طرز تهیه بورک مرغ با فر
تهیه بورک مرغ با استفاده از فر یکی از روشهای سالم و خوشمزه برای تهیه این غذاست. در ادامه به چند مرحله جهت تهیه این غذا پرداخته میشود.
ابتدا، مرغ را با آبکشی کردن و خشک کردن با حوله تمیز و از نوک تیز چاقو یا کارد سینه مرغ را از هر دو طرف برید. سپس مرغ را در یک ظرف با ترکیبی از نمک، فلفل سیاه و چند قاشق روغن زیتون سرخ کنید تا گوشت مرغ نرم و طعمدار شود.
بعد از سرخ کردن مرغ، آن را خنک کنید و بعد با چاقو یا کارد خرد کنید. سپس نیمی از شیرینی یا قند و نمک را با یک تخم مرغ مخلوط و برای چند دقیقه از آن استفاده کنید تا قسمتی از بورک شیرین شود و بهترین طعم را داشته باشد.
خمیر برای بورک را با استفاده از تخم مرغ، آرد، شیر، نمک و روغن زیتون تهیه کنید. پس از تهیه خمیر، آن را به شکل دایره بازویی درآورید و مقداری از مرغ را در وسط خمیر قرار دهید. سپس خمیر را باز کنید و طرفین آن را به هم بچسبانید.
بعد از آن، بورکها را با کمک یک قرقره و درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فری گذاشته و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه تا زرد رنگ شود، پخت میکنیم. در نهایت، بورک مرغ با استفاده از درجه حرارت بیشتری تا چند دقیقه دیگر برای جلوگیری از سرویس آن یا جادویی شدن آن، در فر بزرگتر داغ کنید. سپس بورک را با گردوی خردشده، لیمو ترش و رشته فرنی تزیین کنید. در پایان بورک مرغ با فر آماده قرار دادن در سرویس غذایی شماست.
مواد لازم برای تهیه بورک مرغ در فر
تهیه بورک مرغ در فر، یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در بین خانواده های ایرانی است. برای تهیه این غذا به چند ماده اولیه احتیاج دارید که در ادامه به تفصیل بررسی می کنیم:
۱- مرغ : در تهیه بورک مرغ، می توان از چند طرح و شیوه استفاده کرد، مثلاً از سینه مرغ یا مرغ کامل. اما در هر دو حالت باید از مرغ تازه و بهداشتی استفاده شود.
۲- پیاز : برای تهیه بورک مرغ در فر نیاز است تا پیاز های نازک خرد شده را در زیر هر قطعه مرغ قرار داده و آن را در فر پخته کنید که باعث افزایش مزه و طعم خوشمزه غذا می شود.
۳- نمک و فلفل : بهتر است در ابتدا قطعات مرغ را با نمک و فلفل پخش کنید تا طعم آن تازه تر شود.
۴- تخم مرغ : تخم مرغ نیز از ماده های لازم برای تهیه بورک مرغ در فر می باشد. برای این کار تخم مرغ را با کمی شیر یا آب مخلوط کرده و آن را در ظرفی جداگانه از دیگر مواد قرار دهید.
۵- نان تست : جهت روکش کردن قطعات مرغ، باید از نان تست استفاده کنید. بهتر است نان تست را خرد کرده یا رنده کرده و به همراه یک سوم شیر سفید در مخلوط تخم مرغ قرار دهید.
به طور کلی، بورک مرغ در فر به دلیل استفاده از مواد تازه و طعم دهنده های مختلف، یکی از غذاهای خوشمزه و مناسبی برای افطار و شام می باشد. با توجه به مواد بکار رفته در تهیه آن، بورک مرغ در فر، یک پیشنهاد خوب و لذیذ برای کسانی است که به دنبال غذایی سالم، خوشمزه و راحت می باشند.
نکاتی که برای تهیه بورک مرغ در فر باید رعایت کنید
پخت بورک مرغ در فر یکی از روشهای سالم و خوشمزه پخت و پز است که در همه نقاط جهان محبوبیت دارد. بورک مرغ با کیفیت و خوش طعم، با تنوع و انعطاف پذیری بالا در مهمانی ها و جشنها و همچنین در صبحانه و ناهار روزانه سرو می شود.
برای تهیه بورک مرغ در فر، ابتدا مرغ را برش دهید و برای چند ساعت در داخل سس مورد نظرتان قرار دهید تا مرغ خوب تر درهم بپیوندد و طعم خوبی به آن بدهد. سپس، مرغ را برای مدت 20 تا 25 دقیقه در فر چربی شده قرار دهید تا آن را در فاصله کافی از گرمای فر قرار دهید. سپس بورک را با کمک دستهایتان شکل دهید و روی سینی فر قرار دهید.
در صورتی که میخواهید بورک مرغ با دمنوش و خیارشور سرو شود، میتوانید پیاز را به عنوان سس همراه با بورک درست کنید. برای این منظور، پیاز را خیلی ریز خرد کرده و آن را در کنار سیر خرد شده و رب گوجه فرنگی پخت کرده و پس از اینکه سس روغنی درست شد، بورک را درون آن قرار دهید و به مدت 2 تا 3 دقیقه در فر باقی بگذارید تا بورک داغ بماند.
به علاوه، رعایت دما در فر برای پخت بورک مرغ نیز بسیار مهم است. برای پخت بورک مرغ در فر، حدود 170 درجه سانتیگراد برای 20 تا 25 دقیقه محیط ایده آل است. در نهایت، بورک مرغ خمیری مزین شده با حبوبات، با سبزیجات فرش رفته و با چند قطره لیمو برای اضافه کردن مزه شاداب تقدیم می شود که حتما سلیقه خوب شما را برای غذای بعدی تغییر خواهد داد.
مراحل تهیه بورک مرغ با فر
تهیه بورک مرغ با استفاده از فر از طریق چند مرحله انجام میشود. این مراحل شامل پخت مرغ، تهیه حشیش، پخت قارچ و پیاز، تهیه سالاد و روغنگیری بورک هستند.
آغاز این روند با پخت مرغ است. برای این کار، مرغ را نمک و فلفل کرده و در فر به مدت 30 تا 40 دقیقه پخته میشود. پس از پخت، مرغ را با دستگاه خرد کنی یا با چاقو خرد میکنیم تا دانهدار شود.
مرحله بعدی تهیه حشیش است. در این مرحله، تره فرنگی، گردو و پیاز را خرد میکنیم و با پاک کردن و لمس کردن مرغ، آن را به عنوان حشیش اضافه میکنیم.
پس از تهیه حشیش، قارچ و پیاز را پخته و به حشیش اضافه میکنیم. این کار به عنوان تنوع در بورک به کار میرود.
بعد از تهیه حشیش و قارچ و پیاز، حالا به تهیه سالاد میپردازیم. برای این منظور به سبزیجاتی که دوست داریم اضافه میکنیم. مثلا فلفل دلمه ای، خیار شور، لوبیا و گل کلم را خرد میکنیم و به عنوان سالاد در بورک اضافه میکنیم.
برای تهیه بورک، از برگههای شیرین پیاز استفاده میشود که در روغن سرخ کرده شدند. برای روغنگیری، از دسته پیاز درست شده و عصارهی آن را در مخلوط حشیش، قارچ و پیاز میریزیم و سپس همهی مواد در داخل برگه پیاز قرار داده میشود. مرحلهی نهایی، قرار دادن بورکها در فر و پخت آنهاست که برای تقریباً 30 تا 40 دقیقه در فر قرار میگیرند تا نهایتاً طعمی لذیذ از بورک مرغ با فر بدست آید.
طریقه ساخت حلقههای بورک مرغ با فر
برای ساخت حلقههای بورک مرغ با فر ابتدا باید مواد لازم را آماده کنیم. جهت تهیه این حلقهها به تعداد مورد نیاز، نیاز به مرغ، آرد، تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه و آب داریم. ابتدا باید مرغ را شسته و خشک کرده و سپس به قطعات حلقهای برید. سپس در دو ظرف مجزا یکی آرد و دیگری تخم مرغ و آب را با هم مخلوط کنید.
حالا باید حلقههای مرغ را در آرد کفین کنید، سپس آنها را به مخلوط تخم مرغ بعد از ترکیب کردن آن با آب بزنید و آنها را به پانسمان فویل پوشیده شده فر بمالید. فر را به دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه حلقههای مرغ را در فر بگذارید تا بپزند.
حالا حلقههای بورک مرغ با فر را از داخل فر خود بیرون بیاورید و آنها را بهمراه نون تازه، سس مایونز یا سس سیر، سالاد و سبزیجات سرو کنید. با مزهای که در این غذای گرم و ساده قرار دارد میتوانید طعمی شاداب و خوشایند به غذای خود ببخشید. حلقههای بورک مرغ با فر، یکی از مناسبترین و سریعترین خوراکیهایی هستند که میتوانید در آشپزخانه خود درست کنید و طعم اسپایسی و خوشمزه آن را به میهمانان خود ارائه کنید.
طریقه پخت بورک مرغ با فر
بورک مرغ یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در هر جای ایران قابل دسترسی می باشد. این غذا را می توان در خانه با استفاده از فر نیز تهیه کرد. در ادامه مراحل تهیه بورک مرغ با فر را توضیح خواهیم داد.
- روش مواد تهیه شده:
برای تهیه بورک مرغ با فر، مواد اولیه شامل مرغ، چرخکرده، پیاز، ادویهها و شیشه زرشک (اختیاری) است. ابتدا باید مرغ را آماده کنید. بعد از شستشو، مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کرده و با چرخ کرده، پیاز رنده شده و ادویههای مورد نیاز مانند فلفل، زردچوبه و… مخلوط کنید.
- روغن طبیعی:
در این مرحله باید کمی روغن طبیعی در قابلمه به داغ شدن برسانید. سپس مرغ را بهمراه مواد دیگر داخل قابلمه بریزید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه آنها را بپزید.
- تهیه بورکها:
بعد از پخت مواد، آنها را از قابلمه خارج کنید و آنها را به یکی دو ساعت در یخچال قرار دهید. در این مرحله باید برای تهیه بورکها، برگ برنج را در آب جوش قرار دهید تا نرم شود. سپس آن را روی دستان خود گذاشته و روی آن یک قاشق مواد را گذاشته و آن را باز کنید و بر روی ظرف فریزر قرار دهید. پس از یخ زدن، باید آنها را به دلخواه در فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد برای ۲۰ دقیقه بپزید.
- سرو و ساماندهی:
بعد از پز شدن بورکها، آنها را در بشقاب سرو کرده و با شیشه زرشک و خلال جعفری تزیین کنید. این غذا را گرم یا سرد میتوانید سرو کنید. بهترین همراه برای آن، خورش قورمه سبزی است.
در نتیجه، تهیه بورک مرغ با فر را می توان با کمترین هزینه و در کمترین زمان در خانه انجام داد. این غذا مناسبی برای یک میز ناهاری، ناهار یا شام می باشد که حتما باید به دستور ذکر شده توجه کرد.