طرز تهیه پوره میوه با موز و توت فرنگی برای کودک ده ماهه
پوره میوه با موز و توت فرنگی یکی از تنوعبخشترین غذاهایی است که میتوانید به کودک ده ماهه خود بدهید. این غذا قابلیت تغییر در ترکیب میوهها را دارد و میتوانید از میوههای دیگری نیز استفاده کنید. پوره میوه یک غذای کم پروتئین است که با افزودن موز و توت فرنگی به آن غنی از ویتامینها و مواد مغذی مفید میشود.
برای تهیه این پوره ابتدا میوههای خود را انتخاب کنید. در اینجا موز و توت فرنگی استفاده شده است. موز را با چاقو یا نوک مچاله بهطول مساوی خرد کنید و توت فرنگی را با پودر قند در مخلوطکن بپوسید تا توت فرنگی آب بیشتری بدهد.
بهمیزانی که برای نیمساعت از گرم شدن خود دور نگه میدارید، آب موجود در موز باعث می شود موز در هنگام خرد شدن با توت فرنگی به خوبی مخلوط شود. در نهایت این مخلوط را به داخل بشقاب پوره دهید و برای کودکتان قرار دهید. چنانچه خواستید، میتوانید قلیانی سبوسدار، یک قاشق آبدرمیان، اضافه کنید تا غذا بهتر بچسبد. در این هنگام رنگ بهتر و موزوی تری نیز در پوره به وجود میآید.
در حالت معمول، توت فرنگی به مقداری نسبت به موز کمتری خواهید داشت، زیرا توت فرنگی بسیار ترش است. اگر کودک شما از ترشی لذت نمیبرد شما میتوانید به توت فرنگی را ابتدا نسبت به موز بیشتر استفاده کنید و به تدریج این ترشی و موز به هم نزدیکتر شوند تا کودک شما بتواند به ذوق غذایی خود عادت کند.
روش تهیه سوپ گوشت و سبزیجات برای کودکان ده ماهه
برای تهیه سوپ گوشت و سبزیجات برای کودکان ده ماهه ابتدا باید گوشت را به خوبی بشویید و سپس به همراه سبزیجات مختلفی مثل پیاز، سیب زمینی، هویج و سبزی هایی مثل جعفری، کرفس و تره فرنگی را در یک قابلمه بریزید و با استفاده از آب گرم سوپ را آماده کنید. دقت کنید که کیفیت و تازگی مواد اولیه بسیار مهم هستند و نباید از مواد کنسروی یا نگهداری شده برای تهیه سوپ استفاده کنید.
مواد اولیه را به مدت یک ساعت به مدت زمان کافی برای پخت دادن بپزید. سپس محتویات قابلمه را با استفاده از یک آسیاب پوره کنید. اگر سوپ خیلی خفیف به نظر میرسد، میتوانید یک قاشق یا دو قاشق نقرهای از آرد یا سوخاری را به محتویات قابلمه بیفزایید تا درحال پخت تر و سفتتر شود.
توصیه میشود که هیچگاه نمک و ادویه زیادی به سوپ اضافه نکنید. بهتر است که سوپ خوردنی کودکان باشد و طرز تهیه آن به گونهای باشد که کودکان از مزه و طعم آن لذت ببرند.
در نهایت، سوپ را به ظرفهای کوچک تقسیم کنید و در یخچال نگه داری کنید تا بتوانید آن را به مرور زمان به کودک خود خورانده و به سلیقه و نیاز آن اضافه کنید. در هر مرحله از تهیه سوپ باید از تمیزی و بهداشتی بودن دستها و قابلمه مطمئن باشید.
طرز تهیه قارچ سوخاری با برنج و گوجه فرنگی برای کودکان ده ماهه
قارچ سوخاری با برنج و گوجه فرنگی غذایی سالم و مفید برای کودکان ده ماهه است که در آن از مواد غذایی مناسب و پر ارزش غذایی استفاده شده است.
برای تهیه این غذا، ابتدا باید قارچ ها را بشویید و به صورت ریز خرد کنید. در ادامه گوجه فرنگی را نیز ریز خرد کرده و در یک تابه با روغن زیتون سرخ کنید.
بعد از آن برنج را وارد تابه کنید و باقی مواد را همراه با آن مخلوط کنید. به مدت چند دقیقه ، همه مواد را با هم تفت دهید تا درجه حرارت مناسبی برای مهار طعم اصلی قارچ سوخاری بر روی برنج به دست آید.
آخرین مرحله این است که آب را به تابه اضافه کنید و آن را روی حرارت بگذارید تا بخار آن را بکشاند. بعد از آن تابه را از روی حرارت برداشته ، مواد را مخلوط کنید و این غذا سالم و خوشمزه برای کودکان ده ماهه شما آماده است. بهتر است این غذا را با سایر غذاهای خانگی و سالم کنار گذاشته و در ظرف مناسب در یخچال نگه دارید تا بچه شما با آرامش میل کند.
روش تهیه نودل با مرغ و سبزیجات برای کودک ده ماهه
برای تهیه نودل با مرغ و سبزیجات برای کودک ده ماهه بهتر است از نودلهای کم چرب و غلیظ استفاده کنید. همچنین، می توانید مرغ را بدون پوست و چربی، با سبزیجات مختلف مانند پیاز، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و سبزیهای خشک مثل جعفری، ریحان و... به همراه نودل پخته و میل کنید.
بهتر است در هنگام پخت مرغ، آن را به صورت کوچک خرد کنید و بعد از سرخ کردن آن را با ترشیجاتی مانند لیموترش، نمک و فلفل سیاه طعم دهید. همچنین در هنگام پخت نودل، می توانید آن را به آب جوش و نمک بیاندازید و فراموش نکنید که به مدت حدود 5 الی 7 دقیقه مواد را پخته و آب را به آن اضافه کنید تا نودل طری باشد.
چند روز پس از شروع تغذیه کودک با جامد، می توانید به میزان کم مقداری نمک به غذاهای کودک اضافه کنید. همچنین حتماً مواد پخته را کاملاً خرد کرده و به داخل نودل بریزید تا کودک نتواند آنها را یکی یکی خورد کند و احتمالاً دچار خفگی نشود.
در ضمن حتماً قبل از تغذیه کودک با هر یک از انواع غذاها، حتماً با پزشک کودک مشورت کنید. به همین دلیل بهتر است تا مجموعهای از غذاهای مختلف و عدم مصرف غذاهایی که ممکن است الرژیزا باشند به کودک خود بدهید.
طرز تهیه کیک بدون شکر با موز و شیربرنج برای کودک ده ماهه
تهیه کیک بدون شکر با موز و شیربرنج برای کودک ده ماهه یک گزینه سالم برای وعدههای خوراکی کودکان است. در این کیک شیربرنج به عنوان جایگزین خوبی برای شکر استفاده میشود که کودکان به همراه طعم شیر ، موز و وانیل همچنین میتوانند از آن لذت ببرند.
برای تهیه این کیک ، ابتدا نیاز است تا یک لیوان شیر برنج را در اب جوش بریزید و آن را به مدت سی دقیقه در حرارت ملایم به شکلی که برنج ریز بشود پخته شود. در ادامه ، یک موز را پوره کرده و به برنج پخته شده اضافه کنید و همه چیز را با هم مخلوط کنید. سپس یک قاشق چایخوری پودر وانیل را نیز به مواد اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
حالا نوبت به تهیه قالبی غیر چسبیده است. بسته به سلیقه میتوانید از سبک همراه با روغن یا از قالب تفلونی استفاده کنید. اولین گام برای تهیه قالب ، روغن کردن آن با پوشاندن پوششی از نوع روغن مایع است. یک قاشق غذاخوری از مخلوط برنج و موز را در بالای قالب قرار داده و سپس آنرا به خوبی استحکام بخشید تا آن به دقت درون قالب جا بیفتد.
حال قالب را درون فر به مدت 30 تا 35 دقیقه در دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید. حتما این نکته را در نظر داشته باشید که تخم مرغ در این کیک استفاده نشده است، بنابراین زمان خروجی آن از فر برای برش کاملاً خشک شده باشد.
کیک بدون شکر با موز و شیربرنج با داشتن مواد سالم و خوش طعمی که کودکان دوست دارند، بهترین اختیار برای وعده خوراکی صبحانه و نهار کودکان شما خواهد بود.
روش تهیه ماهی گرم خورشت با سیب زمینی برای کودک ده ماهه
ماهی یکی از غذاهایی است که حاوی پروتئین بسیار بالایی است و برای رشد و سلامت کودکان بسیار مفید است. تهیه ماهی گرم خورشت با سیب زمینی یکی از غذاهایی است که میتواند به کودک شما در سن ۱۰ ماهگی کمک کند تا وارد دنیای طعمهای جدید شده و سلیقههای آشنای خود را گسترش دهد.
برای تهیه این غذا، ابتدا باید سیب زمینی را خالی کرده و به ریز قطعاتی برش داده و با مقداری نمک و فلفل به همراه گوجهفرنگی پخته شده درون قابلمهای مخصوص روغنی شده از نوع آجری ریخته شود. سپس ماهی تمیز شده و ضمن خلال دادن به ریز قطعات، اضافه به سیب زمینی شده و روی آن آب داغ ریخته میشود. پس از این کار محلی برای خمیر زدن آن فراهم شده و بعد از سه دقیقه خمیرزدن، در قابلمه روی حرارت کم و به مدت نیم ساعت پخته میشود.
این غذا میتواند با مرغ و گوشت یا سبزیجات دیگر نیز ترکیب شود، به همراه نان و سالاد سرو خواهد شد و نیازی به نیمکنجی برای ظرفیت ریختن آن نخواهد بود.
کودکان در سن ده ماهگی به دنبال غذاهای گرم و خورشتی هستند و تهیه ماهی گرم خورشت با سیب زمینی میتواند به آنها علاوه بر پرورش سلامتی، شادی و سرزندگی بیشتری برای خود بخشیده و به حفظ سلامتی آنها کمک کند.
