بستنی زعفرانی خانگی: آمادهسازی مواد
بستنی زعفرانی یکی از برترین و خوشمزه ترین نوع بستنیهای موجود است. طعم زعفرانی و خوشبویی آن به خاطر ملاحظات طبیعی این گیاه و همچنین فواید بسیار بیشمار آن برای سلامتی بدن، یکی از اولویتهای مناسب برای پذیراییهای خانگی و مهمانیهاست. در اینجا مواد لازم جهت تهیه بستنی زعفرانی خانگی و نیز روش تهیه آن توضیح داده میشود.
1. شیر
مواد اولیه بستنی زعفرانی، شیر است. برای تهیه بستنی نیاز دارید که شیر را به صورت پاستوریزه و یا با اضافه کردن کتیر سفید و تخم مرغ بپزید تا طعمی خوشبوی به بستنی داده شود.
2. عصاره زعفران
عصاره زعفرانی برای تهیه بستنی زعفرانی لازم است. برای این منظور می توانید از زعفران خوب و تازه استفاده کرده و آن را با یک قاشق چینی آسیاب کنید تا عصاره آن جدا شود. اگر زعفران خشک استفاده نمایید، یک کمی آن را در آب بگذارید تا به راحتی اسانس آن جدا بشود.
3. شکر
شکر به منظور شیرینی بخشیدن به بستنی زعفرانی استفاده میشود. باید توجه داشته باشید که جمع شدن شکر در بستنی کمی زیاد است، بنابراین بهتر است برای شیرینیتر کردن میوههایی که به بستنی اضافه می شود از شکر مایع استفاده شود.
4. حبوبات
حبوباتی مثل نخودچی، لوبیا سیاه، و عدس برای فضای بدن بستنی و کمک به جلوگیری از جمع شدن کریستال های یخی استفاده میشود. باید توجه داشته باشید که در صورت استفاده از حبوبات نیز باید بستنی حتماً بخشوده شود.
با این مواد میتوانید بستنی زعفرانی خانگی بسازید که با طعم و شکلی خاص و جذاب شناخته میشود. استفاده از این بستنی برای پذیرایی از مهمانان و دوستان نشانگر خلاقیت و توانایی شما در تهیه غذاهای خوشمزه خانگی است.
طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی بدون خامه: مرحله اول
جهت طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی بدون خامه قبل از هر چیز باید مواد مورد نیاز را آماده کنیم. برای این منظور به تهیه شیر، قهوه، شیرین کننده و زعفران بدون خامه نیاز داریم. قبل از آغاز تهیه، میتوانیم در یک قابلمه کوچک شیر و قهوه را با هم مخلوط کنیم و روی حرارت قرار دهیم تا به جوش بیاید و سپس آن را از روی حرارت برداریم.
در مرحله بعدی قرار است زعفران را آماده کنیم. برای این کار کافی است حدود یک قاشق چایخوری زعفران را در حد نصف فنجان آب جوش حل کرده و زمان کافی را به آن دهیم تا در آینده بتوانیم آن را به ترشیجات اضافه کنیم.
در مرحله بعدی به داخل مخلوطی که در مرحله قبل ساختیم، شیرین کننده را جمع کرده و بعد از آن زعفران حل شده را که داخل نصف آن است قرار دهیم و حال کل مخلوط را با هم مخلوط کنیم. سپس آن را به یک دستگاه بستنی ساز اضافه کرده و دستگاه بستنی ساز را به مدت 40 تا 50 دقیقه روشن کنیم تا بستنی زعفرانی خانگی آماده شود. در نهایت بستنی زعفرانی خانگی را در ظرف یخچال برای حداقل چهار تا شش ساعت جهت یخ زدن قرار دهیم و سپس میتوانیم به عنوان دسر یا تنقلات سرو کنیم.
طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی بدون خامه: مرحله دوم
در مرحله دوم تهیه بستنی زعفرانی خانگی بدون خامه، باید مواد مورد نیاز را آماده کنیم. این مواد شامل یک لیوان شیر، نیم لیوان شکر، یک قاشق غذاخوری بستنی زعفرانی، یک قاشق چایخوری نشاسته ذرت و یک قاشق چایخوری وانیل مایع میشود.
ابتدا شیر را درون یک قابلمه قرار داده و با حرارت ملایم آن را گرم کرده و شکر را به آن اضافه می کنیم. سپس با استفاده از یک قاشق بستنی زعفرانی، به آن طعم بدهید. درصورتی که بستنی زعفرانی خشک دارید، باید کمی شیر را با آن مخلوط کرده و سپس به مخلوط شیر و شکر اضافه کنید.
سپس یک قاشق چایخوری نشاسته ذرت را با یک قاشق آب مخلوط کرده و به مخلوط شیری اضافه کنید. باید به خوبی هم بزنید تا نشاسته در کل مخلوط ذوب شود. سپس مواد را همراه با شیر روی حرارت یخچال یا با حرارت ملایم روی گاز میگذاریم و به مدت چند دقیقه آن را مخلوط کنیم تا نیمرسیده به جامد شدن برسد.
سپس از حرارت برداشته و یک قاشق چایخوری وانیل را اضافه کرده و مخلوط کرده و برای حداقل چهار ساعت در قسمت فریزر قرار میدهیم. در هر نیم ساعت باید آن را بیرون آورده و با چنگال خوب مخلوط کنیم تا از بریزش بستنی جلوگیری شود و تمامی مواد به خوبی ترکیب شوند. نکته قابل توجه هم این است که درصورتی که به یک بستنی چندسلیقه ای دوست داشتید نشاسته ذرت را برابر دو قاشق چایخوری قرار دهید و مواد را برای حداقل هشت ساعت در فریزر آماده کنید.
طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی بدون خامه: مرحله سوم
در مرحله سوم تهیه بستنی زعفرانی خانگی بدون خامه، باید به صورت مداوم مخلوط را همزدن کنیم تا خمیر بستنی جمع شده و نرم شود. در این مرحله، افزودن روغن زیتون به خمیر بستنی خیلی مهم است. روغن زیتون در این مرحله باید به تدریج و به میزانی که از قبل تعیین کردهایم، به خمیر اضافه شود.
پس از اضافه کردن روغن زیتون، بهتر است مخلوط را چند بار با چنگال همزنید تا روغن به خمیر بستنی اضافه شود و خمیر به خوبی مخلوط شود. در صورتی که خمیر بستنی خیلی غلیظ شده باشد، میتوانیم کمی آب سرد به مخلوط اضافه کنیم تا این مشکل حل شود.
لازم به ذکر است که اگر قصد دارید تا بستنی زعفرانی خانگی خود را با تنوع طعمها تزئین کنید، میتوانید قطرات مختلفی از موادی مانند عصارهی لیمو، عصارهی نعناع یا حتی عصارهی مرکبات به خمیر اضافه کنید. به این ترتیب میتوانید بستنی های تنوع بخش و جذابی بسازید.
طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی بدون خامه: مرحله چهارم
در مرحله چهارم تهیه بستنی زعفرانی خانگی بدون خامه، باید مواد را به هم مخلوط کنید. برای این منظور، می توانید یک میکسر یا آسیاب برقی استفاده کنید. در صورتی که از میکسر استفاده می کنید، باید به مرحله پایانی رسیدن تردد مواد در میکسر دقت کنید و از انجام این کار بیش از حد اجتناب کنید. هدف از مخلوط کردن مواد، تبدیل کردن آنها به یک مایع همگن است.
در صورتی که از آسیاب برقی استفاده می کنید، باید از چرخ کمک گرفته و نهایت دقت را در زمان آسیاب کردن مواد داشته باشید. با مخلوط کردن مواد، باید مطمئن شوید که تمام مواد به مقدار یکنواختی در کنار هم قرار گرفته اند و جذب شده اند. حالا باید برای مدتی این مخلوط را درست در بخشی از یخچال قرار دهید تا کاملا سرد شود. بهتر است حداقل برای یک تا دو ساعت این کار را انجام دهید.
در پایان این مرحله، با موادی که به دست آورده اید، می توانید بستنی زعفرانی خانگی خود را تهیه کنید. باید به یاد داشته باشید که برای رسیدن به بهترین نتیجه، باید به تمامی مراحل پیشین به دقت توجه کنید و با استفاده از مواد اصلی و ابزارها و وسایل مناسب کار را انجام دهید. با توجه به این مرحله، توصیه می شود که بستنی را در ظروف یخی و مناسب برای حفظ طعم و کیفیت خود قرار دهید.
طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی بدون خامه: مرحله پنجم
در مرحله پنجم تهیه بستنی زعفرانی خانگی بدون خامه، متوجه خواهید شد که زمانی برای مخلوط کردن مواد استفاده میکنیم. در این مرحله، همه مواد به جز آب را درون قابلمهای بریزید و به ابریشمی شدن رسانید. این مواد شامل شیر، اسانس زعفران، قهوه و شکر است.
بعد از آماده شدن مواد، دو به سه لیوان آب به آنها اضافه میشود و آن را به آرامی مخلوط میکنیم تا تمام مواد به هم مرتبط شوند. اگر به دنبال یک بستنی با طعم بیشتر هستید، میتوانید مقدار شکر را افزایش دهید.
هدف از افزودن آب به مواد، کاهش غلظت مواد است و مانع از خشک شدن آنها میشود. وقتی که مخلوط همگن شد، با استفاده از یک جاری صاف یا فیلتر، آن را از داخل قابلمه جدا میکنیم تا از آن یک مایع خوشمزه بدست آید.
در مرحله بعدی، این محلول را به قابلمه مخصوص بستنی ریخته و به یخچال میگذاریم تا به خوبی منجمد شود. پس از یک تا سه ساعت که بستنی به خوبی منجمد، میتوان آن را به صورت شیب دار با یک کارد برش داده و سپس در ظروفی که میخواهید سرو کنید داخل یخچال قرار دهید.
در این مرحله، آماده شدن بستنی زعفرانی خانگی بدون خامه به پایان رسیده است و میتوانید از آن برای تفریح خود یا میهمانان تان استفاده کنید. این بستنی با طعم بینظیری که از طریق مراحل ساده و با استفاده از موادی ساده آماده شده است، میتواند بسیار لذتبخش باشد.
