طرز تهیه جلبی و نکات مهم
جلبی یک دسر سنتی و خوشمزه است که از اصلیترین دسرهای ایرانی محسوب میشود. این دسر با استفاده از شیر، آرد، شکر و روغن تهیه میشود. در این دستور تهیه، از مواد مختلفی مانند آرد، شیر، شکر، روغن، زردچوبه، خامه، پسته و بادام استفاده میشود.
برای تهیه جلبی، آرد، شکر و زردچوبه در مخلوط کن بهم مخلوط میشوند. سپس به آرد روغن اضافه شده و با هم مخلوط میشود. در این مرحله، باید به آرامی آب روی خمیر اضافه شود تا خمیر شل شود. سپس، خمیر به صورت گرد شده و روی آن نازک رشتهای از خامه تراشیده میشود. سپس به صورت غیر مستقیم محصول درون روغن سرخ شده و در صورت افزایش درجه حرارت حاوی چسبندگی میشود.
تهیه جلبی بهدلیل داشتن فواید و خواص متعدد، از جمله تقویت کننده سیستم گوارشی و درمان کمخونی، مورد توجه قرار گرفته است. بهتر است در تهیه جلبی از مواد با کیفیت و قابل اعتماد استفاده کرده و در نگهداری این محصول به شرایط سرد و خشک توجه داشته باشیم. به همین دلیل، میتوان جلبی را در جعبههای محکم در دمای پایین نگهداری کرد.
مواد لازم برای تهیه جلبی
با توجه به علاقهی بسیاری از افراد به خوردن جلبی، آشپزی آن در بسیاری از خانهها رایج شده است. برای تهیهی جلبی نیاز به مواد خاصی دارید که در ادامه به صورت جزئی توضیح خواهیم داد.
از اولین مواد لازم برای تهیهی جلبی، انگور یا انواع مختلفی از میوه مانند سیب، به، هستند. بسته به نوع میوه مورد نظر، شکلات یا شکر و همچنین مقداری آب لواشک به آن افزوده میشود.
مواد دیگری که برای تهیهی جلبی نیاز دارید، پودر ژله است. این پودر در دو نوع شیرین و بدون مزه تولید میشود و به صورت پاکتی در بازار به فروش میرسد. پودر ژله در تهیهی جلبی به دلیل قابلیت ژله شدن آن اهمیت دارد.
بعد از جداسازی انواع بذرها و خارهای موجود در میوه، میوهها به صورت درشتتر یا ریزتر خرد میشوند و به همراه آب لواشک، شکلات یا شکر در قابلمه گذاشته و روی حرارت قرار میگیرند. سپس مقداری پودر ژله با آب جوش در کنار آن مخلوط میشود. در نهایت، مخلوط جیگر خرد شده با پودر ژله در قالبهایی ریخته شده و به جا گذاشته میشود تا جامد شود و به صورت جلبی آماده به مصرف شود.
در نتیجه، تهیهی جلبی نیازمند ترکیب مناسبی از انواع مختلفی از میوه، پودر ژله، آب لواشک و شکلات یا شکر است که با استفاده از آنها میتوان گزینهی خوشمزهای برای تنقلات خانگی داشت.
روش تهیه جلبی با گوشت چرخ کرده
جلبی یکی از خوراکیهای پرطرفدار در شمال ایران به شمار میرود. تهیه جلبی با گوشت چرخ کرده کاری بسیار ساده است. برای شروع، بهتر است گوشت قطعاتی مرغ، گوشت گوساله یا گوشت چرخ کرده را با یک تکه پیاز، سیر، زردچوبه، ریحان و نمک و فلفل در ظرف مخلوط کنیم و به مدت حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهیم تا طعم گوشت بهتر شود.
پس از آماده کردن گوشت، باید برنج روشن که پیشتر در آب خیس شدهاست، از روی حرارت در یک قابلمه بزرگ آماده کنیم. بهتر است از آب داغ برای پختن برنج استفاده کنیم. بعد از پخت برنج، آن را از روی حرارت برداریم و برای مدت کوتاهی آن را به دمای گرم نگه داریم.
حالا نوبت به حساب بردن گوشت شده است. تهیه گوشت چرخ کرده شده بسیار آسان است. با قرار دادن گوشت در قابلمه خود و سرخ کردن آن برای چند دقیقه، گوشت خوشمزه و طراوت بخشی برای جلبیهای شما خواهد شد.
سپس، گوجهفرنگی تازه را با یک تیغه نازک خرد کرده و به همراه یک تکه پیاز سرخ شده به گوشت اضافه کنید. بعد از چند دقیقه مزه خوبی در غذا شکل میگیرد.
پایانی به همراه روغن مخصوص جلبی به صورت نوارهای کوچک شکل داده و به همراه برنج سفید سرو میدهیم. این غذا خیلی خوشمزهست و سرشار از پروتئین است. با تجربه شیفتگی و اصالت مازندران را در سفرهی شما جای دهید.
مرحله به مرحله تهیه جلبی با گوشت دستگاه
تهیه جلبی با استفاده از گوشت دستگاه یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که بسیاری از خانوادهها از آن لذت میبرند. در این روش، گوشت چرخ کرده، فلفل دلمه، پیاز، سیر، زردچوبه، نمک و ادویههای مختلف باهم مخلوط شده و به شکل کوفتهای کوچک درآورده میشوند. سپس این کوفتها به داخل دستگاه جلبی درج میشود و در داخل دستگاه پخت میشوند. با این روش، جلبی با طعم و مزه خوشایند و همچنین لذتبخشی که نمیتوان با روش سنتی بدست آورد، تهیه میشود.
در این روش تهیه جلبی، انتخاب گوشت مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. باید از گوشت تازه و سرد استفاده کرد و در صورت تمایل میتوانیم از گوشت قرمز یا سفید استفاده کنیم. سپس گوشت را به همراه فلفل دلمه و پیاز داخل آسیاب یا چرخگوشت قرار داده و چرخ کنیم تا صافی شود. سپس به این مخلوط زردچوبه، نمک و ادویههای دلخواه اضافه کرده و به خوبی با هم مخلوط کنیم.
برای تهیه جلبی با استفاده از دستگاه مخصوص داخل برابر، یک لحظه به ذهن برخی افراد میرسد که چگونه باید این دستگاه را به کار گیریم؟ ابتدا دستگاه را روشن کرده و چند دقیقه صبر کنیم تا داغ شود. سپس کوفتها را داخل دستگاه درج کنیم. بهتر است کوفتها را با فاصله کمتر در دستگاه قرار دهیم.
در ادامه باید منتظر شویم تا جلبی با استفاده از دستگاه آماده شود که زمان لازم برای آماده شدن جلبی با دستگاه، حدود 20 دقیقه است. پس از گذشت 20 دقیقه، سبد جلبی را از دستگاه خارج کرده و با دو دسته به سمت بیرون بیاوریم تا کوفتها از بین نرود. سپس میتوانیم جلبی را با نان، لیمو یا شیر در سفره قرار دهیم و از طعم لذیذ آن لذت ببریم.
نحوه تهیه جلبی با ماهیچه گوشتی
تهیه جلبی با ماهیچه گوشتی یکی از دسرهای سنتی و خوشمزه ایرانی است. جلبی با ترکیبی از ماهیچه گوشتی، جوانه نخود، برنج و مرغ تهیه می شود. در ابتدا، ماهیچه گوشتی را در کنار نخود، برنج و مرغ در حدود یک ساعت در آب خیسانده و به مدت 30 دقیقه بپزید تا تمام مواد آماده ی گرفتن شوند.
سپس، ماهیچه گوشتی را از داخل ظرف گرفته و با دست ماساژ دهید تا کاملا ریز شود. در مرحله بعد، شما می توانید از چندرنگ پیش آمده استفاده کنید و به ترتیب لایه های ماهیچه، برنج، نخود و مرغ را در داخل ظرف درست کنید.
سپس، جلبی را درون هر قطره آبی نوش جان بگذارید و به مدت 30 دقیقه بپزید. پس از اتمام پخت، جلبی را از روی حرارت بردارید و به مدت 10 دقیقه داغ نگه دارید تا کاملا وصل شود. برای سرو ، می توانید جلبی را با ترشی و پیاز تزئین کنید و همراه با چند قاشق سس تقدیم کنید.
در نهایت، جلبی با ماهیچه گوشتی آماده خوردن است. این دسر محبوب را می توانید در خانه تهیه کنید و بهمراه خانواده و دوستان خود لذت ببرید. این دسر با طعم خوشایند خود می تواند مزه هر غذایی را تا حد زیادی بهبود بخشد.
طرز تهیه جلبی با ماهیچه مرغ
تهیه جلبی با ماهیچه مرغ یکی از غذاهایی است که در برخی مناطق ایران محبوبیت زیادی دارد و با استفاده از گوشت مرغ خیلی خوشمزه تهیه می شود.
جلبی با ماهیچه مرغ به صورتی تهیه می شود که گوشت مرغ را با پیاز سرخ شده و نمک، فلفل سیاه و زعفران ترکیب کرده و بعد از پختن، درون برگه های بادنجان می ریزند. پس از آن، این برگه ها را با عجین روغنی پوشانده و در ماهیچه مرغ سرخ شده غلیظ می کنند.
تهیه جلبی با ماهیچه مرغ نسبتاً آسان است و در کنار نان تازه یا برنج سفید مزه دلچسب و خوشمزه ایجاد می کند. این غذا در مجالس خانوادگی و سفره های شرکتی نیز برای میزبانی از مهمانان مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر دنبال غذایی سنتی و خوشمزه هستید، تهیه جلبی با ماهیچه مرغ را پیشنهاد می کنیم که هم راحت در تهیه آن هستیم و هم طعمش بسیار خوشمزه و لذیذ است.