آماده کردن مواد لازم برای پخت سوپ شیر با جو پوست کنده
سوپ شیر با جو پوست کنده یک غذای سالم، خوشمزه و ارزان قیمت است.برای آماده کردن این سوپ شما به چند مواد اصلی نیاز دارید. بهتر است اولین مرحله آماده سازی جو پوست کنده است. برای این کار، باید جو را برداشته و پوست آن را جدا کرده و نصف آن را در یک قابلمه با یک لیتر آب به مدت 20 تا 30 دقیقه بپزید. سپس پودر دومیش را کم کم به آن اضافه کنید.
در مرحله بعد، باید مواد دیگر برای این سوپ را آماده کنید. بهترین حلال ها برای این سوپ شیر، بامیه، پیاز، سیب زمینی و هویج می باشد. هویج و سیب زمینی را خرد کرده و در یک قابلمه با کمی آب و نمک بپزید. پیاز را نیز خرد کرده و با کمی روغن کمی تفت دهید.
سپس بامیه را نیز به قابلمه اضافه کنید و کمی دیگر بپزید. بهتر است بعد از این مرحله، کمی آب آبگوشت و همچنین یک سر برگ زعفران را به آن اضافه کنید. حالا برای درست کردن میکس کنید، تمام مواد را به همراه جو پوست کرده ریخته و به مدت چند دقیقه مخلوط کنید تا آماده سرو شدن باشد. با سرو کردن در بشقاب همراه با تند دارچین سیاه تازه چند خط تزئین کنید و طعم بسیار خوشایند سوپ شیر با جو پوست کنده را تجربه کنید..
خلال کردن جو پوست کنده و ریختن آن در قابلمه
پوست کنده جو یکی از محصولاتی است که در تهیه غذاهای مختلف بسیار کاربردی است. این پوست که علیرغم داشتن ارزش تغذیهای بسیار بالا، به دلیل سخت بودن و دشواری در هضم، برای بسیاری از افراد ناخوشایند است. به همین دلیل بسیاری از خانهداران تصمیم میگیرند که این پوستها را از میان بردارند و جو را بدون پوست به صورتی خالص مصرف کنند.
روشی که برای خلال کردن پوست کنده جو و استفاده از جو خالص بکار میرود به شکل زیر است: در ابتدا از جو را بشویید و سپس آن را در یک قابلمه پخته و بعد از آن جو را از میان پوست هایش با استفاده از یک برس چرخان خارج کنید.
برای خلال شدن پوست کنده جو بهتر است که پوستها را به دو قسمت بخشید و آنها را در دو قسمت مجزا پخته و بعد از آن ها را مخلوط کنید. پس از تمام شدن این مراحل با استفاده از کمی آب داغ جو خالص را شسته و میتوانید آن را برای کاربردهای مختلف در آشپزخانه به کار ببرید.
در نهایت باید به یاد داشت که پوست کنده جو حاوی فیبرهای بسیار زیاد است و اگر کوچکترین بخشی از آن باقی ماند، ممکن است هنگام مصرف به مشکلاتی مانند درد شکم و بیماری های دیگر منجر شود. برای همین، پوست کنده جو همیشه باید کاملاً از جو خالص جدا شود.
ریختن شیر و آب در قابلمه
یکی از مسائلی که در آشپزی برای افرادی که تازه وارد هستند، ممکن است مشکلساز باشد، ریختن شیر و آب در قابلمه است. این کار به نظر ساده میآید، اما در واقع نیاز به توجه و دقت دارد.
برای ریختن شیر و آب در قابلمه، ابتدا باید قابلمه را بر روی شعله ماشین یا اجاق گاز قرار دهید و آن را برای گرم شدن به مدت چند دقیقه رها کنید. سپس مقداری از آب را در قابلمه ریخته و آن را برای جوشیدن گذاشته و در صورت نیاز، مقدار بیشتری آب را به آن اضافه میکنیم.
برای ریختن شیر نیز مجدداً باید قابلمه را روی شعله ماشین یا اجاق گاز قرار داده و به مدت چند دقیقه گرم کرد. سپس شیر را به کمک یک قاشق و ملایمت، به قابلمه اضافه و برای جوشیدن آن نگه دارید.
در این فرآیند، در نظر داشته باشید که بیش از حد شعله را بلند نکنید و قابلمه را به هیچ وجه بدون پارچه مخصوصی نگذارید. همچنین، در هنگام ریختن شیر و آب، به دقت گرمای قابلمه و مقداری که ریخته میشود، توجه شود تا از جوشاندن زیاد و بیشتر از حد، جلوگیری شود.
افزودن پیاز و سیر خرد شده
پیاز و سیر از مواد اولیه و اساسی در بسیاری از غذاهای مختلف استفاده میشوند. این دو ماده چندگانه دارای خواص غذایی بسیار زیادی میباشند که طعم و طرز تهیه غذاها را بهبود میبخشند.
پیاز از خانواده سبزیجات است که اغلب در پخت و پز غذاهای مختلف، مانند سالاد، طوفانی، قرمه سبزی، آش و غیره، استفاده میشود. پیاز، ضد سرطان، ضد التهابی و ضد باکتری است و همچنین باعث نرم شدن گوشت میشود. خواصی مانند افزایش انرژی و کمک به جذب آهن نیز دارد.
سیر نیز از دسته اواخرین انواع سبزیجات بوده و برای افزایش طعم غذاها به آنها اضافه میشود. خواص ضد التهابی، آنتی باکتریایی، ضد قارچی و تقویت کننده سیستم ایمنی را دارد. همچنین باعث افزایش سطح هموسیستئین (فضای کف خون) می شود که باعث بهبود عملکرد مغز، کاهش احتمال بروز بیماریهای قلبی و کبدی میشود.
در نهایت، دو ماده پیاز و سیر به عنوان یک پشتیبان برای هر غذایی قابل استفاده میباشند و میتوان با افزایش میزان مصرف آنها در غذاهای خود، از خواص مفید و غذایی بیشتری برخوردار شد. اما توصیه شده استراتژی برای کاهش بوی نامطبوع آنها، استفاده از آنها در خلال پخت و پز یا همراه با مواد غذایی کمتری هست.
افزودن زنجبیل و فلفل سیاه
آیا شما به دنبال راهکاری هستید که به غذاهایتان تنوع و طعم خاصی ببخشد؟ اگر به دنبال پنیر، سوسیس، سالاد، پیتزا و بقیه بسیاری از غذاهای دیگر هستید که ممکن است کسالتآور باشد، میتوانید سعی کنید تا با افزودن دو مادهی غذایی مهم و خواص فراوان به خوراکیهای خود، به سلامتی و طعم دلخواه خودتان برسید. این دو ماده، زنجبیل و فلفل سیاه میباشد.
اضافه کردن زنجبیل به یک غذا، آن را لذیذتر میکند و به آن طعم و عطری دلپذیر میبخشد. این ماده غذایی بسیار سالم میباشد و خاصیت ضد التهابی دارد. همچنین، زنجبیل دارای خواص ضد سمی است که به بدن کمک میکند تا به عملکرد مناسب خود برسد.
فلفل سیاه، افزوده دیگر خواص زنجبیل به غذاست. همانند زنجبیل، فلفل سیاه دارای فواید ضد التهابی و ضد سمی است. آن همچنین دارای ویتامینهای مختلفی است که به بدن کمک میکند که عملکرد مناسب خود را داشته باشد.
با ترکیب زنجبیل و فلفل سیاه، میتوانید به خوراکیهایتان طعم منحصر به فردی ببخشید. همچنین، شما میتوانید از این دو ماده قدرتمند، برای تسکین درد، تغذیهی بدن، جلوگیری از بیماریها و افزایش انرژی استفاده کنید.
لازم بذکر است که اضافه کردن زنجبیل و فلفل سیاه به غذاهایتان باید متوسط باشد. چرا که مصرف بیش از حد آنها ممکن است به جای بهبود، عوارض جانبی داشته باشد. بنابراین، قبل از مصرف هر دو ماده راهنمایی پزشک خود را بگیرید.
افزودن نعناع خشک و آبلیمو
افزودن نعناع خشک و آبلیمو به غذاهای مختلف، جزو یکی از ساده ترین ولیکن عالی ترین روش های ایجاد طعم و مزه های خوشمزه به غذاها محسوب می شود. نعناع خشک، به عنوان یکی از انواع ادویه جات، با توجه به خواص درمانی و ضد بیماری خود، غنی از ویتامین ها و مواد مغذی مفید و حتی می تواند به عنوان مسکن در برخی بیماری ها هم مطرح باشد و بسیار مفید است. افزودن نعناع خشک به تنهایی خود، به غلظت و مزه درست و بهتری به غذا می بخشد.به این منظور ،می توان آن را به سبک نیم قاشق چایی در غذای خود اضافه کرد. گاهی اوقات تنها اضافه کردن نعناع خشک کافی نیست و به صورت توأمی با آبلیمو به چاشنی خود اضافه می شود. آبلیمو که یک اسید شیرین و تند، جهت تقویت مزه، تزئین و احیای مزه های دیگری نیز مورد استفاده قرار می گیرد و به خصوص در نوعی از سالاد ها بسیار محبوب است.
از این جهت پروتئین های گیاهی، که در بسیاری از غذاهای گیاهی وجود دارند، می توانند بدون داشتن طعم و مزه چندان خود به غذاها و انواع سالادها اضافه شوند و همینطور با افزودن نعناع خشک و آبلیمو می توان مزه این غذاها را تنوع بخشید و به صورتی شخصی تر و متنوع تری از غذا های گیاهی استفاده کرد. در نهایت، برای افزایش ماندگاری (غذا) نیز می توان از به کار بردن آبلیمو و نعناع خشک، به این منظور که غذاها بعد از پخت شدن و در دمای محیط نگهداری شوند، ماندگاری و بوی خوبی داشته باشند. به همین دلیل اضافه کردن این دو ماده توجیه پذیر است.
در کل اضافه کردن نعناع خشک و آبلیمو به غذاها، بسته به نوع غذا، تا حدودی بر اساس سلیقه شخصی ممکن است، اما غنی سازی طعم و مزه این غذاها را باعث می شود و همچنین برای کم کردن مقدار نمک و چربی مصرف شده در غذا و غنی کردنش با مواد مغذی استفاده از آن ها توصیه می شود.