1. آش رشته با گوشت و سبزیجات
غذايی که ماها در ايران قديمی زياد ميخورديم، آش بود که رشتههايی نظير تره، پشت لوبیا و نخود به آن اضافه ميشد. به دليل اينکه آش بعد از مدت کوتاهی باعث ايجاد سيری کافی در بدن شما میشود و مناسب برای خانوادههای کوچک و بزرگ میباشد، خوردن آن، پراهمیت به نظر ميرسد.
برای تهیه آش رشته با گوشت و سبزیجات، ابتدا باید رشته را با آب جوش میپزیم و سپس به آن برای چسبیدن و شفافیات دادن رنگ یک سیب زمینی کوچک ترد کرده و حبههایي از گردو ریز شده اضافه میکنیم. برای فراگیری ماهیت گوشتی این غذا، تازهترین گوشت را با کمی پیاز، زردچوبه و فلفل قرمز فراوان به صورت ریز خرد میکنیم و در کمی روغن تفت میدهیم تا رنگ درست بگیرد.
سپس به دستههایی از کدو تنبل، سیر تفتدهی، گوجه و سیب زمینی کوجک خرد شده، شبدر، کرفس، تره، پیاز سرخ شده، نعناع خشک واکسیده و یک قاشق غذاخوری رازیانه اضافه میکنیم. بعد از نرم شدن سبزیجات، گلاب، فلفل دلمهای و نمک و فلفل به آن اضافه کرده و اجازه میدهیم آش فروشد. برای پایه و لذیذتر نمودن آن، تخممرغ را با چند قاشق غذاخوری آب جوش و کمی سرکه تفت داده و آرد سبوس دار را هم به داخل آش میافزاییم. آش را با لیمو ترش و سير پياز سرخ شده سرو کرده و میتوانید با خلال گرم خرما از آن استفاده کنید.
در نهایت، آش رشته با گوشت و سبزیجات که با لذت میتوانید آن را تهیه کنید، غذایی پرکالری و پروتئین بالایی میباشد که برای دم کردن در فصل سرما بسیار مناسب و خوشمزه است.
2. آش رشته با گوشت قرمز و لوبیا
آش رشته با گوشت قرمز و لوبیا، یکی از پرطرفدارترین غذاهای خوشمزه و پر از مواد مغذی است که از طعم و ظاهر دلپذیری برخوردار است. این غذا از دسته غذاهای سنتی خراسان رازوجرگل است که از دیرباز برای تقویت بدن و توانبخشی پس از بیماری ها، تغذیه روزانه و یا مهمانی های خانوادگی و مذهبی مورد استفاده و مصرف قرار می گرفته است.
برای تهیه آش رشته با گوشت قرمز و لوبیا، ابتدا گوشت قرمز را بصورت خرد شده با کمی روغن و پیاز تفت می دهیم و سپس به آن آب اضافه می کنیم تا گوشت بپزد. در میانه راه، به آن لوبیا سفید یا عدس اضافه کرده و به مدت چند دقیقه دیگر همراه با گوشت، می پزیم. بعد از آن، رشته را به داخل آب گوشت و لوبیا می افزاییم تا رشته ها بپزند و به خوبی نرم و آبکی شوند. در نهایت، به آن نمک و ادویه های مورد نظرتان اضافه کرده و مطلوب خود را تقلیل یا افزایش می دهیم.
این غذا را می توان به صورت سرد در فصل نوروز یا در میز مهمانی ها و یا به همراه نان تازه خورده در ماه های سرما سرو کرد. به دلیل اینکه دارای انواع مواد مغذی مانند پروتئین، آهن و ویتامین بوده و کم کالری است، می تواند به عنوان یک غذای سالم و کامل برای سرخوشی، تقویت بدن و پوست، افزایش انرژی و کاهش وزن مفید باشد.
3. آش رشته با گوشت چرخ کرده و نخود
آش رشته با گوشت چرخ کرده و نخود یکی از غذاهایی است که در فصل سرد سال خصوصا در مناطق شمالی و کوهستانی کشور مورد استفاده قرار میگیرد. این غذا با استفاده از رشتههایی که از آرد سبوسدار ساخته شده و با رنگهای مختلف روی بازار عرضه میشوند، و گوشت چرخ کرده و نخود تهیه میشود.
برای تهیه این غذا، ابتدا نخود به مدت چند ساعت خیسانده میشود و سپس در قابلمه با آب و سبزیجات مختلفی مانند پیاز، سیر، زردچوبه، گلابی و ... به همراه گوشت چرخ کرده اضافه میشود. سپس رشتهها نیز افزوده شده و تا جایی که نیاز است، آب به آش اضافه میشود تا تمام مواد به خوبی پخته شوند. در پایان نیز با اضافه کردن نمک، فلفل و گیاهانی همچون ریحان یا تره برگ، به طعم و عطر مناسب رسیده و آماده سرو شدن میشود.
این غذا با توجه به شیوه تهیه و مواد استفاده شده، یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی و خوش کیفیت کشور محسوب میشود. به دلیل استفاده از مواد کاملا طبیعی و ارگانیک، این غذا دارای خواصی چون افزایش انرژی، پاکسازی رگهای خونی و قابل هضم بودن بالا است. لذت بخش بودن این غذا در کنار دوستان و خانواده در کنار شوما همین امر را برای خوردن آن تداعی می کند و خلاقیت های شما نیز برای ساخت آن را باز خواهد کرد.
4. آش رشته با گوشت ترکی و لپه
آش رشته با گوشت ترکی و لپه یکی از غذاهای محبوب و سنتی در کشور ترکیه است که در سراسر جهان معروف شده است. آش رشته با گوشت ترکی و لپه در واقع یک غذای سنتی از آشهای ترکیه است که از کمترین ترکیبات موجود در خانه تهیه میشود. با گوشت ترکی، گوشت قرمز و لپه به عنوان اجزای اصلی این غذا، آش رشته با گوشت ترکی و لپه را به یک غذای سالم و لذیذ تبدیل میکند.
تهیه این غذا از دستور پخت کاربردی و سادهای برخوردار است. در ابتدا، گوشت ترکی و گوشت قرمز را با کمی روغن در داخل قابلمه سرخ کنید. سبیله، پیاز، سیر و فلفل سبز را به آن اضافه کرده و تا زمانی که سبزیجات خود را حالت مطلوبی بگیرند سرخ کنید. سپس، تعدادی رشته را اضافه کنید و آن ها را تا حدی سرخ کنید تا طعم خوششاهی به غذای شما اضافه شود. با اضافه کردن حدود یک و نیم لیتر آب به قابلمه، آش را به جوش بیاورید و سپس گوجه فرنگی و نبات را به آن اضافه کنید و تا زمانی که غذای شما کاملا آماده شود، بپزید.
مزیت غذای آش رشته با گوشت ترکی و لپه در این است که تمام اجزای آن به راحتی در دسترس هستند و به راحتی میتوان آنها را پیدا کرد. این غذا شامل گروههای مختلفی از مواد مغذی است که برای سلامتی بدن بسیار مفید است. با توجه به اینکه فصلهای مختلف سال را پوشش میدهد، آش رشته با گوشت ترکی و لپه میتواند به عنوان یکی از غذاهای شیرین و سنتی برای هر فصل انتخاب شود. در نتیجه، تجربه غذای آش رشته با گوشت ترکی و لپه دوران کودکی شما را تکرار کرده و به شما بهترین روزهای فراموشنشدنی را باز خواهد گشت.
5. آش رشته با گوشت قرمز و کرفس
آش رشته با گوشت قرمز و کرفس یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در فصل سرما از آن به عنوان یک غذای گرم و کامل برای خانواده ها استفاده می شود. این غذا دارای ترکیبی از رشته آشی، گوشت قرمز و کرفس است که با تمامی مواد دیگری که در آن استفاده می شود مزه خوشمزه و فرماندهان خاصی به خود می گیرد.
برای تهیه این غذا، ابتدا بهتر است که کرفس را به صورت نازک خرد کرده و سپس با یک قاشق روغن در تابه تفت دهید. بعد از تفت دادن کرفس، گوشت قرمز در تابه با روغن و پیاز سرخ شده تفت داده می شود. سپس به این صورت که آشی را به همراه آب درون قابلمه می ریزیم و بعد از اینکه آن داغ شد، کرفس و گوشت قرمز را به همراه مزه دهی اضافه می کنیم و همه چیز را برای یک ساعت برای بلایی نرم می گذاریم.
در هنگام سرو، آش باید داغ باشد و در ظرف عمیق قرار داده شود تا به خوبی میل شود. دور از ذهن نیست که گاهی اوقات با مقداری روغن و نمک روی سرو کریسپی را برای مزه بخشیدن کرانچی رشته به آش اضافه کرد.
به طور کلی، آش رشته با گوشت قرمز و کرفس یکی از غذاهای محبوب ترین مردم ایران است و نیز به عنوان یک غذای سالم و کامل برای سلامتی بسیار مفید است. ترکیب این سه ماده تشکیل دهنده به نسبت مناسب، به این غذا علاوه بر کیفیت مزه خوب، ارزش غذایی خوبی نیز می دهد، بنابراین همیشه این غذا را می توان برای سرو در طول ماه های سرد به عنوان یک غذای گرم و فوق العاده مناسب انتخاب کرد.
6. آش رشته با گوشت و قارچ
آش رشته با گوشت و قارچ یکی از غذاهای معروف و محبوب در سراسر ایران است. این غذا در حقیقت یکی از مهمترین و معروفترین آشهای ایرانی است که در اکثر مناطق ایران، به خصوص در مناطق شمالی تهیه و مورد استفاده قرار میگیرد.
بهطور کلی آش رشته با گوشت و قارچ خوراکی پرایوت و خواص غذایی بالاست. دلیل اصلی آن این است که در تهیه این غذا از مواد طبیعی و سالم استفاده میشود. به علاوه، این غذا باعث کاهش قند خون، مقابله با استرس و افزایش میزان آنتی اکسیدان در بدن میشود.
ترکیب دو مهمترین مادهی غذایی، تره و گوشت، در این غذا انرژی بالایی به جسم انسان منتقل میکند. همچنین، استفاده از رشته در این غذا، سبب افزایش تامین انرژی بدن میشود. قارچ همچنین حاوی مواد معدنی، ویتامینهای B و پروتئین است. با اضافه کردن جعفری و لیمو، طعم بهتری به آش داده میشود.
در نهایت، آش رشته با گوشت و قارچ یکی از غذاهایی است که به راحتی قابل تهیه در خانه است و کمی هم برای تهیه آن زمان نیاز است. این غذا به دلیل ترکیب مواد تغذیهای بالا، غنی از پروتئینهای حیوانی، ویتامینهای مختلف و مواد معدنی است. به همین دلیل، میتوان آن را به عنوان یک غذای پرافتخار و مفید به همراه نان تازه و سبزیهای خوراکی سرو کرد.