعدی که برای تهیه حلوای زرد لازم است، روغن به مقدار کافی می باشد. روغن مورد استفاده باید از نوع سالم و باکیفیتی باشد و برای تهیه حلوای زرد باید استفاده شود.
در نهایت، برای تزیین حلوای زرد ممکن است از موادی همچون بادام و پسته استفاده شود که باید به صورت خرد شده و در نظر گرفته شوند. آنها به عنوان تزیینی در روی حلوای زرد قرار می گیرند که به دسر شما زیبایی و شکوه بیشتری بخشیده و به آن شما رونق بیشتری می بخشد.
طرز تهیه شیره برای حلوا
شیره یکی از مواد اصلی در تهیه حلوا است که به عنوان شیرین کننده و مکمل طعم در این دسر محبوب مصرف میشود. شیره به دست آوردن این ماده مهم نیاز به صبر و شناور مواد اولیه در داخل آب است.
به منظور تهیه شیره، میتوانید از قند، شکر، آب و زعفران استفاده کنید. ابتدا قند را به همراه آب در یک قابلمه بزرگ مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از آن شکر را به این مخلوط اضافه کنید و تا زمانی که قند به آب آمیخته شود و ماده چسبندهای به دست آید، به دائره به همراه دستور العمل و آکسسوریهای مربوطه ما بپیوندید.
وقتی شیره به دست آمد، زعفران را به آن اضافه کنید تا رنگی زرد تیره در این ماده پدید آید. شیره حتماً در بشقابی کاملاً خنک و بیتاب ذخیره میشود. شیره قابل استفاده در طول دوران معمول حداکثر دو ماه به نظر میرسد. برای به دست آوردن شیره خوشمزه برای تهیه حلوا، میتوانید از این دستور العمل ساده استفاده کنید و با نظم و صبر به رسیدن به نتایج مطلوب بپردازید.
طرز تهیه شیره ترش برای حلوا
شیره ترش یکی از عوامل مهم در تهیه حلوا و دیگر شیرینی های ایرانی است. این شیره باعث افزایش طعم شیرینی می شود و به آن اسیدیته می بخشد که به این معناست که از ترشی آن برای تعادل کلی شیرین پردازی استفاده می شود. در ادامه به توضیح روش تهیه شیره ترش برای حلوا می پردازیم.
مواد لازم:
۱٫ سیب، یا از هر نوع میوه اسیدی دیگری که به معنای ترش استفاده می کنید.
۲٫ آب عسل.
۳٫ شکر
طرز تهیه:
۱٫ با وسایلی همانند رنده یا چاقو، سیب را رنده کنید، در صورتی که از یک نوع میوه دیگر استفاده می کنید برش های کوچک و منظم را داخل ظرف بریزید.
۲٫ آب عسل را به تعداد سیب یا میوه اسیدی دیگری که بکار برده اید در ظرف بریزید.
۳٫ شکر را به دلخواهتان به مواد داخل ظرف بیفزایید و با هم مخلوط کنید.
۴٫ ظرف را با تزریق کن عمیق که چند سوراخ داخل ظرف وجود داشته باشد از لحاظ هوا در آن کفتاری شود ، در یخچال بگذارید.
۵٫ قسمت بالای ظرف را به طور مرتب با یک کاغذ آلومینیومی پوشیده می شود تا از محو شدن شیره جلوگیری شود و مانع از ورود هوا به داخل آن شود.
۶٫ به مدت یک هفته به خودش بگذارید و بعد از آن از آن برای تهیه حلوا و دیگر شیرینی های ایرانی استفاده کنید.
با این روش می توانید شیره ترش با طعم و بوی مناسبی برای تهیه حلوا و شیرینی های دیگر درست کنید. همچنین، می توانید با استفاده از این روش به سرعت و با هزینه کمی، شیره ترش خانگی را ایجاد کنید.
مراحل تهیه حلوا زرد در گلی کوچک
حلوا زرد یکی از محبوبترین حلواهای ایرانی است که در انواع مختلف و در تمامی جشنها و مراسمها مورد استفاده قرار میگیرد. این حلوا از نخودچی و شیره تهیه شده و در میان بهترین حلواهای ایرانی شناخته میشود.
برای تهیه حلوا زرد در گلی کوچک ابتدا به دلیل بافتی که ایجاد میکند، نخودچی باید خوب خرد شود. پس از آن نخودچی تفت داده و با رب گوجهفرنگی، نمک و فلفل نیمهپودر مخلوط شود. سپس به آن آب اضافه شده و تا زمانی که آرام آرام جوش بخورد، با هم مخلوط میشود. پس از جوشیدن باید آتش را کم کرده و در حدی که آب زده نشود به مدت یک ساعت تا دو ساعت پخته شود.
بعد از پخته شدن، نخودچی آماده برای خمیر شدن است و به مرحله بعدی، یعنی خمیر کردن، رسیده است. برای خمیر کردن، شیره و نخودچی با هم مخلوط شده و در حالتی که کمی گرم است، به غلطک پیچیده میشود. حال به مرحله نوبت دهی و پخت خمیر میرسیم.
بعد از نوبت دهی، خمیر باید به مدت تقریباً نیم ساعت در بن مانده و سپس به موقع حرارت پخت زرددر روی خمیر افزوده شود. سپس مجدداً به مدت یک ساعت دیگر باید آرام آرام پخته شده و بعد از آن به مرحله بستهبندی رسیده است. در واقع، حلوای زرددر با مراحل کمتر، در کوتاهترین زمانی تهیه شده اما به دلیل بافت خوبی که در میان قطعاتش ایجاد میکند و طعم متفاوتی که دارد، از جمله معروفترین و محبوبترین حلواهای ایرانی محسوب میشود.
مراحل تهیه حلوا زرد در قالب بزرگ
مراحل تهیه حلوا زرد در قالب بزرگ
برای تهیه حلوا زرد در قالب بزرگ، ابتدا باید برای این منظور مواد لازم را آماده کرد. مواد اصلی حلوا زرد شامل شیر، شکر، آرد برنج، آرد نخود فرنگی، روغن و زعفران میباشد.
مرحله بعدی در تهیه حلوا زرد، مخلوط کردن آرد برنج و آرد نخود فرنگی است. این دو ماده را با هم مخلوط کرده و سپس آن را برای استفاده در تهیه حلوا به یک ظرف مناسب انتقال میدهیم.
سپس به کمک یک قوری، شیر را به ظرفی دیگر میریزیم و برای گرم شدن، آن را روی حرارت ملایم قرار میدهیم. بعد از گرم شدن شیر، شکر را به آن اضافه کرده و آن را با مخلوط کردن به صورت یکپارچه ترکیب میکنیم.
حالا نوبت به اضافه کردن مواد خشک است. برای این کار، مخلوطی که از آرد برنج و آرد نخود فرنگی تهیه کرده بودیم، را به آرامی و به صورت غلیظ به مخلوط شیری که قبلا تهیه کردیم اضافه کرده و آن را به خوبی مخلوط میکنیم.
بعد از مخلوط کردن مواد باید مخلوط را از روی حرارت برداریم و با ترکیب آن با روغن و زعفران مخلوط کنیم. برای این کار، باید روغنی را که در دسترس داریم، به حرارت در بیاوریم و به مخلوط حلوا اضافه کنیم. سپس همه چیز را به خوبی با هم مخلوط کرده و داخل قالب موردنظر بریزیم.
حلوای زرد از آنجایی که دارای ترشی شیرینی شدیدی است، باید به مدت حدود یک روز صبر کرده و بعد به دلخواه به ظاهر آن دست بزنیم و آن را برای مصرف آماده کنیم. با رعایت دقیق این مراحل میتوانید یک کیک حلوای زرد بسیار خوشمزه و شیرین را در کنار خانواده و دوستان خود در تعطیلات و جشن ها لذت ببرید.