دستور پخت شکر پلوی شیرازی

تعبیر خواب

تعبیر خواب با هوش مصنوعی (آنلاین)

خوابتو دقیق بگو تعبیرشو دقیق دریافت کن.

برای استفاده  وارد سایت تعبیردون بشید. 

ورود به سایت تعبیر دون (کلیک کنید)

دستور پخت شکر پلوی شیرازی

شکر پلو، یکی از غذاهای محبوب و معروف در شهر شیراز است. این غذا در جشن‌ها و مراسم‌های خاص در سفره‌های اهالی شیراز قرار می‌گیرد. پخت شکرپلو نسبتاً ساده است اما نکاتی هست که باید در نظر گرفت تا غذایی خوشمزه، عطری و ظاهری جذاب بتوانیم به دست آوریم.

مواد لازم برای پختن شکرپلو شامل برنج، شکر، زرده تخم‌مرغ، روغن یا کره، آب، لیموعمان رنده شده، زعفران، آبلیمو و نمک به مقدار لازم هستند. ابتدا باید برنج را که بسته به تعداد نفرات ممکن است به میزان مورد نظر از آن استفاده کنیم، برای حدود نیم ساعت خیس کنیم و سپس آن را در آب جوش به مدت ۵ تا ۷ دقیقه پخته و آبکشی کنیم. \\

سپس مقداری روغن یا کره را در قابلمه بگذاریم و یک لایه برنج را روی آن بریزیم. خرده شکر را به مقدار دلخواه روی برنج بریزیم و با توجه به آبی که از برنج موجود است، آب داغ را به آن اضافه کنیم. باید توجه داشت که مقدار آب به اندازه‌ای باشد که برای پخت کامل برنج کافی باشد و برای لاشه نشدن آن، از مقدار زیادی آب استفاده نشود و شکر در آب حل شود. سپس با توجه به شوری که دوست دارید، نمک به میزان لازم اضافه کنید. \\

زعفران را همراه با آبلیمو و لیمو عمان رنده شده به مقدار دلخواه در یک قاشق کوچک ضرب کرده و با حدود ۳ قاشق آب داغ به آب پلو اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید. \\

برای پایه قابلمه باید نوک مثلث قرار داده، سپس برنج را به شکل خوبی در قابلمه بریزیم و در تنظیم حرارت ملایم، پخت کنیم تا برنج آماده شده و دم‌پز شود. \\

در نهایت، ظرف را از روی حرارت برداشته و آن را برای حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در بخار خودش آرام بگذارید تا برنج فوق‌العاده عطری شود. سپس با توجه به رژیم غذایی خودتان می‌توانید کنار آن خورش گوشت، ماهی، مرغ یا حتی سالاد خوشمزه‌ای را سرو کنید.



مواد لازم برای تهیه شکر پلوی شیرازی

شکرپلو یکی از غذاهای محبوب در مناطق جنوبی ایران است که طعم و مزه‌ای خاص و فراموش‌نشدنی دارد. این غذا به راحتی در خانه توسط همه طبقه‌های جامعه تهیه می‌شود.

مواد لازم برای تهیه شکرپلوی شیرازی عبارتند از:

- برنج: برای تهیه شکرپلو از برنج سفید با دانه‌های بلند و تمام معروف به برنج مشتی استفاده می‌شود.

- گوشت: برای تهیه شکر پلو شیرازی، می‌توانید از گوشت بره، گوسفند یا گوشت مرغ استفاده کنید.

- شکر: شکرپلو شیرازی از شکر سفید و خالص ساخته می‌شود.

- زرشک: زرشک یکی از مهمترین ترکیبات شکرپلوی شیرازی است که به طعم این غذا اضافه می‌شود.

- روغن: برای پختن گوشت و برنج در شکرپلو از روغن استفاده می‌شود.

- پودر دارچین: برای اضافه کردن طعم و مزه خاص به شکرپلو از پودر دارچین استفاده می‌شود.

- زعفران: برای رنگ دادن به شکرپلو از زعفران استفاده می‌شود.

برنج با آب شسته شده و به مدت یک ساعت در آب خیسانده می‌شود. سپس برای پختن برنج، آب را از برنج خالی کرده و آن را در دیگی بهمراه روغن و آبکشته سبزی‌ها می‌ریزیم و به مدت 15 دقیقه برای آماده شدن آن روی شعله کم قرار می‌دهیم. گوشت را در یک قابلمه با روغن پخته، با پودر دارچین، نمک، فلفل و آب به مدت 1 ساعت پخته شود. در نهایت، به گوشت پخته شده زرشک، نمک و فلفل اضافه کرده و به مدت 10 دقیقه روی شعله کم قرار داده شود.

به روش سنتی شکرپلو شیرازی در ظرف بزرگی قرار داده شده و لایه برنج و لایه گوشت به ترتیب قرار داده می‌شود. به این عمل تا زمانی ادامه داده می‌شود که تمام برنج و گوشت به پایان برسد. در آخر زعفران را در آب جوش حل کرده و به آن اضافه کنید تا بوی و رنگ خاصی به شکرپلو داده شود. نوش جان!



روش پخت شکر پلوی شیرازی

شکر پلوی شیرازی یکی از غذاهای محبوب و سنتی استان فارس است که با استفاده از مواد اولیه ساده، غذایی کامل و لذیذ تهیه می‌شود. در روش پخت این غذا، ابتدا برنج به مدت نیم ساعت به صورت خاکستری خورده می‌شود تا شکر برای پخت شیرین شود. سپس شکر و روغنِ گیاهی در قابلمه‌ای داغ شده و برای تفت دادن انواع نخود، لپه، آجیل و میوه‌های خشک به آن اضافه می‌شود.

به مرور زمان، شکر و سایر مواد تفت داده شده به هم ترکیب شده و طعم خوشمزه‌ای را به برنج می‌بخشد. سپس برنج به آن اضافه می‌شود و به همراه اب و نمک به مدتی می‌پزد. در نهایت، گشنیز تازه‌چرده شده و زعفران، برای پختن روی برنج اضافه می‌شوند.

مهمترین راز تهیه شکر پلو، نحوه پختن شکر است. برای این کار باید شکر را به صورت خاکستری خورده و سپس با روغنِ گیاهی تفت داده شود تا به رنگ زرد سوخته درآید. هنگام تفت دادن شکر، بهتر است از قابلمه‌ی غیر‌چسب استفاده شود تا شکر به دیواره‌های آن چسبیده و سوخته نشود.

در نهایت، شکر پلو با گوشت قرمز، مرغ یا کوفته می‌تواند سرو شود و با استفاده از زعفران پخته‌شده به عنوان تزیین، ظاهر خوبی برای غذا به‌وجود آورد. برای همراهی با شکر پلو، معمولاً یکی از غذاهای کوکوی سبزی و یا سالاد کاهو در سفره قرار می‌گیرد.



نکات مهم در تهیه شکر پلوی شیرازی

شکر پلو به عنوان یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی، در تمامی مناطق کشور بخصوص شیراز محبوبیت فراوانی دارد. در تهیه شکر پلوی شیرازی، اصولا از گوشت گوسفند و شکر پودر استفاده می‌شود که جزء مهمترین عناصر این غذا محسوب می‌شوند.

برای تهیه شکر پلو با گوشت گوسفند، نخودفرنی، شُلغم یا سیب‌زمینی، هویج و پیاز استفاده می‌شود. دستور تهیه شکر پلوی شیرازی ساده است زیرا تعداد کمی از مواد اولیه نیاز است و مراحل تهیه نیز به راحتی انجام می‌شود.

در ابتدا، گوشت گوسفند را به قطعاتی کوچک بریده و با حرارت متوسط در قابلمه قرار دهید تا چربی گوشت حل شود. سپس پیاز را خرد و به گوشت افزوده و تا زمانی که پیاز با رنگ طلایی شود مخلوط کنید. بعد از آن، نخودفرنی را با حدود دو برابر حجم آن در آب بجوشانید و با نیمی از کمی شکر پودر تفت دهید. سپس همراه گوشت به قابلمه اضافه کرده و با هم مخلوط کنید.

در مرحله بعدی، سیب‌زمینی یا شلغم بزرگ را به ریزه‌روی نیمرخ بریده و همراه با هویج تفت دهید تا کمی رنگ بگیرند. در نهایت، کمی شکر پودر را به این مخلوط اضافه کرده و با جا به جا کردن مواد داخل قابلمه، روی حرارت کم گذاشته و گوشت و مواد را آماده پخت شدن کنید.

یکی از روش‌های سرو کردن شکر پلو، قرار دادن غذا روی برگ کمیا به همراه آب‌لیمو و گیاهان تزئینی می‌باشد. همچنین می‌توانید شکر پلوی شیرازی را با ماست و خیارشور سرو کنید. بهترین تزئین برای شکر پلو، روی غذا برش خورده پیاز سرخ شده و خشک شده است.



نحوه سرو شکر پلوی شیرازی

شکر پلوی شیرازی یک غذای سنتی و خوشمزه است که در کنار مرغ یا گوشت قرمز و یا با یک سالاد ترشی و سیر تزیین شده، مصرف می شود. این غذا به دلیل مزه شیرین و ظاهر آراسته اش در میان همه سنین و طبقات جامعه علاقه مندان زیادی دارد. در ادامه به نحوه سرو این غذا پرداخته خواهد شد.

برای سرو شکرپلو شیرازی ابتدا باید قابلمه مورد نظری را بر روی حرارت متوسط گذاشت و کمی روغن را بریزیم تا داغ شود. سپس برنجی که قبلاً در آب شور و تصفیه شده بود، را به قابلمه اضافه کرده و با چند اسپون گرداندن، به طور یکنواخت در کمی روغن تفت می دهیم. سپس قاشقی شکر را به برنج اضافه کرده و به آرامی برنج را با آن مخلوط می کنیم.

سپس آب گرم را به میزان لازم (دو برابر با میزان برنج) به قابلمه اضافه کرده و به کمک سماور، مزه برنج را تثبیت می کنیم تا شکر به خوبی جذب شود. پس از تهیه غذا، آن را به صورت کامل به دیگ دیگری منتقل کرده و پایین دیگ را با پارچه تمیز پوشانده و به مدت 15 تا 20 دقیقه به دیگ برای تهیه غذای آماده آماده می شود.

وقتی شکرپلو شیرازی آماده است، آن را به ظروف سرو و قاشق بندازید. می توانید به آن یک پیاز کبابی یا یک پیاز سرخ کرده اضافه کنید تا مزه شیرین شکر، با تلخی پیاز تعادلی بسازد. همچنین می توانید با نوشیدن یک چند قاشق عسل به عنوان سالاد خوردی، از تجربه بی نظیر شکر پلوی شیرازی لذت ببرید.



همراهی شکر پلوی شیرازی با چه غذایی توصیه می شود؟

شکرپلوی شیرازی غذایی محبوب در جایگاه غذایی ایرانی است که در شهر شیراز تولید و مصرف آن رایج است. شکرپلوی شیرازی به همراه مرغ و خورشت قیمه به عنوان یک وعده غذایی اصلی و سنتی محسوب می‌شود و ممکن است به طور همزمان با سایر غذاهای ایرانی مانند قورمه سبزی، خورشت قیمه، فسنجان و ماهی سفره‌ای ترکیب شود.

افزون بر این مواد غذایی، سبزی‌ها مانند گشنیز، تره، جعفری و نعناع به عنوان سالاد همراه شکرپلو پیشنهاد می‌شود. سایر افزودنی‌ها مانند ماست، پیازچه و لیمو ترش هم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

همچنین، برای لذت بردن از شکرپلوی شیرازی، می‌توان با چند ترفند خوب در حالت سرو کردن آن را بهتر کرد. به طور مثال، لرز دادن خورشت قیمه به شکلی است که به صورت پخته و نرم درآید ولی ليّن نباشد، چون اگر 너ّم شود، عطرش از بین می‌رود. با این حال، اگر خورشت قیمه برای اولین بار سرد شود، ممکن است سفت شود، در این صورت نیز می‌توان با افزودن کمی آب گرم بهشته و خوراکتان را نرم ساخت.

به طور کلی، شکرپلوی شیرازی به همراه گوشت یا مرغ و تنقلات مانند خورشید می‌تواند یک وعده غذایی سنتی-ایرانی محبوب را در سفره خانه شما به شکلی شگفت‌انگیز و خوشمزه ترکیب کند.



چگونه به شکر پلوی شیرازی طعم و ارمغان بدهیم؟

شکر پلوی شیرازی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در سراسر کشور است و بسیاری از مردم به دنبال روشی هستند که بتوانند طعم و ارمغان خاص این غذا را به دوستان و خانواده‌های خود هدیه کنند. در این مقاله قصد داریم راهنمایی کوتاهی برای بهتر شدن طعم و ارمغان شکر پلوی شیرازی بدهیم.

اولین نکته برای بهتر شدن طعم و ارمغان شکر پلو، استفاده از ادویه‌های و خوراکی‌های مستحب است. به طور خاص، سیب‌زمینی خلالی و پیاز تراشیده را قبل از پختن در روغن سرخ کرده و سپس به شکرپلو اضافه کنید. همچنین از حبه‌های زردچوبه، زعفران، دارچین و کره گوشت برای دادن طعم فوق‌العاده کاربرد دارد.

در ادامه، نوع تنوع برای تزیین شکرپلو نیز بسیار مهم است. می‌توانید از مواد خشک و تازه مثل بادام، پسته، توت فرنگی، زرشک و جوز استفاده کنید. همچنین می‌توانید با اضافه کردن تخم مرغ سرخ شده و سبزی‌های تازه مثل ریحان و کلم بروکلی طعم و ظاهر شکرپلو را به راحتی به بهترین شکل تغییر دهید.

و نکته آخر این است که شکرپلو درست شده باید به درستی در بشقاب قرار گیرد تا هم ظاهر زیبایی داشته باشد و هم عطر و طعم خود را بهتر از طریق باز شدن بشقاب به کاربران نشان دهد. از این رو، شکرپلو را بعد از پختن با دقت و مراقبت به بشقاب مناسب خود بریزید و سپس با استفاده از تزیین‌هایی که در بالا معرفی شده‌اند، ارمغان ویژه خود را به دوستان و خانواده‌های خود هدیه کنید.