نحوه آماده کردن مواد لازم برای نان برنجی بدون فر
برای آماده کردن نان برنجی بدون فر، نیاز دارید به ابزار های ساده نظیر قابلمه، قوری، پوشش حرارتی و غیره. پیش از آماده کردن نان برنجی، باید برنج را برای حدود ۱۵ دقیقه در آب بجوشانید.
سپس باید برنج را با یک قاشق آرام آرام خرد کرده و به جای خشک ورزیدن آن، باید آن را گرم نگه دارید. به این منظور، می توانید از یک پوشش حرارتی استفاده کنید.
حال باید یک پهنه یکنواخت از برنج را روی یک سطح صاف، نظیر قابلمه یا تابه تهیه کنید. شما می توانید از ظرف های چدنی یا فلزی به جای تابه استفاده کنید، به شرطی که مقاومت در برابر حرارت را داشته باشند.
حال با استفاده از قوری با طرف تاریک و بدون پوشش، مقدار شیبداری از آمیزه آرد و آب را بر روی برنج ریخته و ترکیب را مخلوط کرده و ماسه لازم برای تهیه نان برنجی خود را تهیه کنید. سپس، با استفاده از دسته خود، یک شکل گرد یا بلورین را ایجاد کرده و به آن شیب بدهید.
آماده کردن نان برنجی بدون فر به اتمام رسید است. حالا شما می توانید از نان برنجی خود به عنوان یک همراه سالم برای صبحانه و یا شام استفاده کنید.
نحوه مخلوط کردن مواد لازم برای نان برنجی بدون فر
برای تهیه نان برنجی بدون فر مواد زیر را به تعداد مورد نیاز خود در نظر بگیرید:
- برنج خام
- آب
- یک قاشق غذاخوری روغن سبزیجات
- نمک به میزان لازم
ابتدا برنج خام را در یک ظرف مخصوص برنج با آب بریزید و آن را به مدت چند ساعت خیس کنید تا نرم شود. سپس آب برنج را با یک جاری کن بافتی و پر قدرت رد کرده و برنج را داخل ظرفی خالی بریزید. سپس پوسته برنج را نرم کرده و برش بزنید.
در یک قابلمه، روغن سبزیجات را داغ کرده و برنج را به همراه نمک با آن مخلوط کنید. سپس به مدت چند دقیقه برنج را با روغن سبزیجات تفت دهید تا روغن به خوبی به برنج جذب شود.
در این مرحله بهتر است یک سایز مناسب از یک ظرف پهن و کم عمق برای سرو کردن نان برنجی خود داشته باشید. این ظرف را داخل قابلمه بگذارید و یک لایه از برنج را به نحوی رویش بگذارید که کل سطح ظرف را بپوشاند.
سپس در برنج داخل ظرف یک لایه زیادی پوسته برنج ریخته و آن را داخل فریزر به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید تا یخ بزند. سپس آن قسمت زیادی از برنج را که پوسته در آنها موجود است با یک قاشق کنده کنید و به قسمتهای برنج مانده اضافه کنید تا روی کل سطح لایه برنجی خود یکنواخت شود.
این عمل را تا زمانی که تمام برنج را به همین صورت همراه با پوسته ریخته و یخ زده و با روش قاشق کندن آن آماده کردهاید ادامه دهید. سپس برای سرو کردن نان برنجی به نحوی که با کیفیت برتری سرو شود، باید آن را با یک قاشق هموار نموده و روی سفره نهایی قرار دهید. با این روش همواره دستور العمل های خوبی برای تهیه نان برنجی بدون فر ارائه کردهایم.
نحوه تهیه خمیر نان برنجی بدون فر
خمیر نان برنجی یکی از خوراکیهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که بسیار محبوب است. این نان بدون فر تهیه میشود و با توجه به موادی که در آن استفاده میشود، سبب پخت خوب نان شده و طعم و شکلی بسیار عالی دارد. در ادامه توضیح خواهیم داد که چگونه میتوان خمیر نان برنجی بدون فر را تهیه کرد.
ابتدا باید یک کیلو چند دانه برنج را با آب شستشو داده و در ظرف دیگ داخل فر مایکروویو برای ۳۰ دقیقه به دمای بالای ۸۰ درجه سانتیگراد گذاشت تا کمی بپزد. سپس برنج را به همراه آبی که در آن پخته شد در مخلوط کن بریزید و آن را خوب پوره کنید تا کاملا نرم شود.
به مخلوط برنج و آب پخته شده یک کیلو آرد سفید و یک استکان شیر گرم اضافه کنید و با دستهای خودتان آن را با هم مخلوط کنید تا خمیری یکدست به دست آید. سپس کمی نمک و بیکیک و آب میوههای داشتهاید (مثلاً سیب، توت فرنگی، آلبالو یا هلو) به خمیر خود اضافه کنید، مخلوط کنید و به صورت دائره شکل با اندازه دلخواه قرار دهید.
خمیر را مدت ۲۰ دقیقه در نوار یا جعبه بگذارید تا چسبندگی خوبی به دست آورده و سپس تابهی داغ برای ۵ دقیقه گذاشته و هر دو طرفش را بپزید. حالا نان برنجی شما آماده سرو شدن است.این نوع نان بسیار لطیف و خوشمزه به نظر میرسد و طعم و مزه بسیار خوبی دارد، خصوصا با یک لیوان چای داغ و کره.
نحوه قرار دادن خمیر در قابلمه برای پخت نان
برای پخت نان در قابلمه، نحوه قرار دادن خمیر در قابلمه و رعایت عوامل مختلف بسیار مهم است. نخست، قابلمه باید به خوبی گریس شده و روغن روی داخل آن توزیع شده باشد. سپس، خمیر را به صورت یک توپ به اندازه مناسب برشته و روی صفحه نان یا سطح صاف و تمیز گذاشته و به موارد زیر توصیه میشود توجه کرد.
ابتدا، خمیر را به شکل دایره ای یا قرص خورد و بعد آن را به ضخامت مطلوب با کف زیر فشار داده و یا با چاقوی نان برش داده شود. سپس، نان را با دسترسی به شعله گرم قرار داده تا سطح آن سریعاً پخته شود. برای جلوگیری از ایجاد غبار، بهتر است که قابلمه را با یک درپوش پوشش دهید.
در مدت پخت، لازم است با چاقوی نان و یا قیف نان به طور مرتب نان را چرخانده، تا از پختن ناهموار و ایجاد منافذ تهویه جلوگیری شود. در انتها، نان را از قابلمه خارج کرده و بر روی یک سطح صاف برای خنک شدن قرار دهید.
با رعایت این راهنماییها و روشها، میتوانید نانی آسیابی و خوشمزه بپزید و از پخت نان در قابلمه بهترین نتیجه را بگیرید.
نحوه پخت نان برنجی بدون فر در قابلمه
نان برنجی یکی از خوراکی های مرسوم در ایران است که معمولا در استان های جنوبی کشور به عنوان غذای اصلی سرو می شود. ولی برای پختن این نان به یک فر خاص نیاز است که ناگزیر به دسترس نیست. اما می توان نان برنجی را در قابلمه پخت. در ادامه به شرح مراحل پخت این نان در قابلمه می پردازیم.
مواد لازم:
- برنج 3 پیمانه
- آب 4 پیمانه
- نمک به میزان لازم
- کره یا روغن 1 قاشق غذاخوری
روش پخت:
1. برنج را به خوبی شسته و در قابلمه با آب به صورت شلیکی بریزید. آب را تا جایی که برنج برای شما مطلوب است بریزید.
2. قابلمه را روی شعله بلند قرار دهید و آب را به جوش آورید.
3. نمک را به آب اضافه کرده و آب را همراه با برنج مخلوط کنید.
4. روغن یا کره را به مواد توضیح داده شده بیفزایید.
5. کاهی روی قابلمه بگذارید و درب آن را بسته و حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج به روش قابلمه پخته شود.
6. بعد از 30 دقیقه، برنج را بررسی کنید. اگر آبی که برای پخت برنج برده اید کاملا جذب شده است و برنج نرم و پخته است، نان برنجی شما آماده مصرف است.
7. نان برنجی را از قابلمه خارج کرده و با چند لحظه صبر کنید تا سرد شود و سپس برش هایی را به دلخواه خود بر روی آن ایجاد نمایید.
با اجرای این مراحل ساده، می توانید نان برنجی لذیذ و خوشمزه را به راحتی در قابلمه خود تهیه کنید و از طعم و ارزش غذایی بی نظیر این غذا لذت ببرید.
نظم و ترتیب برای پخت نان برنجی بدون فر در قابلمه
پخت نان برنجی بدون فر در قابلمه یکی از اموری است که بسیاری از خانمها به دنبال راهکار مناسب برای انجام این کار هستند. در واقع، پخت نان برنجی در منزل از جمله مواردی است که سبب تهیه غذایی خوشمزه و سالم میشود. بدون استفاده از فر، میتوانید نان برنجی لذیذی را با طعم ورای جلوه تزئیناتی بسیاری به پخت برسانید.
در ادامه به نحوه آمادهسازی نان برنجی بدون فر در قابلمه میپردازیم. ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. این موارد شامل برنج، نان، نمک و آب میباشد. برای شروع، ابتدا باید برنج را شسته و در آب خیس کرد. سپس آن را برای نیم ساعت در آب جوش قرار دهید تا مواد غذایی آن محفوظ بماند.
پس از اینکه برنج را خشک کردید، آن را به همراه نان در قابلمه به طور خوبی مخلوط کنید. برای ایجاد نظم و ترتیب در پخت نان برنجی بدون فر در قابلمه، کمی نمک روی مخلوط بریزید و آن را مجدداً با هم مخلوط کنید. سپس آب را به مخلوط اضافه کنید. به اندازه کافی آب بریزید تا بتوانید یک مخلوط محکم و بدون اشکال درست کنید.
هنگامی که مخلوط خود را آماده کردید، قابلمه خود را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید آن آهسته پخت شود. در این مرحله، باید مخلوط خود را با چند بار هم زدن به داخل دیوارههای قابلمه بهبود ببخشید. این کار به شما کمک میکند تا همه قسمتهای مخلوط برای خوردن یکنواخت و همگن باشند.
در نهایت، وقتی که نان برنجی به طور کامل پخته شده است، آن را از روی حرارت بردارید و به مدت چند دقیقه در قابلمه بگذارید تا خنک شود. سپس آن را برای سرو مستقیماً بر روی میز یا سینی خود قرار دهید. این نان برنجی میتواند به همراه برخی از مزههای ساده دیگر مانند لوبیا سیاه، کدو، سبزیجات و... بهترین انتخاب در هنگام سرو غذا باشد. این روش ساده پخت کردن نان برنجی بدون فر در قابلمه به شما این امکان را میدهد تا در کوتاهترین زمان ممکن این غذای لذیذ را تهیه کنید.