آموزش ساده دستور پخت آش سبزی
آش سبزی یکی از غذاهای ایرانی محبوب و معروف است که در بسیاری از نقاط کشور سرو میشود. این غذا با استفاده از سبزیجات مختلفی مانند جعفری، شنبلیله، گشنیز و... درست میشود و از مزه و طعم بسیار خوب و بسیاری از خواص برای بدن برخوردار است.
برای درست کردن آش سبزی، ابتدا نیاز به تهیه مواد اولیه میباشد. سبزیجات مورد نیاز را شسته و خشک کرده و بعد از خرد کردن، آنها را درون دیگی به همراه حبوبات و گوشت قرمز یا مرغ میریزیم. سپس دیگ را به روی حرارت ملایم قرار داده و بعد از این که آش آماده شد، آنرا به همراه نان تازه سرو میکنیم.
آش سبزی به عنوان یکی از آشپزی های ایرانی سنتی، آسان و سریع درست میشود و برای وعدههای ناهار و شام بسیار مناسب است. با خوردن این غذا از مزه و طعم فوق العاده آن، همچنین از ویتامینهای مورد نیاز بدنتان بهره میبرید و سلامت بدن خود را تقویت خواهید کرد.
در کل، درست کردن آش سبزی با استفاده از مواد اولیه ساده و روش آمادهسازی آسان، برای خانوادههای ایرانی بسیار مناسب و ضروری است و میتوانید با دنبال کردن این دستور پخت، این غذای عالی را به طور آسان در خانه خود تهیه کنید.
مرحله به مرحله پخت آش سبزی
آش سبزی یکی از پرطرفدارترین انواع غذاهای ایرانی است که با استفاده از سبزیجات و گیاهان خوراکی مختلف به دست میآید. تهیه این غذا در مراحل متعددی انجام میشود تا مزهی مناسبی به دست آید.
برای شروع، ابتدا سبزیجات مناسب به دست آورده و آنها را شسته و خشک میکنیم. سپس آبکشی میکنیم و برای کوتاهی زمان میتوانیم از اب هم استفاده کنیم. سپس سبزیجات را ریز میکنیم و در کنار آن، پیاز و سیر را نیز خرد میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم.
پس از داغ شدن پیاز و سیر، به آنها سبزیجات ریز شده اضافه میکنیم و کمی برای اسیدی شدن سبزیجات ترشی و لیموترش ریخته و همراهاشان روی حرارت میگذاریم. این مرحله برای حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه کافی است تا مزهی مناسبی برای آش به دست آید.
در مراحل بعدی، آب ریخته و روی حرارت، به آن، نخودچی و عدس اضافه میکنیم، چند دقیقه بعد به آن گوجه فرنگی نیز اضافه میکنیم. پس از حدود ۱۵ دقیقه، زیرهای ریخته و آش را به جوش میآوریم.
در مرحله بعدی، برای پختن برنج، آب را تماماً ریخته و برنج را به داخل قابلمه اضافه میکنیم و با توجه به میزان برنج، آنها را باید اندازهی مناسب روی حرارت بگذاریم تا به دمای مناسب برسند. پس از پخته شدن برنج، به آن، آمیزهی آش سبزی ریخته و مخلوط میکنیم.
در نهایت، کمی روغن یا کره را روی آش میریزیم تا ظاهر جذابتری به دست آید و میتوانیم با گرم و خوشمزه سرو کنیم. این غذا غنی از ویتامین و مواد مغذی است و یکی از بهترین غذاهای خانگی برای سلامتی و سیری سالم است.
آش سبزی مواد لازم
آش سبزی یکی از پرمصرفترین غذاهای مازندران و شمال ایران است. این غذا از گیاهان سبز، اعم از سبزی، لوبیا، نخود و باقلا، در کنار حوادیت گوشت یا ماهی تهیه میشود. برای تهیه آش سبزی نیاز به یک مجموعه از سبزی های مختلف داریم که به صورت نیمه خشک و بریده شده در بازارهای مختلف فروخته میشود. بین سبزی هایی که به کار میروند، ریحان، شوید، کرفس، ترب، پیازچه، سیر، سبزی دونه، گشنیز، شنبلیله و قارچ به رایجترین مواد تلقی میشوند.
برای تهیه آش سبزی، ابتدا گوشت و مقداری سیبزمینی را در قابلمه پز میکنیم، سپس باقی مواد را به آن اضافه میکنیم و با حرکاتی که بتوانیم از روی تیغ کارشناسی کنیم، درب نهادهشده روی قابلمه را قوی میگردانیم تا در اثر حرارت بخارهای مختلف در آن صورت گرفته، سبزی ها به روی گوشت در فضای آش حاضر شود. باید توجه داشت که بعد از این کار لازم است آش را نصفه شده و به هر چهار تا شش بار مزاحم خوار مازندران سوپ دهیم تا سبزی ها بهتر در آش گرم شوند و طعم خوبی به آن بدهند.
پس از تهیه و پخت آش سبزی، در زمان سرو معمولا این غذا را با شیرینی و شربت خوشنویسی به همراه میل میکنند. همچنین برای تزئین و ترفیع دادن به آش میتوان از تکه های پنیر و برگهای کرفس نیز استفاده کرد. طعم ماندگار و یادآور آش سبزی، سبزی های سرشار از پروتئین، فیبر و ویتامین، و طعم فوق العاده آن، هرساله باعث می شود تا این غذا در میان خانواده های شمالی ایران، همچنان به عنوان یک غذای سنتی پر مصرف جاودانه باقی بماند.
چگونه آش سبزی پخت کنیم
آش سبزی یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین غذاهای سنتی ایرانی است که با استفاده از نخود، سبزیهای تازه و ادویه جات مختلف تهیه میشود. برای پخت آش سبزی باید از سبزیهای خرد شده مانند تره، جعفری، شنبلیله، گشنیز و گیاهان دیگری استفاده کنید.
قبل از شروع به پخت آش سبزی، نخود را به مدت چند ساعت در آب خرد کرده خیس کنید تا نرم شود. سپس آن را در یک قابلمه قرار داده و به همراه آرد جوانه دار، پیاز، سیر و ادویه جاتی مانند زنجبیل، فلفل سیاه و گلاب، بپزید.
در مرحله بعد، سبزیهای خرد شده را به همراه رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل سیاه به نخود اضافه کنید و به مدت 30-40 دقیقه دیگر پخت کنید. پس از آماده شدن آش، آن را با دوغ سرد و پیاز تازه رنده شده سرو کنید.
با توجه به سلیقه و نیاز خود، شما میتوانید برای تزیین آش سبزی از روغن ترشی، نعناع تازه، کدو تنبل شده و یا عدس سرخ شده استفاده کنید. همچنین می توانید آش سبزی خود را با نان تازه یا انواع خوراکی های سنتی ایرانی مانند ماست و سیر تزیین کنید. در نهایت، آش سبزی خوشمزه و سالم شما آماده سرو شدن است.
نکات مهم در پخت آش سبزی
پخت آش سبزی یکی از خوراک های پرطرفدار در فصل بهار و تابستان است. آش سبزی از ترکیبی از سبزیجات، گوشت، لوبیا سبز و حبوبات تهیه می شود و با طعم و عطری منحصر به فرد، سیر و سلامتی بخش برای همه ی ملت آماده می شود. در ادامه چند نکته مهم در پخت آش سبزی را بررسی خواهیم کرد.
استفاده از سبزیچه های تازه: برای تهیه آش سبزی بهتر است از سبزیجات تازه استفاده شود. بهترین سبزی هایی که برای تهیه آش سبزی مورد استفاده قرار می گیرند، شامل شوید، تره، ریحان، جعفری، گشنیز و گورمه می باشند. این انواع سبزی ها علاوه بر مزه خوب، غذایی بوده و برای سیستم یدکی بدن که در فصول بهار و تابستان با از بین رفتن مواد مغذی بدن، نیاز دارد، بسیار مفید هستند.
استفاده از گوشت با کیفیت: برای تهیه آش سبزی، نیاز است از گوشت قرمز، مرغ یا غذای دریایی مانند ماهی و میگو استفاده شود. برای بدست آوردن آش سبزی با طعم و عطر بهتر بايد گوشت پخته شده خوب، عطردار و با کیفیتی را برای تهیه آش سبزی استفاده کنید.
استفاده از فنجانم : فنجانم یک چاقویی با بلندی کم و برش تیز است که برای خرد کردن سبزی ها و برش دادن گوشت بسیار مناسب است. با استفاده از یک فنجانم در پخت و تهیه آش سبزی می توانید به راحتی سبزی ها و گوشت ها را خرد کرده و در کامل شدن غذا به سادگی از آن استفاده کنید.
در نهایت برای درک کامل تهیه آش سبزی باید بدانیم که اختلاطی از گوشت، سبزیجات، حبوبات و ادویه ها با روش درست تهیه و پخت به شما آش سبزیی خوشمزه و خانگی ارایه خواهد دادود،و تهیه ان آداب خاصی به دنبال دارد.
آش سبزی طعم دار و خوشمزه
آش سبزی یکی از پرطرفدارترین آشهای مازندرانی است که در سراسر ایران مورد توجه قرار گرفته است. آش سبزی با ترکیبی از انواع سبزیجات تازه، نخودچی، کدو، کرفس، گشنیز و سیر تهیه میشود. از طعام دیگری که در تهیه این غذا استفاده میشود، میتوان به پوست گاو و نخودفرنگی اشاره کرد. آش سبزی میتواند با گوشت چرخ کرده، کوفته و یا پای مرغ هم تهیه شود.
آش سبزی طعم دار و خوشمزهای دارد که در سبزیجات و ادویههای استفاده شده نهفته است. انواع سبزیجات تازه (مانند گشنیز، تره، شوید، شویدقلمی) که در این غذا به کار رفته اند، یک طعم تازه و خنک به غذا اضافه میکنند. اسیدیته میوهها نظیر لیمو ترش ورزیجر، نیز به آش سبزی یک طعم تند و مرغوب میدهد.
آش سبزی، به دلیل مواد مؤثره ای که دارد، مفید برای جلوگیری از افزایش خون، تغذیه معده، افزایش ایمنی بدن و کاهش چربی، است. آش سبزی به دلیل حاوی سبزیجات و ذرت دارای مقدار قابل توجهی فیبر و مواد معدنی است. همچنین، این غذای خوشمزه میتواند در تغذیه افرادی که رژیم غذایی نوع خاصی دارند، نظیر گیاهخواران، به کار رود.
به صورت خلاصه، آش سبزی یک غذای خوشمزه و مفید است که توصیه میشود در غذای روزانه به عنوان یک غذای سالم و متنوع مورد استفاده قرار گیرد.