طرز تهیه حلوا با شیره ی خرما
تهیه حلوا با شیره ی خرما یکی از پرمصرف ترین و خوش طعم ترین دسرهای محلی است که در سراسر ایران مورد استفاده قرار می گیرد. برای تهیه این حلوا ابتدا باید شیره ی خرما را با زعفران و کره به همراه برخی ادویه ها به مدت حداقل یک ساعت بجوشانید تا شیره به خوبی ضخیم شود.
پس از تهیه شیره، گلابی ریز شده، دارچین،فلفل سیاه، زردچوبه و هل را به آن اضافه کنید و مواد را تا بوی متمایزی پخش شود، با مرغوب ترین نوع آرد صفا در قابلمه ای بزرگ ریخته و با یکی از مواد چغندر یا شربت کنده به حرارت رسانده، مواد را با یک قاشق چوبی مخلوط کنید. سپس شیره ی خرما را به آرد اضافه کنید و مواد را همزمان با هم مخلوط کنید تا به شکل ترکیبی از آرد و شیره ی خرما در ظرف قابلمه بیاید.
با استفاده از دسته ی خطی و صاف پنیر خامه ای و منعطف، حلوای خرمایی را به شکل کوچک و هموار در رویی غذایی روی کاغذ نان سرخ رنگ ترد شده، بکوبید و به همین ترتیب برای ادامه ی کار به کارخانه خاتم کیمیایی صنعتی یا فروشگاه های مورد قبول ارسال نمایید. حلوای خرمایی تازه و بدون اضافه کار محافظت از بهداشت آن را حفظ می کند و بسیار خوش طعم است.
مواد لازم برای تهیه حلوا با شیره ی خرما
پاراگراف اول:
حلوا با شیره ی خرما یکی از خوراکی های سنتی ایرانی است که در بسیاری از مناطق کشورمان تهیه و مصرف می شود. این حلوا با استفاده از موادی چون گندم، شیره ی خرما، روغن و پودر دارچین تهیه می شود. در این پست به مواد لازم برای تهیه حلوا با شیره ی خرما و نحوه ی تهیه آن خواهیم پرداخت.
پاراگراف دوم:
اولین موادی که برای تهیه ی حلوا با شیره ی خرما مورد نیاز است، گندم است. بدون شک گندم نقش بسیار مهمی در تهیه ی این خوراکی دارد. برای تهیه ی حلوا با شیره ی خرما بهتر است از گندم خشک استفاده کنید تا سرعت خشک شدن آن بیشتر شود. همچنین موادی مانند روغن و پودر دارچین برای تهیه ی حلوا با شیره ی خرما لازم است.
پاراگراف سوم:
مواد لازم دیگر برای تهیه ی حلوا با شیره ی خرما، شیره ی خرما است. برای اینکه حلوا ی شما خوشمزه و مرغوب شود شیره ی خرمای با کیفیتی باید برای تهیه ی آن استفاده شود. در این راستا بهتر است شیره ی خرمای خانگی یا شیره ی خرمای محلی را انتخاب کنید. بدین ترتیب علاوه بر به دست آوردن حلوای خوشمزه، از شیره ی خرمای باکیفیتی استفاده می کنید.
پاراگراف چهارم:
پس از تهیه ی مواد لازم برای حلوا با شیره ی خرما باید به اجرای مراحل تهیه آن پرداخت. اولین مرحله، خشک کردن گندم است. به این منظور گندم را شسته، خشک کرده و سپس خرد کنید. در مرحله ی بعدی روغن را در قابلمه ی مربوطه گرم کرده و گندم خرد شده را به آن اضافه کنید. حالا بهتر است گندم را تا زمانی که به رنگ طلایی تبدیل شود از روی حرارت گرم کنید. در این مرحله پودر دارچین را به آن اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. سپس شیره ی خرما را به مواد دیگر اضافه کرده و با4-5 دقیقه مخلوط کردن، حلوایی نرم و خوشمزه ای درست کنید.
راهنمای تهیه شیره ی خرما
شیرهی خرما یکی از محصولات خوشمزه و مفیدی است که از طریق جمعآوری آب خرما و پخت آن تولید میشود. این ماده غذایی با رنگ قهوهای تیره و طعم شیرین دارای خواص فراوانی برای بدن انسان است و معمولاً برای شیرینیپزی و تزئین سفره استفاده میشود. در این راهنما، مراحل تهیهی شیرهی خرما را شرح خواهیم داد.
مرحلهی اول در تهیهی شیرهی خرما جمعآوری آب خرماست. برای این کار، بهتر است خرمای ریز بستهی خودرو را انتخاب کنید. با باز کردن بسته، خرماها را همراه با آبشان در یک قابلمه قرار دهید و در حرارت ملایم بگذارید. در این مرحله حرارت آب نباید بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد باشد تا باعث نشدن خمیر شدن خرما، استخراج مناسب آب از خرماها و کاهش رنگ شیره نشود.
مرحلهی بعدی این است که بعد از جدا شدن آب از خرما، آن را صاف کنید و در یک قابلمه با هم وارد کنید. سپس حرارت روی قابلمه را بلند کرده تا آب که خارج میشود، بوسیلهی بخار خوب پخته شود. زمانی که حجم آب به نصف رسید، دو برابر مقدار شکر را به آب اضافه کنید و مخلوط را مجدداً بر روی حرارت بگذارید. در این مرحله کیفیت شکری که استفاده میکنید، بسیار مهم است و شکر قهوهای شکل مناسبترین نوع شکر است.
در مرحلهی آخر، پیش از آمادهشدن شیرهی خرما، باید از روی آن کف برونرفتهی موجود را با کمک یک قاشق جمع کنید و با استفاده از یک قیف باریک، مخلوط را صاف کنید. در انتها میتوانید شیرهی خرما را در بطریهای تمیز قرار داده و در یخچال نگهداری کنید و یا برای خود و دوستانتان لذت بخشید.
تهیه شیره ی خرما با استفاده از روش سنتی
تهیه شیره ی خرما با استفاده از روش سنتی یکی از محصولات محبوب و بسیار مفید در جنوب ایران و برخی مناطق خاورمیانه است. شیره ی خرما به عنوان یکی از مهمترین تولیدات محصولات خرما در ایران شناخته میشود و چندین روش مختلف برای تهیه آن وجود دارد.
در روش سنتی تهیه شیره ی خرما، از بهترین خرماهای روستایی و خوشمزه استفاده میشود. برای شروع، خرماها به قسمتی که پایین ترین بخش آن هست را از بین میبرند. بعد از آن، برشی که در قسمت بالایی خرما هست را به صورت خمیده و شیب دار بر روی تخته یا بستنی از چوب میگذارند. سپس با استفاده از یک دستگاه خاص به نام "سفره" و یا با دست، خرماهای برش داده شده را ریز شده میکنند تا برای ایجاد شیره ی نرم و شیرین بافت کامل شوند.
بعد از ریز شدن خرماها، آنها را در یک بشکه یا قابلمه ی بزرگ قرار میدهند و با آب ترش و یک کمی نمک میپزند. این کار باعث جدا شدن شیره ی خرما از ظرف قرار گرفته و کاملاً طعمدار و شیرین میشود. پس از پخت، شیره ی خرما از شرایط جوش نزدیک به خود باز میماند تا باتجربه متخصصان اعتقاد دارند که شیره ی خرما بهترین طعم و مفاهیم خود را به دست میآورد.
در نهایت، شیره ی خرما در قالب قوطیهای مخصوص یا شیشهای بسته بندی شده و شما میتوانید از آن به عنوان یک طعم دهنده ی پنیر پیتزا، دسر و صبحانه استفاده کنید. همچنین میتوانید با مخلوط کردن آن با آب و نبات، به دنبال تقویت بدن خود با انرژی اضافی و فیبر دانه خرما باشید. به علاوه، مصرف شیره ی خرما به عنوان جایگزین قند طبیعی و سالمی برای بسیاری از دسرها و شیرینیها مشاهده میشود.
تهیه شیره ی خرما با استفاده از دستگاه
تهیه شیره خرما به عنوان یک محصول نوشیدنی بسیار محبوب در بسیاری از مناطق جهان، به خصوص در کشورهای خاورمیانه، ادامه دارد. با استفاده از دستگاه های خاصی که برای تولید شیره خرما ساخته شده اند، این فرآیند به راحتی انجام می شود.
در ابتدا باید به دنبال خرمای سالم و تازه بگردید. بعد از این که آن ها را خرد کرده اید، با استفاده از دستگاه تهیه شیره، آن ها را به شیره تبدیل می کنید. این دستگاه از یک قابلیت خاصی برای جداسازی ماده ی خاص بهره می برد؛ بنابراین شیره ی به دست آمده خالی از نمک و راسته خرما است و به هیچ عنوان نیازی به افزایش مواد نگهدارنده ندارد.
علاوه بر سادگی در عملیات تولید، استفاده از دستگاه تهیه شیره خرما دارای مزایای دیگری نیز است. در فرآیند سنتی تولید شیره، کارگران باید حدود یک تا دو روز به طور مداوم شیره را تحریک و آن را هدایت کنند. با استفاده از دستگاه، ثابت می شود که شیره با کیفیت جهت استفاده ی طولانی مدت تهیه شده است. بنابراین، استفاده از دستگاه تهیه شیره خرما مناسب برای افرادی است که به دنبال روشی سریع، کارایی و به صرفه هستند.
راهنمای تهیه حلوا با شیره ی خرما
حلوا با شیرهی خرما یکی از خوراکیهای سنتی و خوشمزهی ایرانی است. برای تهیهی این خوراکی ابتدا باید شیرهی خرما را آماده کنید. برای این منظور، بهتر است تا خرماهای انتخاب شده را با سایر مواد دیگر آماده شده برای تهیهی شیرهی خرما نمیگذارید و تنها با آب جوش، مدتی در داخل قابلمه بجوشانید تا شیرهی خرمای طبیعی به دست آید.
سپس برای تهیهی حلوا، باید ابتدا آرد سمولینا را در قابلمه گرم کنید و به آن شیرهی خرمای گرم را اضافه کنید. در این مرحله، باید همراه با مخلوطکردن وسایل، حلوا را هم مخلوط نمایید تا از بین نرود. هنگامی که حلوا نسبتا غلیظ شد، عصارهی زعفران و پودر دارچین را اضافه کنید و همچنین، بعضی از مردم از پودر وانیل نیز در حلوای خود برای بهبود طعم استفاده می کنند.
سپس با برداشتن از روی حرارت مواد، مخلوط را درون قالب خرمایی ریخته و به دلخواه خود میتوانید از شیرهی خرمایی که در قبل آماده کردهاید استفاده کنید. با کمی صبر و یخزدایی حلوا، از آن لذت ببرید. این خوراکی به صورتی تهیه میشود که مخلوطی از برنج که خواص سرشاری دارد، و سایر ویتامینها و مواد مغذی که از شیرهی خرمای طبیعی بدست میآیند، در آن وجود دارد.