طرز تهیه جلبی هراتی در فر تابلی
جلبی هراتی یکی از غذاهای محلی شهر هرات در افغانستان است که با استفاده از مواد اساسی مانند گوشت چرخ کرده، پنیر، کره، پیاز، نمک و ادویههای معطر به وجود میآید. طرز تهیه جلبی هراتی در فر تابلی هم به سادگی قابل انجام است.
1. مرحله اول: تهیه مواد اولیه
برای تهیه جلبی هراتی در فر تابلی، نیاز دارید به:
- گوشت چرخ کرده
- پنیر پیتزا
- کره
- پیاز
- نمک
- ادویههای معطر (مانند فلفل سیاه، زردچوبه، زعفران و... )
2. مرحله دوم: تهیه مخلوط جلبی هراتی
مواد اولیه را با هم مخلوط کنید تا ماسهای شود. سپس به آن نمک و ادویههای موردنظرتان را اضافه کنید.
3. مرحله سوم: پخت جلبی هراتی در فر تابلی
کف فر تابلی را با کاغذ روغنی پوشانده و مخلوط جلبی هراتی را بر روی آن بریزید. سپس فر تابلی را در دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد و به مدت ۲۰ دقیقه فعال کنید. توجه داشته باشید که اگر شما فر تابلی را به دمای بالاتری فعال کنید، ممکن است جلبی شما سوخته شود.
4. مرحله چهارم: مصرف
بعد از اینکه جلبی هراتی در فر تابلی آماده شد، میتوانید آن را با خیارشور و پیاز تازه سرو کنید. همچنین میتوانید آن را با نان خامهای یا نان تنوری مصرف کنید و از طعم لذیذ آن بهرهبرداری کنید.
طرز تهیه جلبی هراتی با استفاده از آرد نیمه سخت
جلبی هراتی یکی از شیرینی های محبوب افغانی است که با استفاده از آرد نیمه سخت تهیه می شود. برای تهیه جلبی هراتی، نیاز است که مواد اولیه مانند آرد، شکر، روغن و آب به مقدار دلخواه آماده شوند.
در ابتدا بهتر است آرد را در یک ظرف از قبل تهیه شده الک مانند ظرف پارچه ای قرار داده و آن را برای مدتی در یخچال قرار دهید. سپس در یک ظرف دیگر شکر و آب را به ترتیب به مقدار دلخواه ترکیب کرده و به مدت چند دقیقه تا شکر کاملاً حل شود، همزمان با آب آرد را به تدریج به آن اضافه کنید و آن را به صورت یک تست به صورت نرم و بافت خمیری قابل تحمل الاستیکی تر با هر مقدار آب بیشتر کرده.
به ترتیب یک قطعه خمیر را روی صفحه خشک کنید و آن را به شکل نخودی پهن کنید، سپس با استفاده از دوش کاردیا یا مواد مشابه قطعه هایی به اندازه صفحه برش دهید و آن ها را در یک قابلمه شامل آب جوش یا شیر جوش به مدت 5 تا ۸ دقیقه بجوشانید. در نهایت با استفاده از قطره ای لیمو تازه تزیین کنید و با درخت پسته بهترین همراهی را شکل دهید.
جلبی هراتی با استفاده از آرد نیمه سخت، یک شیرینی خوشمزه و خوش تیپ است که در تمام افغانستان و روزهای خاص مانند فروردین ماه و عید نوروز مورد علاقه قرار می گیرد.
طرز تهیه جلبی هراتی با استفاده از آرد سفت
جلبی هراتی که به عنوان یکی از خوراکیهای سنتی و محبوب افغانستان شناخته میشود، از آرد سفت تهیه میشود. این خوراکی عمدتاً در نقاط مختلف افغانستان و همچنین برخی مناطق پاکستان سرو میشود.
برای تهیه جلبی هراتی ابتدا باید آرد سفت را در یک ظرف خمیرزا سپرد و با افزودن شیر، نمک و یک قاشق زردچوبه آن را به یک خمیر یکدست تبدیل کرد. سپس باید خمیر با دست شکل شده و به صورت قرصی درآورده شود.
سپس باید قرصهای خمیری را به مدت حدود ۲۰ دقیقه درون یک قابلمه آب جوش قرار داد تا کاملاً پخته شوند. در این مرحله لازم است که قرصهای خمیری را بعد از پخت به دستگاهی مشابه فر پودری داده و در درجه حرارت پایین قرار دهیم تا کاملاً خشک شوند.
نهایتاً جلبیهای خشک شده را در یک ظرف گلدان یا موزائیکی قرار داده و از بالای آنان یک لایه نمک ریخته و بعد آنها را بسته نگه داشته و بعد از یک هفته آنها آماده مصرف هستند.
این خوراکی را به عنوان یکی از خوراکیهای خشک و کم حجم، میتوان به عنوان یک هدیه مناسب به دوستان ویا خانواده تقدیم کرد. همچنین میتواند به عنوان یکی از نوشیدنیهای شیرین در فستیوالها و جشنهای مختلف به تماشای میهمانان آماده شود.
طرز تهیه جلبی هراتی با استفاده از سبوس گندم
جلبی هراتی یکی از خوراکی های پرطرفدار در شهر هرات آفغانستان است که برای تهیه آن از سبوس گندم استفاده می شود. در این جلبی، سبوس گندم به همراه گوشت یا خوراکی موردعلاقه شما به صورت تابه ای خیس شده و سپس در یک قابلمه با کمی روغن تفت داده می شود. سبوس گندم به عنوان ماده اصلی جلبی هراتی، خواص غذایی بسیار زیادی دارد که می تواند برای سلامتی بدن بسیار مفید باشد.
برای تهیه جلبی هراتی با استفاده از سبوس گندم، در ابتدا سبوس گندم را به صورت نازک خرد کرده و در آب سرد به مدت چند ساعت خیسانده می شود. سپس از آب چک شده و در یک قابلمه قرار داده می شود. در این مرحله گوشت یا خوراکی موردعلاقه شما به آن افزوده می شود و با کمی روغن در حرارت ملایم تفت داده می شود.
با توجه به این که سبوس گندم خواص زیادی دارد، ترکیب آن با گوشت می تواند بیشترین میزان ارزش غذایی را به این خوراکی ببخشد. در این ترکیب، سبوس گندم می تواند به عنوان منبع بسیار خوب فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی مهمی مانند آهن و کلسیم عمل کند که در حفظ سلامتی بدن بسیار مؤثر هستند.
به طور کلی، تهیه جلبی هراتی با استفاده از سبوس گندم، یکی از روش های سالم و مفید برای تهیه این خوراکی پرطرفدار است که بسیاری از مردم را به خود جذب کرده است. با استفاده از این روش، شما می توانید این خوراکی خوشمزه را با کمترین تهیه امکانات در خانه خود تهیه کرده و لذت بردید.
طرز تهیه جلبی هراتی با استفاده از شیرینی جات
جلبی یکی از خوراکیهای سنتی و خوشمزهی هرات است که از شیرینیجات آن منطقه تهیه شده و معمولا با قند و روغن سرخ شده سرو میشود. این خوراکی محبوب در هند، پاکستان و افغانستان است و برای تهیهی آن از چندین نوع شیرینیجات مختلف استفاده میشود.
برای تهیهی جلبی هراتی ابتدا شیرینیجات (همچون شیرینی خشک، نشاء، پشمک و غیره) را با آب در قدری مخلوط کرده و به آن شکل دلخواه داده میشود. سپس آنها را در روغن سرخ میکنند تا به رنگ طلایی بیایند. پس از سرخ شدن، جلبی را روی کاغذ آشپزخانه قرار میدهند تا از روغن زائد آن خلاص شود.
جلبی هراتی سرو شده معمولا با شیرینیجات دیگری نیز تزئین میشود. معمولا از برش های انگور، خرما و بادام همراه با فنجان چای سرو میشود. این خوراکی به صورت دستمالی و یا دربسته به فروش میرسد و معمولا جزء خوراکیهای لذیذ و خوشمزهی بعد از غذاست.
در نتیجه جلبی هراتی با استفاده از شیرینیجات مختلفی که برای تهیه آن به کار میرود یک شیرینی تحلیلی با طعم و عطر بی نظیر است که همگان را به خوردن آن ترغیب میکند.
طرز تهیه جلبی هراتی با استفاده از شیرینی نان ریزه
جلبی یکی از شیرینیهای محبوب افغانی است که در بسیاری از مهمانیها و جشنها سرو میشود. روش تهیه آن نیز در نقاط مختلف افغانستان متفاوت است، اما در این مطلب نحوه تهیه جلبی هراتی با استفاده از شیرینی نان ریزه آموزش داده خواهد شد.
برای تهیه جلبی هراتی با استفاده از شیرینی نان ریزه، ابتدا باید شیرینی نان ریزه را در یک ظرف خرد کرده و در یک ظرف دیگر قرار داد. سپس شیر و شکر را در یک قابلمه مخلوط کرده و به صورت آهسته به جوش آورید.
هنگامی که شیر به جوش آمد، شیرینی نان ریزه خرد شده را به آن اضافه کنید و مواد را به طور خوبی با هم مخلوط کنید. پس از آن، یک برکه فلزی روی شعله گاز را قرار دهید و داخل آن مخلوط شیرینی و شیر را ریخته و به صورت آهسته هم بزنید تا جلبی آماده شود.
وقتی جلبی آماده شد، آن را با استفاده از یک کارد به قطعات مناسبی تقطیع کنید و در ظروف سرو کنید. میتوانید روی جلبی خرد شده و بادام یا پسته تازه روی آن بپاشید. این شیرینی را میتوان با چای یا قهوه سرو کرد و در هر نوع جشن و مهمانی بسیار مناسب است.