راهنمای تهیه حلوا با آرد برنج و شیره انگور
تهیه حلوایی با آرد برنج و شیره انگور، یکی از دسرهای سنتی ایران میباشد که بهراحتی میتوانید با تهیه مواد اولیه این دسر در خانه باشد. در ادامه توضیح خواهیم داد که چگونه میتوانید این دسر سنتی ایران را بپزید.
برای تهیه حلوای آرد برنج و شیره انگور، در ابتدا باید نیمی از آرد برنج را با شیره انگور با هم مخلوط کرده و به صورتی که بافت کافی پیدا کند، نیمکت کنید. سپس آرد باقی مانده را به تدریج به مخلوط شدسته شده افزوده و با دست به صورت موشکی مخلوط کنید. در این مرحله، بهتر است حواستان به ترک خوردن حلوا باشد، بنابراین با استفاده از کمی آب این حلوا را گریس میکنیم تا به راحتی شکل دلخواه ما بگیرد.
حال حلوا ما در حالت هایی مثل جام شیشهای، یا تابه یا برگ زراعتی روی روغن، به همراه سرخ کردن پودر هل و پودر گردو قرار میدهیم تا خوب سرخ شود. حدود 20 تا 30 دقیقه بعد میتوانید این حلوای خوشمزه و باطعمی را از روی روغن جدا کنید و در ظرف های مخصوص حمل و نگهداری کنید. همچنین میتوانید با اضافه کردن زعفران و آبلیمو به شیره انگور فرآیند قالب گیری حلوا را بهتر کنید و همچنین طعم مطلوبی به حلوا بدهید.
در نهایت، حلوایی با آرد برنج و شیره انگور آماده برای سرو در میان خانواده و مهمانان است که علاوهبر طعم خوشمزه، سرشار از انرژی و مواد مغذی و از پرطرفدارترین دسرهای سنتی ایران است.
مواد لازم برای تهیه حلوا با آرد برنج و شیره انگور
تهیه حلوای با آرد برنج و شیره انگور از دستورهای سنتی و پرطرفدار در قسمت شیرینیپزی است. این حلوا با استفاده از آرد برنج، شیره انگور و ادویههای خوشبو کننده مانند دارچین ، زردچوبه و ... تهیه میشود و در برخی مناطق به عنوان غذای دسر و تقدیری در مراسمات مختلف سرو میشود.
اولین مرحله در تهیه حلوای با آرد برنج و شیره انگور، تهیه شیره انگور محلی است. برای تهیه شیره انگور، انگوررا از روی شاخه آن جدا کرده و با یک صافی روی بافت آن مسحور میشویم. سپس آن را به مدت ده دقیقه بجوشانیم تا شیره انگور تولید شود.
بعد از تهیه شیره انگور، نوبت به تهیه آرد برنج میرسد. برای تهیه آرد برنج، برنج را در آب بجوشانید و پس از جداسازی آب مانده و چکشزنی، در یک تابه به همراه آب جوش به مدت چهار دقیقه بجوشانید. سپس آرد برنج را از روی حرارت بردارید و به آن شیره انگور اضافه کنید.
بهتر است همراه با شیرهانگور از ادویههایی مانند دارچین، زردچوبه و... استفاده کنید. در این حین باید برای جلوگیری از خشک شدن و نرم شدن مواد حتما سرعت آتش را پایین نگه دارید. پس از حدود 10 تا 15 دقیقه قابل تحمل و در حالت پخت کامل شیرینی آردی را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید برای چندین دقیقه در دمای اتاق خنک شود.
در نهایت، بعد از خنک شدن حلوا آردی با دیگر حلواهای دستساز، میتواند با نوتیلا، مربا، شیر میوه و ... مذاق بیشتری پیدا کند و به یک دسر خوشمزه و شیرین تبدیل شود.
نحوه تهیه شیره انگور برای حلوا آردی
شیره انگور یکی از اصلیترین مواد اولیه حلوا آردی است که به سادگی در خانه قابل تهیه است. ابتدا باید چند تا قواره انگور دومه خوردی را به همراه تاریخچه آنها به داخل قابلمه بریزید. سپس پوست انگورها را بدون دست زدن به میان بگذارید و برای درجه نصف شوی آب به آنها اضافه کنید. سپس قابلمه را به روی شعله ملایم گذاشته و همراه با یک قاشق چوبی محتاطانه آب میوه انگور را به دستههای آنها فشار دهید تا شرح میوه درآید و مایع درون قابلمه قرمزی رنگ شود.
بعد از هفت الی ده دقیقه، آب انگور باید بعنوان یک مایع متراکم شده باشد. در این مرحله با توجه به ترجیح شما، میتوانید مایع را از بین پوست انگورها ریخته و فرآیند را ادامه دهید یا سعی کنید پوستهای انگور را جدا کنید و فقط مایع را برای ادامه تهیه شیره برای حلوا استفاده کنید.
برای تهیه شیره انگور، مایع را به صورت متراکم به داخل قابلمه برگردانید و شعله را برای آن روشن کنید. در این مرحله باید شیره انگور چندین ساعت بر شعله باقی بماند تا به تراکم موردنظر برسد. خط مشی معمول بین سه تا هفت ساعت است که در این زمان میتوانید مایع را تماشا کنید تا متوجه شوید چقدر تراکم دارد. همچنین در این عمل، محرکها و آبله هایی که بر سطح شیره شکل میگیرد باید حذف شود. برای این کار میتوانید زیر شیره را با یک برگ کرفس یا با یک تمیز کاغذی پوشش دهید و آخرین نیم ساعت قابلمه را جدا کنید تا کف شیره قابل دیدن باشد.
در نهایت، بعد از آن که شیره انگور به تراکم موردنظر رسید و آماده شد، میتوانید آن را به سفره خود اضافه کنید و از آن برای تهیه حلوا آردی و سایر خوراکیهای خوشمزه استفاده کنید.
طرز تهیه آرد برنج در حلوا
در تهیه حلوای آرد برنج، مرحله اول تهیه آرد برنج است. برای این کار، برنج را با آب بشویید و در کاسهای پهن و تخت قرار دهید تا خشک شود. سپس برنج را در تابهای کوچک قرار داده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج خشک شود. بعد از خشک شدن برنج، آن را به کمک یک آسیاب الکترونیکی به پودر بریزید.
در مرحله بعد، به یک قابلمه نیمه پر آب اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب داغ شود. سپس آرد برنج را به آب اضافه کنید و با مخلوط کردن مواد به صورت یکنواختی آرد برنج روی حرارت باقی بماند و به صورت کامل در هم مخلوط شود.
در مرحله بعد، شیر و شکر را به قابلمه اضافه کرده و همه مواد را با هم مخلوط کنید تا حلوای آرد برنج تهیه شود. در این مرحله توجه شود تا فرایند مخلوط کردن مواد به صورت تقلیلی و با توجه به حرارت آهسته و به صورت یکدست انجام شود.
پس از مخلوط کردن مواد، حرارت را بیشتر کرده و مواد را برای حدود 20 تا 30 دقیقه بپزید تا حلوای آرد برنج کاملا پخته شود. حلوای آرد برنج را میتوان به صورت سرد یا گرم سرو کرد. همچنین می توانید برای تزیین و طعم دهی به حلوا مغزهای خشک، پسته و بادام را روی حلوا بریزید.
مراحل تهیه حلوا با آرد برنج و شیره انگور
تهیه حلوا با آرد برنج و شیره انگور یکی از دسرهای محبوب در کشور ماست و در این مطلب به شما نحوه آماده کردن آن را آموزش خواهیم داد.
مرحله اول: نیازمندی ها
برای تهیه حلوا با آرد برنج و شیره انگور نیازمند چند مواد اصلی می باشیم که عبارتند از آرد برنج، شیره انگور، روغن، آب، نمک، پودر دارچین و پودر زنجبیل. همچنین نیاز به قیف یا قالب برای شکل دادن حلوا به آن داریم.
مرحله دوم: آماده کردن مواد
ابتدا برای شیرین کردن شیره انگور را در ماهیتابه به مدت نیم ساعت بجوشانید تا کمی غلظت پیدا کند. سپس نیمی از شیره انگور را جدا کرده و درون قابلمه ای بریزید. سپس باقی شیره انگور را به آن اضافه کنید و به هم بزنید. نیز نیمی از پودر دارچین و زنجبیل و همچنین پودر زعفران را به همراه نمک، آب و روغن به قابلمه اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایمی قرار دهید تا مواد به آرامی آشپزخانه شوند.
مرحله سوم: تهیه مواد آردی
آرد برنج را در دیگر قابلمه ای ریخته و به همراه آب و پودر دارچین و زنجبیل به آرامی داخل دیگ اضافه کنید. سپس آنها را به خوبی با هم مخلوط کنید تا یک خمیر دارای بافتی شبیه به آرد شود.
مرحله چهارم: تهیه حلوا
حالا با خمیر آرد برنج تهیه شده، کوهی کوچک بسازید و درون قابلمه تعبیه کنید و به همراه مواد شیرین شده و مواد دیگرش گره بزنید تا همه مواد به هم برسند. بعد از گذراندن ده تا پانزده دقیقه، حلوا آماده مصرف می شود.
با رعایت مراحل تهیه حلوا با آرد برنج و شیره انگور، می توانید به سادگی و با لذت این دسر فوق العاده را در منزل خود تهیه کنید.
نکات مهم در تهیه حلوا با آرد برنج و شیره انگور
حلوا با آرد برنج و شیره انگور یکی از دسرهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با مواد اولیه ساده و موجود در هر خانه، تهیه میشود. این دستور پخت بسیار عالی برای خود دستور غذایی قنادی به حساب میآید که در اکثر قنادیها هم پیدا میشود.
ابتدا برای تهیه حلوا با آرد برنج و شیره انگور به آرد برنج نیاز دارید که بهتر است از آرد چاول بهدست آورید و در سایه خشک کنید. بعد از آمادهسازی آرد برنج، باید شیره انگور را با مقدار لوز، گردو و بادام کوبیدهشده همراه کنید تا حشرهها رد شوند.
سپس، در قابلمه مناسب حجمی، کره را به میزان کافی برای تهیه حلوا با آرد برنج و شیره انگور آبکش کنید و با آرد برنج روی نار ملاجه بسیار نرم کنید. پس از آن، شیرهی انگور و آب را به روشی کافی به آرد برنج اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. سپس، از بالای قابلمه، برای حدود 30 دقیقه حلوای آماده شده را در جوشانده و سپس به همراه چند روغن روغنیز شده به پنیربکر تقدیم کنید.
در نهایت، حلوای خود را با تختهچوب و چاشنیها به دلخواه خود تزئین کنید و از این دسر خوشمزه برای نهار، شام و میان وعدههای خود لذت ببرید. این دستور پخت نسبتا ساده است و به علاوه از مواد اولیهِ این دسر، نوعی آرد برنج و شیره انگور در اکثر فروشگاهها موجود هستند که میتوانید با قیمتی مناسب آنها را تهیه کنید و این دستور غذایی خوشمزه را در خانه تهیه کنید.