طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ
آلبالو پلو یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که در بسیاری از مناسبتها و جشنهای خانوادگی، عروسیها و جشنهای مذهبی سرو میشود. این غذا با استفاده از برنج، آلبالو، مرغ و مواد افزودنی تهیه میشود و به دلیل طعم عالی و رنگ زیبای آلبالو، بسیار جذاب و دوست داشتنی است.
برای شروع، برنج را باید بریزید و آب آن را به مدت ۲-۳ ساعت خیس کنید. سپس برنج را در ظرفی مناسب بریزید و از روی آن یک لایه آلبالوهای تازه را که از قبل با نمک، زردچوبه و آبلیموی ترش کردهاید بریزید. بعد از اینکه آلبالو را روی برنج بریزید، باید دوباره لایه بعدی برنج را بر روی آلبالو بریزید.
سپس، مرغ را با نمک، فلفل، زردچوبه و آبلیموی ترش مارین کرده و درون قابلمه قرار دهید. میتوانید شاید بخواهید مرغ را آب پز کنید تا بهتر بپزد یا میتوانید آمادگی مرغ را با استفاده از یک تیغه و چند نوک قهوهای بررسی کنید. بعد از اینکه مرغ آماده شد، بر روی برنج و آلبالوهاقرار دهید.
نوبت به تهیه سس رسیده است. برای سس، پیاز را خرد کنید و در یک ماهیتابه با کمی روغن سرخ کنید. سپس کره را به ماهیتابه اضافه کنید و در این مرحله یک قاشق غذاخوری فلفلزرد، فلفل سیاه و زعفران خشک را نیز افزوده و به خوبی مخلوط کنید. سپس این سس را به مرغ اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید.
لایه بعدی برنج را بر روی مرغ بریزید و درون قابلمه با حرارت ملایم آتش بگذارید. بعد از نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه، آلبالو پلو آماده سرو شدن است. بهتر است پیش از سرو کردن آلبالو پلو، آن را تا ۱۵ دقیقه در ظرف قرار دهید تا برنج قرمز شوید. سپس، برنج را به محکم شدن با استفاده از یک کارد داغ، کمی جدا کرده و در بشقابهای مناسب قرار دهید. قابلمه را نیز به همان شکل باز کنید و آلبالو پلو را با مرغ بر روی بشقابها سرو کنید. با نمک، زعفران و زرشک برای تزئین آماده کنید.
مواد لازم برای آلبالو پلو مجلسی با مرغ
آلبالو پلوی مجلسی با مرغ یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه در ایران است. این غذا علاوه بر طعم فوق العادهای که دارد، از دید ظاهری نیز بسیار زیبا است و مناسب برای پذیراییهای مجلسی و جشنهای خانوادگی است.
برای تهیه آلبالو پلوی مجلسی با مرغ، موادی مانند هندوانه، مرغ، ادویه جات، آلبالو، برنج و روغن نیاز است. در این غذا، مرغ پخته به صورت قطعات کوچک و آلبالو نیز به صورت سفید و شیرین درون برنج قرار میگیرند و به آن مزهی خوشمزه و خاصی میدهند.
در ابتدا، برنج به خوبی شسته و در آبی که حدود دو انگشت بالاتر از برنج ریخته شده، به مدت یک ساعت خیسانده میشود. در همین حین، مرغ نیز پخته و آماده میشود. سپس آلبالو به همراه هندوانه و ادویهها به آب اضافه میشوند تا یک آبلیموی خفیف درست شود. بعد از آبکشی برنج، آن را درون قابلمه به همراه مرغ و آلبالو قرار میدهیم، سپس روغن و آبلیموی درست شده به آن اضافه میکنیم و در کنار آن برنج را به صورت پیرهپوری در آبی جداگانه که شامل گلاب و زعفران است درست میکنیم.
بعد از آماده شدن برنج و مخلوط آلبالو، هر دو را با هم ترکیب کرده و به مدت چند دقیقه جا بدهیم تا برنج خوب با مخلوط آلبالوی مزه دهد. آخرین مرحله، سرو کردن آلبالو پلوی مجلسی با مرغ است که میتوان آن را با زعفران، خلال و سبزیجات تزئین کرد.
نحوه آماده کردن آلبالو برای پلو
آلبالو یکی از میوههای خوشمزه و محبوب در فصل تابستان است که میتواند به شکل پلو، خوراک و کنسرو استفاده شود. با عرضه آلبالو در بازار و خرید آن، میتوانید از طعم خوب و خواص طبیعی آن بهرهمند شوید.
آلبالو دارای خواص آنتیاکسیدانی و ویتامینهای A، C و K است که میتواند به درمان استرسهای روزمره و سرطان کمک کند. آلبالو از بازتاب مضرات ماهیچهها جلوگیری کرده و باعث افزایش قدرت تحمل بدن میشود.
برای آمادهسازی آلبالو برای پلو، ابتدا آلبالوهای خود را شسته و خشک کنید. سپس به صورت دوبرابر خورده آنها را درون یک قابلمه ریخته و به همراه دو قاشق آب، نمک به میزان لازم و کمی روغن، روی حرارت بگذارید. پس از آرامآرام جوشیدن، حرارت را کم کنید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بگذارید تا آلبالوها کامل پخت شوند.
آلبالو سرخ رنگ شده و مواد مغذی آن، اسیدهای آمینه، کلسیم، پتاسیم و فیبر را به پلو اضافه میکند و باعث میشود غذایی و خوشمزه شود. برای طعم و منظره زیبایی، پیشنهاد میکنیم که نهایتاً ۱۰ دقیقه قبل از سرو غذا، یک قاشق رنگ طبیعی پاپریکا را به آلبالوها اضافه کنید تا رنگ و طعم زیبایی برای پلو ایجاد کند.
با استفاده از این روش، میتوانید آلبالو را در پلو خود مصرف کنید و از طعم و خواص آن بهره ببرید. برای افزایش طعم، میتوانید به پلو خود گوشت چرخ کرده، پیاز و ادویههای دلخواه اضافه کنید.
نحوه پخت مرغ برای آلبالو پلو مجلسی
نحوه پخت مرغ برای آلبالو پلو مجلسی:
برای آماده کردن آلبالو پلو مجلسی، مرغ را باید با نکات خاصی پخت تا طعم و عطر خوبی به غذا داده شود. ابتدا باید مرغ را با آب شسته و پوست و پوسته هایی که روی آن هستند را با چاقو بردارید. سپس مرغ را درون یک دیگ بزرگ قرار بدهید و با مقداری فلفل، نمک و زعفران تند رنگ پودری پشت دست خوبی بپاشید.
سپس روی مرغ مقداری آب بریزید و دیگ را بر روی حرارت قرار دهید تا آب آن جوش بیاید. هنگامی که آب جوشید، حرارت را کم کنید و دیگ را کلافه کرده و روی دماغه آن را بپوشانید. به این ترتیب بجای استفاده از نمک برای جذب عطر و طعم مرفهتر، از بخارپز استفاده میشود. بعد از حدود چهل و پنج الی شصت دقیقه، مرغ از دیگ خارج کرده و با آبکش پوسته و پوست آن را بردارید.
در مرحله بعد، پیاز را رنده کنید و روی آن نصف مقدار روغن و یک قاشق چایخوری کره بیفزایید تا پیاز نرم شود. سپس مرغ را به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه دیگر روی حرارت قرار دهید. بعد از این مرحله، مرغ شما آماده شده است و میتوانید آن را برای تزیین آلبالو پلو مجلسی به کار ببرید.
از طرفی، من در پخت مرغ برای آلبالو پلو مجلسی، ترجیح می دهم ابتدا بعد از شستشوی حالت دهی به آن دادم و آن را برای ۳۰ دقیقه در آب و سرکه قرار دادم. سپس مرغ را خشک می کنم و آن را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زعفران رنگین آمیزی می کنم. سپس آن را در ماهیتابه تفت می دهم تا رنگش به اشکالی قهوه ای برای ارائه در آلبالو پلو مجلسی تغییر پیدا کند. به صورت موازی، آلبالو های خشک را در آب جوش برای ۱۰ دقیقه قرار می دهم و پس از ضربه زدن آنها را با شیرینی نیشکر، زرشک که پیشتر به همراه پیاز و مغز پسته تفت داده ام، مخلوط می کنم. آماده کردن این دو مواد می تواند بعد از پخت مرغ در حالی صورت پذیرد که آلبالو پلوی مجلسی شما نیز به پایان رسیده باشد.
نحوه پخت برنج برای آلبالو پلو مجلسی
برنج به عنوان یکی از مهمترین وعده های غذایی برای ایرانیان در میان است. پخت برنج درست به این معنی است که باید به صورتی صحیح و با دقت بالا پخته شود تا طعم و قوام مناسبی را داشته باشد.
برای پخت برنج برای آلبالو پلو، ابتدا برنج را به صورت قطعات نیم سانتیمتری تقطیع کنید. سپس در آب شور و خنک برای حداقل یک ساعت قرار دهید تا برنج باز شود و پافی و موجودات شریفی که روی برنج هستند تمیز شوند.
سپس آب را از برنج خالی کنید و مقداری آب دیگر به آن اضافه کنید تا در حد کف پلاک بریزید. برنج را با حرارت بالا به جوش بیاورید و سپس حرارت را کم کنید تا برنج به تدریج در حال جذب آب شود. باید مطمئن شوید که آتش زیاد نباشد ولی به قدر کافی حرارت داشته باشد تا برنج پخته شود.
هنگام پخت آلبالو پلو، بهتر است از یکدسته کردن برنج با روغن و زرشک پخته شده خودداری کنید. برای آلبالو پلو بهتر است برنج را بعد از پخت، در قابلمه قرار داده و با مقداری روغن مخلوط کنید. سپس به آن آلبالوهای خرد شده را اضافه کنید و همه چیز را با سایر ادویه جات مانند فلفل، زرشک و سیب زمینی تنظیم کنید.
هنگام پخت آلبالو پلو، در حین مخلوط کردن تمام مواد، باید مطمئن شوید که حرارت مناسبی دارید. همچنین بهتر است بعد از اضافه کردن آلبالو، بذارید تا کامل غلیظ شود.
بعد از اینکه آلبالو پلو را آماده کردید، باید آن را با برنج مخلوط کنید. همچنین باید آن را با مقداری روغن تحویل دهید تا برنج با دوام تر و خوشمزه تر شود. توصیه می شود بهتر است پوست مرغ را هم در میان برنج قرار دهید تا در حین پخت برنج، با طعم آن هم در آلبالو پلو برای شما همراهی کند.
با این روش ساده، برنج برای آلبالو پلو مجلسی آماده خواهد شد و شما می توانید امتیازاتی برای خود جمع آوری کنید. در نهایت باید توجه داشته باشید که مهمترین عامل در پخت برنج، زمان بودن و تحرک نیست، بلکه مهمترین عامل آب است. اگر آب کافی باشد، برنج همیشه درست پخته خواهد شد.
روش سرو آلبالو پلو مجلسی با مرغ
روش سرو آلبالو پلو مجلسی با مرغ یکی از غذاهای محبوب ایرانیان است که در مناسبتهای خاص مانند جشنها، جشنوارهها، عروسیها و مراسمهای خاص سرو میشود. این پلو با مرغ و آلبالو در کنار کشمش و پخته شده در روغن و کره شده است. روش تهیه این پلو به شکل زیر میباشد:
ابتدا با استفاده از مرغ مهربان و ضایعات آن چربی ناخواسته آن را از بین ببرید و در قابلمه ای با پیاز فریب داده شده به همراه روغن و کره، تفت دهید تا مرغ همه جا طلایی و شده.
بعد از این کار بندوره ی آلبالو ها را بصورت خام و تمیز درست کرده و آنها را برای برش، دسته بندی کردن و سپس خرد کردن به کمک یک چاقوی تیز برش دهید. آلبالو های خرد شده را با کمی نمک ، فلفل و یک قاشق سرکه چند دقیقه تفت دهید تا تر از قبل شوند و طعم قشدار داشته باشند.
سپس برای درست کردن روش پلو، مقداری از برنج را برای تفت دادن با روغن و کره به همراه کشمش به آنها اضافه کرده، در کنار آنها همراه مرغ و آلبالو ها را با هم تفت می دهیم. در این تفت دادن، برای عطر دار کردن و بهبود مزه غذا، به مواد مختلفی مانند زرشک، زعفران و پودر دارلا توجه میشود.
در مرحله بعد، برنج روی مواد قرار داده شده در قابلمه را صاف کرده و با کمی آب مخلوط کرده، روی مواد موجود در قابلمه قرار دهید و برای دم کردن غذا و شیرین شدن آلبالو ها و کشمش، قابلمه را روی حرارتی ملایم بگذارید تا غذای شما بطور کامل پخته شود.
در این مرحله غذای شما آماده سرو و شروع خوردن می باشد. این طبق پر طرفدار در مناسبتهای خاص ایرانیان و همچنین در رستورانهای ایرانی سرو میشود و برای علاقهمندان به غذاهای ایرانی میتواند یک گزینه خوب و خاص باشد.