حلوای شیر عسلی چیست؟
حلوای شیر عسلی یکی از حلواهای سنتی و خوش طعم ایرانی است. در این حلوا از شیر، عسل، برنج و آرد استفاده میشود. این حلوا با ترکیب شیر و عسل، طعمی شیرین و خوشمزه به دست میآورد.
شیر در این حلوا بهعنوان مادهی اصلی بهکار رفته و عسل نیز برای تقویت طعم شیر و شیرین شدن حلوا بهکار گرفته میشود. برای تهیه این حلوا، شیر را در یک قابلمه بهصورت نرم و گرم کرده و سپس برنج و آرد را به آن اضافه میکنیم. سپس همهی مواد را خوب با هم مخلوط میکنیم.
پس از مخلوط کردن مواد، حلوا را به صورت برشی میکنیم و به صورت قرصهای کوچک شکل میدهیم. اگر میخواهید طعم عسل در حلوا بیشتر باشد، میتوانید قرصهای حلوا را به طور مستقیم در عسل قرار داده و درون عسل کف کنید.
در نهایت، حلوای شیر عسلی را به دمای معمولی گذاشته و هوا بگیرید. بهتر است این حلوا را در دمای خنک نگه داری کنید تا پس از مصرف نیز به خوبی احساس شیرینی شیر و عسل در دهان بماند. این حلوا علاوه بر خوش طعم بودن، از مواد مغذی مفیدی برای بدن نیز برخوردار است.
مواد لازم برای تهیه حلوای شیر عسلی
تهیه حلوای شیر عسلی یکی از شیرینیهایی است که در تمامی مناطق ایران معروف است. برای تهیه این دسر نیاز به چند ماده اصلی دارید که در ادامه توضیح خواهیم داد.
اولین ماده اصلی برای تهیه حلوای شیر عسلی، شیر است. برای تهیه این دسر بهتر است از شیر تازه استفاده کنید. با این حال، شیر قلیایی هم مانند شیرسرد میتواند به عنوان جایگزین استفاده شود.
ماده دومی که برای تهیه حلوای شیر عسلی مورد استفاده قرار میگیرد، عسل است. تعداد عسلی که برای تهیه این دسر لازم است، بسته به میزان شیر مورد استفاده میتواند متفاوت باشد. بهطورکلی برای سه کیلو شیر، حداقل یک کیلو عسل مورد استفاده قرار میگیرد.
ماده سومی که از آن برای تهیه حلوای شیر عسلی استفاده میشود، مغز بادام است. مغز بادام به عنوان عامل پر باارزش طعم، برای تهیه حلوای شیرعسلی مورد استفاده قرار میگیرد.
ماده بعدی و مهم ایجاد کنندهی قوام مطلوب در حلوای شیر عسلی، سوخاری گندم است. وقتی این ماده به دسر اضافه میشود، حلوا در حالتی بسیار خوبی شکل میگیرد.
در کنار موارد فوق، برای تهیه حلوای شیر عسلی، روغن، زرده تخم مرغ، کره، نمک و عصارهی وانیل نیز به کار گرفته میشود. با توجه به مقدار هر کدام از وسایل مورد استفاده برای تهیه این دسر، طعم و قوام دلخواه حلوای شیر عسلی به راحتی حاصل میشود.
روش تهیه شیر عسلی برای حلوا
روش تهیه شیر عسلی برای حلوا یکی از ترکیباتیست که برای تهیه برخی از شیرینیها و حلواهای خاص به کار میرود. شیر عسلی یا شیرهی عسل، به عنوان یک شیرینیدهنده طبیعی، به حلوا و شیرینیها عطر و طعم خاصی میبخشد و به عنوان یک منبع انرژی قابل توجه محسوب میشود.
برای تهیه شیر عسلی برای حلوا، باید ابتدا عسل را در یک قابلمه به همراه یک قاشق غذاخوری آب داغ مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار داد. با ادامهی گرم شدن عسل، باید آن را آرام آرام به حالت غلیظ درآورد. در این مرحله، میتوانید با اضافه کردن نمک به عسل، غلظت این شیره را بیشتر کرده و به عسل طعم تلخی کمتری بدهید.
در مرحلهی بعد، به عسل یک قاشق غذاخوری آب لیمو ترش اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید. این مرحله به کمک اسید لیمو ترش، باعث میشود که شیرهی عسلی شما کمی رقیق شود و به حالت مناسبی برای استفاده در حلوا و شیرینیها درآید.
در نهایت، به شیره تولید شده یک قاشق غذاخوری اسانس وانیل اضافه کنید. این مواد علاوه بر این که به شیره عطر و طعم خوبی میدهند، به حلوا و شیرینیهای شما رونق خاصی میبخشد. شیرهی عسلی تهیه شده را میتوانید در بستهبندیهای مناسب، به مدت چند هفته نگهداری کنید و هربار از آن برای تهیهی شیرینیهای خاص استفاده کنید.
روش تهیه حلوای شیر عسلی با پودر کره
تهیه حلوای شیر عسلی با پودر کره یکی از خوشمزهترین دسرهایی است که بسیاری از علاقهمندان به شیرینی آن را علاقهمند کردهاند. این دسر را میتوان با گیاهان علوفهای و ترشیجات مختلف تزیین کرد و در جشنها و میهمانیها ارائه کرد.
برای تهیه حلوای شیر عسلی با پودر کره ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. برای این منظور بهتر است از پودر شیر به جای شیر استفاده کنید. همچنین برای این دسر میتوانید از پودر کره به جای کره و از پودر عسل به جای عسل استفاده کنید.
در مرحله بعدی، پودر شیر را با پودر کره و پودر عسل ترکیب کنید و همه را در تابه خود به هم بزنید. سپس با استفاده از یک کاسه، حلوا را به داخل قالب بریزید و آن را در کمترین زمان ممکن خنک کنید. بسته به میزان قالب، میتوانید تا چندین قطعه از حلوا تهیه کنید.
حالا کافیست قطعات حلوای شیر عسلی را درون سرویسدهنده و یا روی دستههای قهوهای قرار دهید و با چای و قهوه سرو کنید. همچنین میتوانید روی آن شکلات و فاکس اضافه کرده و نوشیدنی گرم را با طعم خوشمزهتری در اختیار دوستان و میهمانان خود قرار دهید.
روش تهیه حلوای شیر عسلی با شیر خشک
تهیه حلوای شیر عسلی با شیر خشک یکی از شیرینی های محبوب در بین افراد است. این شیرینی سنتی با استفاده از شیر، عسل، شیر خشک و دانه های فرنگی تهیه می شود. در ادامه توضیحاتی درباره شیوه تهیه این حلوا آورده می شود.
برای تهیه حلوای شیر عسلی با شیر خشک، ابتدا باید شیر و شیر خشک را در کاسه ای ترکیب کرده و بر روی حرارت قرار داد تا به جوش آید. سپس، با استفاده از قاشق، عسل را به مخلوط شیر و شیر خشک اضافه کرده و هم زمان آنرا هم بزنید تا مواد به خوبی مخلوط شوند.
پس از اضافه کردن عسل به محلول، دانه های فرنگی (مثلاً بادام، پسته و …) را به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. توجه کنید که دانه های فرنگی باید به آرامی در حلوا ترکیب شوند و نگه داشتن آنها زمانی بیش از حد، می تواند باعث ریزش حلوا شود.
در این مرحله، باید مخلوط را به صيني ریخته و سطح آن را صاف کنید. حال حلوا را در یخچال قرار دهید تا پنج ساعت به خوبی یخ بزند و بعداً می توان آن را برش داده و سرو کرد.
در نهایت، قابل ذکر است که حلوای شیر عسلی با شیر خشک را می توان در بسته بندی های مختلف روی بازار یافت و استفاده کرد و یا خانگی آنرا با عدم استفاده از مواد نگهدارنده و درجه حرارت مناسب، تهیه کرد.
نکات مهم در تهیه حلوای شیر عسلی
حلوای شیر عسلی یکی از خوراکی هایی است که در فصل های سرد سال، به خصوص زمستان، مورد استقبال قرار می گیرد. نکات مهمی که در تهیه حلوای شیر عسلی باید رعایت شود، عبارتند از:
استفاده از شیر با کیفیت: برای تهیه حلوای شیر عسلی، باید از شیر با کیفیت استفاده کرد. شیری با چربی کمتر از دو درصد بهترین گزینه برای تهیه این خوراکی است.
استفاده از عسل خوب: عسل به عنوان یکی از مواد اولیه در حلوای شیر عسلی به کار می رود. برای بهبود طعم و عطر خوراکی، باید از عسل خوب و با کیفیت استفاده شود.
رعایت نسبت دقیق: برای تهیه حلوای شیر عسلی، باید نسبت دقیقی از شیر، عسل، شکر، روغن و کره رعایت شود. اگر نسبت های تعیین شده درست رعایت نشود، ممکن است حلوا خیلی شیرین یا خیلی چسبنده شود.
نگه داشتن آتش درست: برای تهیه حلوای شیر عسلی، باید آتش را در درجه حرارت مناسبی نگه داشت تا حلیم شود اما عیبی نداشته باشد. همچنین باید به همین دلیل هنگام شیرین کردن حلوا، نباید آتش را خاموش کنیم.
تدابیر بهداشتی: همواره باید توجه داشت که در هنگام تهیه حلوای شیر عسلی، به تدابیر بهداشتی خودمان و دادن اهمیت به امر شستشوی دست و سطوح کاملاً تمیز توجه داشته باشیم.
در نهایت باید توجه داشت که برای تهیه حلوای شیر عسلی، باید به فرمول دقیقی از مواد اولیه و نسبت آنها توجه کنیم تا طعم، بو، بافت و خواص این خوراکی درست باشد.