1. چگونه باقالی پلو با مرغ مجلسی درست کنیم؟
پلو باقالی و مرغ یکی از غذاهای محبوب ما در ایران است. اگر میخواهید یک مراسم خاص را با این غذا تزئین کنید، توصیه میکنیم از روش زیر برای پخت آن استفاده کنید.
ابتدا باقالی ها را به همراه نمک و آب ملافه ای طبخ کرده و آن روغن که به تفنگ پلو برای سبو کردن استفاده میکنیم درون آن قرار دهید. حالا در جمع بندی پلو، دو تا پلاستیک حلقوی که در بازار به نام «بغل مرغی» فروخته میشود را در بالای قابلمه قرار داده و سپس مرغ پخته شده به همراه مقداری زعفران، کمی آب وغیره را در بغل مرغیها قرار دهید.
حال با استفاده از تفنگ پلو درون ظرف پلاستیکی بزرگ آماده شده، پلو را بعد به بعد به داخل قابلمه بریزید تا در کنار پلو باقالی هم داغ شود. برای حاصل شدن پلو داغ، پوشش دهید، حداقل نیم ساعت مانده به نزدیک شدن به سرو خدمت، روی کتری دو برابر کنید تا خوب بپزد.
پس از هر کدام از این مراحل، پلو داغ و خوشمزه شما آماده خوردن هست. اگر مایل هستید، میتوانید با استفاده از خیار شور و ترشی، این غذا را سرسبز کنید.
2. مواد لازم برای تهیه باقالی پلو با مرغ مجلسی چیست؟
برای تهیه باقالی پلو با مرغ مجلسی، چند مواد اصلی نیاز است. نخستین مادهی لازم برای تهیه این غذا، باقالی است. برای پخت باقالی، بهتر است بطور مرتب تمیز شود و در آب شسته شود تا از هر گونه آلودگیهای ممکن پاک شود. سپس باقالی را در آب جوشانده و روی شعلهی ملایم قرار دهید تا خوب پخته شوند. پس از پخته شدن، باقالی را از روی شعله بردارید و اب آن را صاف کنید.
مادهی دوم لازم برای تهیه باقالی پلو با مرغ مرغ است. برای آماده کردن مرغ، تکههای مرغ را با ادویهجات و نمک به مدت یک ساعت در قالب مرغ تبدیل مخصوص مرغ روی شعلهی متوسط پخته شوند. سپس تکههای مرغ را از قالب خارج کرده و داخل پنیر رندهکنید.
برای آماده کردن باقالی پلو، ابتدا باقالی را با یک پیاز و سیر تفت دهید و سپس تکههای مرغ را به آن اضافه کنید. با تفت دادن مرغ و باقالی به همراه ادویهجات، عطر و طعم دلخواه خود را به غذا اضافه کنید. پس از تفت دادن باقالی و مرغ، برنج را با آبی که کمی نمک در آن حل شده توسط روش پخت برنج به همراه خلال کردن، روی حرارت متوسطی که یک تکه نان روی آن حرارت میدهید، آماده کنید. پس از پخت برنج، باقالی و مرغ را روی برنج نهاده و به مدت چند دقیقه روی حرارت زیر قلیان قرار دهید تا طعم و عطر بهتری به غذا داده شود. باقالی پلو با مرغ مجلسی آماده است.
3. چگونه مرغ را برای باقالی پلو آماده کنیم؟
برای آماده کردن مرغ برای باقالی پلو، ابتدا باید مرغ را بشویید و از داخل آن را پاک کنید. سپس مرغ را در دو نیمه تقسیم کنید و کباب کنید. برای کباب کردن مرغ، بهتر است از فلفل، زردچوبه و سیر استفاده کنید تا طعم مرغ بهتر شود.
بعد از کباب کردن مرغ، آن را از استخوان جدا کنید و پوست آن را بردارید. سپس چند قاشق چایخوری روغن در تابه ریخته و مرغ را به همراه پوستش در آن سرخ کنید. پوست مرغ پس از سرخ شدن برداشته و روغن روی مرغ بماند.
سپس یک پیاز را خرد کرده و به روغن موجود در تابه اضافه کرده و تا زمانی که زرد شدند سرخ کنید. بعد از سرخ کردن پیاز، دو قاشق غذاخوری آرد را به پیاز اضافه کرده و به مدت حدود 2 الی 3 دقیقه بگذارید تا رنگ آرد به رنگ طلایی تغییر کند.
حالا یک لیوان آب به پیاز و آرد اضافه کنید و به مدت چند دقیقه آن را با هم مخلوط کنید تا یکرنگ شود. بعد از آن، دو لیوان آب دیگر به مواد ریخته و همراه با نخود فرنگی بگذارید تا به مدت 10 دقیقه بپزد.
در انتها، مرغ سرخشده را به باقالی اضافه کرده و همگی را با هم مخلوط کنید و به مدت 10 دقیقه بگذارید تا مواد به هم بچسبند. باقالی پلو آماده است! آن را با سالاد و ماست سرد سرو کنید.
4. چگونه باقالی را برای پلو آماده کنیم؟
برای آماده کردن باقالی برای پلو، ابتدا باقالی را باید خیس کنیم. برای این کار میتوانیم نصف کیلو باقالی را در آبی که به مدت یک شب خیس شده، قرار دهیم و صبح که به اوج خود رسیده، آن را از روی آتش برداشته و آب آن را به دور ریخته و باقالی را دوباره با آبی که خیس شده است، شستشو دهیم تا دفعاتی که آبشستشو داده شده، بدون خاک و ناخالصی باشد.
سپس برای آماده کردن باقالی برای پلو، آن را در دیگی دیگر همراه با آب داغ، بیشتر از سطح باقالی بپختیم و حتماً نمک و روغن برای آن بریزید. بعد از یک ساعت پخت باقالی، با دادن یک لیوان آب خنک به آن، بدون قلمه آن را در بردارید و در هوای داغ به مدت یک ساعت دیگر به آرامی روی قلمه باقی بگذارید تا خیس شود.
و در آخر باقالی را برای استفاده در پلو آماده خواهیم کرد. برای این کار، باید دو سیبزمینی را پوست گرفته و خلال کرده و روی شعله نخرانده و نرم کرده و یک پیمانه روغن در دیگ قرار دهیم و آن را برای آشکار شدن کمی روی حرارت بگذاریم و به موقع به آن بافت بیشتر داده شود. بعد از این کار از پیاز زرد قشنگ استفاده کرده و آن را به پیمانه روغنی که قرار دادیم، اضافه میکنیم و به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه به آرامی روی حرارت قرار میدهیم تا پیاز کاملاً سرخ شود و بعد از آن باقالیهای آماده و سفید کردهشده را به آن اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه دیگر به آرامی روی حرارت گذاشته و به طور پیوسته آن را هم بخار پز میکنیم تا پلو بوی بیشتری به خود بگیرد.
در کل با این روش میتوانیم باقالی را به راحتی آماده کنیم و آن را بهترین شکل ممکن برای پلو استفاده کنیم.
5. چگونه برای پلو قیمت کنیم؟
پلو به عنوان یکی از غذاهای مورد علاقه رستورانها و قابل سرو در سفرهی خانوادگی، بسیار ارزشمند است. در این راستا ممکن است برخی افراد برای خوردن پلو به رستورانها مراجعه کنند ولی همیشه پول برای خرج کردن در رستورانها در دسترس نیست. در این شرایط، بهتر است افراد بدانند که چه نکاتی را باید در نظر داشته باشند تا بتوانند بهترین قیمت را برای پلوهای مورد نیازشان پیدا کنند.
اولین نکته که در خرید پلو باید در نظر گرفته شود، سبک پلو در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، پلویی که با گوشت گاو تهیه میشود، شاید از پلویی که با بوقلمون تهیه میشود، گرانتر باشد. همچنین، مقدار و نوع آیتمهایی مانند برنج، گوشت، هویج و... که در پلو استفاده میشود، تأثیرشان بر روی قیمت پلو دارد. به عنوان مثال، استفاده از برنجهای گران در پلو، باعث گران شدن قیمت پلو میشود.
نکتهی بعدی، رعایت نوع فروشنده میباشد. بهتر است در سفر به شهرهای مختلف با توجه به محیط اطراف، به دنبال فروشندههای با سابقه و معتبر باشید. از این طریق، در خرید پلو مطمئنتر هستید و احتمال خرید پلوی ناکیفیت یا ناسالم کمتر میشود.
نهایتاً، یکی از نکات مفیدی در خرید پلو، مقایسه قیمتها است. بهتر است قبل از خرید پلو، قیمتهای مختلف را در فروشندههای مختلف بررسی کنید. به این ترتیب، میتوانید قیمت مناسبی برای پلو پیدا کرده و از تخفیفات و هدایای فروشندگان نیز بهرهمند شوید.
در نهایت، با توجه به این نکاتی که گفته شد، شما میتوانید بهصورت بهتری برای پلو قیمتگذاری کنید و به خوبی از پلویی با کیفیت لذت ببرید.
6. چگونه باقالی پلو با مرغ مجلسی را پخته و سرو کنیم؟
باقالی پلو با مرغ یکی از غذاهای محبوب و پرکاربرد در قالب سفرههای ماه رمضان و همچنین محافل رسمی و خوش آمدگویی است. در ادامه توضیح مراحل پخت باقالی پلو با مرغ مجلسی را به همراه نکات کلیدی آن برای تهیه و سرو کردن به شما آموزش می دهیم.
برای شروع مواد لازم شامل باقالی، برنج، مرغ، پیاز، روغن، زعفران، نمک، فلفل، آب و توت فرنگی را آماده کنید. برای تهیه باقالی پلو ابتدا باقالی ها را به مدت یک شب در آب خیسانده و در ماهیتابه با یک قاشق روغن، پیاز رنده شده و آب که باقالی ها در آن خیس شده اند بپزید. در صورتی که نخواهید باقالی های شما خرد شود، می توانید آن ها را در یک کیسه پلاسیکی بریزید و در آن بپزید.
همزمان با پخت باقالی، برنج را خوب با آب شسته و سپس به همراه یک قاشق روغن و نمک در حد متوسط (یک قاشق نمک برای هر شش قاشق برنج) و روی حرارت متوسط قرار دهید. بعد از عبور 20 دقیقه پس از آغاز پخت، اغلب سفتر شده و با فاصله اندکی به هم ریخته پس از زیر کردن آن به همراه روغن، مرغ پخته شده و به تکه های کوچک شده، یک قاشق رنگ زعفران در دو قاشق آب داغ حل شده، قلیان (اختیاری) و توت فرنگی تند و ترش را با برنج ترکیب کرده و به مدت 5 دقیقه دیگر روی حرارت گذاشته و به دمای پایین برده سپس باقالی ها را روی برش پلو مرتب کرده و بلند کنید.
تا اینجای کار شما باقالی پلو با مرغ مجلسی فوق العاده خود را تهیه کردهاید. می توانید با سرو کردن در ظروف گرم یا برش مستقیما روی سفره، به همراه سالاد و ماست سرو کنید و لذت ببرید. نکته مهم: تا زمان سرو پلو، در ظرف گرم نگهداری شود.