1. آمادهسازی مرغ برای تهیه در فر بدون فویل
آمادهسازی مرغ برای تهیه در فر بدون فویل یکی از روشهای ساده و سریع برای پختن مرغ در فر است. در این روش، برخلاف استفاده از فویل، مرغ برای پختن با خشکیخوردگی بیشتری مواجه میشود که توجه ویژهای به مراحل آمادهسازی نیاز دارد.
ابتدا، مرغ را با آب لیموتی به صورت داخلی و خارجی شستشو داده و سپس ناخنهای آن را بردارید. سپس پوست مرغ را با داشتن دستان ملایم زیر آبکش تمیز کنید. پس از شستشو، مرغ را با کاغذ آشپزخانه خشک کرده و سپس از پوست با شیرینی یا چند قطره روغن مایع تجاری پخته سازیش خالی کنید.
حالا، یک تخته بزرگ و غیرچسب برای آمادهسازی مرغ در فر بدون فویل را آماده کنید. تخته را با فویل کوچک پوشش دهید و مرغ را با پوست به سمت تخته تکان دهید تا پشت مرغ خشک شود. سپس سینه مرغ را به پایین بچرخانید و دوباره تکان دهید تا کامل خشک شود.
سپس به دقت یک بوقلمونی چیزی روی پهلوی مرغ باریک کنید و سپس با دست از بالای آن فشار داده یا با چاقوال مزلقکنان از همان جا شروع به بریدن کنید. سپس با ریختن ترشی روی مرغ، آن را به خوبی تزیین کنید و آن را در رویی که شما باید (مثلا فر 180 درجه) قرار دهید. موقع پخت، سعی کنید تا نوک فر بر روی سینه مرغ قرار بگیرد و مرغ را در فر قرار دهید. حتما مرغ را حداقل دو بار در حین پخت در حالت میانی بچرخانید. با این روش، مرغی لذیذ، خشک و شستهشده را آماده میکنید، جهت سرویس دادن با سبزیجات به حالت دلخواه.
2. قرار دادن مرغ در سس ته چین
قرار دادن مرغ در سس ته چین یکی از غذاهایی است که به راحتی در خانه میتوانید آن را تهیه کنید. این غذا در کشور چین ساخته شده و به دلیل طعم منحصر به فرد و استفاده از مواد اولیه طبیعی، در سراسر دنیا محبوبیت دارد.
ابتدا مرغ را به قطعات کوچک تقطیع میکنیم و با نمک، فلفل و سیر رنده شده میپزیم تا طعم خوبی بگیرد. بهتر است از آب کمتری برای پختن مرغ استفاده کنید تا عصارههای آن حفظ بمانند.
در مرحله بعد، مواد سس ته چین را آماده میکنیم. برای ساختن این سس از مقداری سرکه، شیرینی، آبلیمو، رب گوجه فرنگی و سس سویا استفاده میکنیم. تمام این مواد را با یکدیگر ترکیب میکنیم تا سس آماده شود.
بعد از تهیه سس، میتوانیم مرغ را روی حرارت قرار دهیم و سس را روی آن بریزیم. با هم بخوبی مخلوط کردن سس و مرغ، تا سس به خوبی در مواد فرآوری شده جذب شود و غذایی خوشمزه و مجسم به دست آوریم.
بهتر است این غذا را همراه با برنج سفید یا نودل تهیه کنید تا طعم دلنشینتری به آن بدهد. علاوه بر این، میتوانید با استفاده از مواد قنادی کمی شیرین تری به سس اضافه کنید تا مقداری فراوانتری از لذت آن را ببرید.
3. ریختن ته چین بر روی مرغ
ریختن ته چین بر روی مرغ یکی از روشهایی است که برای پختن مرغ در محیط خانگی استفاده میشود. این روش به دلیل سادگی و عدم نیاز به ابزار و تجهیزات پیچیده در طبخ مرغ رایج شده است.
برای اجرای این روش، مرغ قبل از پختن باید به خوبی شسته و شیرینی آب آن تضمین شود. سپس بهتر است از مرغهای کوچک و سبکتر استفاده شود که در طول پختن باعث نرمی و لطافت بیشتر گوشت میشوند.
بعد از شستشو، مرغ را خشک کرده و انواع بهارات دلخواه را به همراه نمک به آن اضافه کنید و کمی ماساژ دهید تا بهارات به سطح مرغ بچسبند. سپس مرغ را روی تابه با روغن داغ قرار داده و آرام آرام پخته شود تا از هر دو طرف طلایی شود.
هنگام سرو کردن، برای افزایش عطر و طعم، ته چین را بر روی مرغ ریخته و یک دقیقه دیگر به روی حرارت داده شود. ته چین میتواند از انواع مختلفی از جمله نان خشک له شده، آرد، نمک، فلفل، سیر و سایر ادویههای دلخواه تهیه شود.
به طور کلی، روش ریختن ته چین بر روی مرغ یک روش آسان، سریع و باعث عطر و طعم بیشتر غذا شده است که میتواند به عنوان یکی از روشهای مناسبی برای خانوادهها و همچنین رستورانها استفاده شود.
4. پخت مرغ در فر
پخت مرغ در فر یکی از روشهای ساده، سریع و ایمن برای پختن و خوردن مرغ است. برای پخت مرغ در فر، میتوانید از مرغهای کامل یا قسمتهای مختلف آن استفاده کنید. قبل از شروع پخت، میتوانید مرغ را با نمک و فلفل و گیاهان دلخواه خودتان مانند ریحان، رزماری، تره فرنگی و یا تخم مرغ ترش شده طعم دار کنید.
برای پخت در فر، ابتدا مرغ را در مقداری آرد و خمیر مایع مثل خمیر نان یا تخم مرغ خوب پوشانده و در فر درجهی حرارت ۱۹۰-۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. پس از نیم ساعت، میتوانید پخت مرغ را به موقعیت دیگری از فر بچرخانید تا همهی سطح مرغ سرخ و رنگین شود. طول زمان پخت مرغ، به تعداد و اندازه قطعات مرغ، کیفیت فر و درجه حرارت آن بستگی دارد.
پخت مرغ در فر، یک روش سالم و کم چرب و ناگفتهنی است. با استفاده از این روش، میتوانید مرغهایی با فرآوری ساده خطرناک و زیاده روی را کمرنگ کنید، همچنین میتوانید از پوست چربی مرغ در پختهای بعدی استفاده کنید. پخت مرغ در فر، در مقایسه با روشهای دیگر پخت که نیاز به روغن و چربی دارند، سالمتر و ادامهپذیرتر است. با اینحال همیشه بهتر است مرغ را با مقدار کم چربی نظیر روغن زیتون و یا فستیق روغنی درست کرده و در فر پخته شود.
5. پخت ته چین در فر
پخت ته چین به روش فر یکی از روش های ساده و مناسب است که برای پختن این غذا استفاده می شود. در این روش به جای استفاده از حرارت یکپارچه ظرف پخت ، از فر استفاده می کنیم تا حرارت را به طور یکنواخت به پخت ته چین بدهیم.
برای شروع باید ابتدا تمامی مواد لازم برای تهیه ته چین را آماده کنیم و در ظروف مناسبی قرار دهیم. بعد از آماده کردن مواد ، باید فر را در دمای متوسط تنظیم کرد و در حین اینکه دمای فر داغ می شود ، تابه را روی شعله متوسط قرار دهیم.
سپس باید تفنگی پخت ته چین را به تابه اضافه کرد و بعد از گذشت چند دقیقه وقتی تفنگی ها با رنگ طلایی سرخ شده اند ، باید تمامی مواد دیگر را به تابه اضافه کنیم. سپس تمامی مواد باید خوب مخلوط شوند و با هم مخلوط شوند.
سپس باید تابه را به فر منتقل کرده و برای مدت 10 تا 15 دقیقه در دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. هنگام پختن ، بهتر است که تابه را در نصف مسیر بچرخانید تا حرارت به طور یکنواخت به ته چین بدهد. پس از گذشت زمان پخت ، تابه را از فر بیرون بیاورید و به مدت چند دقیقه خنک شوید. سپس ته چین را با چنگال خود به ظرف سرو کنید و با نان سفید پخته سرو کنید.
در نهایت باید ته چین داغ را با سس چینی تزئین کرده و در برخی از موارد با کمی نمک و فلفل خوشمزه کرده و سرو کنید. با پیروی از این روش ، ته چین شما به طور کامل پخته خواهد شد و می توانید از این غذای خوشمزه به صورت خانگی لذت ببرید.
6. خروج مرغ از فر
خروج مرغ از فر، یکی از مهمترین مواردی است که در پخت و پز مرغ باید به آن توجه شود. درواقع، توقفی که مرغ برای خود در پخت در فر حین پخت دارد، همان لحظهای است که لازم است مرغ را از فر خارج کنیم.
برای شروع، لازم است به این موضوع توجه کنیم که خروج مرغ از فر برای همه نوع مرغ و همه نیازهای پخت و پز یکسان نیست. برای پخت مرغ در فر باید به همه جزئیات این فرایند توجه کرد تا به خروج مرغ در حد با کیفیتی که میخواهیم برسیم. از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر خروج مرغ از فر میتوان به دمای فر و نوع بشکه فر اشاره کرد.
همچنین، باید به این مسئله نیز توجه کنیم که خروج مرغ از فر باید در دامنهای از زمانها انجام شود. برای پخت مرغ در فر از زمان دقت کردن بسیار مهم است و باید به همه جزئیات پخت مرغ توجه شود تا بهترین نتیجه در نهایت بدست آید.
لازمه ذکر است که خروج مرغ از فر بعضی برای پخت کامل مرغ باید آخرین تکنیک همچنان باشد. این البته نیاز به مشاوره با کارخانه ما دارد که شما را بهتر در نحوه پخت مرغ راهنمایی کند.