طرز تهیه جوشانده بارهنگ به روش سنتی
جوشانده بارهنگ یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار در کشور ماست که در فصل سرما به دلیل داشتن خواص گرمایی و مغذی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. تهیه این غذا به دو روش سنتی و مدرن صورت میگیرد، اما در اینجا روش تهیه جوشانده بارهنگ به روش سنتی را شرح خواهیم داد.
برای تهیه جوشانده بارهنگ به روش سنتی نخودچی، بارهنگ، گوشت بره و سبزیجات مختلف (مانند جعفری، تره، اسفناج و ... ) به میزان لازم برای تعداد خورندگان در نظر گرفته شده و به دو قسمت تقسیم میشوند. قسمت اول از نخودچی، بارهنگ و گوشت بره در دیگی به عنوان اصلی ترین مواد آماده میشود. برای آماده شدن این مواد، ابتدا باید نخودچیها و بارهنگها حداقل ۶ تا ۸ ساعت جداگانه به صورت منقطع آبکشی شده و خیس شوند. پس از اینکه نخودچیها و بارهنگها خیس شدند، از آنها با کمک پوستکن دور کرده و داخل دیگی که مایع مورد نظر و به اندازه کف دیگ از آب گوشت بره در آن ریخته شده قرار میدهیم.
در قسمت دوم نیز سبزیجات مورد نیاز (جعفری، تره، اسفناج و ...) شسته و پوستکنی شده و به اندازه کافی در دیگ دیگری قرار میگیرند. برای پختن این مواد نیز باید حداقل ۳ تا ۴ ساعت بدون نیاز به آبکشی بر روی شعله نرمال و با توجه به نوع دیگی که استفاده میشود پخته میشوند.
پس از پخته شدن هر دو بخش (مواد اصلی و سبزیجات) با هم ترکیب میشوند و حداقل ۳ تا ۴ ساعت دیگر تحت حرارت ملایم قرار میگیرند تا جوشیده و سفت شوند. در این مرحله نیز به صورت دورهای از ویترین بارهنگ و سایر مواد فرعی مانند گوشت ماهی و حتی نمک و زعفران هم استفاده میشود تا غذا طعم و عطر ویژهای به خود بگیرد.
به عنوان خوراک غذایی داغ سرو شده و بهتر است با نان تازه یا پلویی همراه شود. جوشانده بارهنگ نه تنها به دلیل پر از مواد مغذی و گرمایی بودن، بلکه به دلیل قیمت مناسب و سادگی در تهیه، همیشه جزء غذاهای پرطرفدار ما بوده است.
طرز تهیه جوشانده بارهنگ در دستگاه قهوه ساز
جوشانده بارهنگ یکی از نوشیدنیهایی است که در صبحانه یا در دوران کاربری همراه با دستگاه قهوه ساز بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. برای تهیه جوشانده بارهنگ در دستگاه قهوه ساز، ابتدا باید برای دستگاه آب را به صورت کامل ریخت و سپس در بخش مخصوص قهوه ساز که برای ساخت قهوه فیلتر استفاده میشود، میزان مورد نظر جوشانده بارهنگ را ریخت.
در مرحله بعدی، دستگاه قهوه ساز را روشن میکنیم و به مدت کوتاهی منتظر میشویم تا قهوه فیلتر با اینکار به صورت مرتب شروع به جاری شدن کند. سپس باید به مدت حدود ۳ تا ۵ دقیقه منتظر بمانیم تا آب به صورت دائمی از فیلتر عبور کند و جوشانده بارهنگ به صورت کامل بپزد.
در مرحله بعدی، باید دستگاه را خاموش کرد و جوشانده بارهنگ را به صورت کامل تخلیه کنید. یکی از نکات مهم در استفاده از دستگاه قهوه ساز برای تهیه جوشانده بارهنگ، تمیزی بخش فیلتر و قسمت مربوط به آب است که برای این کار، میتوانید از محلولهای تمیز کننده ویژه دستگاه قهوه ساز استفاده کنید.
بنابراین، با رعایت این نکات میتوانید بدون مشکل جوشانده بارهنگ خود را در دستگاه قهوه ساز تهیه کنید و از طعم این نوشیدنی خوشمزه لذت ببرید.
طرز تهیه جوشانده بارهنگ با استفاده از فرنچ پرس
حالتهای مختلف استفاده از بارهنگ در دنیای آشپزی وجود دارد، اما تهیه آن با فرانسوی پرس یکی از ساده ترین و روشهای موثری است. برای تهیه بارهنگ، ابتدا باید برنج را شسته و نگهداری کنید، سپس میتوانید به دو روش مختلف اقدام کنید: استفاده از دیگ بارهنگ و فرانسوی پرس، یا استفاده از قابلمهای با دیوارهی ضخیم و جاروبهای قابل تنظیم.
در روش اول، ابتدا باید اب را با نسبتی که توصیه شده است، به جوش برسانید و برنج را به آن اضافه کنید. سپس آن را برای حدود ۱۵ دقیقه حرارت دهید، تا برنج کاملا پخته شود. در ادامه، شما با استفاده از فرانسوی پرس، باید برنج را بنوشید تا آنرا تسهیل کنید. برای این کار، با اعمال فشار شدید به روی برنج و اجازه دادن به پرس تا خنک شود، باید برنج را تا حداکثر درجهی ممکن فشار دهید.
در روش دوم، برای تهیه بارهنگ با استفاده از قابلمه میبایست، آب را به حداکثر دمای که ماموره استفاده بهتر است، برسانید و برنج را در داخل قابلمهی قرار دهید. برخلاف روش اول، در اینجا باید برنج را بارها به آرامی هندل کرده تا برنج به آرامی تهیه شود. به همین دلیل، از تنظیم کردن حرارت در طول این روش به شدت توصیه میشود!سرانجام، باید بارهنگ را برای چند دقیقه خنک کنید، سپس به همراه پودر گوجهفرنگی، به آن اضافه کنید! ساخت برنج بارهنگ با استفاده از فرانسوی پرس ساده وبدون هیچ گونه نگرانی از چسبیدن و یا زمان تهیه است، پس با پر انگیزه بسیار بنوشید تا بتوانید از غذای سالم و خوشمزه خود لذت ببرید!
طرز تهیه عرق نعنا با استفاده از دستگاه تهیه عرق
عرق نعنا یکی از محبوبترین نوشیدنیهای تابستانی است که به صورت سرد و خنک مصرف میشود. تهیه عرق نعنا برای بسیاری از افراد جذابیت دارد به خاطر خاصیت خنک کننده آن و همینطور خواص درمانی و روانی که دارد. دستگاه تهیه عرق یکی از بهترین و راحتترین روشها برای تهیه عرق نعنا در خانه است.
قبل از تهیه عرق نعنا با دستگاه، باید نعنا خود را شسته و خشک کنیم. سپس باید برای تهیه، برگهای نعنا را به دستگاه اضافه کنیم. برای افزودن طعم بهتر، میتوانیم قند یا شیرین کننده دیگری را نیز به دستگاه اضافه کنیم. پس از اینکه همه مواد به دستگاه افزوده شدهاند، باید دستگاه را روشن کنیم و صبر کنیم تا عرق نعنا تهیه شود. در طول فرآیند تهیه، دستگاه پوسته آب نعنا را جدا میکند و عصارهی نعنا را در ظرفی تجمیع میکند.
نتیجهی نهایی عرق نعنا با دستگاه تهیه شده، کاملاً خالص و کم ترکیب است. به علاوه، این روش دقیق و پایدار است و تفاوتی در کیفت این نوشیدنی با روش سنتی تهیه شدهی آن، نخواهد بود. با این حال، یادآور میشود که برای تهیه عرق نعنا سالم و مفید، بهتر است از نعنا تازهافزوده استفاده کرده و از استفاده از نعناهای شیمیایی و شستهنشده خودداری کنیم.
طرز تهیه عرق نعنا به روش سنتی در قوری
یکی از نوشیدنیهای خوشمزه و خوشبویی که در فصل تابستان میتوانید از آن لذت ببرید، عرق نعنا است. عرق نعنا از موادی مانند نعنا، آب و شکر تهیه میشود و برای خوشگل کردن میوهها، داشتن حسیعت و ترشی در دهان و همچنین بهبود مشکلات گوارشی بسیار مفید میباشد. در نظر داشته باشید که موادی که استفاده خواهید کرد تا عرق نعنا تهیه کنید، باید کاملا تازه و بدون هیچگونه مایع یا آلودگی باشند.
برای طرز تهیه عرق نعنا، ابتدا باید یک قوری را آماده کنید. در ابتدا کمی آب را به قوری بریزید و سپس برای شیرین شدن آن، یک قاشق شکر را به آن اضافه کنید. بعداز آن، نعنای تازه را حدودا به میزان یک لیوان درآورده و با چاقوی تیز خرد کنید. سپس آنها را به قوری اضافه کنید.
حالا باید قوری را به روی حرارت بگذارید و آب آنرا داغ کنید. به خاطر داشته باشید که آب را به میزان کافی نمیتوانید بگذارید. بعد از گرفتن جوش، قوری را از روی حرارت بردارید و به مدت چند دقیقه روی میز قرار دهید تا برای داغ شدن نعنا مشکلی پیش نیاید. سپس با داشتن چند قطره اسانس نعنا میتوانید به عرق نعنا خود ترشی دلخواه اضافه کنید. حالا عرق نعنای مفید و خوشمزه خود را در لیوانی خنک با ثلج سرو کرده و با خانواده و دوستان خود لذت ببرید.
طرز تهیه عرق نعنا با استفاده از گیاه پز
برای تهیه عرق نعنا با استفاده از گیاه پز ابتدا باید نعنا را به مقدار لازم به صورت سرخ شده و خشک شده به داخل گیاه پز ریخت. سپس باید آن را با مقداری آب بریزیم و دمای گیاه پز را به ۹۰-۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنیم. این گیاه پز باید حداقل ۸ تا ۱۰ ساعت در حرارت پایین قرار بگیرد تا بخارات عطری و اسانسی نعنا ریزش کند و در آب جذب شود.
سپس میتوانید عرق نعنا را با دو روش استخراج کنید. اگر میخواهید عرق نعنا را به روش ساده استخراج کنید، باید تریاک خامهای را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید، سپس عرق نعنا را از روی این مخلوط استخراج کنید. اگر دوست دارید که عرق نعنا شما روشن باشد، میتوانید از روش سنتی خشک کردن استفاده کنید؛ در این روش باید عرق نعنا را در ظرفهای شیشهای قرار داده و در مکان خشک و خنک قرار دهید تا آب آن بخشی از محتوای به دست آمده را تبخیر کند و عرق را تا آن زمان که به شکل یک سیم خشک و شفاف تبدیل گردد منتظر بمانید.
با توجه به تمامی اقدامات فوق، میتوانید عرق نعنا با استفاده از گیاه پز بسیاری از ویژگیهای روغن طبیعی و درمانی نعنا را در خود جای دهید. این روش به شما این امکان را میدهد که بدون نگرانی از شیمیایی بودن عصاره نعنا، از خواص طبیعی و درمانی آن بهرهمند شوید و از آن به عنوان یک محصول طبیعی بهرهمند شوید.