1. بهترین فیلم های سینمای خانگی ایرانی
ایرانیها با گذشت سالهای زیاد، توانستهاند با محتوای خود و با قابلیتهای منحصر به فرد از سینمای خانگی، از خود رونمایی کنند. فیلمهای سینمای خانگی ایرانی، با کمبودجگی و امکانات این شکل سینمایی زاد، به دلیل داشتن قابلیتهای فراوان در جذب مخاطبین بسیار موفق عمل کردهاند.
از جمله بهترین فیلمهای سینمای خانگی ایرانی که در چند سال اخیر عرضه شده است، میتوان به فیلم "آشفته" که ساختهی محمدامین منصوری بوده، اشاره کرد. این فیلم در بخش تحسینبرانگیز فستیوال بین المللی فیلم فجر 34 از شناخته شد. فیلم «پُشت گوشی» از کارگردان «مریم دشتبان» هم یکی دیگر از فیلمهای بسیار زیبا ایرانی محسوب میشود. در این فیلم، شخصیت اصلی یک عکاس حرفهای است که با از بین رفتن تمامی عکاسیهای خود، با موضوع مهمی روبرو میشود؛ این فیلم در فستیوال کن، قطر، روتردام و... حضور داشته و از بین جوایز اهمیتداری همچون جایزه بهترین فیلم در رقابت طلای هنرمند و جایزه پرستیژ بخش فیلم نو منتخب شد.
علاوه بر این فیلمها، فیلم «فروشنده» ساخته «آصف عبدی»، اثری دیگر از بهترین فیلمهای سینمای خانگی ایرانی محسوب میشود که در فستیوال کن، بخش سینمایی جشنوارهای اروپا را و نیز دو جایزه بهترین بازیگر مرد صفحه نمایش استخراج کرد. این فیلم، به شکلی بسیار زیبا، مسیر فعالیت یکی از فروشندگان خرما را نشان میدهد و پشت صحنههای تلخ درگیریش با یک مسئله ناامید کننده، را از زاویه فردیتاناب و راست مواجهه، نشان می دهد.
با وجود ازدیاد فرهنگ سینمای جهانی، فیلمهای سینمای خانگی ایرانی، همچنان جای خود را در بازار سینما ایران حفظ کردهاند و بهعنوان یکی از جنبههای برجسته شاخص فرهنگ و هنر میتوانند مورد توجه قرار گیرند.
2. فیلم های ایرانی برتر در سینمای خانگی
در سینمای ایران که قلب صنعت فیلم در منطقه خاورمیانه است، خلق فیلمهای برتر و باکیفیتی از سوی فیلمسازان مختلف انجام شده است. این فیلمهای برتر به دلیل داشتن سبک و داستانهای غنی، بازیگری و کارگردانی قوی، جایگاه ویژهای در ذهن مخاطبان خود دارند؛ به طوری که بعضی از آنها به عنوان کلاسیکهای سینمای ایران به حساب میآیند. در ادامه به توضیح چند فیلم ایرانی برتر میپردازیم:
1. "جدایی نادر از سیمین" که به کارگردانی آصف بیمن، داستان عاشقانه و درام بودجهبالایی را دنبال میکند؛ و بهعنوان یکی از برترین فیلمهای در جشنواره فیلم کن فیلم راهیافت.
2. "شاهنامه" اثر عبدالرضا فیضی که بر اساس اپیک ادبی شاهنامه ساخته شده و در آن بازیگرانی همچون داریوش ارجمند و سیما تیرانداز بهکار رفته است.
3. "گوریفرشته" به کارگردانی حمید نعمتالله که آثاری از شاهنامه، داستانی آمیخته با افسانه نگاری را به تصویر میکشد؛ و بازیگرانی همچون بهاره رهنما و احمد رضا مومننژاد در آن حضور دارند.
این فیلمها، نمونهای از کارهای درام، تاریخی، حادثهای و هنری هستند که مخاطبان علاقهمند به سینمای ایرانی به راحتی میتوانند آنها را در خانه خود مشاهده کنند و از هنر به عنوان شاخه دیگری از حیات هنرمندانه، لذت بیشتری ببرند.
3. برترین فيلم های سینمایی خانگی ايرانی
ایران به عنوان یک کشور با فرهنگ غنی و متنوعی در سینما نیز ظهوری فراوان داشته است. فیلم های ایرانی با موضوعاتی از جمله اجتماعی، تاریخی، گذشته و حال مردم، دین و سنت ها، هنر و... در سطح بین المللی شهرتی دارند. اگرچه که بیشتر فیلم های سینمایی ایران توسط شرکت های دولتی تولید و منتشر شده اند اما برخی از آثار مستقل نیز بسیار پرطرفداری پیدا کرده اند. در اینجا به چندی از برترین فیلم های سینمایی خانگی ایرانی پرداخته خواهد شد.
فیلم "برادر" با کارگردانی مجید مجیدی در سال ۱۹۹۷ از بهترین فیلم های سینمایی ایران است. داستان فیلم در مورد دو برادر است که پس از سال ها جدایی با یکدیگر روبرو می شوند. این فیلم با گرفتن جایزه برترین فیلم در جشنواره فیلم کان در سال ۱۹۹۹ به موفقیت خود ادامه داد.
فیلم "در اسرار خانه" نیز یکی دیگر از برترین فیلم های سینمایی خانگی ایرانی است. این فیلم با کارگردانی پوریازرندی و با بازی نیلوفر خلعتبری و حدیثه تجری موفق شد نظر بسیاری از منتقدین را برانگیخته و توجه همه را به خود جلب کند. داستان فیلم در مورد سه نفر است که در خانهای سال خورده، در یک شبی تاریک با مسائلی مختلف روبرو می شوند و اتفاقات بسیار عجیبی در آن جا رخ می دهد.
فیلم "طوفان" نیز یکی دیگر از معروف ترین فیلم های سینمایی خانگی ایرانی است که در سال ۲۰۱۴ توسط برهانیان ساخته شد. این فیلم در مورد سه همکار است که در یک شرکت با هم کار میکنند. اما پس از ورود یک نفر جدید به این شرکت، رابطه بین آنها تغییر می کند و به طور ناخواسته باعث رخ دادن مشکلات بسیاری می شود. این فیلم پس از اکران نوید بهاری جایزه بهترین بازیگر زن را دریافت کرد.
بنابراین می توان گفت که بر خلاف شائبه هایی که در مورد فیلم های سینمایی خانگی ایرانی وجود دارد، هنوز فیلم هایی وجود دارند که می توانند با بهترین قابلیت های خود را به صورت جهانی به نمایش بگذارند.
4. فیلم های سینمایی معروف ایرانی در بین عاشقان سینمای خانگی
فیلم های سینمایی ایرانی به دلیل زیبایی درون داستان ها، بازیگری های شاخص، اصالت و جذابیت بسیار برای عاشقان سینمای خانگی مورد توجه قرار گرفته اند. فیلم هایی که اغلب برای نمایش در سینما ها ساخته شده اند، خود را به شکلی توانمند و پرطرفدار در جامعه ایران نشان داده اند.
در فیلم های سینمایی معروف ایرانی، داستان هایی پیرامون مسائل اجتماعی، خانوادگی، روابط انسانی و فلسفی روایت می شود که در آن همچون یک درام تئاتری پرتخیصص نسبت به مسائل مختلف نگاه دارند. فعالان سینمای ایران علاوه بر اینکه سعی دارند نگاهی به موضوعات جدید داشته باشند، از نیاز مخاطبین خود نیز پیروی می کنند و این سبب شده تا فیلم های سینمایی ایرانی در بین عاشقان سینمای خانگی بسیاری از پیام هایی که در خود جای داده اند، رویایی و فرهنگی با پایداری طولانی مدت داشته باشند.
منتها شاید دو ترین فیلم سینمایی ایرانی که بیشتر بین عاشقان سینمای خانگی شناخته شده باشد "شاهنامه" و "سفر بابا" باشد. شاهنامه با بازیگری های بسیار قوی در بینندگان خود هرگز خستگی ایجاد نکرده و به عنوان یکی از معروف ترین فیلم های تاریخ سینمای ایران شناخته می شود. بازیگری هایی همچون "فردین جمشیدپور"، "کیوان شکرانی"، "دلارام" و "عبدالرضا آریا"، موسیقی زیبا و خالدانه از ماندگاری فیلم برای جامعه سینمای خانگی سخن می گویند.
در فیلم دیگر "سفر بابا" نیز از بازیگری های ماندگار "پوری باندی" و "مهران تدین" استفاده شده و داستان زندگی پدری به نام بابا روایت می شود که مجبور می شود به دنبال امید به یک زندگی بهتر ورزش کار کند. زندگی پرمحبت و پرتلاش او با موسیقی های خالدانه و بازیگری های بسیار ارزشمند، باعث می شود تا فیلم "سفر بابا" نیز در جامعه سینمای خانگی با موفقیت شناخته شود.
5. عناوینی برتر در دنیای فيلم سینمای خانگی ایرانی
فیلمهای سینمای خانگی ایرانی از دهه ۱۳۶۰ به بعد بسیار پر رونق شدند و به خصوص پس از انقلاب اسلامی، دورهای بسیار پربرکت و خلاقانه به رشد و توسعه فیلم سینمای خانگی ایرانی روی آورد. اما در این بین، بعضی از فیلمها از نمایشی های به یادماندنی، درخشان و تاثیرگذار به شمار میروند. در این مطلب نگاهی به برترین عناوین فیلمهای سینمای خانگی ایرانی میاندازیم.
یکی از مهمترین فیلمهای سینمای خانگی در دهه ۱۳۹۰، فیلم «جدایی نادر از سیمین» به کارگردانی آصف خانی است. این فیلم با بازی شاهاب حسینی، لیلا حاتمی و معصومه شبستری، داستان عشق و جدایی دو نفر را در یک زمانی نمایش میدهد که جدایی آنها به دلیل موانعی نظیر نسلگرایی، دین و سن، بسیار سخت میشود. تلخی جدایی، از عمیقترین حس داستان است و کیفیت فنی و بازیگری این فیلم، آن را به عنوان یکی از بهترین فیلمهای ایرانی شناخته میشود.
فیلم «آقای ییلاق» از بهروز عباسی، نیز یکی دیگر از برترین فیلمهای سینمای خانگی ایرانی میباشد. این فیلم با بازی سید جواد رضوی، هانیه توسلی و ابراهیم حاتمی کیا، داستان تنگدستی و سختیهای زندگی در دوران جنگ را روایت میکند. فیلم با برخورداری از کیفیت ناب نویسندگی، بازیگری و صحنهبرداری، نمادی برای فضای داخلی پسانقلاب و نبرد مردم با واقعیتهای روزمره زندگی در دوران جنگ محسوب میگردد.
فیلم «عروسی ماه» به کارگردانی سیروس مقدم نیز از برترین و موفقترین فیلمهای سینمای خانگی ایرانی است که با بازیگری حامد بهداد، هدیه تهرانی و کامبوزیا پرمان، داستان عشق و نمایشگاه بزرگی مراسم عروسی را روایت میکند. فیلم با خلاقیت روایی، موسیقی و بازیگری، به عنوان یک آثار جاودان شناخته میشود.
از پرطرفدارترین فیلمهای سینمای خانگی ایرانی در سالهای اخیر نیز میتوان به «شبی که ماه کامل شد» به کارگردانی نرگس عابدی اشاره کرد. این فیلم با بازیگری شبنم عربی، میعاد عامری و شهاب حسینی، داستان عشق ویژهی دانشجویان را روایت میکند که تنها یک شب به نام خاطرات شان مانده است. با وجود عدم برخورداری از بودجه باشکوه، این فیلم با موضوع عاشقانه، به یکی از پرفروشترین فیلمهای سینمای خانگی ایرانی تبدیل شده است.
طرفداران فیلم سینمای خانگی ایرانی، هیچ شکی ندارند که این لیست، تنها محدود به چند فیلم برتر نبوده و در فرصتهایی که در اختیار دارند، به آثار دیگری هم مانند «دلم میخواد»، «پا به پا»، «پریود» و دستبند «ثارالله» نیز توجه میکنند.
6. برترین فيلم های نمایندگیی ایران در بین علاقه مندان سینمای خانگی
فیلم سینمایی همواره یکی از محبوبترین هنرهای هنرمندان ایرانی بوده است. با توجه به اینکه بخش عظیمی از فرهنگ ایرانی در این هنر برای نمایش دادن داستانهای مهم، عاشقانه، دراماتیک و علمی-تخیلی بکار رفته است، این هنر بین علاقهمندان سینمای خانگی بسیار محبوب است. در این میان، چند فیلم بسیار معروف توانستهاند قلب علاقهمندان سینمای خانگی را به خود اختصاص دهند.
فیلم «شاهرگ» به کارگردانی شهرام مختارینژاد، یک اثر دراماتیک و تلخ به حساب میآید. این فیلم درباره مسائل زندگی در شرایط سخت و بدبختی است. به همین دلیل، بین علاقهمندان سینمای خانگی از برترین فیلمهای خود به شمار میآید.
فیلم دیگری که میتواند در لیست بهترین فیلمهای نمایندگیی ایران برای علاقهمندان سینمای خانگی قرار گیرد، فیلم «آلتینتپه» به کارگردانی اردشیر محمدی میباشد. این فیلم برای مخاطبان و علاقهمندان به نمایشنامههای خانگی و خلاق که به منظور تبادل کرههای انرژی و صلح و نیز ادبیات داستانی و فلسفی طراحی شده است. این فیلم با بازی هنرمندانی مانند نیما شاهرخشاهی، بازی چنگیز جلیلوند و شوکت حسینی را در بر میگیرد.
درنهایت باید گفت که «رهایی از ازار» نیز یکی دیگر از فیلمهای بسیار محبوب در بین علاقهمندان سینمای خانگی است. این فیلم به کارگردانی باقر نقدی زاده، داستانی دراماتیک و احساسی است که درباره یک دختر جوان است که در شرایطی دشوار در بند یکی از کارآزارهای جنسی قرار میگیرد. فیلم رهایی از ازار با بازی هنرمندانی مانند لیلا حاتمی، فرهاد آفاک و حمیدرضا طوبایی، از موفقترین فیلمهای سینمای ایران به شمار میرود.