طرز تهیه ته دیگ سیب زمینی با برنج
ته دیگ سیب زمینی با برنج یکی از خوراکیهای پرطرفدار در کشور ماست. این غذا به دلیل طعم خوشمزه و مواد مغذی بالا، همیشه در منوی رستورانها یا سفرههای خانوادگی و روزهای پاییزی و زمستانی مورد استفاده قرار میگیرد.
برای تهیه ته دیگ سیب زمینی با برنج، ابتدا سیب زمینیها را پس از شستشو، پوستی را کنده و درشت پودر کنید. در ادامه برنج را با آب شسته و سپس به همراه سیب زمینی، در قابلمه قرار دهید. برای ایجاد رنگ و طعم بهتر، میتوانید چند قطره زعفران به آبی که برای شستن برنج استفاده میکنید، اضافه کنید.
برای پختن، تابهای روی قابلمه قرار دهید و قابلمه را نیمه داخل آن بگذارید تا یک جایی از قابلمه آتش نگیرد. سپس قابلمه روی این تابه قرار داده شود و برق بیاورید. بعد از آن، اضافه کردن نمک و فلفل، برای تقویت طعم، اختیاری است.
حدود ۳۰ دقیقه بعد، ته دیگ شما آماده به خوردن شدن است. برای سرویس دهی، میتوانید آن را با تزئیناتی از پیاز سرخ شده، نعناع خشک یا خرد شده تازه و لیمو تزئین کنید. ته دیگ سیب زمینی با برنج علاوه بر اینکه باعث افزایش سطح ایمنی بدن میشود، از ذائقه خوبی برخوردار است.
راهنمای تهیه ته دیگ سیب زمینی با برنج
ته دیگ سیب زمینی با برنج یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب است که در سراسر جهان مشهور است. این غذا با ترکیبی از سیب زمینی، برنج، گوشت چرخ کرده و سبزیجات تهیه میشود و میتواند به صورت غذای کاملی برای وعده ناهار و شام مصرف شود. در ادامه این مقاله نحوه تهیه ته دیگ سیب زمینی با برنج را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه ته دیگ سیب زمینی با برنج شامل سیب زمینی، برنج، گوشت چرخ کرده، پیاز، سیر، فلفل دلمهای سبز و قرمز، نمک، زعفران و روغن میباشد. ابتدا سیب زمینی را پوست کرده و رنده کنید و سپس با داغ کردن روغن در تابه، سیب زمینی را سرخ کنید. پس از سرخ شدن سیب زمینی، آن را در کنار قرمهای از پیاز و سیر مانده که در روغن تفت دادهایم به همراه گوشت چرخ کرده قرار دهید. پس از پخت گوشت و پیاز، فلفل دلمهای سبز و قرمز را به تابه اضافه کنید و با روشن شدن رنگ فلفل، برنج را همراه با نمک به مواد اضافه کنید.
سپس برنج را همراه با مواد به صورت مساوی در تابه پخته و با المانی چرخانده میشود، تا تمامی مواد به زیبایی با هم ترکیب شوند. پس از پخت برنج، آن را به صورت لایهلایه در بالای سیب زمینی قرار دهید و به صورت ظریف آن را به هم فشار دهید. پس از خنک شدن، زعفران را در آب داغ حل کرده و روی ته دیگ بریزید. حال ته دیگ سیب زمینی با برنج شما آماده سرو و مصرف است.
مراحل تهیه ته دیگ سیب زمینی با برنج
برای تهیه ته دیگ سیب زمینی با برنج، ابتدا باید سیب زمینیها را چند ساعت قبل از پخت کمی خمیر کنید، سپس آنها را برش نموده و درون مواد پختاری قرار دهید. برای همپز کردن سیب زمینیها باید حرارت متوسطی را بر روی ماهیتون فشرده نمایید تا بهتدریج پخته شوند.
پس از پخته شدن سیب زمینیها، یک جا دیگر باید برنج را جداگانه طبخ نمایید. برای این کار میتوانید برنج را بعد از شستشو و آشغالبرداری، آبکشی کنید و در دو برابر حجم آب برای روشن نمودن آب، روی حرارت متوسط جای دهید. طبق روش معمول برای طبخ برنج، باید آن را برای 10 دقیقه نوش جوشیده و پس از آن آن را به روش گلابی گردانده و در روی شعله کم مجدداً نیم ساعت بپزید.
سپس با ترکیب سیب زمینیهای پخته شده با 1/3 حجم برنج، آن را درون یک قابلمه بزرگ مخلوط کرده و با یک لایه نمک شده به دلخواه بسیار خوب شستشو داده شده و قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت متوسط قرار دهید. بعد از پخته شدن باید سطح ته دیگ را با چند نوع غذای مرغوب و لذیذ مزین نمود و همزمان با سرو و ساماندهی غذا، شروع به لذتبردن از طعم بینظیر ته دیگ سیب زمینی با برنج کنید.
تهیه ته دیگ سیب زمینی با برنج در خانه
ته دیگ سیب زمینی با برنج یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که بسیار ساده و با مواد اولیه رایج در خانه تهیه میشود. این غذا بعنوان یک غذای اصلی در مناطق مختلف ایران معرفی شده و نوعی پلوی ساده است که با افزودن سیب زمینی به آن، تبدیل به یک پلوی خوشمزه میشود.
برای تهیه ته دیگ سیب زمینی با برنج در خانه، ابتدا باید سیب زمینی را با دقت پاک کرده و خرد کنید. سپس برنج را بشویید و درون آبی بریزید تا درگیر و یکدست شود. پس از اینکه برنج آماده شد، در یک قابلمه با آب جوش برای نیم ساعت دم میکنیم تا کاملا نرم شود.
در این مرحله، سیب زمینیهای خرد شده را درون یک قابلمه با روغن و کمی آب سرخ میکنیم تا طلایی و شفاف شوند. سپس برنج را به داخل قابلمه حاوی سیب زمینی اضافه کرده و آرام آرام با چنگال مخلوط کنید تا برنج و سیب زمینی به هم متصل شوند. در این فرآیند باید مواظب باشید که آب برنج به صورت کامل جذب شود.
بعد از مخلوط کردن برنج و سیب زمینی، قابلمه را با شیشه ضد حرارت پوشانده و با حرارت ملایم به مدت 30 دقیقه در دمای کم بپزید. در اینجا شما میتوانید برای تسریع فرآیند پخت، نوشیدنی گرم در کنار قابلمه قرار دهید.
در نهایت، پس از پخت کامل ته دیگ سیب زمینی با برنج را از روی حرارت بردارید و با استفاده از چنگالی تخم مرغی، غذا را به آرامی به صفحه سرو کنید و لذت ببرید! این پلوی سنتی را با مرغ تفت داده، ماهیچه تابهای و سالاد سرو کنید و از چشمه شیرین آن لذت ببرید.
طریقه ساخت ته دیگ سیب زمینی با برنج
سیب زمینی یکی از محبوب ترین مواد غذایی در سراسر جهان است که با ترکیب آن با برنج میتوان یک غذای خوشمزه و مغذی تهیه کرد. برای ساخت ته دیگ سیب زمینی با برنج، ابتدا باید سیب زمینی را شسته و پوستش را تمیز کنید. سپس، آن را خرد کنید و در ماهیتابه ای سرخ کنید تا سیب زمینی ها سفت شوند.
بعد از سرخ شدن سیب زمینی ها، برنج را بشویید و در آب سرد برای حداقل نیم ساعت خیس کنید. سپس اب را از برنج خود بگیرید و آن را در یک قابلمه به همراه آب و نمک برای حدود 20 دقیقه بپزید تا برنج پخته شود.
میتوانید برای افزایش طعم و مزه غذا کمی فلفل قرمز و زنجبیل به برنج اضافه کنید. زمانی که برنج پخته شد، آن را از روی حرارت بردارید و برای مدت چند دقیقه آن را در کنار ماهیتابه سیب زمینی ها گذاشته تا طعم ها بخش شوند.
نوبت به ساخت ته دیگ میرسد. ابتدا باید یک قاشق غذاخوری روغن را در ماهیتابه داغ کنید. سپس، برنج را در آن ریخته و برای چند دقیقه با حرارت بالا سرخ کنید تا یک لایه نرم و شامل برنج حاصل شود. سپس، سیب زمینی ها را به روی لایه برنج بگذارید و دوباره برای چند دقیقه حرارت بالا دهید تا لایه گرم و شامل سیب زمینی و برنج شود.
ته دیگ سیب زمینی با برنج آماده است. میتوانید آن را با تنوعی از ادویهها، سبزیجات، و یا سالاد همراه کنید. این غذا غنی از ویتامینها و مواد مغذی است و میتواند به نظام غذایی شما بسیار کمک کند.
تهیه غذای ته دیگ سیب زمینی با برنج
ته دیگ سیب زمینی با برنج یک غذای خوشمزه و سنتی ایرانی است که در خانه ها و رستوران های ایرانی سرو می شود. این غذا با استفاده از مواد اولیه ساده اما خوشمزه و مغذی تهیه می شود. در این غذا از سیب زمینی، گوشت چرخ کرده و برنج استفاده شده و به همراه مرغابی، نمک، فلفل، زردچوبه و سایر ادویه جات پخته می شود.
برای تهیه این غذا، در ابتدا سیب زمینی ها پوست گرفته و به قطعات ریز خورده و در روغن تفت داده می شوند. سپس گوشت چرخ کرده به همراه مرغابی و ادویه جات به سیب زمینی ها اضافه می شود و به مدت چند دقیقه روی حرارت باقی می ماند و پس از آن برنج خیس شده به آن اضافه می شود و با مقداری آب برای پخت به همراه نمک و فلفل مخلوط می شود.
پس از پخت برنج و سیب زمینی ها با هم ترکیب می شوند و برای مدتی روی آتش خاموش می شوند تا غذا خوب و غلیظ شود. در پایان ته دیگ سیب زمینی با برنج با یک تکه نان به همراه سالاد ترشیجات مزه زیادی دارد و میتوان این غذا را به همگان پیشنهاد داد.