1. معرفی زرشک پلو با مرغ رستورانی
زرشک پلو با مرغ رستورانی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه ایرانی است که در بسیاری از رستوران ها و فست فود های ایرانی ارائه می شود. این غذا از چندین ماده اصلی تشکیل شده است که شامل برنج، مرغ، زرشک، پیاز، نمک، زعفران و ادویه های مختلف می باشد.
برنج که در این غذا به کار می رود، به صورت خاص درست می شود. ابتدا برنج شسته شده و برای چند ساعت در آب خیس شده و سپس به روش پخت سرخ شده می باشد. مرغ نیز به صورت قطعات کوچک پخته شده و با ادویه ها و سس های مختلف مزه دار می شود.
زرشک نیز به عنوان تند کننده طعم این غذا به کار می رود. زرشک به صورت ترش و بسیار خوشمزه است و درست کردن زرشک پلو با مرغ رستورانی بدون زرشک نیز امکان پذیر نخواهد بود.
این غذا با روش خاصی سرو می شود و برای همین در دو قسمت جداگانه سرو می شود. دو سرو برنج پارسی که در بازار های ایرانی ارائه می شود و همچنین سرو مرغ که به یکی از قطعات روی آن قرار داده شده است. با توجه به سلیقه دلچسب، بیشتر رستوران ها سس کیوی، سس ترش، یا مخلوطی از سس های مختلف را به عنوان سروری در کنار زرشک پلو با مرغ رستورانی ارائه می کنند.
در نتیجه زرشک پلو با مرغ رستورانی یکی از غذاهایی است که نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان محبوب است و با ادغام هنر، طعم، رنگ و مزه های مختلف، قطعاً یکی از بهترین گزینه ها برای هر وعده غذایی است.
2. مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ رستورانی
برای تهیه زرشک پلو با مرغ رستورانی، مواد لازم از خورشت زرشک و پلو هستند. اولین ماده لازم برای تهیه این غذا زرشک است. زرشک یک میوه سرشار از ویتامین C و فیبر است و باعث رفع خستگی و سربستگی می شود. مقدار دقیق زرشک توسط طبخ کننده معین می شود، اما به طور متوسط برای چهار نفر باید حدود ۳۰۰ گرم زرشک استفاده شود.
در ادامه، برای تهیه پلو به یک سفیده تزئینی، یک کیلو سیب زمینی شده و با روغن و نمک سرخ شده مورد نیاز است. همچنین برای طعم دهی به پلو، برنج با کیفیت باید در حد چهل درصد غلتک خورده و سپس یک ساعت در آب خیسانده شود. باربادوک خشک شده نیز برای تهیه پلو لازم است.
آخرین ماده لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ رستورانی مرغ است. برای این منظور پوست و استخوان های مرغ را با گیاهان خوشبو ، نمک و فلفل سیاه غلیظ می کنیم و طی یک ساعت درون یخچال قرار می دهیم. سپس مرغ را در پک فلزی روی چشمه ریخته و درون فر ذوبان دهید. برای کمی طعم گرفتن، چند قاشق سس کچاپ هم اضافه کنید. پس از طبخ مرغ، برای قرار دادن روی پلو هم می توان از نمک، فلفل سیاه و زعفران استفاده کرد.
با دارا بودن موادی که عبارتند از زرشک، پلو، پوست و استخوان های مرغ، می توانید این غذای خوشمزه را در شرایط منزل تهیه کنید و به خانواده خود سرو کنید.
3. مراحل آماده سازی مرغ برای پخت
آماده سازی مرغ برای پخت یکی از مهمترین مراحل در طبخ مرغ است که توجه به جزئیات آن مهم است. در این مرحله، میبایست از تمامی قسمتهای مرغ به درستی استفاده شود و مرغ به گونهای آماده شود که برای پخت در ظرف مناسب باشد.
اولین مرحله در آماده سازی مرغ، شستشوی آن است. برای شستشوی مرغ، ابتدا روی پوست مرغ با آب جاری بریزید تا ذرات یا سرماخوردگیهای موجود بر روی آن دور شوند. سپس مرغ را خشک کرده و در صورت تمایل میتوانید از لیموترش استفاده کنید تا باعث جذبه کاملی از طعم چربی و دیگر مواد در مرغ شود.
در مرحله بعدی، آماده کردن قسمتهای مختلف مرغ برای پخت است. برای آماده کردن مرغ، میتوانید از چاقوی تیز و ماهیچه طولانی استفاده کنید تا ران، رانان، سینه و گردن مرغ را از هم جدا کنید. ضمن آنکه میتوانید پوست، کبد و حتی کله مرغ را نیز جدا کنید و به جای آنها از گردن و دستگاه گوارشی استفاده کنید. با جدا کردن قسمتهای مرغ، به راحتی میتوان درصد سوختن آن را تنظیم کرد و در نتیجه خوشمزهترین نوع گوشت دست و پا کرد.
در نهایت، پخت مرغ در ظرف مناسب نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. بهتر است از یکی از نوع های ظروف مناسب برای پخت مرغ مثل سینی یا شومینه استفاده کنید. همه قسمتهای مرغ را بر روی ظرف قرار دهید و درجه حرارت را به میزان مناسبی تنظیم کنید. در مراحل پخت، میتوانید با استفاده از تخته برش یا ضربه چاقو سطح مرغ را زیر آب خیس کنید تا مرغ نچسبد و در صورت نیاز به اندازه و شکل مورد نظر برش داده شود.
در کل، آماده سازی مرغ برای پخت کاری آسان ولی در عین حال حائز اهمیت بالایی است. با رعایت اصول سادهتر، میتوانید از مرغ خشک و خوشمزه خودبسازی خود لذت ببرید.
4. مراحل آماده سازی زرشک برای پخت
مراحل آمادهسازی زرشک جهت پخت برای تهیه غذای مورد علاقه ایرانیان، بسیار مهم است. چرا که این خوشمزه در تهیه مرغ، قرمهسبزی و غذاهای دیگر کاربرد دارد. در ادامه مراحل آمادهسازی زرشک را به طور کامل شرح خواهیم داد.
1- شستشوی زرشک: برای شستشوی زرشک، میبایست آن را در ظرفی پر از آب قرار دهید و دستتان را با ملاحظه به خوبی در آن بگذارید و زرشک را به خوبی تمیز کنید. پس از تمیز شدن، زرشک را با آب بشویید و به صورت نامیسان در کنار یکدیگر قرار دهید تا آب آن خشک شود.
2- خشک کردن زرشک: برای خشک کردن زرشک، میبایست آن را به داخل پارچهای ریخته و آن را به خوبی فشار داده و آب آن را خارج کنید. سپس آن را به صورت تخت و منظم در نوارهایی به طول ۱۰-۱۵ سانتیمتر و پهنای نصف یک سانتیمتر قرار دهید و به خشک کردن بگذارید.
3- سرخ کردن زرشک: بعد از خشک شدن زرشک، آن را به صورت دستههای کوچکی شکافته و در روغن داغ سرخ کنید. برای سرخ کردن زرشک بهتر است از روغنهای نباتی مانند روغن زیتون استفاده کنید.
4- پاک کردن زرشک: پس از سرخ کردن زرشک، آن را از روی روغن بردارید و با استفاده از کاغذ نواری (پیچک) روی دسترسی لایهلایه پاک کنید.
اکثراً این مراحل آمادهسازی زرشک جهت پخت غذاهای ایرانی استفاده میشود. این مراحل در تخمیر ریشهدار، کباب ترش، آش رشته و غذاهای دیگر کاربرد دارد. با همین مراحل میتوانید زرشک را برای استفاده در غذاهای شما به طور کامل آماده کنید.
5. مراحل پخت زرشک پلو با مرغ رستورانی
پخت زرشک پلو با مرغ در رستورانها یکی از پرطرفدارترین غذاهای بومی ایرانی است. در این پلو، از زرشک، مرغ و برنج استفاده میشود که به همراه مواد اولیه دیگر مزه و طعم خاصی به غذایی میدهد.
پخت این پلو در چند مرحله است. اولین گام، شستشو و خشک کردن زرشک است. زرشک باید به مدت حدود ۱۵ دقیقه در آب خیسانده شده و سپس خشک شود. برای مرغ هم باید از پوست آن خالی شود و طبق مراحل مشخص در پیش تهیه شده، در همراه با مواد افزودنی برای چند ساعت مرقهسازی شود.
بعد از آماده سازی زرشک و مرغ، نوبت به پخت برنج میرسد. برای پخت برنج پلو، ابتدا برنج را باید در آب خیسانده و سپس با آب جوش باید برای حرارت دادن آماده شود. سپس علاوه بر زرشک و مرغ، برنج نیز با مرغ و مرقه خوراکی کرده و بعد به مدت ده دقیقه دیگر بر روی شعله کم قرار داده میشود تا خوب بپزد و عطر خوبی بگیرد.
پخت زرشک پلو با مرغ معمولا با تزیین غذا با رشتهکاری، پودر زعفران و سایر مواد دیگر سلیقهای انجام میشود. با این که پخت این پلو نسبتا زمانبر بوده و به دوام و دقت زیادی نیاز دارد، اما به دلیل طعم خوشمزه و دلپذیر آن، همیشه یکی از غذاهای پُرطرفدار و مورد علاقه مردم ایران و حتی برخی از مردم دیگر کشورها بوده است.
6. نکات مهم در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ رستورانی
زرشک پلو با مرغ یکی از پرطرفدارترین غذاهای خورشتی ایرانی است که در رستورانها نیز بسیار مورد توجه قرار میگیرد. برای تهیه این غذا نکات و تکنیکهایی وجود دارد که میتوانند به بهتر شدن طعم و بافت غذا کمک کنند.
1- یکی از مهمترین نکات در تهیه زرشک پلو با مرغ، رعایت ترتیب مراحل پخت است. باید ابتدا مرغ را در داخل قابلمه به همراه سبزیجات و ادویهها پخت داد و سپس به آن برنج اضافه کرد.
2- استفاده از زعفران طبیعی و غیر تقلبی در تهیه این غذا باعث شده که طعم و بافتی بسیار خوشبو و رنگارنگ به غذا ببخشد.
3- برای تهیه زرشک پلو با مرغ بهتر است از برنج معمولی استفاده شود و از برنج اصلاً کمیت بیش از حد استفاده نشود؛ زیرا در این صورت بافت و طعم غذا به هم خواهد ریخت.
4- پس از پخت زرشک، باید بهترین روش ممکن برای مخلوط کردن آن با برنج را انتخاب کرد. بهتر است زرشک را با برنج مخلوط کرد و سپس آنها را با نوشابهای سرد یا آب یخ زده مخلوط کرد تا کپک نخورد.
5- استفاده از مواد اولیه با کیفیت در تهیه زرشک پلو با مرغ سبب میشود که غذایی بسیار خوش طعم و مطبوعی درست کرده باشیم؛ بنابراین، برای تهیه این غذا بهتر است این مواد از خریدگاههای اعتمادی تهیه شود.
6- در نهایت، میتوان از مواد خشک مانند بادام و پیستا مقدار کمی استفاده کنیم تا به غذا عطر و طعم خاصی بدهد. اما باید به این نکته توجه داشت که مقدار آنها کم باشد تا با مزه زرشک پلو در تناقض نباشند.
از این طریق میتوان زرشک پلو با مرغ رستورانی که بسیار لذیذ و خوشعطر است در خانه تهیه کرد. اما باید به این نکته توجه کرد که تهیه این غذا به مهارت و دقت بیشتر نسبت به سایر غذاها نیاز دارد.