طرز تهیه استانبولی پلو با گوشت چرخ کرده دونفره
برای تهیه استانبولی پلو با گوشت چرخ کرده دونفره ابتدا باید برنج را به مدت یک ساعت در آب خیس کنید تا خوب ببخشد. سپس برنج را به همراه یک قاشق روغن و نصف فنجان آب در قابلمه تهیه شده به روش پلو بپزید. گوشت چرخ کرده را با کمی روغن و پیاز رنده شده تفت دهید تا رنگ به دست آید.
سپس به مواد فوق یک قاشق آرد و نمک و فلفل اضافه کنید و به مدت چند دقیقه با حرارت ملایم به هم بزنید تا گوشت و پیاز با یکدیگر ترکیب شوند. در ادامه به آن ها نصف لیوان آب اضافه کنید و آن را به صورت جامد به نوعی که از بین نرود بپزید.
پس از آماده شدن گوشت، آن را با تکه های فلفل دلمه ای و چند عدد میخک در تابه تفت دهید. سپس برنج را به صورت چلویی در ظرف سفید با ظاهر کریستالی و شفاف قرار دهید و بر روی آن گوشت را ریخته و با دسته جاسازی کنید.
در نهایت پوره کنجد و روغن گرم شده را به همراه آن روی پلو بریزید و به صورت دائری در ظرف جا دهید. بعد از چند دقیقه ریختن مخصوص روی پلو، پلوی استانبولی آماده سرو شدن است. طعم فوق العاده و لذیذ این پلو برای افرادی که گوشت را بیشتر از برنج می پسندند، بسیار خوشمزه و جذاب است و حتی می تواند در جشن های مهم نظیر عروسی، مناسبت های خاص و غیره، به عنوان غذای اصلی سرو شود.
مواد لازم برای تهیه استانبولی پلو با گوشت چرخ کرده دونفره
نسخهی اصلی این غذا در کشور ترکیه تهیه میشود و از محبوبترین غذاهای این کشور به شمار میرود.استانبولی پلو با گوشت چرخ کرده در واقع یکی از نسخههای ساده این غذاست و برخلاف سایر نسخهها که زمان زیادی برای تهیه نیاز دارند، نسخه ساده این پلو به راحتی و در کمتر از یک ساعت آماده میشود.
برای تهیه این غذا از موادی مانند برنج، گوشت چرخشده، پیاز، روغن، نمک، فلفل سیاه و به ترکیه استفاده میشود. برای شروع، برنج به صورت استخوان شکل در قابلمه قرار داده میشود، سپس به آن کمی روغن اضافه میشود تا خوب بپزد. به مرور زمان، گوشت چرخشده و پیاز روی برنج قرار داده میشود و به همراه نمک و فلفل سیاه سرخ میشوند. پس از این مرحله، تمام مواد بهصورت مرتب در قابلمه قرار داده شده و پس از آماده شدن و پخته شدن قابلاستعمال است.
در عین حال که این پلو با طعم و غذایی قوی و دلپذیر با بسیاری از فصول و شرایط رفاهی و عامه پسند است، البته این غذا نسبتا تندتر از آنچه که متداول است، سرو میشود. البته برای برخی افرادی که به این نوع غذاهای معتدلتر و همچنین خوراکیهای نوعی و گاهی هم نوستالژیک بیشتر علاقه دارند، ممکن است نسخهی اصلی این غذا با طعم مختلف و متفاوتی سرو شود.
گوشت چرخ کرده در روش تهیه استانبولی پلو
تهیه غذا از جمله فعالیتهای روزمره افراد است که با توجه به تنوع و انواع مختلف غذاها، همچنان به رغبت بیشتری افراد برای تجربه غذاهای مختلف و شگفتانگیز تبدیل شده است. یکی از پرمصرف ترین و محبوب ترین انواع گوشت در تهیه غذا، گوشت چرخکرده است.
روش استانبولی پلو یکی از پرکاربردترین و معروفترین روشهای تهیه غذا در خاورمیانه است که با استفاده از گوشت چرخکرده، ارایه میشود. غذای استانبولی پلو از مواد اصلی گوشت چرخکرده، برنج، لوبیا قرمز، پیاز، آرد، نمک و فلفل سیاه تشکیل شده است.
در روش تهیه استانبولی پلو، در اولین مرحله برنج را با آرد و کمی نمک و روغن تفت داده و سپس به همراه لوبیا و آب به مدت ده دقیقه با حرارت ملایم میپزیم. سپس پیاز و گوشت چرخکرده را در یک تابه با روغن سرخ کرده و به همراه فلفل سیاه، نمک و پودر دارچین به آن اضافه میکنیم و به مدت پنج دقیقه سرخ میکنیم.
در نهایت، برنج را در ظرف سرو شده و روی آن گوشت چرخکرده سرخ شده را قرار میدهیم و با نمک و فلفل سیاه تزیین میکنیم. این غذای شاداب که با استفاده از گوشت چرخکرده تهیه میشود، علاوه بر خواص مغذی و مفید، طعمی بینظیر از خود به جای میگذارد که به راحتی میتوان آن را در هر زمان به عنوان یک غذای سالم و خوشمزه سرو کرد.
نحوه پخت برنج در استانبولی پلو
برنج استانبولی پلو یکی از محبوبترین غذاهای ایران است که با استفاده از انواع مختلف مواد خام مانند گوشت گاو و برای مزه دادن، زرشک، کشمش، آلبالو و سایر مواد افزوده شده بهترین عطر و طعم را به غذا میبخشد. پخت برنج استانبولی پلو نیز با توجه به سنتها و آداب خاص مردم در طول زمان به یک هنر تبدیل شده است.
باشگاه خبرنگاران پایگاه اطلاعرسانی دولت در گزارشی نوشته است که در پخت برنج استانبولی پلو، ابتدا برنج با شور آب شسته و سپس برای فاقد رطوبت شدن، روی کاغذ فیلتر قرار داده میشود. سپس در قابلمهای با آب شده نرم و با نمک، برنج را جمع کرده و برای پخت به مدت پنج دقیقه از روی حرارت تخمیر میدهند. سپس برنج را بریزید و در قابلمهای به همراه گوشت و سبزیجات موردنظرتون اضافه کنید و همراه با تنوع غذا و خورشها به سرو شما خواهد رسید.
با فرهیختگان تر و تازه با رد پاهایی از دنیاهای مختلف، با تنوع غذایی شگفتانگیز و نوشیدنیهای خوشمزه فوق العاده، شما هم میتوانید در استانبول، از برنج استانبولی پلو لذت ببرید. برنج استانبولی پلو، غذایی خاص و خوشمزه است که با تنوع مواد خام و فرآوردههای متفاوت تهیه میشود که کلیه عزیزان علاقهمند به سیاحت و سفر به ترکیه را تحت تاثیر قرار میدهد.
روش تهیه سس در استانبولی پلو
برای تهیه سس در استانبولی پلو نیاز است از ترکیبی از تندر، پودر چیلی، فلفل سیاه، شنبلیله، هویج، سیر، رب گوجه، آب و نمک استفاده شود.
ابتدا لازم است تندر را با پودر چیلی و فلفل سیاه همراه با هویج خرد شده و شنبلیله در مقداری روغن تفت داده شود تا ترکیبی از طعم و مزه به دست آید.
در مرحله بعد، رب گوجه را به ترکیب سبزیجات وارد کرده و برای حدود 10 دقیقه تازه شدن آن بپزید. سپس به کمک آب، سس را به دلخواه رقیق کنید و با نمک تنظیم کنید.
این سس را به همراه استانبولی پلو سرو کنید و لذت بخشایی این غذا زیبا را تجربه کنید.
طرز تهیه سبزیجات مورد استفاده در استانبولی پلو
طرز تهیه سبزیجات در استانبولی پلو یکی از مؤلفههای اصلی این غذاست. این سبزیجات شامل نعنا، شوید، تره، پیازچه و سیر است که با طعم و بوی خوبی به غذایی لذیذ تبدیل میشود. در ادامه با ترکیب درست این سبزیجات به روشهای مختلف و مراحل اجرایی آن آشنا خواهیم شد.
برای تهیه سبزیجات استانبولی پلو ابتدا باید سبزیجات را با دقت کافی شستشو کرد و خشک کرد. سپس نعنا و شوید را با دقت ریز کرده و پیازچه را همچنین خرد کرده و در ماهیتابه با روغن گرم کرده و حرارت داد. بهتر است در هنگام سرخ کردن سبزیجات، حرارت معتدل و نه زیادی داشته باشیم به طوری که در ظرف ماهیتابه کوچک، سبزیجات بهطور کامل پخته شوند.
سپس تره را با خشک کردن برشهای کوچک کرده و همراه با سیر به سبزیجات اضافه کرده و خوب مخلوط کرده و در حرارت کم بهمدت ده دقیقه تفت میدهیم. این کار باعث میشود که طعم و بوی خوبی به سبزیجات بدهیم.
در مرحله بعد، برای سرو کردن استانبولی پلو، بهتر است که سبزیجات روی برنج قرار گیرد و همراه با برنج به میز نهان شود. این روش باعث میشود که غذا به شکلی متفاوت و خوشمزه سرو شود و شما حتی میتوانید این غذا را در میان یک مهمانی روی میز قرار دهید. در نهایت، میتوانید به صورت تکی یا همراه با سرخ کرده و شیرینی در میان دوستان خود به اشتراک بگذارید.