1. دستور پخت آش رشته دو نفره با مرغ
آش رشته دو نفره با مرغ غذایی سنتی ایرانی است که با استفاده از مرغ، رشته و سبزیجات درست میشود. این غذا غنی از پروتئین و ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز برای بدن است و بسیار محبوب در میان خانوادههای ایرانی است. برای تهیه این غذا به صورت زیر عمل میشود:
ابتدا مرغ را که قبلاً شسته و تمیز شده است، داخل قابلمهای قرار دهید و آب آن را تا جایی که مرغ مستقیماً تحت آب نیست، بریزید. پس از این که آب جوشید، حرارت را تنظیم کنید و مرغ را در آب به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید. بعد از پخت مرغ، آن را از آب بیرون بیاورید و گوشت آن را با دستگاه چرخ گوشت خرد کنید.
سپس با استفاده از روغن زیتون، پیاز را خرد کرده و تفت دهید تا طلایی شود. سپس زیره، جعفری و شوید را اضافه کرده و به صورت مرتب با هم تفت دهید. بعد از تفت دادن سبزیجات، آش رشته را داخل قابلمه ریخته و خوب با مواد مخلوط کنید. سپس مرغ با خرد کردن بیشتر به آش اضافه کرده و آن را برای چند دقیقه دیگر بپزید.
و در نهایت آش رشته را با نمک و فلفل سیاه به میزان مورد نیاز، بپزید و با پیاز ترش، ریحان خشک و نعناع تزیین کنید. این غذا را میتوان با لیمو ترش، پنیر پیتزا، نشاسته سوخاری و خلال کردنی سرو کرد. چنانچه آب ندارید، بهتر است زیتون را به جای آب برای پخت مرغ در قابلمه استفاده کنید.
2. آش رشته دو نفره با گوشت چرخ کرده
آش رشته دو نفره با گوشت چرخ کرده یکی از انواع آشهای سنتی ایرانی است که از شهرستانهای مختلف کشور مانند قم، گلستان، مرکزی، اصفهان و ... به عنوان غذای اصیل و پرطرفداری محسوب میشود. این غذا معمولا به صورت دو نفره پخته میشود که از قدیمالایام در مناطق روستایی جنوب ایران نیز متداول است.
برای تهیه این غذا از رشتهی باریک و سفید استفاده میشود که پس از سرخ کردن در کمی روغن، به صورت خمیری پخته میشود. سپس گوشت چرخ کرده، سبزیجات، لوبیا چیتی و نخودچی نیز به آن اضافه میشود. به منظور ایجاد طعم و مزهی خوب، از ادویههایی مانند زرشک، شوید، دارچین، فلفل سیاه، زعفران و ... نیز بهره میبرند. در آخر نیز آشربشده و با نعناع و پیاز ترش برای سرو سرد میشود.
این غذا از نظر مغذی نیز بسیار سرشار و ارزشمند است. گوشت چرخ کرده حاوی پروتئین بالا، آهن و ویتامین B12 است و لوبیا چیتی نیز حاوی فیبر و پروتئین میباشد. این غذا همچنین سبب افزایش انرژی و بهبود عملکرد مغزی میشود.
در کل آش رشته دو نفره با گوشت چرخ کرده، غذای پرطرفداری است که توسط افراد مختلف، به ویژه در جشنهای خانوادگی، مهمانیها و مراسمهای مختلف سرو میشود. علاوه بر طعم بسیار خوب، این غذا حاوی مواد معدنی و ویتامینهای ضروری است که به سلامتی بدن بسیار مفید میباشد.
3. آش رشته دو نفره با ماهی
آش رشته دو نفره با ماهی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی خانوادههای ایرانی است که در جلسات خانوادگی و دور هم جمعی نوشیده میشود. در این غذا، رشتههایی که از آرد سفید ساخته شدهاند، با ماهی ترکیب میشوند و به دلیل طعم شور و لذیذی که دارد، علاوه بر خوشمزه بودن، در فصل زمستان نیز پرطرفدار است.
برای تهیه آش رشته دو نفره با ماهی، در ابتدا ماهی که بهترین گزینه برای این غذا ماهی خورشید است، تمیز میکنیم و بهصورت مکعبی خرد میکنیم. سپس، با پیاز، سیر، زردچوبه و ادویههای دیگر، تفت میدهیم و بهعنوان سس در آش استفاده میکنیم.
در مرحله بعد، رشتهها را در آب جوش سرخ میکنیم تا نیمپخته شوند. سپس، با خوراک ماهی و سبزیجات مثل تره فرنگی و جعفری در ظرفهای مجزا میریزیم و روی آنها سس ماهی را میپاشیم. برای تزیین، میتوانیم از نعناع خشک و ترشیهای خانگی استفاده کنیم.
آش رشته دونفره با ماهی یکی از غذاهای ایرانی است که به صورت خانگی تهیه میشود و در کلیه مناطق کشور مورد استفاده و سپاسگزاری میباشد. این غذا دارای میزان کالری بالا است اما با مصرف آن میتوانید از پروتئین ماهی بهره بالایی ببرید و لذت یک غذای مقوی و پرطراوت را تجربه کنید.
4. دستور پخت آش رشته دو نفره با گوشت خوراکی
آش رشته، غذای سنتی و پرطرفداری است که در بیشتر نقاط کشورمان تهیه و مورد استفاده قرار میگیرد. این غذا با استفاده از رشتههای کوچک، کره، نخودفرنگی و سایر مواد تهیه میشود. معمولاً این غذا به صورت دو نفره تهیه میگردد و گوشت خوراکی نیز به آن اضافه میشود که باعث شده طعم و مزه آش رشته دو نفره پیچیدهتر و خوشمزهتر شود.
برای تهیه آش رشته دو نفره با گوشت خوراکی، ابتدا پیاز را به صورت ریز خرد کرده و در کمی روغن سرخ کرده و گوشت خوراکی را به همراه آن اضافه کنید. سپس به آن نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و چند روزنه سیر و زنجبیل اضافه کرده و مواد را به مدت چند دقیقه بر روی حرارت قرار دهید تا گوشت برنجیده شود.
در مرحله بعد، رشتههای کوچک را به مواد گوشتی اضافه کرده و به خوبی هم بزنید تا رشتهها به خوبی کپکنخورده شوند و در نهایت آب داغ به آش اضافه کنید و مواد را به مدت چند دقیقه بر روی حرارت قرار دهید تا آش آماده شود.
آش رشته دو نفره با گوشت خوراکی میتواند به صورت پذیرایی داغ و خوراکی در نظر گرفته شود. برای سرو کردن این غذا، میتوانید آن را در ظرف مناسبی قرار دهید و با خلال یا ماست تزئین کنید. همچنین میتوانید از ادویههای دیگری مثل نعناع و تره فرنگی برای سرو آش استفاده کنید.
5. دستور تهیه آش رشته دو نفره با بادمجان
آش رشته دو نفره یک غذای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با ترکیبی از آش و رشته و انواع سبزیجات درست میشود. در این دستور تهیه آش رشته دو نفره با بادمجان، بادمجان به ترکیب بینظیری که برای آش در نظر گرفته شده، اضافه میشود. این ترکیب به غذایی خوشعطر و خوشرنگ تبدیل میشود.
برای شروع باید رشته را به دو قسمت تقسیم کرده و در دو قابلمه جداگانه، رشته را طبق دستور پخت کرده و سپس آن را ابکرده و نگه داشته و سبزیجات را نیز خرد کرده و در کنار آن نگه داریم. سبزیهای مورد استفاده از نظر تنوع و بوی تمام عضوهای خانواده پسندیده و پر از مواد مغذی هستند.
در مرحله بعد، بادمجانها را خلال کرده و به صورت کوبیده در همراه گوشت چرخ کرده به طور کامل سرخ کنید. سپس به سبزیجات اضافه کرده و به مدتی همراه با سبزیجات پخت داده و موادی مانند نمک، فلفل، زردچوبه و آویشنهای خوشبو کننده را نیز به آش اضافه کنید.
در مرحله بعد، آب را به تعداد مورد نیاز به آش اضافه کرده و چند دقیقه دیگر بگذارید تا تمام مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. سپس رشته را به صورت تفریحی در آمیز و به آش اضافه کنید. به این صورت که آرام آرام رشته را به آش اضافه کرده و در مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه جور بگردانید تا همگی در کنار هم مانده و مزه مناسب را به خود بگیرند.
در نهایت، آش را به صورت داغ و سرخ دم کرده، با نان تازه و نمکین سرو کنید و کاملاً از آن لذت ببرید. آش رشته دو نفره با بادمجان یک غذایی ست که بهتر است در فصل پاییز و زمستان مصرف شود و به عنوان یک وعده با نخودچی و سبزیهای دیگر به همراه دم کنید.
6. آش رشته دو نفره با لوبیا
آش رشته دونفره با لوبیا یک غذای سنتی ایرانی است که بیشتر در مناطق شمالی ایران مورد استفاده قرار میگیرد. این غذا با استفاده از آش رشتهای، لوبیا، گوشت گوسفندی، سبزیجات و ادویه های مختلف طبخ میشود.
برای تهیه این غذا، ابتدا رشتههای تر و مرطوب را در آب جوش به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پخته و سپس آنها را کنار میگذاریم تا خنک شوند. در مرحله بعدی، لوبیا های سفید یا چشم بلبلی را خیس کرده و پخته و روی رشته ها میریزیم. سپس گوشت گوسفندی را با نصف پیاز چرخ کرده و در روغن سرخ میکنیم. در ادامه، به طور تدریجی سبزیجاتی مانند شوید، ریحان، سیر و زعفرون به غذا اضافه میشود.
با ترکیب این تمام مواد، نوعی آش فراطبیعی با طعم شور و خوشمزه پدیدار میشود. این غذا معمولا با سیر ترش و نان تاتاری سرو میشود و معمولا به صورت دو نفره سرو میشود که میتواند برای یک وعده ناهار یا شام خانوادگی بسیار مناسب باشد.
در کل، آش رشته دو نفره با لوبیا یکی از غذاهای سنتی و شیرین شمالی کشور است که به دلیل خوشمزگی و سنتی بودن آن، از محبوبیت ویژهای برخوردار است.