طرز تهیه حلوا با آرد و شیره خرما
حلوا، یکی از خوراکیهای پرطرفدار و قدیمی ایرانی است که امروزه همچنان به عنوان یکی از خوراکیهای اصیل ایرانی در جشنها و مراسم مختلف مصرف میشود. در اینجا به طرز تهیه حلوا با آرد و شیره خرما پرداخته خواهد شد.
مواد لازم:
- 2 پیمانه آرد سفید
- 1 پیمانه شیره خرما
- 1/2 پیمانه روغن
- 1/2 قاشق چایخوری پودر دارچین
- 1/2 قاشق چایخوری پودر زنجبیل
- 1/4 قاشق چایخوری نمک
- آب نیم پیمانه
طرز تهیه:
1. در یک قابلمه، شیره خرما را ملایمتر کنید و روی حرارت کم بگذارید تا گرم شود.
2. آرد را همراه با دارچین، زنجبیل و نمک در یک میکسر بریزید و به خوبی مخلوط کنید.
3. روغن را در یک قابلمه به مدت 2 دقیقه گرم کنید و سپس آرد را به آن اضافه کنید. با استفاده از قاشق چوبی، ترکیب را به مدت 2 دقیقه مخلوط کنید.
4. آب را به تدریج به مخلوط آرد اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه دیگر ترکیب را مخلوط کنید تا مواد داخل آن تظریف شوند.
5. مخلوط را روی یک سینی مسطح یا برشنمای خود ریخته و آن را به صورت یک دایره صاف کنید.
6. حالا، بگذارید مخلوط خشک شود و بعد از حدود 30 دقیقه، آن را روی شیره خرما اضافه کنید.
7. با استفاده از یک قاشق چوبی، خوب مخلوط کنید و بگذارید ترکیب خمیر روی حرارت کم بماند تا حلوا از روی مواد درست شود.
8. بعد از حدود 10 دقیقه، بگذارید حلوا سرخ شود و سپس آن را روی یک سینی خوراکی قرار دهید تا به خوبی سرد شود.
9. با یک چاقو تیز، حلوا را برش دهید و سپس به صورت مجزا قرار دهید.
10. حلوا با آرد و شیره خرما آماده برای سرو و نوش جان است.
در نهایت میتوانید این حلوا را به عنوان دسر یا خوراکی وسطوعصایی سرو کنید و به همراه چای، دوستان و خانواده را خوشحال کنید.
طریقه تهیه حلوا با استفاده از آرد و شیره خرما
حلوا یکی از شیرینیهای پرمصرف در ایران است که در تمامی مناسبتها به صورت سنتی میتوان آن را در میان خوردنیها دید. چند روش تهیه حلوا وجود دارد که روشی ساده و کم هزینه از تهیه این شیرینی، تهیه حلوای آردی با شیره خرماست.
برای تهیه این نوع حلوا، تعدادی آرد، شیره خرمای توسط باغبانان در نوبت برداشت، روغن ماهیچه و گلاب نیاز است. برای شروع، مقداری شیره خرما را در یک قابلمه کوچک ریخته و روی حرارت قرار دهید. پس از آن و به موازات قرار دادن قابلمه، مقداری آرد را به ذرت شیره خرما اضافه کنید و با استفاده از قاشق مخلوط کنید. برای ارتقا دادن طعم، یک قاشق گلاب و روغن ماهیچه را به مواد اضافه کنید و همچنین میتوانید نمک را در صورت تمایل به مواد اضافه کنید.
با اضافه کردن آرد به شیره خرما، مواد ترکیب و آمادهی شکلدهی شدن میشوند. با این حال به دلیل محکمشدن سریع مواد، زمان انتقال مواد به وسیله دست در قالبهای مناسب به طول اندازهی کامل نمیرسد. چنین مسئلهای را میتوان با ایجاد شکل استاندارد قالبها و پس جمع کردن مواد به مقدار کمتر در قالبها، حل کرد. با قرار دادن قالبهای شکلدهی شده با حلوا به مدت چند دقیقه در یخچال، به خوبی شکل گرفته و طعم بسیار لذیذی را به خود گرفته و آماده خوردن میشود.
در نهایت، حلوای آردی با شیره خرما یکی از محبوبترین شیرینیهای ایرانی است که با کمترین هزینه و در خانه میتوان آن را تهیه کرد.
راهنمای تهیه حلوا با آرد و شیره خرما
تهیه حلوا با آرد و شیره خرما یکی از خوشمزهترین و محبوبترین دسرهای سنتی ایرانی است که در تمامی ایام و مناسبتها مورد استفاده قرار میگیرد. این حلوا به شکل الکی و شیرینی دار ، ارزش غذایی بالا و مزه ای فوق العاده دارد و از مواد اولیه ساده و سرشار از انرژی درست می شود.
برای تهیه حلوا با آرد و شیره خرما ، مواد اولیه از قبیل آرد ، شیره خرما ، کره و نمک نیاز است. در ابتدا ، آرد را در یک قابلمه بزرگ به صورت پودری و بدون گودالی ساکن می کنیم و به مدت ۵ الی ۷ دقیقه با حرارت ملایم سرخ کرده و مخلوط کنیم تا به رنگ طلایی روشن برسد.
سپس ، شیره خرما را به کمک یک قوری وارد قابلمه کرده و حرارت آن را افزایش دهیم. بعد از چند دقیقه وقتی شیره خرما به نرمی مطلوب رسید ، کم کم آرد را به آن اضافه می کنیم و با استفاده از یک قاشق چوبی یا ماهیچه ، مواد را به هم بزنیم. برای جلوگیری از بروز گودالها ، می توانیم از روش تلویت استفاده کنیم.
به محض اینکه ترکیب شد ، کره را به مواد اضافه کرده و مواد را به صورت یکدست مخلوط کنید. سپس آتش را خاموش کنید و مواد را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل قابلمه باقی بگذارید تا بیندازد و باقی بماند.
پس از گذراندن زمان مقرر ، حلوا را به صورت یکنواخت و همگنی مخلوط کنید تا شکل نواری به آن بدهید . سپس برای خنک کردن حلوا ، آن را به مدت ۲۰ دقیقه در یخچال میگذاریم و پس از آن میتوانیم حلوا را برش دهیم و سرو کنیم. همچنین ، می توانیم با استفاده از مغزها و خشکبارهای تزئینی ، حلوا را آرایش کنیم تا مزه و ظاهر آن را بهتر کنیم.
مراحل تهیه حلوا با آرد و شیره خرما
تهیه حلوا با آرد و شیره خرما یکی از دسرهای سنتی ایرانی می باشد. این دسر با عنوان های مختلفی نظیر حلوای کردی، حلوای خرما و... نیز شناخته شده است. در ادامه به توضیح مراحل تهیه این حلوا می پردازیم.
مرحله اول در تهیه حلوا با آرد و شیره خرما، آماده سازی شیره خرما می باشد. برای این منظور تعدادی خرمای نرم و خوشمزه در آب خیسانده و پوست آن ها را کنده و به همراه آب در داخل قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. حرارت دهید تا شیره خرما جامد شود.
مرحله دوم شامل تهیه آرد شده است. آرد را درون قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا تازه شود و رنگ به دست آورد.
مرحله بعدی در تهیه حلوا با آرد و شیره خرما، ترکیب شیره خرما با آرد می باشد. برای این منظور شیره خرما به تدریج به آرد اضافه شود و همزمان با هم مخلوط شود. حرارت را کم کنید و مواد را با هم مخلوط و ترکیب کنید تا به صورت یکدست درآیند.
مرحله آخر تهیه حلوا با آرد و شیره خرما برگرفتن از ماندگاری آن است. پس از مخلوط شدن مواد، به آن چند قطره از عطر خوشبو که برای این منظور در دسترس هست، اضافه کنید. سپس محتوا را به قالب دلخواه ای که مایل به آن هستید ریخته و صاف کنید. بهتر است پیش از ریختن حلوا داخل قالب، آن را با نوار نانچیک یا کاغذ روغنی پوشانید تا بهتر جدا شود. حلوا را در یخچال قرار دهید تا سفت شود. پس از چندین ساعت، حلوا با آرد و شیره خرما آماده است تا سرو شود و به عنوان دسری شیرین و سنتی در میان دوستان و خانواده مورد استفاده قرار گیرد.
حلوای خوشمزه با آرد و شیره خرما
حلوا به عنوان یکی از شیرینیهای سنتی ایرانی، همیشه جایگاه بسیار ویژهای در سفرههای ما داشته است. با توجه به مواد اولیهای که در تهیه آن مورد استفاده قرار میگیرد، حلوا میتواند به عنوان یکی از غذاهای قدرتمند و پرانرژی شناخته شود.
یکی از نوع جالب و خوشمزه حلوا، حلوای خوشمزه با آرد و شیره خرما است. برای تهیه این حلوا، ابتدا باید مواد اولیه را آماده کنید. آرد، نبات، شیره خرما، زرده تخم مرغ و نمک اصلی اجزایی هستند که برای تهیه این نوع حلوا لازم است. از طریق ترکیب صحیح این مواد و آمیختن آنها، میتوانید حلوایی خوشمزه و نشاطآور تولید کنید.
برای تهیه حلوای خوشمزه با آرد و شیره خرما، ابتدا باید آرد را در یک ماهیتابه بزرگ روی حرارت قرار دهید و به مدت چند دقیقه آن را روی حرارت نگه دارید. سپس آرد را در تابهای خالی ریخته و به مدت چند دقیقه خاموش گذاشته تا یکم خنک شود.
در مرحله بعد، به آرد مقداری نمک و شیره خرما را اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. پس از آن، تخم مرغ را جدا کرده و زرده آن را به مخلوط اضافه کنید. سپس مواد را به هم خورده و آماده ریختن در قالب کیک کنید. نکته مهم در تهیه این حلوا، درست کردن شکل حلواست. شما میتوانید قالبهای متنوعی را برای تهیه حلوای خود استفاده کنید.
پس از ریختن مخلوط، آن را به کمک یک قاشق به خوبی فراموش کرده و سپس درون فر بگذارید. حدود 30-40 دقیقه آن را در فر درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید. پس از پختن، حلوا خوشمزه و آماده پذیرایی شدن خواهد بود. برای سرو کردن، میتوانید آن را در قالبهای کوچک به همراه چای یا قهوه سرو کنید. چنانچه میخواهید، میتوانید بر روی حلوا تزییناتی از جمله بادام و پسته اضافه کنید. این حلوا به دلایل گوناگون مانند طعم شیرین و خوشمزه، عدم استفاده از شکر و بالا بودن انرژی، یکی از بهترین انتخابهای شما برای هفت سین در سفره شما خواهد بود.
طرز ساخت حلوا با آرد و شیره خرما
حلوا با آرد و شیره خرما یکی از خوراکیهای محبوب در فصلهای سرد سال است و در کشورهای مختلف مانند ایران، عراق، سوریه، عربستان و ... تهیه و مصرف میشود. در این طرز تهیه حلوا، آرد، شیره خرما، روغن و پودر دارچین به کار میرود.
برای آمادهکردن حلوا، باید از نصف کیلوگرم آرد استفاده کرده و آن را با 150 گرم روغن داغ ترکیب کنید تا نرم و صاف شود. سپس 100 گرم شیره خرما را به تدریج به خمیر آرد اضافه کرده و به خوبی هم بزنید. در این مرحله میتوانید پودر دارچین را نیز اضافه کنید تا حلوا عطر و طعم خوبی بگیرد.
حالا دیگر باید حلوا را به صورت برشهایی برید و در ظرف مورد نظر سرو کنید. اما برای این کار باید خمیر حلوا را بین دو برشنگار گذاشته و با دست خود به خوبی فشار دهید تا حلوا به صورت فشرده بماند. سپس برشهای مربعی را به ضخامت دلخواه برید و آماده سرو کردن حلوا هستید.
در اینطور مواقع امکان دارد که حلوا به علت خشکی کمی پودر بگیرد. در این صورت پیشنهاد میشود که قبل از سرو، مقداری شیره خرما به صورت کمی بر روی یک برگه نان ریخته و بر روی حلوا آن را بریزید تا خشکی حلوا کمی برطرف شود و طعم خوبی بگیرد. در نهایت نمیتوان از فواید شفابخش خرما برای سلامتی بدن استفاده کرد.