آماده سازی مواد لازم برای آلبالو پلو با مرغ برای دو نفر
آلبالوپلو با مرغ یکی از پرمصرفترین غذاهای ایرانی است که در بسیاری از مناطق به عنوان غذای اصلی مصرف میشود. این غذا به دلیل طعم خوشایند، تغذیهکننده و همچنین آسان بودن در پخت و به دست آوردن مواد لازم، به شدت محبوب است. در این مطلب، روش تهیه آلبالوپلو با مرغ برای دو نفر را شرح میدهیم.
مواد لازم برای آلبالوپلو با مرغ عبارتند از: دو فنجان برنج، یک عدد سینه مرغ، دو عدد آلبالو، دو سیب زمینی، دو قاشق غذاخوری روغن مایع، یک قاشق چایخوری زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به میزان لازم.
برای آمادهسازی این غذا، ابتدا باید برنج را با آبی که دو برابر حجم برنج است به مدت ۳۰ دقیقه خیس کنید. سینه مرغ را با روغن، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه تفت دهید. پس از آماده شدن مرغ، آن را از روی حرارت برداشته و آلبالو و سیب زمینی را به خلیط اضافه کنید و همراه با مرغ تفت دهید.
در مرحله بعد، برنج را در یک قابلمه با آبی که سه برابر حجم برنج میباشد به آرامی بپزانید. پس از آماده شدن برنج، نیمی از آن را در قابلمه قرار داده و سپس مرغ، آلبالو و سیب زمینی را با هم اضافه کنید. سپس دوباره نیمی از برنج را روی این مواد قرار دهید و به مدت ۴۵ دقیقه، با حرارت کم به آرامی بپزانید. پس از پخت، آلبالوپلو با مرغ آماده است.
در نهایت، میتوانید این غذا را با سس خامه یا ماست سالاد همراه کنید و سرو کنید. شما میتوانید از سبزیجاتی مانند خیار شور، ترشی، لیمو یا پیاز تازه نیز استفاده کنید. آلبالوپلو با مرغ یکی از محبوبترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که با استفاده از این دستور العمل به راحتی در خانه تهیه میگردد.
مرغ چگونه طبخ شود؟
مرغ یکی از پرمصرفترین گوشتهایی است که در تهیه غذاهای مختلف به کار میرود. در اینجا به چند نکته در مورد طبخ مرغ و نکاتی برای داشتن طبخی عالی از آن اشاره میکنیم.
در ابتدا، مرغ را خوب بشویید و پوست آن را پاک کنید. برای به دست آوردن عصارهی بهتر در طبخ مرغ، میتوان آن را به مدت چند ساعت در آب نمک بگذارید. در صورتی که باز هم بخواهید عصارهی بهتری بدست آورید، میتوانید مرغ را با همراه چندین ادویه طبیعی مثل زرد چوبه و زنجبیل به همراه آب درون قابلمه بگذارید تا مرغ نرم شود.
اگر میخواهید مرغ خود را در سریعترین زمان ممکن طبخ کنید، میتوانید از فر برای پختن استفاده کنید. برای این کار، مرغ پاک شده و چند لحظه در آب جوشیده شده را درون فر قرار دهید تا بینهایت آن خشک نشود و در نهایت در یک طبق آماده برای سرو شدن باشد.
در صورتی که میخواهید مرغ خود را آسان و سریع در دست آورید، میتوانید از فروشگاههای لبنیاتی برای خرید گوشت مرغ آماده استفاده کنید. اما اگر دوست دارید تا مرغ خود کاملاً طبیعی باشد، بهتر است به کشاورزان فروشندهی گوشت مرغ مراجعه کنید.
در نهایت، بهترین نکتهی برای داشتن مرغی خوشطعم و کاملاً طبیعی، تنها استفاده از ادویههای طبیعی و کاملاً پاک است. از مواد شیمیایی و نژاد دار کردن مرغها برای افزایش وزن و سرعت زیاد رشد خودداری کنید.
آلبالو چگونه آماده شود؟
آلبالو یکی از میوههای تابستانی است که بسیار معروف است. آلبالو یک منبع بسیار خوب از ویتامین C، آنتیاکسیدانها و فیبر هستند و به دلیل خواصشان سلامتی بسیاری دارند. در ادامه، چند نکته به شما نشان میدهیم که چگونه آلبالو را بهترین شکل ممکن آماده کنید.
ابتدا باید آلبالوها را به طور کامل شسته و خشک کنید. سپس با یک چاقو، آلبالوها را به دو نیم تقسیم کنید و سپس هسته این میوه را با کمک یک استخوانگیر (ریشه) در بیاورید. بعد از آماده سازی آلبالوها، این میوه را میتوان به دو روش زیر آماده کرد:
1) آلبالو تازه: این میوه را میتوان به صورت تازه مصرف کرد. با خلط آلبالوها یا اضافه کردن آن به سالاد، میتوانید به سلامتی بدن خود کمک کنید.
2) آلبالو دم کردنی: برای آماده کردن آلبالو به عنوان یک نوشیدنی، باید آلبالوها را درون قوری با آب جوش بریزید و برای 10 تا 15 دقیقه بجوشانید. سپس به آرامی آب را روی یک فیلتر بریزید و بعد از خنک شدن، به آن شیرینکننده (شکر، عسل و آبلیمو) اضافه کنید. نوشیدنی آماده شده میتواند در فصل تابستان خنک کننده و مفیدی برای بدن باشد.
در نتیجه، با دنبال کردن این راهنما به راحتی میتوانید آلبالو را به صورت بهداشتی، خوشمزه و متنوع آماده کنید.
برنج چگونه طبخ شود؟
برنج بهعنوان یکی از مهمترین غذاهای ایرانی، در تمامی پذیراییها و وعدههای غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. برای طبخ کامل و خوشمزه برنج، برخی نکات و ترفندها وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
نکته اول و مهم در تهیه برنج، شستن آن است. برنج را با آب سرد شسته و نیم ساعت در آب خیسانده و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. سپس آب مغذی را دور ریخته و برنج را با آبی که هم رنگ شده، شسته و آن را برای ۳۰ دقیقه با آب خیس کرده و دوباره آب را دور ریخته و آماده ابتدای طبخ شدن برنج خود شوید.
نکته دوم قابل توجه در طبخ برنج، استفاده از دمای مناسب است. برای پختن برنج با کنترل دمای مناسب، بهتر است مقدار آب را ۳ الی ۴ برابر میزان برنج استفاده شده برای آن، باشد. پس از ریختن برنج و آب در ظرف، موقعیت کنار گذاشتن آن نیز اهمیت دارد. برای مثال درگاه شعله آتش بهتر است در ناحیه میانی قرار داده شود تا برنج از سوختن جلوگیری شود.
نکته سوم، مربوط به اصول مختلف طبخ برنج در خانواده های مختلف است. در بعضی از خانوادهها برنج را نیمپخته میکنند و پس از اضافه کردن صبحانه، برنج را سرخ و گرم میکنند. در بعضی خانوادهها هم ترجیح میدهند برنج را کاملاً پخته کرده و همبازی کنار آن سرو کنند.
هرچند که طبخ کامل و خوشمزه برنج نیازمند مهارت و توانگری در آشپزی است، اما با رعایت نکات ذکر شده، میتوان شسته، پاک و خوشرنگ ترین برنجهای خود را به همراه غذاهای دیگر سرو کرد.
گرم کردن روغن و سرخ کردن پیاز
گرم کردن روغن و سرخ کردن پیاز، یکی از مهمترین و تكراری ترین کارهایی است كه در هنگام پخت و پز غذا به آن نیاز داریم. این روش برای بافت، طعم و عطر بهتر غذا، استفاده میشود و در بسیاری از غذاهای ایرانی نیز به روش سرخ کردن پیاز، اضافه میشود تا طعم و رنگ مناسب به غذا داده شود.
برای شروع این روش، معمولا یک مقدار مناسب از روغن روی شعله متوسط قرار میگیرد تا گرم شود. در این مرحله شما میتوانید آن را كمی تغییر دهید و عوض كرده، و به دنبال آفتابگردان، كتان، شبدر یا سایر روغن ها باشید، ولی در اغلب غذاها نیازی به تغییر در نوع روغن وجود ندارد.
سپس پیازهای خرد شده به روغن اضافه میشود تا در مدتی بین 5 تا 10 دقیقه، شروع به سرخ شدن كند. در هنگام اضافه كردن پیاز، میتوانید به آن شوید تا زمانی كه با شما موافقت كرده باشند. بستگی به مواد استفاده شده و نیز میزان سرخ شدن دارد.
پس از اینکه پیاز سرخ شد، میتوانید آنها را از روغن جدا کنید و برای استفاده در غذا ذخیره کنید. در صورت استفاده از این روش در طبخ و پخت، شما میتوانید از این پیاز سرخ شده، برای تزئین آن، استفاده کنید.
در نهایت، این قسمت واقعا بسیار حیاتی است، که همیشه باید به حرارت کم شعله باشد، به همین دلیل، پیاز ها را تکان می دهیم تا زیرین تر بشود، و به مرور زمان، شما به راحتی می توانید یک پیاز سرخ شده همیشگی، و عطر و طعم به مانند آن، درست کنید.
اضافه کردن مرغ به پیاز و تفت دادن
موضوع اینجا اضافه کردن مرغ به پیاز و تفت دادن است. این یکی از غذاهای پرمصرف در کشور ما به شمار میرود که در اکثر خانهها سرو میشود. برای تهیه این غذا باید ابتدا پیازرا خرد کرده و در روغن داغی که در تابه گرم شده است، سرخ کنید. در این مرحله میتوانید به پیاز ادویه های تند و شور اضافه کنید تا طعم غذا بهتر شود و رنگ زیباتری ایجاد شود.
فرآیند بعدی، اضافه کردن مرغ به پیاز است. برای اینکار، میتوانید قطعات مرغ را با اندازههای مختلف خرد کنید و آنها را به تابه اضافه کنید. بعد از اضافه کردن مرغ به پیاز، آن را به مدت 15 تا 20 دقیقه روی حرارت متوسط تفت دهید. در این مرحله نیز میتوانید به مرغ ادویههای دلخواه خود را اضافه کنید.
وقتی که مرغ و پیاز کاملا با هم مخلوط شدند، میتوانید غذای خود را با آرد، تخم مرغ و شیر سفید ضخیم کنید تا روی غذا جاودانگی شود. پس از ایجاد حباب درون غذا، آنرا از روی حرارت بردارید و سرو کنید. این غذای خوشمزه را میتوان با نان تازه و سبزیجات تزیین شده سرو کرد. این غذا به دلیل طعمش تند و شاداب و شیرینی که پیاز به آن داده، جایگاه ویژهای در خانههای ایرانی دارد.