آش رشته با گوشت قرمز
آش رشته با گوشت قرمز یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در اکثر مناطق کشور به عنوان یک غذای محبوب و پرطرفدار معرفی شده است. این غذا به دلیل سادگی تهیه و استفاده از مواد اولیه ارزان قیمت، معروفیت زیادی پیدا کرده و در ایام پاییز و زمستان همیشه در منوی خانهها قرار میگیرد.
تهیه این غذا نسبتاً آسان است. برای تهیه آش رشته با گوشت قرمز، ابتدا رشتههای آش را با آب جوش و نمک میپزیم. سپس گوشت قرمز را خرد و با پیاز و سیر و به همراه چند روغن، درون قابلمه قرار میدهیم تا گوشت بهطور کامل پخته شود. سپس، آب گوشت را به مواد دیگر اضافه کرده و دوباره به مدت چند دقیقه میپزیم.
در مرحله بعدی، رشتههای پختهشده را به قابلمه اضافه کرده و خوب با مواد دیگر مخلوط میکنیم. سپس بهمدت چند دقیقه دیگر بهصورت ملایم میپزیم تا رشتهها مزهدهی کننده شوند و غذا آماده خوردن شود. در نهایت، میتوان برای تزیین آش، یکمی عصره لیمو تازه، سبزیجات خام به همراه خلالی خیس شده تلخی خورد استفاده کرد.
آش رشته با گوشت قرمز یک غذای کامل و شاداب و با ارزش غذایی بالا است. این غذا به دلیل حجم زیاد و عدم ایجاد حس گرسنگی، میتواند برای وعده ناهار و شام مناسب باشد و به دلیل حضور مواد غذایی مختلف در آن، کاملکننده و عالی برای سلامت بدن است.
آش رشته با مرغ
آش رشته با مرغ یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایران است. این غذا با استفاده از رشتههای ترد و نرم و همچنین مرغ پخته شده در یک قابلمه بزرگ و با اضافه کردن گوشت خوراکی، سبزیهای تازه و ادویه جات چهار طعم تهیه میشود. بوی و طعم شیرین و تلخ رشتهها با چربی و شیرینی مرغ باعث میشود که آش رشته با مرغ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی از محبوبترین غذاها در بین مردم باشد.
برای آماده کردن این غذا، ابتدا مرغ در دیگی با حجم مناسب آب گرم پخته میشود. سپس گوشت مرغ از استخوان جدا میشود و در کنار آن مقداری پیاز رنده شده نیز اضافه میشود. در ادامه، رشتههای تر برای آشپزی در آب جوش قرار میگیرند و در زمان مناسب از روی حرارت خارج میشوند. پس از آماده کردن رشتهها، آنها به دستور آشپز، در آبی که مرغ در آن پخته شده بود، اضافه میشوند و همراه با گوشت مرغ کاملاً مخلوط میشوند.
سبزیجات آماده شده نیز همراه با ادویههای چهارطعم به آش اضافه میشوند تا به عطر و طعم مناسب برسد. سپس آش در قابلمهای با حجم مناسب نگهداری میشود تا در وقت سرو خوری گرم سرو شود. این غذا همچنین با یک قاشق خوراکی زرشک تزئین شده و سپس سرو میشود. به عنوان دسر، این غذا معمولاً با نون ترد و تازه سرو میشود که با آن بسیار خوشمزه میشود.
آش رشته با گوشت چرخ کرده
آش رشته با گوشت چرخ کرده، یکی از پر طرفدارترین غذاهای ایرانی است که در سراسر کشور مخصوصاً در مناطق شمالی به عنوان غذایی سنتی و محبوب شناخته میشود. این غذا از رشتههای خمیری بدون تخم مانند رشتههای ترش و شیرین تهیه میشود که به همراه گوشت چرخ کرده، سیبزمینی، نخود، لوبیا، ریحان و چندین گیاه دیگر در ظرفی پخته میشود.
برای تهیه این غذا، ابتدا گوشت را به صورت چرخ کرده درست کرده و با ریحان، زعفران، هویج و دیگر ادویهها به همراه سیبزمینی، نخود و لوبیا در دیگی پخته میشود. سپس رشتهها را در حدود ۳۰ دقیقه جداگانه پخته و به دیگ اضافه میکنند تا بعد از مدتی آماده سرو شدن شوند. قابل ذکر است که در برخی نسخههای آش رشته با گوشت چرخ کرده، از نعناع و گیاهان دیگر هم استفاده میشود تا عطر و طعم خاص و خوشمزهای به این غذا داده شود.
این غذای شیرین و ترش در کنار برخی انواع ترشی و ماست، سالاد یا صبحانههایی مانند سیر، پنیر، خیار و گوجه فرنگی سرو میشود و از طعم و ظاهری خوشایند برخوردار است. ضمن اینکه آش رشته با گوشت چرخ کرده، توانایی خوش شنیدن با پلو و عدسی ظفر، گوجه سر خورشیدی و صیفی برای سفره را نیز دارد. به همین دلیل، در اغلب مناطق ایران، شمالی تر از همه آش رشته با گوشت چرخ کرده مورد علاقه و محبوب بوده و به عنوان یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار شناخته میشود.
آش رشته با ماهی
آش رشته با ماهی یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در آن از دو تنوع غذایی مهم استفاده می شود، یعنی رشته و ماهی. رشته های استفاده شده در آش، رشته های خشک و بلند هستند که تهیه آن به روش خاصی انجام می شود. این رشته ها قبل از اضافه شدن به آش، باید با آب خیس شوند و یا به مدت کوتاهی در آب جوش قرار بگیرند تا نرم شوند. به طور کلی آش رشته با ماهی برای فصل ماهیگیری و در زمان حضور ماهی به بازار موجود است.
ماهی نیز برای پخت آش باید به شکل قطعات کوچک در آورده شود. برخی از ماهی هایی که برای آش استفاده می شوند شامل کپور، شور، شیرو، ماهی سفید و ماهی قزل آلا هستند. بعضی از افراد هم برای تهیه آش رشته با ماهی از ماهی های ترش و ماهی های قزل آلا استفاده می کنند.
در تهیه آش رشته با ماهی از مواد اولیه ای همچون پیاز، سیر، نمک، فلفل، زعفران، نعناع، آویشن و ... استفاده می شود. روش پخت این غذا به صورت سنتی است و به عنوان عمده ترین غذای پذیرایی در جشن ها و مراسمات خانوادگی و میهمانی های ایرانی بکار می رود. به طور کلی آش رشته با ماهی یک غذای سنتی، مغذی و خوشمزه است که در فصول سرد سال به عنوان یکی از غذاهای محبوب و متنوع ایرانیان شناخته می شود.
آش رشته اصفهانی
آش رشته اصفهانی یکی از غذاهای محبوب و با سابقهای در فرهنگ غذایی ایران است که از اصفهان به سراسر کشور شناخته شده است. این غذا در اصفهان به دلیل ترکیبات خوشمزه و ارزش غذایی بالا، در مناطق مختلفی از این شهر پرطرفداری بالایی دارد.
برخلاف اغلب غذاهای محلی، آش رشته اصفهانی از چند مرحله تهیه مختلف تشکیل شده است. در ابتدا فرآیند کباب کردن گوشت در قابلمه به همراه پیاز، نمک و فلفل صورت میگیرد. بعد از آن دیگر مراحل تهیه پایهای در شکل دوغ درست میشود. از جمله مهمترین ترکیبات این پایه دوغ، رنگینکمان و ریحان است که طعم و مزه خاصی به این غذا میبخشد.
در مرحله بعد به آن گوشت کباب شده و پیاز اضافه میشود و بعد از چند دقیقه، رشتههایی که پخته شدهاند به مخلوط اضافه میگردد. این رشتهها به دلیل استفاده از آرد برنج و آبگوشت، به مرحله پخت خوبی نیاز ندارند و تا حد زیادی باعث کرم کردن پایه آش میشوند.
در طول فرآیند آش رشته، به همراه دیگر ترکیبات مثل ادویههای خوراکی، نمک، فلفل، آویشن و زعفران نیز استفاده میشود تا طعم و مزه گوشت تا حداکثر افزایش یابد و ارزش غذایی بالایی داشته باشد. در نهایت، پودر سیر و عصاره لیموترش به آمیزه تزیینی اضافه میشود که به آش رشته اصفهانی، حس و نکاتی خاص و منحصر به فرد را به ارمغان میآورد.
به طور خلاصه، آش رشته اصفهانی یکی از غذاهای با سابقه و پرطرفدار در شهر اصفهان است که با ترکیب متنوع ترکیبات خوشمزه، علاوه بر طعم و مزه خاص، ارزش غذایی بالایی نیز دارد. برخلاف غذاهای دیگری که از چند مرحله پخت تشکیل نشدهاند، آش رشته اصفهانی با ترکیب کباب شده، پایه دوغ و رشتههایی که دوغ را کرم میکنند، متنوع و خوشمزه به نظر میرسد.
آش رشته بومی شیراز
آش رشته بومی شیراز یکی از پر مصرفترین غذاهای دلچسب و پرطرفدار در حوزه غذاهای محلی است. این غذا در شهر شیراز و دیگر شهرهای استان فارس به عنوان یک غذای سنتی محبوب است و به خاطر طعم خاص و غنی خود از محبوبیت بالایی برخوردار است.
آش رشته بومی شیراز با استفاده از رشتههای کوچک و نرم، گوشت گوسفند، لوبیا چشم بلبلی، شوید و سبزیجات مختلف تهیه میشود، که باعث میشود طعم و مزه یکنواخت و عالی برای مصرفکنندگان آن ایجاد شود. همچنین، افزودن تره و فلفل سیاه در تهیه این غذا به عنوان چاشنی مهمی در ایجاد مزهای عالی و کاملاً متفاوت استفاده میشود.
با توجه به این که آش رشته بومی شیراز دارای مواد غذایی مفیدی از جمله پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی است، مصرف آن به عنوان یک غذای کامل و سیرکننده برای انواع افراد پیشنهاد میشود.
رشتههای آش رشته بومی شیراز بهصورت دستساز و در انواع خشک و تر تهیه میشوند و به عنوان یکی از برترین غذاهای سنتی و محلی استان فارس شناختهشدهاند. در کنار این مزیتها، قیمت مناسب و ارزش غذایی آن در ایجاد پایداری در مصرفکنندگان آن نیز نقش بسزایی دارد. به همین دلیل، آش رشته بومی شیراز را به دوستداران غذاهای محلی و سنتی شیراز و استان فارس پیشنهاد میکنیم.