طرز تهیه کنجدیهای عید بدون فر
برای تهیه کنجدیهای عید بدون فر در ابتدا نیاز است که مواد اولیه را آماده کنیم. برای این منظور باید به ازای هر کیلوگرم آرد، پنج صدگرم کنجد را به صورت کامل پاک کنیم و سپس به صورت خشک کنیم. سپس باید دو صدگرم شکر را با دو صدگرم عسل و دوصد تا سیصد گرم روغن گیاهی در قابلمه بهم بزنیم و به مدت یک دقیقه تفت بدهیم.
سپس از روی حرارت بردارید و به آن پنجاه گرم جوانه گندم، ده گرم دارچین، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید. پس از خنک شدن مخلوط، مقداری آرد به آن اضافه کنید و با دستهای دستکش دار آن را با قوام مستحکم به هم بریزید. حال با یک قاشق چوبی نتایج در اندازههای مختلف در دستگاه کنجد ساز قرار دهید و با صفحه هم تراشی از روی آن بگذرانید تا عملیات تهیه آن به پایان برسد.
سپس کنجدی های تهیه شده را روی تابه نونی روغنی بگذارید و به مدت پنج دقیقه پخته شوند. در انتها کنجدی های تهیه شده را کنار هم چیده و با شکر پودری روی آن ها پاشید. کنجدی های تهیه شده بدون فر آماده خوردن هستند و میتوانید از آن ها به عنوان دسری خوشمزه و مجلل در مهمانی ها و اجتماعات استفاده کنید.
طرز تهیه کلوچه بادامی عید بدون فر
برای تهیه کلوچه بادامی عید بدون فر نیاز به چند مواد اساسی و ساده است که ممکن است در خانه هر کسی موجود باشد. در ادامه مراحل تهیه این کلوچه را بررسی میکنیم.
مواد لازم:
- بادام خام: یک و نیم پیمانه
- شکر: یک پیمانه
- زرده تخممرغ: یک عدد
- کره: نیم پیمانه
- وانیل: یک قاشق چایخوری
- آرد: دو و نیم پیمانه
- نمک: نصف قاشق چایخوری
روش تهیه:
1. ابتدا بادام ها را داخل یک تابه متوسط سایز ریخته و روی حرارت پایین تا متوسط به مدت 5-10 دقیقه رو به روی یکدیگر قرار دهید تا بوی بدی مانند سوختن یا دود به آنها ندهید.
2. بعد از آن بادامها را درون یک ظرف بزرگ انتقال داده و آنها را با شکر مخلوط کنید.
3. زرده تخممرغ را به کره اضافه کرده و با استفاده از میکسر یا همزن برقی آن را تا حد کافی خوب مخلوط کنید.
4. وانیل را به مواد خمیری اضافه کرده و دوباره به خوبی مخلوط کنید.
5. سپس تمام آرد را به مخلوط کره اضافه کرده و نمک را به آن اضافه کنید.
6. به آرامی خمیر را با استفاده از یک قاشق چای خوری با بادامها و شکر مخلوط کنید تا یک خمیر یکدست بسازید.
7. بازوی خود را داخل آرد قرار داده و مواد خمیری را مرتبط کنید. سپس با استفاده از یک قاشق زیره دونی آنها را به شکل گرد و صاف پهن و سپس آردی کنید.
8. حجم حاصل را به قطعات 1 اینچی کات بکنید و در قالب دلخواه خود قرار دهید.
9. حدود 25 تا 30 دقیقه در فر به دمای 350 درجه فارنهایت قرار دهید، تا کلوچه های شما آماده قرار گیرند.
با اجرای مراحل فوق ، کلوچه بادامی خانگی و خوشمزه خود را تهیه نموده و لذت بخشی لحظات خود را با دوستان و عزیزان به بهترین برگزار نمایید.
طرز تهیه شیرینی تاج محلی عید بدون فر
شیرینی تاج محلی یکی از شیرینیهای خوشمزه و محبوب در ایران است که برای عید به ویژه عید فطر تهیه میشود. اما برای تهیه این شیرینی نیازی به فر ندارید و میتوانید آن را در منزل با سادگی تهیه کنید.
ابتدا برای تهیه شیرینی تاج محلی باید ترکیب یک پیاز و یک سیر را با یک لیوان آب در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا ترکیب به طور کامل بپزد. سپس پیاز و سیر را از آب جدا کرده و با استفاده از یک میکسر آنها را خرد کنید.
سپس دو لیوان شیر، نیم لیوان روغن، نیم لیوان شکر سفید، یک قاشق چایخوری پودر دارچین، یک قاشق چایخوری فرنی، دو قاشق غذا خوری روغن مایع و دو قاشق غذا خوری سمنو را به ترکیب پیاز و سیر اضافه کرده و آن را در حرارت ملایم آرام مخلوط کنید تا حجم آن به دو برابر بزرگتر شود.
در مرحله بعد، نیمی از مخلوط بالا را در قابلمه ای به شکل نازکی بر روی شعله ملایم پخته و بعد از آن که خنک شد آن را از قابلمه خارج کنید. سپس با استفاده از یک قالب دایرهای حلقه ای از مخلوط را بر روی شیرینی قرار داده و آن را چند دقیقه در حرارت ملایم پخته و سپس آن را از قالب خارج کنید.
نوبت به پایین شیرینی رسیده است. ابتدا یک تابه را بر روی حرارت قرار داده و دو قاشق غذا خوری شکر کریستال را در آن ریخته و بعد از آن که شکر گذشته شد، یک لیوان آب به آن اضافه کنید. سپس دو قاشق چایخوری از مخلوط پیاز و سیر، دو قاشق چایخوری ادویه فصل مانند کری، فلفل قرمز و نمک را به تابه اضافه کرده و آن را در حرارت ملایم آرام کنید تا مزهای خوشمزه به آن بدهید.
آخرین مرحله، قرار دادن شیرینی در بشقاب و پاشیدن خلط عجیب تهیه شده بر روی آن است. با توجه به میزان شیرینی، خلط را به راحتی روی شیرینی بریزید و سپس آن را تزئین کنید. در این مرحله میتوانید از ترکیب خمیر با دارچین نیز استفاده کنید تا شیرینی برای چشم و ذایقه شما جذاب شود. حالا شیرینی تاج محلی بدون فر آماده است و می توانید آن را به خانواده تان و مهمانان خود ارائه دهید.
طرز تهیه نان بشکن عید بدون فر
تهیه نان بشکن در عید به عنوان یکی از روایت های قدیمی و سنتی، همواره به عنوان یک بستنی لذیذ و باعث تغذیه خانواده ها در ماه مبارک رمضان شناخته شده است. امروزه، با وجود پیشرفت تکنولوژی و گسترش فن آوری، برای تهیه نان بشکن به فر نیاز نیست و می توان آن را با استفاده از ابزار ساده در خانه تهیه کرد.
برای تهیه نان بشکن بدون استفاده از فر، ابتدا نیاز به تهیه درجه حرارت بالا دارید. با استفاده از یک ماهیتابه یا تابه بزرگ این کار را انجام دهید. در ضمن، اگر در زیر نان بشکن خمیر چسبنده بیش از حد ایجاد می کنید، احتمالاً برای مدت زمان کافی باز نشده است.
سپس، از قسمت بالای دیس نان بشکن را برش دهید تا بخار درون نان بشکن جمع شده و نان بشکن خوب پخته شود. سپس خمیر را داخل نان بشکن قرار دهید و با استفاده از دستگاه نان بشکن با فشار بیشتر، خمیر را به اندازه کافی پهن کنید. پس از آن، با استفاده از یک قیف یا ابزار تیز، خمیر را در محل مورد نظر سوراخ کرده و برای پخت توسط ماهیتابه در درجه حرارت بالا قرار بدهید.
بهتر است نان بشکن را در هنگام پختن بلند کنید و با دقت و چندین بار پیمایش روی همه اطراف آن، از بدون پختن ماندن در یک جای خاص جلوگیری کنید. بعد از پخت تمامی قسمت های نان بشکن را خم کنید و از آن برای سرو کردن در خانواده و مهمانان خود لذت ببرید.
طرز تهیه کلوچه نارگیلی عید بدون فر
کلوچه نارگیلی عید یکی از خوراکی های معروف در ایام عید است. این کلوچه ها در فر داغ پخته میشوند، اما در اینجا طرز تهیه آنها بدون استفاده از فر توضیح داده خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه کلوچه نارگیلی عید بدون فر عبارتاند از: سیبزمینی، نارگیل، شکر، کره و پودر شیرین کننده.
ابتدا سیبزمینی را پوست کنید و با یک رندهی خشک رنده کنید. سپس یک نارگیل را شکسته و مربوطات آن را جدا کنید. بخش نارگیلی آنرا همراه با شکر در یک ظرف به صورت تفت دهید تا شکر کاملاً حل شود.
سپس این مواد را به سیبزمینی اضافه کنید و همهی آنها را با هم مخلوط کنید. کمی کره نیز بر روی آن اضافه کنید تا کلوچه نارگیلی عطر و طعم دلخواه خود را به دست بیاورد. سپس به هر شکلی که دوست دارید کلوچهها را شکل داده و در پودر شیرین کننده قرار دهید.
در انتها این کلوچهها را درون یک قالب مناسب از قبیل قالب سرامیکی با پوششی از برگ هستهدار قرار دهید و به همراه یک لیوان آب روی شعلهی ملایم میگذاریم، تا کلوچهها با بخار که میآید، بپزند.
در نهایت، کلوچهها را از قالب دربیاورید و با استفاده از خمیر نارگیلی و برگهای هستهدار به سرو نمایید و از آن لذت ببرید!
طرز تهیه ریشته پسته ای عید بدون فر
برای تهیه ریشته پسته ای عید بدون فر، ابتدا باید ریشته ها را با دقت آماده کنید. ابتدا شما باید دو لیوان برنج را برای سه تا چهار نفر در یک قابلمه بریزید و سپس آن را با آب مربوطه برای همراه شدن به مدت یک ساعت در بخار پختید. پس از این مرحله، باید برنج را در یک ظرف کاملا تمیز قرار دهید تا در هوای خنک خود خشک شود.
حالا نوبت به تهیه پسته می رسد. شما باید پسته ها را تمیز کرده و با دقت پوست خارجی آن را بردارید. سپس پسته ها را به آرامی داخل قابلمه بریزید و روی شعله ملایمی پخت کنید. پس از آماده شدن، پسته ها را از روی شعله بردارید و آنها را خنک کنید.
حالا باید پسته های خنک شده را با دقت خرد کنید. شما می توانید این کار را با یک چاقوی تیز و کوچک انجام دهید. حالا نوبت به اضافه کردن پسته ها به برنج پخته شده است. شما باید حدود یک لیوان پسته را به برنج خشک شده اضافه کنید و همه چیز را با دقت و آرامی مخلوط کنید.
نوبت به اضافه کردن عسل و پودر زعفران می رسد. شما باید دو قاشق مرباخوری عسل و یک قاشق چایخوری پودر زعفران را به آرامی به مخلوط برنج و پسته اضافه کنید. سپس همه چیز را دوباره خوب مخلوط کنید.
وقتی که مواد آماده شده را خوب مخلوط کردید، باید آن را در قالب استوانه ای قرار دهید. شما می توانید از یک استوانه کوچک یا حتی یک شیرینی خوری استفاده کنید. حالا فقط کافی است که ریشته پسته ای عید شما را تا اطرافیان خود نشان دهید و از این خوشمزه لذت ببرید.