1. طرز تهیه جوجه کباب تابه ای خوشمزه
جوجه کباب تابه ای یکی از محبوبترین غذاهای خانوادههای ایرانی است که در سراسر ایران قابل دسترسی است. تهیه جوجه کباب تابه ای بسیار ساده است و به راحتی میتوان آن را در خانه تهیه کرد. برای تهیه این غذا ابتدا باید نیم کیلوگرم گوشت جوجه را با مرغابی صاف کرده و پوست آن را با چاقو تمیز کنید.
سپس یک لیوان روغن را در تابه تخممرغی بریزید و گوشت را به همراه یک قاشق غذاخوری زرده تخممرغ، سیبزمینی برشته شده و یک پیاز رنده شده به تابه اضافه کنید. سپس هر دو طرف گوشت را سرخ کنید تا رنگ طلایی بگیرد. سپس دومین طبقه سیبزمینی را بر روی گوشت قرار داده و به همان صورت ادامه دهید.آخرین طبقه، پوست سیبزمینی باشد.
تابه را با درب محکم کنید و حرارت را کم کنید تا غذا با حرارت ملایم آماده شود. بعد از ۳۰ دقیقه، غذا آماده است. این غذا را میتوان با نان تبریزی یا برنج پلو سرو کرد. پیشنهاد میشود که در هنگام سرو از تندی روغن بیشتری استفاده نکنید، تا از کندی گوشت جلوگیری شود. همچنین، میتوانید در هنگام تهیه این غذا از مرغهای بومی و طبیعی استفاده کنید تا از خطرات گرم شدن به فرآوردههای صنعتی جلوگیری شود و همچنین طعم بهتری به غذا ببخشد.
2. چگونگی پخت جوجه کباب در تابه
پخت جوجه کباب در تابه یکی از سادهترین روشهای طبخ این غذاست. در این روش، کباب در تابه پخته میشود که باعث میشود طعم و عطری خوشمزه به جوجه کباب داده شود و در عین حال باعث پخته شدن یکنواخت آن نیز میگردد. در این مطلب به شما نحوه پخت جوجه کباب در تابه را به طور کامل توضیح میدهیم.
برای شروع ابتدا باید جوجه را با نمک، فلفل، زعفران و یا دلخواه خود از قبل مربع شده و فریز کرده تهیه کنید. در صورتی که قصد دارید ماسالا یا سایر ادویهجات خود را به جوجه اضافه کنید، حتما به خوبی قبل از مربع کردن جوجه، آنها را با آن مخلوط کنید.
بعد از اینکه جوجه را از فریزر خارج کردید، آن را در تابه نچسب ریخته و به روی گاز قرار دهید. در این مرحله باید بیشتر روی آتش متمرکز شوید و تیزهوشانه باشید که جوجه از زیر نسوزد.
بعد از حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه، جوجه شروع به پخت و سرخ شدن میکند و فاضلابی نیز منتشر میشود. در اینجا نیاز دارید با چنگال و مصرف دانههای نمک، فاضلابی که جوجه تولید میکند را جمع کنید و آن را ریخته و کنار بگذارید.
پخت جوجه در تابه باید در حرارت متوسط یا کمی بیشتر صورت گیرد تا جوجه از داخل پخته شود و در عین حال از بیرون نسوزد. بهتر است از سمتهای مختلف تابه را متحرک کنید تا جوجه از هر دو طرف مساوی پخته شود و به صورت یکنواخت از سرخی خوبی برخوردار باشد.
و در نهایت با توجه به نیاز، میتوانید جوجه کباب را با سبزیجات تازه نظیر ریحان، جعفری، شوید و یا شبت و ماست سفید سرو کنید. همچنین پیشنهاد میشود که جوجه کباب کنار نان لواش سرو شود تا لذت خوردن از آن دو چند برابر شود.
3. روش ساخت جوجه کباب در تابه
روش ساخت جوجه کباب در تابه
جوجه کباب یکی از پرطرفدارترین غذاهای جنوبی کشور ماست که با روشهای مختلف طبخ میشود. یکی از این روشها، ساخت جوجه کباب در تابه است که در ادامه به آن میپردازیم.
ابتدا یک ماهیتابه داغ کرده و کمی روغن روی دیوارههای تابه ریخته میشود. سپس جوجهها خرد شده و سپس با اضافه کردن کمی نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن زیتون به آنها لطمه داده میشود. پس از این کار، جوجهها به مدت چند ساعت توسط دسته گرم تری دسته بندی میشود.
سپس چند قطره روغن روی دیوارههای ماهیتابه ریخته میشود و جوجهها روی آن قرار میگیرند تا بر روی حرارت مستقیم قرار گیرند. پس از هر چند دقیقه، جوجهها خامه ای به رنگ طلایی میشوند و برای جوشیدن بازگردانده میشوند. پس از آن که جوجهها کاملاً پخته شده و روی آنها لایهای طلایی شکل گرفته است، آنها از تابه خارج شده و میتوانند سرو شوند.
با برگههای نعنا، ذرت، خیار و پنیر فتا در کنار جوجهکباب در تابه، این غذا را با حضور دوستداران شما سرو کنید. همچنین با سرو در کنار سالاد، نان لواش و کشمش سیاه، کیفیت بیشتر غذای شما تضمین شده است.
4. طریقه پخت جوجه کباب در تابه
جوجه کباب در تابه یک غذای سنتی و گرانقیمت است که همیشه در مهمانیها و جشنها محبوبیت دارد. این غذا پختن آن در خانه بسیار ساده است و تنها به چند موضوع نیاز دارید. لوازم مورد نیاز عبارتند از تابه، جوجه پخته، پیاز، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زعفران، روغن زیتون و لیمو.
اولین مرحله برای پختن جوجه کباب در تابه، تهیه پیاز و خرد کردن آن است. پیاز را خرد کنید و آن را در تابه روی حرارت بعدی گذاشته و چند دقیقه تا زمانی که اینگونه می شود، سرخ کنید. پس از آماده شدن پیاز، چند قاشق روغن زیتون و یک قاشق زردچوبه روی آن اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
در مرحله بعد، جوجهها را در تابه قرار دهید. تابه را در حرارت متوسط و چرب کنید، سپس جوجهها را در آن قرار دهید و به مدت چند دقیقه بپزید. پس از آماده شدن جوجه ها، آنها را با پیاز روی هم بگذارید و با فلفل سیاه، نمک، زردچوبه و زعفران طعم دهی کنید.
در آخر، یک لیمو را خرد کنید و آن را بر روی جوجه ها بریزید. تابه را بر روی حرارت پایینی قرار دهید و به مدت چند دقیقه بپزید تا مزه به خوبی جذب شود و غذای جوجه کباب در تابه حاضر شود. سپس خورشیده را داخل آن قرار دهید و سرو کنید.
5. روش تهیه جوجه کباب در تابه
برای تهیه جوجه کباب در تابه ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. برای این منظور، باید چند عدد سینه مرغ را به اندازه مورد نیاز خرد کرده و سپس آنها را با چند قاشق روغن و نمک و فلفل به مدت حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید تا چربی گوشت ترش شود.
برای طبخ جوجه کباب در تابه، میتوانید از یک تابه آهنی یا استیل استفاده کنید. در این مرحله، تابه را روی حرارت بالا گرم کنید و روغن را به داخل آن بریزید. سپس به ترتیب، سینه مرغهای خرد شده را در تابه قرار داده و آنها را با ابزار مناسب، مانند چاقو، به شکل کوچک تر برش دهید تا بهتر پخته شوند.
پس از این مرحله، آتش را بر روی حرارت متوسط تنظیم کنید و سینه مرغها را در تابه بمالید. در همین مرحله، چند قاشق تن مرغ به شکل تخم مرغ روی هر گوشت چیده شود. سپس، در بالای هر قطعه مرغ، یک برگ سبزی خوشبو (نظیر مرزه، ریحان و...) قرار داده شود.
حالا تابه را با یک پارچه رویش دهید و همیشه به اطراف تابه توجه داشته باشید تا گوشتها زیر نسوزند. پس از چند دقیقه، مرغهای خرد شده به رنگ طلایی سرخ شده و طبخ میشوند. پس از اینکه جوجه کباب در تابه آماده شد، میتوانید آن را با سرویس دهی مناسب، در کنار ماست، سالاد و نان تازه فرشتهای پذیرایی ارائه دهید.
6. نکاتی برای پخت جوجه کباب در تابه
برای پخت جوجه کباب در تابه، توجه به نکات مهمی بسیار حائز اهمیت است. در ادامه به بررسی این نکات خواهیم پرداخت.
اولین نکته این است که حتماً جوجه را بهدرستی درست کنید. برای این کار میتوانید از مواد نرم کننده مانند آب لیمو استفاده کنید. قبل از مخلوط کردن زعفران، نمک، فلفل سیاه و سیر، توصیه میشود جوجه را تعدادی ساعت در مخلوط نرم کننده خوبی قرار دهید.
در ادامه به موادی که برای پخت جوجه کباب بهکار میرود، اشاره خواهیم کرد. برای پخت این غذا بهتر است از تابههایی با پایه چدن استفاده کرد. همچنین برای پاک کردن جوجه، از مایع پاک کننده استفاده کنید.
در مرحله بعد، باید جوجه کباب را در تابه سرخ کنید. با این حال مهم است که درستی سرخ شدن آن را نیز بهدرستی تعیین کنید. اگر جوجهها را بیش از حد میپزید، خشک و شکننده خواهند شد.
بعد از پخت جوجهها، میتوانید آنها را با سبزیجاتی مانند نعناع، جعفری و یا پیاز ترش سرو کنید. این سبزیجات همچنین میتوانند بهعنوان یک دسر در کنار جوجه کباب سرو شوند.
در نهایت، برای سرو جوجه کباب بهخوبی میتوانید از نان ترد، لواش و یا نان خامهای استفاده کنید. بهتر است قبل از سرو به وسیله کارد، جوجه را ریز برش دهید تا بهراحتی بر روی نان نهاده شود.
در کل، پخت جوجه کباب در تابه، یکی از غذاهایی است که با رعایت نکاتی که در بالا بیان شد، میتوانید آن را بهدرستی و با طعم بسیار خوشمزه سرو کنید.