1. روش ساده تهیه بامیه و زولبیا در خانه
روش ساده تهیه بامیه و زولبیا در خانه
بامیه و زولبیا دو غذای سنتی و پر کاربرد در جدول غذایی ایرانیان هستند که برای تهیه آنها به جوشاندن لایه لایه بامیه یا زولبیا در آب و شیر نیاز است. اما شاید برخی از شما با این کار سخت و زمانبر مواجه شدهاید. در این مطلب روش سادهی تهیه بامیه و زولبیا در خانه را به شما آموزش میدهیم.
تهیه بامیه در خانه:
برای تهیه بامیه در خانه شما به چند مرحله نیاز دارید:
مواد لازم:
- بامیه تازه
- شیر
- قند
- پودر دارچین
طرز تهیه:
1. بامیه را خرد کرده و در ماکروویو برای ۵ دقیقه در دمای بالا قرار دهید تا به آرامی پخته شود.
2. در پنجرهی عمقی بامیه، چند قاشق شیر ریخته و سپس با چند قطرهی عصارهی دارچین و قند در هم آمیزی کنید.
3. سپس پنجرهی دیگری روی پنجرهی اول قرار داده و دوباره شیر ریخته و همان عمل را برای تمامي پنجرهها به ترتیب انجام دهید.
4. سپس پس از مدتی بامیه سفت و سخت میشود؛ میتوانید با چند قاشق شیر آن را نرم کنید تا طعم و ملسیت زیادی به آن اضافه شود. از مزهی بامیه بهینه لذت ببرید!
تهیه زولبیا در خانه:
برای تهیه زولبیا در خانه شما به چند مرحله نیاز دارید:
مواد لازم:
- زولبیا تازه
- شیر
- پودر دارچین
- قند
طرز تهیه:
1. زولبیا را خرد کرده و در ماکروویو برای ۵ دقیقه در دمای بالا قرار دهید تا به آرامی پخته شود.
2. در پنجرهی عمقی زولبیا، چند قاشق شیر ريخته و سپس با چند قطرهي عصارهي دارچين و قند در هم آمیزی کنید.
3. سپس پنجرهی ديگري روي پنجرهي اول قرار داده و دوباره شیر ريخته و همان عمل را برای تمامی پنجرهها به ترتیب انجام دهید.
4. سپس با چند قاشق شیر زولبیا را نرم کنید تا طعم و ملسیت زیادی به آن اضافه شود. از مزهی خوشمزهی زولبیا لذت ببرید!
از این پس میتوانید در خانه بامیه و زولبیا خوشمزهای تهیه کنید و از آنها لذت ببرید.
2. نکات مهم در طرز تهیه بامیه و زولبیا
تهیه بامیه و زولبیا به عنوان یکی از غذاهای پرمصرف در ایران، ابتدا باید بامیه و زولبیا را به صورت مناسب و قابل استفاده آماده کنید. برای این منظور، میتوانید بهتر است از بامیههای نرم و کوتاه و زولبیاهایی با کیفیت بالا استفاده کنید.
در تهیه بامیه و زولبیا، از روشی نظیر سرخ کردن و یا پخت داغ استفاده می شود. برای سرخ کردن بامیه و زولبیا بهتر است از روغن گرم استفاده کنید. اما برای پخت داغ می توان از آب سرد و مقداری نمک و فلفل استفاده کنید تا بامیه و زولبیا رو به رو برای مدتی در آن جا بماند.
در صورتی که قصد دارید بامیه و زولبیا را با کاردون ( که در وجودش پتاسیم و ویتامین موجود است ) همراه کنید، پیشنهاد می شود که از کاردون فرانسوی استفاده کنید زیرا طعم با وحشتناک است. گرم کردن بامیه و زولبیا بهتر است با نارنج و فلفل سیاه و زردچوبه صورت گیرد و همچنین در زمان سرویس دادن می توانید از یک مشابه فلفل یا نعناع نیز استفاده کنید.
بامیه و زولبیا همچنین میتواند به عنوان یک غذای سالم و خوشمزه برای فصول مشکلساز باشد، به خصوص در تهیه آن به صورت پخته و آبپز. در این صورت، بهتر است برای پخت بامیه و زولبیا از کابلی، سیر، زردچوبه و پیاز استفاده کنید تا طعم غذا بهتر شود. همچنین میتوانید برای تزئین غذای خود از دانههای سبزی، ریحان و فلفل دلمهای استفاده کنید.
3. راهنمایی برای انتخاب بهترین مواد اولیه برای تهیه بامیه و زولبیا
تهیه بامیه و زولبیا به صورت درست و خوشمزه نیاز به انتخاب مواد اولیه با کیفیت دارد. بهترین مواد اولیه برای تهیه بامیه و زولبیا شامل بامیه تازه، لوبیا چشم بلبلی، گوشت چرخ کرده، پیاز، گوجه فرنگی، روغن و ادویه جات هستند.
بامیه تازه از جمله مواد اولیه مهم در تهیه بامیه و زولبیا است. بهتر است بامیه تازه و گوشته باشد تا طعم و عطر آن بیشتر باشد. قبل از استفاده باید بامیه را بشویید و خشک کنید.
لوبیای چشم بلبلی هم می تواند به عنوان ماده اولیه در تهیه زولبیا استفاده شود. بهتر است لوبیایی را انتخاب کنید که تازه و شاداب باشد. لوبیا را بعد از شستن به مدت چند ساعت خیس کنید تا بدون نیاز به آببخشیدن سریع تر پخته شود.
گوشت چرخ کرده نیز از مواد اولیه مهم در تهیه بامیه و زولبیا است. بهتر است از گوشت مرغ یا گوسفند استفاده کنید. گوشت را به صورت کاملا خالص خرد کرده و سپس به آن ادویه ها و نمک اضافه کنید.
پیاز، گوجه فرنگی، روغن و ادویه جات نیز از جمله مواد اولیه مهم در تهیه بامیه و زولبیا هستند. پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. گوجه فرنگی را نیز خرد کرده و در کنار پیاز در روغن به مدت کمی تفت دهید. سپس گوشت را به آن اضافه کرده و تفت دهید. در نهایت ادویه ها را طبق سلیقه اضافه کنید.
در نهایت، با استفاده از بهترین مواد اولیه از جمله بامیه تازه، لوبیای چشم بلبلی، گوشت چرخ کرده، پیاز، گوجه فرنگی، روغن و ادویه جات، بامیه و زولبیا خوشمزه و درست تهیه کنید.
4. طرز تهیه بامیه صحیح برای کسی که اولین بار است این غذا را میپزد
برای تهیه بامیه بهتر است از بامیه های کوچک استفاده کنید. قبل از شروع کار بامیه ها را با آب خنک بشویید و پوست های سفید آن ها را با یک چاقوی تیز و با احتیاط بردارید. سپس بامیه ها را در آب جوش که یک قاشق غذاخوری نمک در آن حل شده، به مدت چند دقیقه جوشانده و سپس آن ها را از زیر آب بیرون بیاورید.
سپس درون قابلمه، پیاز را با روغن سرخ کنید. بعد از آن گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و سرخ کنید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس بامیه ها را به قابلمه اضافه کنید و به مدت چند دقیقه با گوشت و پیاز مخلوط کنید.
بعد از اینکه مواد ترکیب شدند، برخی از بامیه ها ممکن است از قاشق گوشت شده شوند و به همین دلیل باید به آرامی با دست به آن ها دست دهید تا تخمیر نکنند. برای گرم کردن، قابلمه را بر روی حرارت کم قرار دهید و به مدت 15-20 دقیقه بپزید. مزه بامیه ها باید خوب شده و غلیظ شده باشد. اگر غلیظ نبود، به بهبود دادن مزه و غلیظ کردن آن می توانید یک قاشق غذاخوری تره فرنگی ریز شده به آن اضافه کنید.
هنگام سرو کردن بامیه، آن را با برنج سفید سرو کنید و برای تزیین می توانید روی آن پیاز سرخ شده، نعنا نیز نشان دهید. یک کاسه ماست یا خامه نیز می تواند به عنوان تزیین در کنار آن قرار بگیرد. حتماً عملکرد آن را امتحان کنید و به دستورالعمل اصلی پایبند باشید، با این کار می توانید بامیه ای خوشمزه و صحیح را تهیه کنید.
5. نسخه سنتی و جدید تهیه بامیه و زولبیا
تهیه بامیه و زولبیا یکی از اصلیترین غذاهای ایرانی است که در سراسر کشور مصرف میشود. هرچند که طبقه برخی از مردم این دوغ هیچوقت با نسخه جدید از آنها جایگزین نمیشود، اما تهیه نسخه سنتی و جدید آنها رویکردی متنوع و جذاب در آشپزی است.
برای تهیه بامیه سنتی، ابتدا بامیهها به صورت خام درون آب یا شیر به جوش میآید. سپس بامیهها به همراه شیر و زعفران سرخی، شیرین کنندهها و زرد چوبه درون قابلمه میریزند. این مواد را روی حرارت آهسته میگذارند تا بامیهها جوش بزنند و تبدیل به یک دوغ، به ظاهر کرم رنگ و خوشمزه شوند. بعضی افراد علاقه دارند که برای سرو کردن بامیه به روی دوغ بامیه خشک شده و ورق طلا بریزند.
تهیه نسخه جدید بامیه معمولاً به دو روش انجام میشود: نسخه شیمیایی و نسخه گیاهی. در روش شیمیایی، از پودر بامیه استفاده میشود که در مقدار آب جوش آورده و با پاستوریزه کردن، بسته بندی و سپس در بازار عرضه میشود. در روش گیاهی نیز از سبزیجات خشک نظیر پودر آنغوزه، سبزی برگهای بامیه برش خورده (بدون ساقه) و سایر گیاهان خشکی مانند نعناع و زیره استفاده میشود که در مقدار آب و با شکر به جوش میآید و پس از سرد شدن، سرو میشود.
زولبیا نیز به عنوان دومین پر طرفدارترین دوغ پر مصرف در ایران پس از دوغآشعشای و در شهرهای جنوبی کشور به خصوص شیراز، مناطق بلوچستان و هرمزگان از رایجترین دوغها شمرده میشود. برای تهیه زولبیا نیز میتوانید از نسخه سنتی یا جدید آن استفاده کنید. در تهیه نسخه سنتی، آنغوزه را در آب جوش پخته و سپس به همراه شیرینی، شکر و روغن زیتون به مواد دیگری از جمله پودر رزین، زیره، تخم نخود و پوست لیمو و نارنج اضافه میگردد. در نهایت، زولبیا را روی شرابیان آماده شده میریزند.
در تهیه نسخه جدید زولبیا نیز جزئیاتی به کار گرفته میشود که به ظاهر غیر مألوف است. این نسخه از زولبیا با استفاده از ژل بامیه، پودر بامیه و شکر و با اضافه کردن طعمدهندهها و روغن خوراکی تهیه میشود. با این حال، طعم و مزه زولبیا جدید همچنان برای برخی از مردم پذیرفتنی نیست و همچنان نسخه سنتی رایج است.
6. طرز تهیه بامیه و زولبیا با گوشت خورخاص
برای تهیه بامیه و زولبیا با گوشت خورخاص، میتوان از دو روش فرآوری بامیه استفاده کرد. روش اول این است که بامیه را در آب خیس کنیم و بعد آن را روی حرارت قرار دهیم تا آب آن تبخیر شود و بامیه کاملاً خشک شود. سپس بامیه را در تابهای کوچک با روغن تفت دهیم تا خود را طلایی کند. سپس گوشت خورخاص را در جداگانه با ترکیب پیاز، سیر، زنجبیل و فلفل سیاه به همراه آب داغ در قابلمهای با حرارت کم، یک ساعت آهسته پخت دهیم.
سپس چند عدد پیاز را خرد کرده و در یک تابه با روغن تفت میدهیم تا به رنگ طلایی درآید. بعد از آماده شدن پیاز، یک قاشق برنج را نیز تفت میدهیم و بامیه خشک را به آن اضافه کرده و همه را در یک تابه با حرارت ملایم تفت میدهیم تا خوب با هم مخلوط شوند. ناگفته نماند که در هر مرحله از پخت این غذا از نمک و فلفل به میزان کافی استفاده میکنیم.
از طرفی، زولبیا با گوشت خورخاص نیز به ساندویچ مشهور در ایران معروف است. برای تهیه زولبیا با گوشت خورخاص، میتوان از گوشت چرخ کرده به همراه پیاز، سیر، فلفل سیاه و نمک استفاده کرد و آن را در ظرفی تفت داده و روی نان لواش سرو کرد. همچنین، برای تزئین اضافه کردن انواع سبزیجات، مانند خیار، گوجه فرنگی و فلفل دلمه نیز میتواند جذابیت این ساندویچ را افزایش دهد.