آموزش تهیه ته دیگ سیب زمینی با پلوپز
ته دیگ سیب زمینی با پلوپز یکی از غذاهای خوشمزه و پر کالری است که به خوبی با معماری سنتی ایرانی میتواند پذیرای مهمانان باشد. این غذا معمولاً با ترکیب سیب زمینی، گوشت چرخ کرده، پلو و ادویههایی مانند زعفران، کره، نمک و فلفل سیاه تهیه میشود.
جهت تهیه این غذا، سیب زمینی را دقیقاً شسته و پوست آن را خالی میکنیم. سپس سیبها را به شکل رشتههای نازکی خرد میکنیم. گوشت چرخکرده را نیز با ادویههایی مانند پیاز رسیده، نمک و فلفل سرخ کرده و در تابهای سرخ کنیم تا کمی شروع به آب شدن کند.
پس از آن، پلو را همراه با زعفران ریز کرده به صورت مرحلهای با آب به جوش درآورده و با حرکت دادن سهمیه آن را خمیر میکنیم. سپس سیب زمینیهای خرد شده را به پلو اضافه کرده و بعد از مخلوط کردن آنها، آن را به صورت نازکی در کف تابه چرخانده و سپس گوشت چرخ کرده را روی آن قرار میدهیم.
فرآیند تهیه ته دیگ سیب زمینی با پلوپز در مرحله بعد ادامه پیدا میکند. برای این منظور، تهیه شده را در دستگاه پلوپز قرار میدهیم و بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه، این غذا آماده سرو شدن است. برای تزیین این غذا میتوانید از خط خورده شده زعفران و تره فرش داخلی استفاده کنید.
این غذا شاید در ابتدا برای شما سخت و چالش برانگیز به نظر برسد، اما پیروی از شیوه تهیه به درستی، آن را به راحتی میتوانید به صورت خانگی تهیه کنید. به این ترتیب، میتوانید از این غذا به صورت خانگی و با دقت بالا برای مهمانانتان سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه ته دیگ سیب زمینی با پلوپز
ته دیگ سیب زمینی با پلوپز به عنوان یکی از غذاهایی است که به سرعت جایگاه خود را در دستگاههای پخت غذا به خصوص پلوپز پیدا کرده است. ته دیگ سیب زمینی با پلوپز یکی از غذاهایی است که برای تنقلات شبانه و یا صبحانه وعده کاملی با نیازهای پروتئین و کربوهیدرات را فراهم میکند. برای تهیه این غذا از مواد زیر استفاده میشود:
۲ سیب زمینی متوسط
۱ عدد پیاز در حجم متوسط
نیم نعناع کوهی خرد شده
آرد نیم فنجان
یک بیضه
پنیر پیتزا یا چدار حبه
فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
نمک به میزان مناسب
آرد برای تهیه مایع که باعث گرفتگی ته دیگ می شود.
به عنوان مرحله آمادگی اولیه باید سیب زمینی ها را پاک و در قالب ریز یا تکه تکه سرخ کنیم و پیاز را هم خرد کرده و در قالب یک کاسه آماده کنیم. در مرحله بعدی از تخم مرغ، آرد، پنیر، نعناع، نمک و فلفل سیاه یک خمیر درست کرده و تمام مواد خرد شده را به علت به نمودن تخم مرغ به ان ریختیم. حال باید تهیه شده را به قالب ته دیگ ریخته و پس از آن از روی آن آرد پاشیده و به داخل پلوپز قرار داد. پس از ۳۰ دقیقه، ته دیگ سیب زمینی کاملا پخته و آماده خوردن میباشد.
طرز تهیه سیب زمینیها برای ته دیگ
سیب زمینی یکی از محبوبترین و پرمصرفترین مواد غذایی در دنیاست. این محصول متعلق به تیره ی بامیهها است و در بسیاری از غذاهای دنیا به عنوان یکی از اجزای کلیدی استفاده میشود. یکی از غذاهایی که سیب زمینی ها در آن به خوبی عمل میکنند، ته دیگ است که برای تهیه آن لازم است سیب زمینیها را به صورت خاصی پخته و ازشان استفاده شود.
برای شروع، سیب زمینیها را برداشت کرده و آنها را خوب شسته و روی یک حوله خشک کنید. پس از آن، سیب زمینی ها را با چاقو به اندازه دلخواه خرد کنید. بهترین روش برای خرد کردن سیب زمینیها استفاده از چاقویی با لبه بی نقص و تیز است تا به خوبی بتوانید آنها را خرد کنید. در صورتی که به جای خرد کردن، سیب زمینیها را به صورت تکه تکه برید و یا رنده کردهاید لطفا این موضوع را بی اعتنا نکنید.
پس از خرد کردن سیب زمینیها، با فرآیند پخت آنها شروع کنید. برای پخت سیب زمینیها نیاز به استفاده از یک ماشین عالی جهت پخت سیب زمینیهای خود مانند ظروف چدنی یا یک دیگ رزینی با کف قوطی دارید. در صورت استفاده از ظروف چدنی، میتوانید به راحتی درون آن برای پخت فلز اضافه کنید و در صورت استفاده از یک دیگ رزینی با کف قوطی دارید، میتوانید سیب زمینیها را به شدت بر روی کف دیگ خلال کنید تا به خوبی پخت شوند.
سرانجام، بعد از پخت سیب زمینیها، آنها را بر روی یک حوله خشک بریزید و خوب خشک کنید. سپس میتوانید این سیب زمینیها را برای ته دیگ خود به کلیه شهرها و مناطقی ارسال کنید که ته دیگ محبوب دارند.
گذاشتن سیب زمینیها در پلوپز
پلوپز ابزاری است که به اغلب افراد در آشپزخانهی خانهیشان برای طبخ غذا استفاده میشود. این دستگاه امکاناتی برای پختن غذا به شیوهی بخارپزی، برشته کردن مواد خام و حرارت دادن به آنها را فراهم میکند.
در طبخ پلو، سیب زمینیها یکی از اجزای مهم این غذا هستند که توجه ویژهای نیاز دارند تا بتوانند به زمان مناسب و به صورت کامل پخته شوند. برای این منظور، میتوان این سیبزمینیها را در دستگاه پلوپز قرار داد و به راحتی آنها را پخته کرد.
ابتدا باید سیب زمینیها را خرد کرده و سپس آنها را در دستگاه پلوپز قرار داد. ورودی آب را به اندازه لازم در دستگاه پلوپز قرار دهید، سپس دکمهی روشن شدن دستگاه را فشار داده و دستگاه را روشن کنید. پس از آن، اجازه دهید دستگاه چند لحظه برای آماده شدن به عملکرد برقی دار شود. با افزایش دمای دستگاه، آب به بخار تبدیل میشود و در زمانی که دمای استفاده شده به دستگاه پلوپز رسید، سیب زمینیها باید بطور کامل پخته شوند.
در نهایت بعد از پخت شدن و مقداری خوردن پلو، دست دوم ما وارد عمل میشود و این بار تمامی سیب زمینیهای پخته شده را با برگ بنفشه پاک میکنیم و برای تزئین پلو باقی میگذاریم. لازم به ذکر است که پخت سیب زمینیها در پلوپز باعث میشود که سیب زمینیها درصد دیگری از ویتامین و مواد مغذی خود را نگهداری کنند که با پخت سرخ شده در تابه یا فر امکانش سخت شده است.
طرز تهیه پلو در دیگ
تهیه پلو در دیگ به عنوان یکی از پر طرفدارترین غذاهای ایرانی، دارای مراحل مختلفی است که در ادامه به معرفی و توضیح آنها می پردازیم.
مرحله اول در تهیه پلو در دیگ انتخاب انواع گوشت و برنج است. برای تهیه پلو در دیگ باید گوشت قسمت غیر چرخ کرده و برنج خود را با دقت انتخاب کرد. برای گوشت میتوان از گوشت گوسفند، گوشت مرغ و حتی گوشت قرمز استفاده کرد. در انتخاب برنج هم باید دقت کنیم و بهتر است برنج معروف و خوش رنگ چند عدده مانند برنج لیلی ، چشمه و ... را انتخاب کنیم.
مرحله دوم در تهیه پلو در دیگ در تهیه سس است که باید به اندازه مناسب صورت بگیرد. برای تهیه سس در پلو در دیگ میتوان از ترکیب پیاز، گوشت، فلفل دلمه ای و زرشک استفاده کرد. بعد از تهیه سس، باید گوشت را به همراه سس به دیگ اضافه کرد و تا حدودی بپزانیم. در مرحله بعد، باید برنج را بشسته و در دیگ به همراه گوشت و سس قرار داده و به خوبی هم بزنیم تا برنج و گوشت مخلوط شوند.
در مرحله پایانی تهیه پلو در دیگ، باید آب را به برنج اضافه کرده و با حرارت متوسط به مدت چند دقیقه پخته شود. باید توجه کرد که برای سفید و خوش دمیدن برنج و پلو در دیگ، باید کمی روغن و زبان سبز روی آن بریزیم. بعد از چک کل کردن خوبی پلو آماده است و میتوانیم آن را به همراه سالاد و ماست سرو کنیم.
مراحل اضافه کردن سیب زمینی به پلو
پلو یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است که با داشتن مرغ، گوشت یا حتی سبزیجات در ترکیب با برنج سفید، دارای طعمی عالی و دلچسب میشود. اما در این پست به مراحل اضافه کردن سیب زمینی به پلو پرداخته میشود که یکی از نوعیت های پلو محسوب میشود.
- در ابتدا سیب زمینی ها را به اندازه دلخواه در سایز خرد میکنیم. بهتر است سیب زمینیها را به صورت نصفهای ماهیچهای یا مکعبی خرد کنید تا با برنج همتراز شوند.
- در پاسخ برای پخت برنج، برگه زعفران را در یک لیوان آب به صورت خوبی بشکنید. سپس مقداری از آن را در حد نیم قاشق چایخوری به همراه یک ظرف آب جوش درون قابلمه بریزید تا به آب پخته برنج افزوده شود.
- در مرحله بعد، برنج را که مدت 20 دقیقهای که در آب بوده را سرخ کرده و در پایین قابلمه قرار دهید. سپس بر کف قابلمه یک لایه سیب زمینی قرار میدهیم تا به این شکل سیبها با برنج ترکیب شوند.
- سپس دوباره به این مرحله بازگردید و به صورت تکراری لایه بر روی لایه اضافه کرده ، برای اینکه سیب زمینی و برنج بهترین ترکیب را ایجاد کنند.
- در پایان، قابلمه را به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم و پوشیده شده قرار دهید تا پلو درست شود. پس از پایان کامل پخت، پلو را به صورت یک توپ بزرگ و با دقت برداشته و روی ظرفی قرار دهید. با اضافه کردن تخم مرغ پختهشده به پلو و ارائه سالاد شیرازی به عنوان نوبتیله، پلوی سیبزمینی آماده خوردن است.