1- طرز تهیه حلوا با نشاسته و زعفران
تهیه حلوا با نشاسته و زعفران یکی از بهترین و سریعترین روشهای تهیه حلوا است. در این روش، نشاسته جای شکر در حلوا میگیرد و باعث میشود حلوایی سبک و خوشمزه تولید شود. همچنین، زعفران هم به حلوا طعم فوقالعاده و رنگ شیکی میدهد.
برای تهیه حلوا با این روش، ابتدا باید نشاسته را در آب حسابی رقیق کنید. سپس شکر را در قابلمهای مخصوص حلوا یا قابلمهای متوسط سایز ریخته و بر روی حرارت قرار دهید تا شکر تا حدی آب بگیرد.
در این مرحله، عصاره زعفران یا رنگ زعفران را با دو قطره آب جدا میکنیم و به شکر اضافه میکنیم.
همچنین، چوبکوکی را با آب سرد شسته، آب آن را خالی کرده و به مواد قرار دهید.
سپس نشاسته را به آرامی و به صورت مداوم به مواد قرار دهید و با نیم چرخه کنتر فر از پایین شروع به مخلوط کردن کنید.
در ابتدا، مواد مخلوط به صورت مایعی خواهند بود. بهتر است برای حرارت دادن آنها، آتش روی مداوم قرار بدهید و بعد از چند دقیقه، آتش را کمتر کنید و مواد را آرام آرام مخلوط کنید.
در این مرحله، مانت را به مایع حلوا نزدیک کنید تا مایع آن سخت شود و به شکل یک دانه حلوا تبدیل شود.
نتیجه به دست آمده یک حلوای سفید رنگ و ظریف است که علاوهبر طعم فوقالعاده، رنگ زیبای زعفران هم به آن اضافه شده است. حال میتوانید این حلوا را به صورت خانگی تهیه کنید و از شیرینیهای خوشمزهای که خودتان تهیه کردهاید، لذت ببرید.
2- مواد لازم برای تهیه حلوا با نشاسته و زعفران
برای تهیه حلوا با نشاسته و زعفران ابتدا باید مواد لازم را آماده کنیم. مواد لازم شامل نشاسته، شکر، آب، زعفران، روغن طعام و آب لیمو می باشد. نشاسته به عنوان اصلی ترین مواد حلوا برای ارائه قوام و چسبندگی به کار می رود. شکر هم برای عطر و طعم دلخواه در حلوایمان استفاده می شود. برای اینکه حلوا ما خوش بو و عطری شود، زعفران طبیعی را نیز به آن اضافه می کنیم.
برای شروع تهیه حلوا، یک ظرف وسیع را روی حرارت قرار داده و یک لیوان آب و 2.5 لیوان شکر را به آن اضافه کنیم. این محلول را به همراه زعفران به نرمال درجه حرارت گرم می کنیم تا شکر کاملا حل شود. سپس نشاسته را به مرور به آن اضافه کرده و همچنین آب لیمو را به آن اضافه کنیم تا از تجانس بالایی برخوردار شود. باید به این نکته توجه کنیم که برای خوبی قوام حلوا باید نشاسته را کاملا حل شده و بدون گود کردن تخمیر کنیم.
حالا باید حلوا را در حالت چسبنده به کار بگیریم. یک قالب مربع را باابعاد مناسب انتخاب کنین و آن را با روغن پوشش دهی کنیم. سپس حباب های هوا را با استفاده از قاشق یا سیخ از حلوا حذف کرده و حلوا را درون قالب قرار دهیم. سپس حلوا را روی شکلات طبیعی قرار داده و پوشش آن را با همان شکلات تغییر دهیم تا شکلات روی حلوا متصل شود. سپس در یخچال نگهداری کنید تا بسته شود و سرد شود. حلوا با نشاسته و زعفران کاملا طراوت خود را حفظ می کند و می تواند تا چند هفته بدون هیچگونه تغییر و رطوبت بیشتر مصرف شود.
3- مراحل تهیه نشاسته برای حلوا با زعفران
تهیه نشاسته برای حلوا با زعفران یکی از روشهای معمول برای تهیه حلوا در ایران است. برای تهیه نشاسته، ابتدا باید به تمیز کردن زعفران پرداخته شود. برای این کار، زعفران را به آرامی تکهتکه کنید و در آب داغ بریزید و به مدت ده دقیقه خیس بگذارید تا رنگ زعفران منتشر شود.
پس از خیساندن زعفران، آن را به خشکی برگردانید و سپس با کمک یک دستگاه خرد کن یا یک ترکیبکن، زعفران را پودر کنید. پس از پودر کردن زعفران، نوبت به تهیه نشاسته میرسد. برای تهیه نشاسته، باید به دقت تمام مراحل را دنبال کنید.
در یک قابلمه کوچک، نشاسته و آب را به مقدار مساوی با هم مخلوط کرده و به آرامی بر روی حرارت بالا بگذارید. بعد از مدتی، مخلوط شروع به غلیظ شدن میکند. در این مرحله، فراموش نکنید که آن را به خوبی هم بزنید تا نشاسته به درستی جذب شود.
بعد از نرم شدن نشاسته، آن را به مواد دیگری که برای تهیه حلوا به کار رفتهاند اضافه کنید و همه را مخلوط کنید تا همگی در کنار هم قرار بگیرند. سپس، نوبت به ریختن مخلوط در کاسه و فریزر میرسد تا حلوا سفت شود و آماده برش شدن باشد. تهیه نشاسته برای حلوا با زعفران نیاز به دقت و صبر دارد اما در نهایت، شما به یک حلوای خوشمزه با طعم فوقالعاده زعفران خواهید رسید.
4- تهیه شربت برای حلوا با نشاسته
تهیه شربت برای حلوا با نشاسته یکی از روشهای خوب و ساده در تهیه شیرینیهای خانگی به شمار میرود. در این روش شربتی با طعم شیرین به عنوان تند کننده برای حلوا سازی استفاده میشود که از نشاسته طبیعی تهیه شده است. با دست یافتن به این دانههای نشاسته و طرز تهیه شربت برای حلوا با آن برایتان ساده تر خواهد شد.
به طور کلی در تهیه شربت برای حلوا با نشاسته نیاز به نشاسته پودری، شکر، آب و آرد خمیری داریم. ابتدا در یک قابلمه کوچک آب را قرار دهید و به همراه شکر روی حرارت بالای گاز قرار دهید تا شکر کاملا حل شود. سپس نشاسته را با آرد خمیری در تعدادی ظرف مختلط کنید و به محتوای قابلمه بیفزایید و با هم مخلوط کنید.
با استفاده از وسیلهای مثل فيلتر، دو و نیم یا سه لیوان آب را با نور ملايم در حالی که به آهستگی هم میزنید به خوراکی ریخته شده و به آن اجازه دهید که برای چند دقیقه بجوشد و تیکههای نشاسته به آرامی دربرگیری شود. سپس آرد خمیری را به خوراکی اضافه کنید و به خوبی باهم مخلوط کنید تا شربت بوجود بیاید. با آوردن شربت جوشیده شده به حلوا، میتوانید باعث افزایش وقت نگهداری حلوا در شرایط خانگی شود.
در نهایت با توجه به تعداد کیلوگرم حلوایی که میخواهید ساخته شود، تعداد لیوانهای شربت مورد نیاز را بهدست خواهید آورد. اما لازم به ذکر است پوست نشاسته و آرد خمیری درانتهای کار قابل استفاده به همراه تولید شربت برای حلوا کسب شده و میتوانید با مخلوط کردن آنها با آب یا شیر، شیرینیهایی دلچسب تهیه کنید.
5- مراحل تهیه حلوا با نشاسته و زعفران
برای تهیه حلوا با نشاسته و زعفران ابتدا باید مواد اولیه را تهیه کنید. برای تهیه این حلوا، نیاز به نشاسته، شکر، روغن و زعفران دارید. در ابتدا مقدار نشاسته را در یک ظرف با آب اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. سپس شکر را به ظرف اضافه کرده و مجدداً مخلوط کنید تا تمامی شکرها کاملاً حل شود.
در مرحله بعدی یک قابلمه به اندازه مناسب روی حرارت قرار دهید. سپس مخلوط نشاسته و شکر را به داخل قابلمه اضافه کرده و با حرارت ملایم روی اجاق گاز مخلوط کنید. حال از دیگ باید آبیاری کنید و تا زمانی که حلوا جامد نشده کنید، روی حرارت ادامه دهید.
بعد از اینکه مواد خام به یکدیگر افتادند و مخلوط آبی خفته شد، باید یک قاشق زعفران را در حدود یک قاشق آب آبکشید. حال آب زعفران را به داخل مخلوط شکر و نشاسته اضافه کنید و به خوبی با هم مخلوط کنید. با به خلط گذاشتن اینطور همه اجزای مواد با هم ترکیب شده و به ما مخلوط لغزندهای میدهد، که بسیاری در صنایع غذایی استفاده می کنند.
حال مشغول به تشکیل حلوا با کمک دو قاشق میشوید. به عرض و ضخامت مورد نظر خود پیچیده و با چاقوی تیز یا گارد ساده، به قطعات مورد نظر برید. سپس برای خنک شدن به مدت ۳۰ دقیقه در کولر قرار دهید و سپس میتوانید آن را سرو کنید. با دنبال کردن این مراحل میتوانید یک حلوای نشاسته و زعفران با طعم و عطر بسیار خوبی تهیه کنید.
6- طرز تزیین حلوا با نشاسته و زعفران
تزیین حلوا یکی از مهمترین عوامل جذابیت و زیبایی آن مواد غذایی است. در این مقاله، به بحث در مورد نحوه تزیین حلوا با نشاسته و زعفران خواهیم پرداخت.
طرز تهیه نشاسته برای تزیین حلوا:
ابتدا باید مقداری نشاسته را در ظرفی قرار داده و با مقداری آب مخلوط کنید. سپس ظرفی را بر روی حرارت قرار دهید و همراه با هم مخلوط کنید تا اینکه مخلوط به صورت یکپارچه شود. پس از آماده تهیه نشاسته، حلوا را بر روی نشاسته استوار کنید تا از هر دو طرف به صورت کامل پوشیده شود. سپس با دست به آرامی حلوا را که به نشاسته پوشیده شده است را فشار دهید تا نشاسته به صورت یکنواخت روی حلوا پخش شود.
نحوه تهیه زعفران برای تزیین حلوا:
زعفران را در کمی آب گرم به مدت چند دقیقه بگذارید تا رنگ و عطر زعفران به آب منتقل شود. پس از آن، ترکیب را سرد کنید و سپس روی حلوا به صورت دلخواه تزیین کنید.
نهایتا، حلوا را با دقت روی ظروف سرو کنید و از طریق استفاده از تزییناتی مانند پودر زعفران و نشاسته، ظاهر زیبایی را برای حلوا به وجود آورید.
به طور خلاصه، تزیین حلوا با استفاده از نشاسته و زعفران می تواند ظاهری زیبا و شگفت انگیز به حلوا ببخشد و آن را از میان حلوا هایی که بدون تزیین روی سفره قرار می گیرد، تمایز دهد.