طرز تهیه ترشک آلبالو خشک

تعبیر خواب

تعبیر خواب با هوش مصنوعی (آنلاین)

خوابتو دقیق بگو تعبیرشو دقیق دریافت کن.

برای استفاده  وارد سایت تعبیردون بشید. 

ورود به سایت تعبیر دون (کلیک کنید)

طرز تهیه ترشک آلبالو خشک

پیش از هر چیز باید به خاطر داشت که ترشک آلبالو خشک ، یکی از خوراکی های خانگی سنتی ایرانی است که بسیار محبوب است. این دسر که به دلیل خواص مفید بالایی که دارد، به نوبه خود علاوه بر خوشمزه بودن، به عنوان یکی از خوراکی های پرطرفدار در شهرستان ها و روستاها شناخته شده است.

برای تهیه ترشک آلبالو خشک، نیازمند نیمکیلوی آلبالو خشک، نیمکیلوی شکر، نصف نیمکیلوی آب و یک قاشق چایخوری زعفران هستید.

ابتدا آلبالو خشک را به صورت تکه تکه از روی میوه خارج کرده و با کمی آب خیس کرده و به مدت چهار یا پنج ساعت تا کامل خشک شدن بگذارید. سپس به مواد شیرین کننده شامل شکر و آب اضافه کنید و آن ها را با هم مخلوط کنید، تا شکر کاملا حل شود.

سپس آب مخلوط شده را به همراه تکه های آلبالو خشک به روی حرارت قرار دهید و به مدت 25 تا 30 دقیقه بگذارید تا حداقل یک سوم این مایع تبخیر شود. در این مرحله، یک قاشق چایخوری زعفران را اضافه کنید و آن را همراه با آلبالو ها برای مدت پنج دقیقه دیگر بجوشانید.

بعد از گذشت این مدت از روی حرارت بردارید و به یک ظرف سرو کنید. ترشک آلبالو خشک بهتر است در دمای اتاق به مدت چند ساعت استقرار پیدا کند و سپس می توانید آن را درون یخچال قرار دهید. این ترشک را می توان به تنهایی مصرف کرد یا به عنوان مزه ای برای یخچال در میان غذاهای دیگر استفاده کرد.



نحوه خشک کردن آلبالو

آلبالو یکی از میوه‌هایی است که در فصل تابستان به‌طور فراوان موجود می‌باشد و از آن برای خشک کردن نیز می‌توان استفاده کرد. خشک کردن آلبالو یکی از روش‌های پایدار نگه‌داشتن آن است که به وسیله آن می‌توان طولانی مدت از آلبالوی تازه استفاده کرد. در ادامه به روش خشک کردن آلبالو به‌صورت توضیحات کامل و جامع پرداخته می‌شود.

برای خشک کردن آلبالو ابتدا باید آلبالوها را به دو نیمه تقسیم کنید و مغز یا هسته‌ی آن را با دقت خارج کنید. سپس آلبالوهای خالی از هسته را بر روی تخته‌ای صاف و نظیف قرار دهید و آن‌ها را به روی یک پارچه‌ی کاغذ خوراکی یا دستمال نازک و تمیز بگذارید. سپس آلبالوها را با پارچه گرد کنید تا اضافه رطوبت آن‌ها جذب شود.

حالا مرحله خشک کردن آلبالوها آغاز می‌شود. برای این کار می‌توانید از دستگاه خشک کن استفاده کنید یا آن‌ها را به صورت رویه‌ای درون فر قرار دهید. در هر دو حالت باید دمای مناسب برای خشک کن خود را تنظیم کنید. به‌طور معمول دمای پیشنهادی برای خشک کردن آلبالو ۶۰ تا ۶۵ درجه‌ی سانتیگراد می‌باشد. همچنین در هنگام خشک کردن آلبالو باید هر چند وقت یکبار آن‌ها را تغییر جای دهید تا دمای خشک کن به‌صورت یکنواخت بر روی آن‌ها تاثیر بگذارد.

بعد از اینکه آلبالوهای شما خشک شدند و دارای تراکم و ماندگاری مناسب هستند، باید آن‌ها را به‌صورت همگن در یک ظرف یا بسته‌بندی کنید و در یخچال نگهداری کنید. در نهایت فقط کافی است به آلبالو های خشک خود نیاز داشته باشید و آن‌ها را برای استفاده در پختن غذاها، تزئین کیک و شیرینی یا تهیه بستنی به‌کار ببرید.

اهمیت به کار بردن این روش در این است که با خشک کردن آلبالو، تمام ارزش های غذایی آن حفظ می شود و شما می توانید برای طولانی مدت از این محصول استفاده کنید. با اینکه خشک کردن آلبالو به‌شما کمک می‌کند به‌راحتی از موجودی آلبالو خود بهره‌بری کنید، اما همچنین نیاز است به‌خصوص در مورد حفظ شرایط بهداشتی تردیدی نداشته باشید. بهتر است موادی را مصرف نکنید که به نظر شما در بسته بندی بهداشتی ارائه شده نیستند.



روش تهیه شیرین ترشک آلبالو خشک

تهیه شیرین ترشک آلبالو خشک یکی از روش هایی است که برای افزایش طعم و مزه ی این میوه مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول در بسیاری از بازارها و فروشگاه های مواد غذایی ارائه می شود و علاقمندان به میوه های خشک می توانند از طریق این روش، آلبالوی خشک شیرین تر را تهیه کنند.

برای تهیه شیرین ترشک آلبالو خشک نیاز به آلبالوی خشک دارید. از یک لیوان آلبالو خشک همراه با دو و نیم لیوان آب و سه قاشق غذاخوری شکر استفاده می کنیم. ابتدا آب و شکر را در یک قابلمه بر روی حرارت بالا قرار داده و خوب هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود. سپس آلبالو خشک را به مخلوط شکر و آب اضافه کرده و بعد از آنکه آب کاملاً جذب شده است، قابلمه را از روی حرارت بردارید.

پس از آن آلبالوها را با جلوه دادن به هوا خشک کنید. شیرین تری کردن آلبالوهای خشک بهتر است با استفاده از کره هسته ای انجام شود. برای این منظور، کره هسته ای را روی حرارت ملایم قرار دهید تا محلولی شیرین و چسبنده با دمای 72 درجه سانتی گراد برابر با دمای ذوب کره تشکیل شود. سپس آلبالوهای خشک را در این محلول قرار دهید و خوب هم بزنید تا آلبالوها با کره پوشیده شوند. بعد از پوشاندن آلبالوها با کره، آنها را در پارچه ریخته و در یخچال محکم بسته تا شیرین ترشک آلبالو خشک شود.

نکته مهمی که در تهیه شیرین ترشک آلبالو خشک باید رعایت کنید، عدم استفاده از شیمیایی ها و مواد نگهدارنده است. با رعایت این نکته، این روش را می توان به عنوان یک روش سالم و طبیعی برای تهیه شیرین ترشک آلبالو خشک به کار برد.



طرز تهیه ترشک آلبالو با مواد قندی

مواد لازم:

- آلبالو ترش: ۱ کیلوگرم

- شکر: ۳ کیلوگرم

- آب: ۲ لیتر

طرز تهیه:

1. آلبالوها را با آب بشویید و خشک کنید. سپس آن‌ها را با یک ابزار تیز (مانند چاقو) به دو قسمت تقسیم کنید و هسته‌های آن را با دقت جدا کنید.

2. پس از آماده کردن آلبالوها، شکر را در ظرف مناسبی قرار دهید و آن را به همراه آب، بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا قند آن تا حدمطلوبی حل شود.

3. وقتی که قند کاملاً حل شد، آلبالوها را به آن اضافه کنید و حرارت را به حداقل برسانید.

4. با ادامه دادن حرارت به طور مداوم، آلبالوهایی را که به سطح آب رسیده‌اند را به طور مداوم خرد کنید تا به صورت کامل درون آب قندی غلیظ شوند.

5. پس از سه الی چهار ساعت، بسته به میزان غلظت دلخواه قند، باید ترشک آماده شود. اگر قند زیادی به کار برده شده است، می توانید به آن ادویه‌هایی مانند زعفران و هل اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود.

ترشک آلبالو با مواد قندی آماده است. می توانید آن را در ظروف مناسبی به خنکی درآورده و در یخچال نگه داری کنید. این ترشی به عنوان یک پیش غذا و یا به عنوان یک مزه ترش در وعده‌های اصلی مصرف شود. همچنین می توان آن را به عنوان روغن محلول درسالاد‌های سبزیجات و حتی برای بستنی و دسرهای مختلف هم استفاده کرد.



راهنمایی برای انتخاب بهترین آلبالو برای خشک کردن

آلبالو از میوه‌هایی است که برای خشک کردن بسیار محبوب است ولی برای انتخاب بهترین نوع آلبالو برای خشک کردن باید به برخی نکات توجه کنیم.

اولین نکته که باید در نظر داشت، فصل برداشت آلبالو است. بهترین زمان برای خشک کردن آلبالو، فصل تابستان و پاییز است و آلبالوهایی که در این فصل‌ها برداشت شده‌اند، رطوبت کمتری دارند.

نکته دومی که باید مورد توجه قرار دهیم، انتخاب آلبالو با کیفیت است. آلبالوهایی که برای خشک کردن‌شان مناسب هستند باید به رنگ قرمز تیره یا بنفش باشند و خمیری درون آنها وجود نداشته باشد. در صورتی که آلبالو قدیمی است، همچنین قابلیت خشک کردن ندارد و تنها برای استفاده تازه‌اش مناسب است.

سومین نکته، آلبالوهای خود را بر اساس نوع خشک کردنی که قصد دارید انتخاب کنید. اگر قصد دارید آلبالوهای خشک خورایی تهیه کنید، آلبالوهای تازه‌ای را انتخاب کنید ولی اگر قصد دارید آلبالوهای خشک شده‌ای به دست بیاورید که برای استفاده در دسرها مناسب است، آلبالوهای خشک شده قبلی را با دقت بررسی کنید و استفاده کنید.

در نهایت، دمای خشک کردن آلبالو بسیار مهم است. دمای زیاد باعث از دست رفتن مواد مغذی و طعم و عطر این میوه می‌شود ولی دمای پایین نیز باعث می‌شود که زمان بیشتری برای خشک کردن نیاز باشد. بهترین دمای خشک کردن آلبالو در حدود ۵۴-۶۰ درجه سانتی‌گراد است.

با توجه به این نکات، می‌توانید آلبالوهایی با کیفیت و مناسب برای خشک کردن خود را انتخاب کنید و لذت خود را از این میوه خوشمزه در طول سال داشته باشید.



نکاتی برای جلوگیری از سرخ شدن آلبالوها در هنگام خشک کردن

آلبالو، یکی از میوه های پر مصرف جهان است و به دلیل وجود انواع و اقسام آن، سرخ کردن و خشک کردن آلبالو‌ها، روشی معمول برای ذخیره‌ی آن در فصل تابستان می‌باشد. در این میان، آلبالوهایی که با روش درستی خشک می‌شوند، طعم خوشمزه‌ای دارند و به مدت طولانی مدت نگه داری می‌شوند. اما ممکن است در هنگام خشک کردن آلبالو، با مشکلاتی همچون سرخ و شدن آن روبه‌رو شوید، که پس از خشک شدن، به شکل رنگ قهوه‌ای تغییر رنگ داده و برای خوراکی کردن مطلوب نیست.

برای جلوگیری از سرخ شدن آلبالوهایی که در حالت خشک شده‌اند، می‌توانید از چند نکته استفاده کنید. از نکاتی که در خشک کردن آلبالوها اهمیت دارد، انتخاب میوه‌های تازه و انتخاب باغبان مطمئن برای خشک کردن آنها است. آلبالوها را با دقت انتخاب و کنترل کنید. برای این‌کار، آلبالوهایی که خوراکی نیستند و فقط برای خشک کردن باز کرده می‌شوند، بهتر است از مغز پر شده و سرخ شده‌ی آلبالو جدا شوند.

در مرحله‌ی اول خشک کردن، نیز پیشنهاد می‌شود آلبالو‌ها را از آب خارج کرده و بر روی کاغذ روغنی، در آفتاب و نه در معرض آفتاب، خشک کنید. اگر به هر دلیلی نمی‌توانید آلبالو‌ها را در آفتاب خشک کنید، می‌توانید از فریزر به عنوان جای مؤقت برای ذخیره‌ی آلبالو‌های خشک استفاده کنید که با این کار می‌توانید از سرخی آلبالو جلوگیری کنید.

علاوه بر این موارد، ممکن است در هنگام استفاده از فرایند خشک کردن آلبالو، گرمای بیش از حد در اتاق، شیشه و... سبب سرخ شدن آلبالو شود. بنابراین، اگر می‌خواهید آلبالوهایی درست و خوشعم که بعداً می‌توانید از آن‌ها در ماه‌های سرد به عنوان خوراکی استفاده کنید، درست کنید بهتر است از موارد گفته شده پیروی کنید و در صورت لزوم از روش‌های دیگر نیز استفاده کنید تا این سرخ شدن رخ ندهد.



طرز تهیه ترشک آلبالو با روغن

ترشک آلبالو با روغن یکی از خوراکی‌های خوشمزه و محبوبی است که در اکثر مناطق ایران پخته و مصرف می‌شود. این خوراکی از مزه ترش و شیرین به همراه عطر و طعم روغن و لیمو تشکیل شده است و در فصل بهار معمولا در جشن‌های سنتی و مراسم خانوادگی به عنوان دسر سرو می‌شود.

برای طرز تهیه ترشک آلبالو با روغن، ابتدا آلبالوها را با دقت شسته و بعد در ظرفی به همراه شکر و آب ریخته و به مدت 30 دقیقه پخته می‌شوند تا آلبالوها کاملا نرم شوند. سپس آلبالوها از آب جدا شده و در ظرفی دیگر قرار می‌دهیم.

سس ترشک را با مخلوط کردن روغن، آبلیمو، نمک و ادویه‌های متنوعی مثل زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر زنجبیل و ... تهیه می‌کنیم و به آلبالوها اضافه می‌کنیم و مدتی خوب آن را با هم مخلوط می‌کنیم تا همه‌ی آلبالوها روغن گرفته و در سس ترشک قرار گیرند.

ترشک آلبالو با روغن تازه خوراکی محسوب می‌شود و بهترین زمان برای مصرف آن، در دمای محیط، همان روزی است که پخته شده و بهتر است در یخچال نگه داشته نشود. ترشک آلبالو با روغن با روغن شاداب و مزه‌دار، عطر و طعمی لذیذ و شیرین بهمراه نکته‌های آموزنده، یکی از خوراکی‌های پرطرفدار و پرطرفدار در کشور ما است.