طرز تهیه برنج قالبی با ته دیگ سیب زمینی
برنج قالبی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب در ایران است که با سرو کردن ته سیب زمینی به همراه آن، تجربه یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی را خواهید داشت.
برای تهیه برنج قالبی ابتدا باید برنج را به مدت حدود ۲ ساعت خیس کنید. سپس برنج را از آب خارج کرده و آن را با پیاز رنده شده و روغن در دیگ پخته شده تفت دهید تا پیاز شفاف شود. سپس با اضافه کردن گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل، زعفران، زرشک و نعناع به مواد تقلیلیافته حاصله، همه چیز را با هم مخلوط کنید.
حالا باید برنج خیس شده را در یک دیگی جادویی ریخته و آن را به صورت چشمه شکل به چند طبقه تقسیم کنید. سپس هر طبقه را به ترتیب با مواد تقلیلیافته و پیاز سرخ شده پر کنید.
در ادامه باید برای ته سیبزمینی، سیبزمینیها را خرد کنید و در دیگی جداگانه با روغن تفت دهید تا طلایی و شفاف شود. میتوانید برای رسیدن به این رنگ طلایی، کمی آب و نمک را به آن اضافه کنید.
حالا برنج همراه با مواد تقلیلیافته را در بشقابهای مناسب قالبی قرار داده و سیبزمینیهای تفتداده را به صورت تزیینی بر روی آنها قرار دهید. در نهایت، برای جلوگیری از سرخ شدن بیش از حد سیبزمینی، بشقابها را درون فر قرار داده و آن را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا تا زمانی که کاملا گرم شود، بگذارید.
با این روش ساده میتوانید یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی، یعنی برنج قالبی با ته دیگ سیب زمینی در خانه تهیه کنید و به این لذت بپیوندید.
نکات مهم در تهیه برنج قالبی
برنج قالبی یکی از غذاهای محبوب مردم ایران به شمار میرود که در تمامی سفرهها قرار دارد. برای تهیه این غذا باید از برنج خوب و با کیفیت استفاده کرد که بهتر است از برنج خوشهای یا سه برنج استفاده کرد. اما اگر از نوع ارزان قیمتتری از برنج استفاده شود، باعث خروج آب زیاد در فرآوری داخلی برنج شده و برنج نیز به غلتک دچار میشود.
در مرحله فرآوری درست برنج، روشهای مختلفی وجود دارد که بهترین روش آن بخارپزی است. در این روش، برنج نیاز به شستشوی دقیق و دم دادن دارد که این باعث حذف رطوبت برنج میشود. پس از این مرحله، برنج در بخارپز قرار داده میشود که باعث محکم شدن دانه برنج و ایجاد رنگ درست میشود. اما باید توجه کرد که مدت زمانی که برنج در بخارپز قرار میگیرد، بسیار مهم است و نباید از حد معینی بیشتر باشد.
در مرحله بعد، باید برنج را به همراه چند قاشق روغن زردچوبه، کشمش و انواع مختلف مغذی دیگر، تمیز کرد و آماده قالبگیری شد. در قالبگیری نیز باید به این نکته توجه کرد که برنج را به صورت مرتب و نه برای پر کردن قالب به طور ناقص قرار داد. بعد از قالبگیری، قالبها را به همراه روغن یا کره تفت داده و سرو شود. تزئین قالبها نیز با گردو، آجیلها، زرشک و ... انجام میشود.
مراحل تهیه ته دیگ سیب زمینی
در این مقاله قصد داریم به مراحل تهیه ته دیگ سیب زمینی بپردازیم. ته دیگ سیب زمینی یکی از غذاهایی است که در بسیاری از فست فود ها و رستوران ها سرو می شود و مورد علاقه بسیاری از افراد است. اولین مرحله در تهیه ته دیگ سیب زمینی، شست و شوی سیب زمینی هاست. باید سیب زمینی ها را با آب کاملاً شست و پوست های آلوده و دارای زخمهای را برداریم.
پس از شستشو و برداشتن پوست سیب زمینیها، آنها را با کمی نمک ماساژ دهید. این کار باعث می شود تا آب موجود در سیب زمینیها خارج شده و ته دیگ سیب زمینی در نهایت خوشمزه تر شود. سپس سیب زمینی ها را خرد کنید و به همراه کمی روغن درون دیگی بریزید تا درجه حرارت آن را به حداکثر برسانید. بعد از چند دقیقه، یک ساک دقیق باز کنید و سیب زمینی ها را آنجا بریزید.
برای تهیه ته دیگ سیب زمینی، ترکیبات دیگری مانند سس گوجه فرنگی، کره خامه، پنیر پیتزا و مرغ هم استفاده می شود. پس از خرد کردن سیب زمینیها، سس گوجه فرنگی و کره خامه را بر روی آنها بریزید و مخلوط کنید. در ادامه، پنیر پیتزا را نیز روی سیب زمینی ها بریزید و این مخلوط را به مدت چند دقیقه داخل دیگی با درجه حرارت بالا بگذارید تا کاملاً پخته شود.
از ته دیگ سیب زمینی به عنوان یک وعده خوشمزه می توان در نوروز و ماههای سرد سال بهره برد و با محبوبیت برای خانواده تهیه شود. برای سرو خوردن می توانید ته دیگ سیب زمینی را با پنیر تند و نمک و فلفل سیاه تزیین کرده و همراه با سالاد سبزیجات، روغن زیتون و خیارشور سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه برنج قالبی
برای تهیه برنج قالبی، در ابتدا به مواد اصلی آن نیاز داریم که عبارتند از برنج، آب و نمک. برای اینکه برنج قالبی قابل فرم گیری باشد، طبق یک روش خاص، مرحله بسیار مهمی وجود دارد که باید از آن به دقت پیروی کرد.
اولین مرحله برای تهیه برنج قالبی این است که برنج را خوب بشویید و درون یک قابلمه به همراه سه برابر حجم آب قرار دهید. سپس نمک را نیز اضافه کنید. برای فرم گیری بهتر برنج، میتوانید کمی روغن نیز به قابلمه اضافه کنید.
سپس برای پختن برنج قالبی، ترجیحا از حرارت ملایم استفاده کنید و برنج را به مدت بیست دقیقه بپزید. پس از گذشت این مدت زمان، برنج را از روی حرارت برداشته و به مدت چند دقیقه تحت تاثیر دمای محیط خنک شود.
برای فرم گیری برنج قالبی، برنج را درون یک قالب کوچک فشار دهید و آن را به مدت چند دقیقه به خنک شدن بگذارید. و سپس برنج را از قالب خارج کنید. برنج قالبی آماده سرو شدن است. میتوانید با کمی زعفران نیز آن را تزیین کنید.
ترکیب صحیح مواد در تهیه برنج قالبی
پاراگراف اول:
در تهیه برنج قالبی، مهمترین نکته ترکیب صحیح مواد است. برای تهیه این غذا میتوان از برنج، گوشت چرخکرده، سبزیجات و ادویههای مختلف استفاده کرد. اما باید توجه داشت که ترکیبی مناسب از این مواد باید انتخاب شود. بهتر است از برنج هایی با دانه های بلند و نرم استفاده شود که با پخت کامل تر و شادابتر خواهند بود.
پاراگراف دوم:
برای ترکیب مواد مختلف در تهیه برنج قالبی، معمولا از یک مرحلهی پیشگویی آسان استفاده میشود. در این روش، گوشت چرخکرده با سبزیجات تفت داده و به آن ادویههای مختلف اضافه میشود. برای مثال، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه خورشیدی برای برنج قالبی کافی هستند. سپس برنج شسته شده و در آب برای یک ساعت به حالت خیس کرده شده و در قابلمه با آب و نمک پزیده میشود. با پخت برنج، میتوان گوشت و سبزیجات را به آن اضافه کرد و همه را با یکدیگر مخلوط کرد.
پاراگراف سوم:
همچنین، برای ترکیب صحیح مواد در تهیه برنج قالبی، ممکن است از یک روش پیش پخت برنج استفاده شود. در این روش، برنج در آب با نمک برای حدود ۱۵ دقیقه پخته شده و سپس آبکشی میشود. سپس گوشت چرخکرده و سبزیجات تفت داده و به آن ادویههای مختلفی چون زردچوبه، فلفل سیاه و پودر سیر اضافه میشوند. پس از چند دقیقه، برنج به ترتیب با گوشت چرخکرده و سبزیجات به صورت لایهلایه در قابلمه چینی میشود. این روش باعث میشود تا برنج یکدستتر شود و از ظاهر جذابی نیز برخوردار شود.
با توجه به این موارد، میتوان به راحتی مزیتهای ترکیب صحیح مواد در تهیه برنج قالبی را متوجه شد و این مزیتها را در نتیجهی نهایی این غذا به خوبی تجربه کرد.
طرز تهیه برنج قالبی با استفاده از دیگ آشپزخانه
برنج قالبی یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در ایام بهار و نوروز به عنوان غذای اصلی مراسم سفرههای خانوادگی سرو میشود. در این غذا، برنج برای مدتی در آب خیس میشود و سپس با ترکیبی از گوشت یا مرغ، نخود و ادویههای خاص، در قالب دیگی از پیش تهیه شده به صورت خمیری وارد میشود و در دیگ با روشی خاص پخته میشود.
برای تهیه برنج قالبی با استفاده از دیگ آشپزخانه، ابتدا برنج به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه در آب خیسانده میشود. سپس گوشت به دو دسته تقسیم شده و یک قسمت آن به همراه نخود در دیگ با آب و ادویه مورد نظر برای پخت قرار میگیرد. در هنگام پخت گوشت و نخود بهتر است که در دیگ تحت فشار پخت شوند تا مواد غذایی و ادویههای مورد نظر به بهترین شکل درون آن جذب شوند.
بعد از پخت گوشت و نخود، آنها با یک دستی بهمریخته و با دسته یا جاریه به صورت یکپارچه صاف میشوند. در این مرحله برای حجم دادن به دسته نخود باید مقداری آب اضافه شود تا دسته آماده برای مرحله بعدی شود.
در مرحله بعدی، برنج خیس که پیشتر آماده شده بود به دسته گوشت و نخود اضافه میشود و با دست به هم مخلوط میشود. سپس همه مواد در دیگ آشپزخانه قرار میگیرند. بعد از پخت به ازای هر سه یا چهار قسمت از برنج قالبی، یک لیوان آب اضافه شده و دیگ به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه برای پخت قرار میگیرد. پس از پخت، غذا روی سفره سرو میشود و با سبزیجات، ترشی و دوغ همراه میشود.