1- طرز تهیه جلبی با گوشت چرخ شده
جلبی یکی از پیشترین و محبوب ترین غذاهای مازندرانی است که با ایجاد انواع متنوعی از طعم ها و روش های پخت آن، در سراسر کشور شناخته شده است. با استفاده از گوشت چرخ شده، درست کردن جلبی به یک کار بسیار ساده تبدیل شده است.
برای تهیه جلبی با گوشت چرخ شده، ابتدا باید به تهیه مواد لازم بپردازیم. برای یک کیلو گرم گوشت چرخ شده، نیاز به یک عدد پیاز خرد شده، یک قاشق غذاخوری روغن، نمک، فلفل سیاه و دارچین دارید.
برای آماده کردن جلبی، می توانید گوشت چرخ شده را به همراه پیاز خرد شده، روغن، نمک، فلفل سیاه و دارچین در یک ظرف قرار دهید و همه چیز را به خوبی با هم مخلوط کنید. سپس مواد را به مدت دو ساعت در یخچال بگذارید تا بوی پیاز در گوشت جذب شود.
بعد از مدت دو ساعت، گوشت و پیاز را از یخچال بیرون بیاورید و آن را به شکل حلقه هایی نازک برش دهید. سپس قرار دهید آن ها را در ماهیتابه گرم کنید و به مدت حدود چهل دقیقه نیم پز کنید. بعد از نیم پز شدن، جلبی ها را درون ماهیتابه به هم بریزید و به مدت ده دقیقه دیگر پخته شوند.
در نهایت، جلبی ها را با نان تافتون یا رشته برنج سرو کنید و با سس ترشی یا مخلوطی از دوغ، ماست و سیر تزیین کنید. قابل ذکر است که این غذای خوشمزه، به عنوان یکی از بهترین گزینه های غذایی برای وعده میان وعده ها محسوب می شود.
2- طرز تهیه جلبی با مرغ چرخ شده
تهیه جلبی با مرغ چرخ شده یکی از غذاهایی است که میتوان در کنار نان خوشمزهای مانند لواش یا نان تافتون، سرو کرد. برای تهیه این غذا، ابتدا باید مرغ را پاک کرد و سپس تکهتکه کرد. بهتر است اگر از انواع گوشت مرغ سینه استفاده شود. سپس در یک کاسه، تخممرغ، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کرده و تکههای مرغ را در این مخلوط تف داده، جهت کوچک کردن یا چرخدادن مرغ، از دیگر اجزای دستور تهیه استفاده خواهیم کرد.
سپس در یک قابلمه، کمی روغن را روی حرارت ملایم قرار داده و تکههای چرخ کرده مرغ را به آرامی به آن اضافه کرده و با کمی هم زدن، حرارت روی آنها را تنظیم میکنیم تا مرغی شو ریز و رنگین شود. سپس از روی حرارت برداشته و در ظرف مناسب قرار داده و تا زمان سرو آن، آن را در دمای معمولاً گرم نگه دارید.
در آخر، میتوان صفرا یا سیر خرد شده را با یک کمی اب پاک شده در ماهیچه جلبی ریخته و آن را در تابهای با چند قطره روغن گرم نموده و در نهایت با گل سرخشده به همراه نان سرو شده و لذت غذایی خاصی را تجربه کرد. با این روش ساده، میتوانید غذای مرغی خوشمزه و سبکی را تهیه کنید که با دیدار و میهمانیهایی که برای دوستان و خانواده دارید، بسیار مناسب خواهد بود.
3- روش تهیه آبگرمک
تهیه آبگرمک یکی از ساده ترین و مفیدترین راه هایی است که می توانید از آن برای پاک کردن و مرطوب کردن پوست صورت و بدن استفاده کنید. یکی از روش های عمده تهیه آبگرمک، استفاده از دم کردن آب می باشد. برای این منظور، شما به دنبال یک دیگ با حجم متناسب هستید، که می توانید آن را برای دم کردن آب استفاده کنید. ابتدا آب خود را بر روی حرارت داده و با توجه به حجم آن، می توانید حداقل 10 دقیقه به طور مستمر آن را دم کنید.
یک روش دیگر برای تهیه آبگرمک استفاده از طبیعت می باشد. در این روش، به دنبال چند گیاه خشک مانند نعناع، رزماری و یا گل آفتابگردان می باشید. این گیاهان را به آب خود اضافه کنید و حداقل 30 دقیقه بگذرانید تا گیاهان خشک شود و آبگرمک شما آماده استفاده باشد.
یک روش دیگر برای تهیه آبگرمک مخلوط کردن آب و گلاب است. برای این منظور، ابتدا به دنبال گلاب با کیفیت می باشید، سپس آب خود را بر روی حرارت می دهید و به آن گلاب اضافه می کنید. حداقل 5 دقیقه با استفاده از یک قاشق مخلوط کنید و سپس از آبگرمک خود لذت ببرید.
استفاده از دیگر تکنیک های تهیه آبگرمک مانند اضافه کردن شیر به آب خود و یا استفاده از مواد دیگر همچون نمک و یا زردچوبه نیز می تواند به پاکسازی و آرامش پوست کمک کند. برای تهیه آبگرمک با هر تکنیک، مطمئن شوید که مقدار مواد استفاده شده را درست در نظر گرفته باشید و به گونه ای که به پوست شما آسیب نرسانند مخلوط کنید.
4- تزئین جلبی با پیاز سرخ شده
تزئین جلبی با پیاز سرخ شده یکی از روشهای خوشمزه و جذاب برای تزئین جلبی است. برای تهیه این غذا، باید پیاز را به صورت خوبی خرد کرده و سپس در روغنی که گرم شده است سرخ کرده و آن را روی جلبی قرار دهید. در ادامه، توضیحات بیشتر در مورد این تزئین را بررسی میکنیم.
برای تهیه پیاز سرخ شده، لازم است پیاز را خرد کرده و در روغن گرم کرده و سپس به خوبی سرخ کنید. بهتر است دقت کنید تا پیاز سوخته نشود و به رنگ طلایی برسد. پیاز سرخ شده بسیار خوشمزه و خوش بو است و به جلبی طعم و رنگی جذاب میدهد.
بعد از سرخ کردن پیاز، آن را به خوبی روی جلبی قرار دهید. شما میتوانید پیاز را در بالای جلبی قرار دهید یا به صورت دایرهای روی آن قرار دهید. هر دو شکل تزئین، بسیار زیبا است و به جلبی ظاهری خوشایند میبخشد.
با استفاده از این روش، جلبی شما ظاهر خوشمزهای خواهد داشت که هم برای چشمان خوراکی به نظر میرسد و هم در طعم و شکل آن تفاوت خاصی به وجود میآورد. به طور خلاصه، تزئین جلبی با پیاز سرخ شده یکی از روشهای جالب و خوشمزه برای تزئین غذا است که به طعم، رنگ و ظاهر آن ارزش افزوده میدهد.
5- طرز تهیه جلبی همراه با نان تنوری
جلبی یکی از غذاهای محبوب در فرهنگ غذایی ایرانی است که به صورت سنتی با سبزیجات و گوشت تهیه میشود و معمولا به همراه نان تنوری سرو میشود. برای تهیه جلبی، ابتدا باید سبزیجاتی مانند تره، جعفری، شنبلیله و گوجه فرنگی را خرد کرده و با گوشت چرخ کرده ترکیب کرد. سپس به این ترکیب آرد جوانهدار، پیاز رنده شده، سیر رنده شده، آبلیمو، فلفل سیاه و نمک اضافه میشود و همه مواد با هم مخلوط میشوند.
سپس باید تکههایی از نان تنوری را در قالب بره یا سبزیجات قاشقی به اندازه مورد نیاز برش داده و آنها را با کمک یک قاشق به مایع تهیه شده فراتر تازه کرده و در قالبهای جلبی قرار داد. پس از آن، باید جلبیها را به مدت ۲۰ دقیقه درون قالب در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد پخت کرد.
پس از پخت شدن جلبیها، باید آنها را از قالبها خارج کرده و با نان تنوری خشک و مزه دار سرو کرد. میتوان این غذا را با سس یا ماست همراه کرد یا به صورت تنها سرو کرد. نکته مهم در تهیه این غذا آن است که نان تنوری برای جلبی بهتر است سفت و خشک باشد تا به صورت راحت درون جلبی قرار گیرد. همچنین میتوان به جای گوشت چرخ کرده از گوشت خورشتی هم استفاده کرد.
6- طرز تهیه جلبی با خورک لوبیا
تهیه جلبی با خورک لوبیا از غذاهای پرطرفدار در بین خانوادههای ایرانی است. جلبی که به معنی گوشتی آبدار و لوبیا نیز به معنی حبوبات غلیظ است، در این غذا به همراه خورک لوبیا سرو میشود. این غذا را میتوان در پاییز و زمستان به عنوان یک غذای دلچسب و خوشمزه سرو کرد.
برای تهیه جلبی با خورک لوبیا، ابتدا باید گوشت مرغ، گوشت گوسفند یا گوشت گاو را پخت کرده و خورک لوبیا نیز را در حالی که به همراه عدس و نخودفرنگی همراه شده است، جداگانه پخت کنید. سپس در تابهای با روغن، پیاز چوبی، سیر، زردچوبه، ادویه جات و نمک، گوشت خرد شده را تفت دهید تا کمی شفاف شود. سپس خورک لوبیا را به تابه اضافه کرده و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه برای آشپزی بگذارید.
در آخر پس از پخت شدن گوشت و لوبیا، جلبی را نیز اضافه کنید و همه آنها را بهمدت ۳۰ دقیقه دیگر در حرارت خیلی کم آشپزی کنید تا غذای شما آماده سرو شدن باشد. پیاز سرخ شده را بهعنوان تزئین بر روی جلبی و خورک لوبیا خود قرار دهید و با نان یا برنج سفید سرو کنید.
جلبی با خورک لوبیا یک غذای سنتی و خوشمزه و جذاب است که میتوان از آن بهعنوان غذایی سرشار از پروتئین و مواد معدنی جهت تقویت بدن استفاده کرد. همچنین برای افزایش مزه میتوان از ادویههای دیگری مانند زعفران نیز بهعنوان یک ادویهی خوشمزه استفاده نمود.