مواد لازم برای آش دوغ ساده با برنج
آش دوغ یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار در فرهنگ غذایی ایران است که بیشتر در فصل تابستان مصرف میشود. این غذا با استفاده از دوغ، حبوبات و سبزیجات تهیه میشود و طعم و مزهای بسیار خوشمزه دارد. در ادامه به توضیح مواد لازم برای تهیه آش دوغ ساده با برنج پرداخته میشود.
مواد لازم برای آش دوغ ساده با برنج عبارتند از: دوغ یا آبدوغ (۱ لیتر)، لپه (۲۰۰ گرم)، نخودچی (۲۰۰ گرم)، عدس (۲۰۰ گرم)، اسفناج (۱ بوته)، شوید (۱ بوته)، ریحان (۱ بوته)، ترخون (۱ بوته)، رب گوجه فرنگی (۲ قاشق غذاخوری)، آرد (۲ قاشق غذاخوری)، پیاز (۲ عدد)، سیر (۳ حبه)، نمک، فلفل سیاه، زرد چوبه و روغن (تعداد و مقدار مناسبی).
برای شروع، لپه، نخودچی، عدس ورزیده و به صورت جداگانه در داخل ظرف قرار دهید و آن را با آب کافی برای حدود ۲ ساعت خیس کنید. سپس آنها را روی حرارت ملایم قرار داده و آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید تا این حبوبات به طور کامل پخته شوند. سپس آنها را از مزاج جدا کنید.
این در حالی است که شما پیاز و سیر را خرد کنید و در ظرفی به همراه روغن تفت دهید تا سیر و پیاز سبک طلایی رنگ شوند. سپس از روی حرارت بردارید و رب گوجه فرنگی، زرد چوبه، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و با مواد هم آمیزی کنید.
ترخون، ریحان، شوید و اسفناج را با آب شستشو داده و خرد کنید و به همراه حبوبات در ظرفی با هم مخلوط کنید. آنها را به طول روغن و شربت مدنظرتان در حدود ۲۰ دقیقه بپزید و سپس آرد را داخل آن اضافه کنید و به همراه آرد با دسته خوب مخلوط کنید. در ادامه، دوغ را به مزاج بیان شده در ظرف دیگری اضافه کرده و به مواد دیگری که در داخل قابلمه قرار دارند اضافه کنید.
حالا، قابلمه را به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا مزهها به هم بچسبند و آش دوغ ساده با برنج شما آماده شود. طعمی فوق العاده و مزهای دارد که توصیه میشود با نان سبوسدار یا نان لواش همراه کنید.
طرز تهیه برنج برای آش دوغ
برنج آش دوغ یکی از خوراکیهای پرطرفدار در کشور ماست. برنج آش دوغ به دلیل طعم و مزه خود، بسیار مورد علاقه قرار گرفته است. در این رسپی باید به ترتیب زیر اقدام شود تا برنج آش دوغ به بهترین شکل ممکن تهیه شود.
اول از همه باید برنج را در آب شستشو داده، تا هرگونه مواد غیر مورد نظر از آن جدا شود. پس از شستشو، برنج را در آب به مدت نیم ساعت قرار دهید تا خوب بخیسد. پس از گذشت نیم ساعت، برنج را درون قابلمه ریخته و آب روی آن را با 3 برابر حجم برنج محکم نگه دارید.
حالا باید برنج را روی حرارت قرار دهید و با حرارت زیر متوسط درون قابلمه نگه دارید. پس از چند دفعه قاطی کردن برنج و نوع آتش باید برنج به آرامی پخت شده و آب آن جذب شده باشد. در این مرحله باید قابلمه را از حرارت برداشته و به مدت 10 دقیقه قرار دهید تا بخار قابلمه کامل خارج شود.
پس از گذشت 10 دقیقه، برنج را درون آش دوغ اضافه کرده و آتش را بر روی آش دوغ نهاده و به مدت حدود 5 دقیقه بگذارید تا برنج مزه خود را به آش دوغ منتقل کند. بعد از آن می توانید برنج آش دوغ خود را سرو کنید.
طرز تهیه دوغ برای آش دوغ
دوغ، نوشیدنیی سرسبز و مفیدی است که در فصل های گرم سال بسیار مورد علاقه قرار میگیرد. در این مقاله، ما به طریقه تهیه دوغ برای آش دوغ پرداختهایم.
برای تهیه دوغ، نخستین موردی که باید انجام دهید این است که یک بشقاب پر از نان خشک و یک قاشق غذاخوری برای هر لیتر آب استفاده کنید و آن را به همراه آب داغ قرار دهید. سپس یک ساعت منتظر بمانید و لذت بخش ترین قسمت تهیه دوغ را تجربه کنید، بعد از این مدت نان خشک را از بشقاب حذف کرده و آبی که در آن قرار داشته به جای آن ریخته و به آرامی آن را هم میزنید تا همه مواد خوبی که در دوغ دارد با هم ترکیب شوند.
مرحله بعدی، اضافه کردن پنیردوغی، رب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی خرد شده، خیار خرد شده و یک قاشق غذاخوری نعنای خشک است. پس از اضافه کردن همه مواد به آرامی آن را هم میزنید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
در این مقاله به شما یاد دادیم که چطور دوغ برای آش دوغ درست کنید. فقط به یاد داشته باشید که برای به دست آوردن بهترین نتیجه، باید از مواد اصلی با کیفیت و سالم استفاده کنید و نسبت مواد را درست تعیین کنید.
طرز تهیه سبزیجات برای آش دوغ
برای تهیه آش دوغ یکی از مواد اصلی آن سبزیجات مختلف هستند که بسته به سلیقه و تمایل هر شخص، میتوان به آنها اضافه کرد. در ادامه به توضیح روش تهیه سبزیجات برای آش دوغ پرداختهایم.
سیبزمینی: سیبزمینیها را پوست کنید و به اندازه مورد نظرتون ریز کنید. سپس آنها را در آب به مدت چند دقیقه جوش دهید تا برسوزند. در ادامه آنها را به آش دوغ اضافه کنید و با نمک، فلفل و زعفران تنظیم کنید.
پیاز: پیاز را خلالی کرده و در روغن تفت دهید تا رنگش تغییر کند. سپس به آش دوغ اضافه کنید و با نمک و فلفل تنظیم کنید.
سیر: سیر را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا رنگش تغییر کند. سپس به آش دوغ اضافه کنید و با نمک و فلفل تنظیم کنید.
کرفس: کرفسها را پوست کنید و به اندازه موردنظر خرد کنید. در آب جوش به مدت چند دقیقه پخته و سپس به آش دوغ اضافه کنید و با نمک و فلفل تنظیم کنید.
نخود: نخودها را به مدت چند ساعت، قبل از پختن، در آب خیس کنید. سپس نخودها را در آب جوش به مدت چند دقیقه پخته و به آش دوغ اضافه کنید. با نمک، فلفل و زعفران تنظیم کنید.
در خلاصه، تهیه سبزیجات برای آش دوغ بسیار ساده است. برای آش دوغ خوشمزه و مطلوب، میتوانید انواع سبزیجات مورد علاقتان را انتخاب کنید و با توجه به شرایط فصل، از انواع مختلف آنها استفاده کنید.
طرز تهیه پیازچه برای آش دوغ
پیازچه یکی از مهمترین مواد اولیه آش دوغ است و معمولاً در اکثر مناطق کشور ما برای آش دوغ استفاده میشود. در ادامه، به شیوه تهیه پیازچه برای آش دوغ میپردازیم.
ابتدا، پیازهای تازه را خرد کرده و در یک قابلمه کوچک با روغن سرخ کنید. بعد از این که پیازها به رنگ طلایی در آمدهاند، با کمک یک لیوان آب به آنها اضافه کنید و بگذارید برای حداقل ۲۰ دقیقه به آرامی بجوشد تا طعمش متمایل به شیرین شود.
پس از اینکه پیازچه به خوبی پخته شد، آن را از روی حرارت بردارید و ۵ قاشق غذاخوری اسفناج را با آن ترکیب کنید. سپس به آن ۱۰ قاشق غذاخوری از آش دوغ را اضافه کنید. پیازچه بهتر است با کمی آب جوش و نمک به عصاره درآید، بنابراین در صورت نیاز میتوانید کمی آب به اندازه فرآوری خود اضافه کنید.
با روی کردن حرارت روی متوسط، پیازچه و آش دوغ را برای ۵ تا ۸ دقیقه به هم بزنید. برای بازدارنده شدن پیاز در حین نیمه پخت، ممکن است نیاز باشد آن را با یک قاشق غذاخوری آرد قهوهای طوسی که در آب حل شده است، مخلوط کنید. به دلخواه، میتوانید پیازچه را با ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون تکمیل کنید. پس از حرارت دادن برای دوباره شده، پیازچهی آماده برای استفاده در آش دوغ شماست!
طرز تهیه گوشت برای آش دوغ
برای تهیه گوشت برای آش دوغ، ابتدا باید گوشت را از پوست و چربی های آن پاک کنید و به قطعاتی کوچکتر تقسیم کنید. سپس گوشت را با آب تمیز شسته و روی آن تیغه تیزی بزنید تا بافت گوشت نرم شود.
سپس در یک قابلمه با حرارت متوسط، گوشت را به همراه کمی شور و فلفل سیاه به مدت حدود 20 دقیقه پخته و بعد از آن آن را از حرارت بردارید تا خنک شود. در این مرحله از گوشت داغ برای جلوگیری از رسوب آن در آش دوغ استفاده نکنید.
بعد از خنک شدن گوشت، آن را با چند قاشق غذاخوری ماست یا مايونز مخلوط کنید و برای حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت بهتر نرم و خمیری شود.
پس از گذشت زمان مشخص شده، گوشت را از یخچال بیرون بیاورید و آن را به همراه آش دوغ خود در ماهیتابه پخته و سپس با خلال سبزیجات و لیمو به همراه نان تازه سرو کنید.
در نهایت، میتوانید با برش زدن خورشت چند دانه رب گوجه فرنگی اضافه کنید و در صورت تمایل میتوانید با ترش کردن آش دوغ با انواع طعمدهندههایی مانند لیمو یا نمک اضافه، ظاهر و طعم خوراک را به سلیقه خود تغییر دهید.