مواد لازم برای آش رشته
آش رشته یکی از پرطرفدارترین غذاهای محلی و سنتی ایران بوده که برای مطبوعیت و شناخت وسیع، در بسیاری از رستورانها و فست فودها نیز به عنوان منوی روز استفاده میشود. این غذای سنتی با تنوع مواد غذایی و خوشمزه بودن به عنوان یک غذای کامل و سالم برای خانوادهها شناخته شده است. در این مطلب به توضیحاتی درباره مواد لازم برای آش رشته پرداخته شده است.
ماده اصلی آش رشته، رشتههای آشیهای خود دو نوع است، آش رشته با رشته فارسی و آشرشته با رشته کرمانشاهی که این دو نوع در تهیه غذای مذکور بسته به منطقهی جغرافیایی کاربرد دارد. در صورتی که قصد دارید آش رشته فارسی تهیه شود، لازم است رشتههای آشی فارسی را به تعداد کافی خریداری کنید. همچنین برای لطف طعم و عطر، میتوانید از گوشت قرمز (حداقل 500 گرم) و یا دو مرغ استفاده کنید.
بر اساس طعم و لایک شخص، میتوان از سبزی های دلخواهشمان برای طعم آش استفاده کرد، امّا در رستورانها برای تعامل دراین مورد، حداقل از سه نوع سبزی (گشنیز، تره، مرزه، شوید و یا ریحان) استفاده میشود.
مقداری نعنا و خیار شور نیز سفارشی است امّا برای چاشنی در مزهی آش ، توصیه میگردد حتماً استفاده شود. از دیگر مواد لازم برای تهیه آش رشته، لازم است تعدادی پیاز ( دو عدد)، تره فرنگی، نمک، زعفران، رب گوجه فرنگی، دو سه لیوان لبنیات نیم چرب و یک سایز بزرگ سیر طبیعی و ترشی خورشت که به عنوان دوغ شیرین آش نیز شناخته میشود، استفاده میشوند. همچنین یک نکته در مورد مواد لازم در آش رشته این است که اگر قصد داشته باشید از ۳ نوع مرغ استفاده کنید، به ازای هر مرغ دو عدد پیاز نیز لازم است که این مقدار برای یک آشلقی کامل است.
طرز تهیه سس آش رشته
سس آش رشته یک از اصلیترین اجزا این غذای سنتی و خوشمزه است. سس آش معمولاً با استفاده از پس ازپخت آش، تهیه میشود و مزهی آن بازتر و شیرینتر از آش است. در این مطلب، طریقهی تهیه سس آش رشته را به شما آموزش خواهیم داد.
برای تهیه سس آش رشته، خامه، روغن، آرد و پودر سیر به تعداد کافی نیاز خواهید داشت. ابتدا روغن را در تابهی نمکین به صورت داغ کرده و پس از اضافه کردن آرد، آن را به روی حرارت کم تنظیم خواهیم کرد تا اینکه رنگ آن به قهوهای تبدیل شود. سپس، خامه را اضافه کرده و به خوبی همزده کرده و در نهایت پودر سیر را اضافه میکنیم. تا زمانی که سس کاملاً غلیظ شده و به دلخواهتان رنگ گرفت، روی حرارت قرار دهید.
حال فقط کافی است سس را به آش اضافه کنید تا مزه غذای آشتان بیشتر شود. توصیه میکنیم بعد از افزودن سس، آش را به مدت دو تا سه دقیقه در روی حرارت بگذارید تا مزه دهانتان تا جایی که بخواهید تغییر کند. در انتها سس آش رشته شما آمادهی سرو و نوش جان شدن است. این طبقه غذای سنتی با مدت زمان طولانی ترد شده و با تهیهی سس آش رشته دستاوردی غنی تر و خوشمزه تر خواهد داشت.
نکات مهم در تهیه آش رشته
آش رشته یکی از پرطرفدارترین غذاهای خیلی از مناطق ایران است. آش رشته دارای چندین نکته کلیدی برای تهیه درست و خوب آن است.
اولین نکته انتخاب رشته های مناسب است. رشته های خوب باید نرم و از نوع عربی بوده و بدون غلظت باشند. بهترین رشته ها نیز معمولا در بازار ها و مغازه های مخصوص به فروش آش و سوپ قابل تهیه هستند.
دومین نکته استفاده از گوشت و مرغ تازه است. گوشت و مرغ باید قبل از استفاده، بدرستی شسته، مزه دار شده و روی حرارت قرار گرفته باشد تا بهداشتی باشند.
سومین نکته استفاده از انواع سبزیجات است. سبزیجاتی مانند نعناع، شوید، اسفناج، ترب، جعفری و ... که به آش اضافه می شوند، باید تازه و خوش رنگ و عطر باشند تا به جانبدار غذا نوقظه دهنده و مطبوعیت دهنده باشند.
چهارمین نکته استفاده از فریزه ترش است. فریزه ترش مشتق شده از انواع سبزیجات با مزه ترش است و برای طعم دهی و نمک دهی استفاده می شود. بیشتر زنان خانه داران برای تهیه فریزه ترش از انواع سبزی های مختلف برداشته و در فصول مختلف از سال ذخیره می کنند.
پنجمین نکته استفاده از اب لیمو است که برای ترشی دادن و دهانه بستن ریزه های آش رشته و تخم مرغ استفاده می شود. این نکته باعث می شود آش رشته شما برای مدت بیشتری طول عمر داشته باشد و طعم منحصر به فردی داشته باشد.
با رعایت این نکات می توانید آش رشته خود را بسیار بهتر و خوشمزه تر تهیه کنید.
طرز تهیه آش رشته با گوشت چرخ کرده
آش رشته با گوشت چرخ کرده یکی از غذاهایی است که در فصل سرد سال مخصوصاً در مناطقی از ایران مانند آذربایجان، خراسان و لرستان به عنوان یک غذای سنتی مورد استفاده قرار میگیرد. طرز تهیه این غذا بسیار ساده و در دسترس است و مواد لازم نیز بسیار قابل دسترس هستند.
ابتدا برای تهیه آش، از گوشت چرخ کرده استفاده میشود. گوشت چرخ کرده را با تخممرغ، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زیره مخلوط کرده و به مدت چند دقیقه با دست خود به خوبی مخلوط کنید. سپس یک قابلمه را روی حرارت بالا قرار دهید و بعد از گرم شدن، گوشت را به همراه یک قاشق روغن به قابلمه اضافه کنید و آن را برای چند دقیقه بپزید تا گوشت کمی سرخ شود.
آش رشته با گوشت چرخ کرده به همراه لوبیا، نخودچی، کرفس، پیاز و سبزیجات مختلف به زیر گوشت اضافه میشود. بعد از حدود یک ساعت پخت، زرشک و رشته را با هم به صورت جداگانه در دو قابلمه جداگانه بپزید. سپس رشته را با آبکشی کردن خالی کرده و به آش اضافه کرده و با نمک و فلفل به طعم دلخواهتان برسانید.
آخرین مرحله تزئین و سرو آش است. بعد از این که آش رشته با گوشت چرخ کرده به طور کامل پخته شد، زرشک را به آن اضافه کرده و به صورت گرم سرو کنید. میتوانید آن را با سیر ترشی و لیمو عمانی سرو کنید. طرز تهیه آش رشته با گوشت چرخ کرده بسیار ساده و طعمش بسیار خوشمزه است و در فصل سرد سال یکی از بهترین گزینههای غذایی برای سرو در محافل خانوادگی و دوستانه است.
طرز تهیه آش رشته با مرغ
آش رشته با مرغ یکی از غذاهای پرطرفدار و لذیذ در فصل پاییز و زمستان در ایران است. این غذا از رشته، مرغ، سبزیجات، گوشت ماهی و نخود تشکیل شده است و در تمامی مناطق ایران مورد توجه طرفداران غذایی قرار دارد.
برای تهیه آش رشته با مرغ، ابتدا مرغ به صورت تکههای کوچک شکل داده و در داخل قابلمه روی حرارت قرار میدهیم تا به خوبی سرخ شود. در این هنگام، میتوان به مرغ ادویههایی مانند زردچوبه، شوید و نمک اضافه کرد.
سپس، به مرغ اضافه میکنیم گوجه فرنگی و پیاز رنده شده، برای تهیه سس نیز باید آرد را روی حرارتی ملایم سرخ کرد و بعد از آن، آب داغ را به آن اضافه میکنیم تا یک سس کاملاً مخلوط شده به دست آوریم.
در هنگام نیم پز شدن، گوجه فرنگی به صورت خمیری شده و به داخل قابلمه اضافه میشود، در این هنگام، میتوان فصلی مانند جوانه لوبیا، شوید، گیاهان سبزی و خیارشور را به این غذا اضافه کرد. بعد از آن، رشته یا ترشیها به داخل قابلمه اضافه میشوند و غذا به مدت چند دقیقه دیگر میپزد تا اجزای مختلف به هماهنگی بیشتری برسد.
بهتر است آش رشته با مرغ را با نون تازه و یا برنج سفید سرو کنید و با گردوی خرد شده و خیس کرده شده در آب، پیاز رنده شده و لیمو ترش تزیین کنید. این غذا گرم سرو شود و میتواند یکی از خوشمزهترین غذاهای سرد روزهای پاییز و زمستان باشد.
طرز تهیه آش رشته با ماهی
آش رشته با ماهی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در تمام سواحل کشورمان مشهور است. این غذا با داشتن طعم و مزه خاصی، محبوبیت زیادی دارد و به خاطر عطر وطعم خوشمزهاش، به یک غذای سنتی نیز تبدیل شده است.
برای تهیه آش رشته با ماهی، ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. ماهی تره باری، که به عنوان یکی از بهترین ماهی های جنوب کشور شناخته می شود، برای تهیه این غذا استفاده می شود. به اضافه برنج، رشته، سبزی، نعنا، پیاز، سیر، زردچوبه، زرشک، نمک، فلفل و روغن.
ابتدا با داشتن ماهی تره باری تازه، آن را از برگهای خارجی و در صورت لزوم، از استخوان های موجود در آن پاک می کنیم. سپس با یک تیزه و دستمال کاغذی آن را خیس می کنیم. در قدر مناسب، از قوری برنج و زرشک دمی می کنیم تا طعم و مزه خوبی برای آش به وجود آید.
در مرحله بعد، رشتههای خود را نیز آماده می کنیم که بهتر است آنها را قبل از استفاده در آش، به شکلی که مایل هستید، سرخ کنید. پس از آماده شدن رشته و دریافت بوی خوشمزه آن، برای تهیه آش، روغن را در قابلمه گرم می کنیم و پیاز را تفت می دهیم. سپس با اضافه کردن سیر به مواد تفت داده شده، خوش بویی برای آش به وجود می آید.
در مرحله بعد، ماهی تره باری پخته شده و رشتههای سرخ شده به مواد تفت داده شده اضافه شده و با تفت دادن یکدیگر، مزه غذای آش رشته با ماهی به اوج خود رسیده و آماده سرو شدن است. برای نهایت، با اضافه کردن زعفران، نعنا و سبزیجات تازه به آن، تنوعی در رنگ و مزه به غذای شما افزوده خواهد شد.
با اینکه آش رشته با ماهی ظاهر ساده و پایه جنوبی دارد اما بسیار خوشمزه و تغذیهکننده است. این غذا غنی از پروتئینها و مواد معدنی است و میتوانید آن را به صورت نهار و شام سرو کنید.