مواد لازم برای دستور پخت کیک خانگی
برای پختن کیک خانگی، نیاز به چند مواد اساسی داریم که برای انجام دادن این دستور، نیاز به تهیه آن هاست. اولین ماده لازم، آرد است. برای تهیه کیک، بهتر است از آرد سفید استفاده کنید و حدود 2 یا 3 فنجان آرد برای کیک خانگی کافی خواهد بود.
ماده دومی که برای پخت کیک لازم است، شکر است. میتوانید به ازای هر فنجان آرد، نصف فنجان شکر برای کیک تهیه کنید. همچنین، برای افزایش مزه کیک، میتوانید از شکر قهوهای نیز استفاده کنید.
رسانه سوم که برای تهیه کیک لازم است، تخممرغ است. به طور کلی، برای هر کیک باید حداقل دو یا سه تخممرغ در نظر گرفته شود.
مواد دیگری که برای پخت کیک مورد نیاز هستند عبارتند از: شیر، روغن، بکینگ پودر، وانیل، نمک و بهتر است که آرد ترجیحا خالص باشد.
بعد از تهیه مواد مورد نیاز، باید مواد را به دقت با هم مخلوط کنیم تا تهیه مایه کیک کامل شود. پس از این که مایه کیک کامل شده و حجم آن مناسب شده است، باید آن را به قالب کیک مناسب ریخته و درون فر قرار دهیم تا بپزد. پس از مدتی، کیک آماده خواهد شد که میتوانید آن را از فر بیرون بیاورید و برای سرو کردن آن را بهتر است که با قطعات کوچکتر برش داده شود.
مراحل آماده کردن مواد برای دستور پخت کیک
برای آماده کردن مواد برای دستور پخت کیک، ابتدا باید از مواد لازم برای تهیه آن مطلع شویم. برخی از مواد اساسی که برای پخت کیک لازم است، شامل آرد، شکر، تخم مرغ، پودر کاکائو یا وانیل، روغن یا کره، شیر، بیکینگ پودر و نمک هستند.
تمام مواد لازم را با دقت قبل از شروع پخت کیک، باید به صورت کامل آماده کنید. برای فرآیند آماده کردن مواد، شما می توانید از جدول ارایه شده در دستور پخت کیک اطلاعات لازم را بدست آورده و موارد مورد نیاز را آماده نمایید.
در مرحله بعد، باید تمام مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیر کیک ساخته شود. برای این کار، ابتدا تخم مرغ را با شکر به صورت کامل تا مخلوط شدن فوم بالایی بگیرید. سپس با افزودن روغن یا کره، شیر، وانیل و آرد به تخم مرغ همه چیز را خوب با هم مخلوط کنید. سپس به خمیر کاکائو و بیکینگ پودر نیز اضافه کنید و آن را تا حداقل چند دقیقه به صورت کامل مخلوط کنید تا خمیر یکدست شود.
بعد از این که خمیر کیک تکمیل شد، باید آن را در قالب کیک بریزید. قالب کیک را با روغن یا کره روی دیواره ها پوشانید و سپس خمیر کیک را به داخل قالب بریزید. سپس قالب را به داخل فر قرار داده و آن را تا حدود 40 الی 50 دقیقه در دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید.
در نهایت، پس از پخت کیک را بردارید از داخل قالب و آن را روی یک سطح صاف بگذارید تا خنک شود. برای تزیین آن، می توانید از شیرینی پزی و تزیینات مختلفی مانند شکلات، کرم، میوه ها و ... استفاده کنید.
طرز تهیه تخم مرغ در دستور پخت کیک
در دستور پخت کیک، تهیه تخم مرغ یکی از مراحل مهم و اساسی است. با توجه به اهمیت این مرحله و اثر آن بر کیفیت کیک نهایی، باید مشتری به شیوه درست تهیه تخم مرغ آگاه شود.
اولین قدم در تهیه تخم مرغ، جدا کردن سفیده و زرده است. برای این کار باید تخم مرغ را با دقت شکسته و سپس با یک منبع چسته (مثلا قاشق) سفیده را از زرده جدا کنید. در این مرحله، حواستان به این نکته باشد که مقداری از سفیده به همراه زرده جذب نشدنی است و باید آن را به عنوان ضایعات دور بریزید.
بعد از جدا کردن سفیده و زرده، باید هر کدام را به طور جداگانه به کار برد. برای استفاده از سفیده باید آن را با وسایل مناسب (نظیر تخته چوبی و فواصل مناسب) به خوبی بزنید تا تا حداقلی حالت مایل به خامی بگیرد. سپس، وقتی که سفیده کاملا باد شد، باید آن را به مواد دیگر کیک اضافه کنید.
برای استفاده از زرده، میتوانید آن را با مواد دیگر خود کیک، مخلوط کنید و به خوبی بزنید تا مواد ارتباط خوبی با هم برقرار کنند. با توجه به اینکه زرده، به عنوان یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در کیفیت نهایی کیک است، بهتر است از تخم مرغ تازه استفاده کنید.
در کل، تهیه تخم مرغ به روش درست به شما کمک میکند تا از کیفیت بیشتری در کیک خود نهایت استفاده را ببرید. با رعایت نکات فوق، میتوانید کیک لذیذی با مزه و قوام مناسبی درست کنید.
اضافه کردن بوره در دستور پخت کیک
بوره یکی از مواد غذایی مورد علاقه بسیاری از مردم است که از آن در تهیه غذاهایی چون کیک، کوکی و بستنی استفاده میشود. بوره یک ماده چربی است که از دانههای سویا به دست میآید و برای افزودن طعم و کیفیتی به غذاها استفاده میشود.
برای اضافه کردن بوره به دستور پخت کیک، میتوان از بوره سویا استفاده کرد که در فروشگاهها و بازارهای خوراکی موجود است. از آنجایی که بوره یک ماده چربی است، باید با دقت به دستور پخت کیک توجه کرد و مقدار استفاده شده را کاهش داد.
در دستور پخت کیک، میتوان بجای روغن خوراکی، مقدار بیشتری از بوره را به داخل ترکیب مواد اضافه کنید. با اضافه کردن بوره به کیک، کیفیت تر، لطیفتر و خوشمزهتر خواهد شد و به دلیل وجود بوره، مصرف روغن کمتر خواهد شد.
با توجه به اینکه بوره در بسیاری از رستورانهای غذایی و قنادیها در تهیه شیرینیها و کیکها استفاده میشود، میتوان با تلاش و تمرین درخانه، یک کیک فوقالعاده و خوشمزه با اضافه کردن بوره تهیه کرد.
طرز ترکیب کردن مواد در دستور پخت کیک
ترکیب کردن مواد در دستور پخت کیک، یکی از مهمترین قسمتهای مربوط به پخت کیک است. این مواد میتوانند شامل جامدات، مایعات، مواد شیرین کننده، عوامل آرام کننده مایع، و مواد مزاج دهنده باشند. برای تهیه کیکی با کیفیت عالی، لازم است تا مواد را در سطوح مختلف ترکیب کرد.
ابتدا برای پخت کیک، یکی از مهمترین محرکها عوامل ترکیب کننده جامدات با آرام کننده مواد مایع است. قبل از هر چیز یک تخم مرغ را با چند قطره وانیل در تعدادی قاشق کوچک کوچک، به هم بزنید. سپس مقداری بافت کننده مانند آرد، بکینگ پودر و کره را با هم ترکیب کرده و به تخم مرغ و وانیل اضافه کنید. البته بهتر است قبل از اضافه کردن آرد و بکینگ در داخل یک ظرف خشک شدهم کنید، چرا که حتی یک دانه آب در آن می تواند عملکرد کیک را تحت الشعاع قرار دهد.
سپس باید با مواد مایع ادامه دهید. به عنوان مثال، یک لیوان شیر خام می تواند با اضافه کردن شیرداغ، کره نرم، شکر و روغن سبوس دوباره خمیر شده و به کره قرمز اضافه شود. این کار می تواند پخت کیک را بهبود ببخشد و باعث شود تا کیک شما با یک طعم خاص و خوشمزه همراه با بافت درستی در دستان شما باشد.
و در انتها، نباید از ترکیبات شیرین کننده پس از بخار شدن آنها، در نهایت از دستور العمل کیک گرفته شود، که می تواند مانع از بوجود آمدن طعم یکدست و منظم در کیک گردد. در مجموع مهمترین چیز در ترکیب مواد در دستور پخت کیک، نظم و توانایی کار با مواد برای تهیه کیکی بهینه و خوشمزه است.
ریختن خمیر کیک در قالب و آماده کردن برای پخت
ریختن خمیر کیک در قالب و آماده کردن برای پخت، یکی از مواردی است که در آشپزی و پخت و پز کیک، باید به آن توجه کرد. در این روش، پیش از هر چیز، قالب کیک باید آماده شود. برای این کار از قالب های کاغذی و یا فلزی می توان استفاده کرد. قالب های فلزی بهترند زیرا دارای پایه است و از مسائلی مانند خم شدن یا شکستن محافظت می کنند.
در مرحله بعد، خمیر کیک آماده شده و موادی مانند تخم مرغ، شکر و کره با هم مخلوط می شوند تا یک خمیر یکدست و بافتی طراحی شود. سپس در جای خالی قالب کیک قرار می گیرد. توصیه می شود که قالب را حداکثر تا سه چهارم پر کنید تا در مراحل بعدی به راحتی بپزد.
حالا برای آماده کردن کیک برای پخت، باید قالب را درون فر قرار دهید. میزان دمای فر به خمیر کیک بستگی دارد، معمولا ۱۸۰-۱۹۰ درجه سانتی گراد مناسب است. در طول این مرحله، باید توجه داشته باشید که درب فر را هنگام پخت کیک باز نکنید. بهتر است ابتدا به مدت ۲۰ دقیقه کیک را بپزید و پس از آن در صورتی که هنوز کامل پخته نشده است، مدت ده دقیقه دیگر را برای پختن آن در فر در نظر بگیرید.
در نهایت بعد از پخت کامل، کیک را از فر خارج کرده و تا زمانی که خنک نشده به خودش بگذارید. برای خنک شدن سریع تر، می توانید قالب کیک را از روی سطح خاموشی قرار دهید تا هوا به خوبی از زیر آن بگذرد. بعد از خنک شدن کیک، قالب کاغذی را از حول کیک جدا کنید و سرو کنید.