بازیگری های نام آشنای حضرت عباس در سریال مختارنامه
سریال مختارنامه از مجموعهای از روایتهای تاریخی درباره تاریخ اسلام و شاهنشاهی ایران است. در این سریال نقش حضرت عباس، عموی شهید اولای اسلام، به خوبی با بازیگران نام آشنایی همچون سعید راد و گوگوش توپچیان به تصویر کشیده شده است.
سعید راد با بازیگری خود در نقش حضرت عباس، توانسته است به شکلی قابل توجهی شخصیت الهی و شجاع این ایثارگر اسلامی را به تصویر بکشاند. او با بهرهگیری از مهارتهای بازیگری خود، در ترسیم نژادپرستی و تکفیریان، چلوکبابیان، نیز حضور قدرتمندی داشته است.
گوگوش توپچیان نیز با بازیگری تمام قدرت و قوت خود، نقش شوهر حضرت عباس را بازی کرده است. با وجود اینکه حضور او در این سریال خیلی کم بوده و نقشی بسیار جدی اجرا نشده است، اما بازیگری وی نیز به خودی خود بسیار قابل توجه است.
به عنوان نتیجه نقش بازیگران نام آشنای حضرت عباس در سریال مختارنامه، میتوانیم به این نتیجه برسیم که این دو بازیگر با توجه به مهارتهای بازیگری خود، توانسته اند به بهترین شکل ممکن شخصیت حضرت عباس را به تصویر بکشانند و نقش آن را با شکوهی بر عهده بگیرند.
مشاهیری که نقش حضرت عباس را ایفا کردند
حضرت عباس (ع)، پسر عموی پیامبر اسلام (ص) بود که در نبرد کربلا به دلیل شجاعت و تلاش فراوانی که در راه حفظ امام حسین (ع) کرد، بسیار معروف شد. با توجه به اینکه حضرت عباس، یکی از مهمترین فرماندهان ارتش امام حسین (ع) بود، منشأ بسیاری از داستانها و افسانههای منتسب به او است.
تعدادی از مشاهیری که نقش حضرت عباس را در قیام عاشورا بازی کرده بودند، پس از وفات حضرت، به زندگی تعهد خاصی برای حفظ روحیه شهادتهای این عزیز، رخ دادند. این شخصیتها در طول تاریخ اسلام، تبدیل به نمادهایی از شجاعت، ایثار و وفاداری شدند و مشهور به "ابوالفضلها" شدند که به نشان دادن خصایص و صفات برادر شهیدشان ادامه دادند.
ابوالفضلهایی که نقش حضرت عباس را در مراسم عزاداری و بزرگداشت بازی می کنند، اغلب با لباس های سیاه و پرچم عزاداری که به شعار "یا لثارات الحسین" معروف است، دیده میشوند. این شخصیتها، پرچم حضرت عباس را در کنار پرچم حضرت امام حسین حمل می کنند و در مراسمهای عزاداری پیادهروی میکنند.
ابوالفضلها به دلیل عمق و مفهومی که در خود دارند، به عنوان یکی از عناصر مهم مراسم های عزاداری اهل بیت محسوب می شوند. این شخصیتها برای کنترل گریه و غم و درک درست شخصیت حضرت عباس، پوشیدن لباسهای سیاه و باخت سر و صدا در این مراسمها، از قدمت برخوردار بوده و تاکنون نیز وجود دارند.
در مجموع، حضرت عباس یکی از شخصیتهایی است که با شجاعت، وفاداری و ایثار خود، نماد والایی شده است. ابوالفضلها نیز به عنوان نمادی از شجاعت و وفاداری به این شخصیت و نهاد عزاداری اهل بیت ؛ رونق چشم گیری گرفتهاند.
پیشینه بازیگری حضرت عباس در تلویزیون
حضرت عباس یکی از بازیگران مربوط به دهه ۶۰ میلادی است که بازیگری خود را از طریق شبکهی تلویزیونی منتقل کرده است. او در برخی از برنامههای تلویزیونی مانند سریالهای کمدی و درام شرکت کرده است.
او با شخصیت شیطون و جالبتوجه خود در کمدی «ماه شب کجاست؟»، محبوبیت خوبی را برای خود در فضای تلویزیون کسب کرد. همچنین در سریال درام «در خانهی عزیز» نیز بازی کرد و به خوبی عمل کرد.
حضرت عباس، در طول دوران بازیگریاش، بازی در بیش از ۱۰ برنامهی تلویزیونی و سینمایی در کنار هنرمندان بزرگی چون برنامههای «من و تو»، «همایون کلاه قرمزی» و «داور و دادگستر» مشارکت داشته است و بازیگری خود را با موفقیت به رخ مخاطبان و هنردوستان خودی که در آن زمان تماشاگر بازیگری تلویزیون بودند، به نمایش گذاشت.
پس از گذشت دههها، حضور و بازیهای خاطرهانگیز حضرت عباس در برنامههای تلویزیونی، تبدیل به یکی از مهمترین نقاط رویت در تاریخ تلویزیون شده است که خاطرات ناب برای علاقمندان این صنعت شهرتزده است.
تحول نوازندگی در نقش حضرت عباس در سریال مختارنامه
تحول نوازندگی حضرت عباس در سریال مختارنامه بهطور کلی از نظر صحنههایی که با تمرکز بر روی او به تصویر کشیده شده بسیار جالب است. در سریال مختارنامه، نقش حضرت عباس به خوبی به تصویر کشیده شده و او به عنوان دستیار امام حسین در رویدادهای کربلا در تبارکی شهرت دارد.
نوازندگی حضرت عباس در سریال مختارنامه، نیز در کنار بازیگری حرفهای بازیگران جوان تازهوارد، بسیار گرما و شکوفایی بخش است. در نمایش دادن حرکات و رقصهای خود، او بر غلته چالشی است که با موفقیت در پیش گرفتن آن، باعث تحول در نوازندگی حضوری شده و با تمام احساس و احساسات خود، به فضای نمایش خلقکننده را به همراه دارد.
یکی از اتفاقاتی که در سریال مختارنامه در نوازندگی حضرت عباس مشاهده میشود، تمرکز بر ملاحظه تفاوت پیشرفت و تغییرات متن است. در کلیپهایی از موسیقی استفاده شده در سریال، محمود کریمی به عنوان نوازنده حضرت عباس، با تکنیکهایی به نقش خود میپردازد و با پشت و ریزه کاری که در فضای نمایش انجام میدهد، به بیان تغییرات خود و تحول در نوازندگی کمک میکند.
در کل، نوازندگی حضرت عباس در سریال مختارنامه بهعنوان یک قسمت مهم از این سریال با کارت گرمایی، بیانگر تحول زیادی است که در دنیای هنر باید آن را دنبال کرد.
مشابهت ها و تفاوت های حضرت عباس در سریال مختارنامه با داستان واقعی
حضرت عباس، برادر کوچکتر امام حسین می باشد که در واقعیت داستان محمد بن الحنفیه نام داشته و در روز عاشورا همراه با امام حسین به شمار می رود. اما در سریال مختارنامه، مشابه دیگر سریال های تلویزیونی، داستان برای بیان یک پیام تأکید شده و این باعث تغییر نوعی در داستان می شود.
یکی از تفاوت های چشمگیر بین داستان واقعی و سریال مختارنامه، نحوه شکل گیری مسئله می باشد. در واقعیت، قربانی شدن حضرت عباس و نیز سرنگونی خیمه ای که بر روی او سپرده شده بود، یک نتیجه از جنگ در عراق بودند و از نظر تاریخی این واقعه به خاطر شجاعت او در دفاع از خاندان پیامبر اسلام تأمین می شود.
از سوی دیگر، در سریال مختارنامه، تصمیم گیری حضرت عباس برای پایان دادن به این رویداد، در جابه جایی با دشمن بدون جریان آب، موضوع اصلی می باشد. همچنین در سریال، شجاعت حضرت عباس در حفظ بچه علی اکبر به شکلی بیشتری تأکید شده است.
همچنین در سریال مختارنامه، شخصیت حضرت عباس به شکلی بازتر به نظر می رسد که در واقعیت به این شکل نبوده است. برای مثال، واکنش های او در برابر مشکلات و حوادث، در سریال به شکلی بیشتر نشان داده شده و او همیشه به عنوان یک کارآزموده و مأمور وفادار به سلطنت علوی نمایش داده می شود.
به طور خلاصه، مشابهت های و تفاوت های حضرت عباس در سریال مختارنامه با داستان واقعی، یک نمایش از تغییر در دیدگاه و شاخص های مورد تأکید ذهنیت جامعه هستند و نشان می دهد که یک داستان می تواند برای بیان پیام های جدید مفید باشد.
تجسم روح های شجاعانه توسط بازیگری حضرت عباس در سریال مختارنامه
تجسم روح های شجاعانه به وسیله بازیگری حضرت عباس در سریال مختارنامه، یکی از مهمترین و قابل توجهترین مباحث برای تحلیل و بررسی در این سریال است. بطور کلی، حضرت عباس، پسر زینب بنت علی و عموی حسین بن علی، یکی از اعضای شجاع و برجسته خاندان اهلبیت است که در ادامه رویدادهای کربلا، در زمینهٔ دفاع از امام حسین و حقوق مردم شهید شد و به یکی از نمادهای مقاومت و شجاعت در تاریخ اسلام تبدیل شد.
بازیگری حضرت عباس در سریال مختارنامه در واقع تجسم و بازتاب این روح شجاع و قوی است که با تمرین و صبر و شکیبایی به وسیله بازیگر هنرمند به خوبی نمایش داده شده است. او در این سریال، با نوعی پوزش ناپذیری و با بیتردیدگی، با نبرد با دشمنان و قربانی شدن برای دفاع از مسیر حق و حقیقت، نمونه و نمادی از همه؛ از شمول تا جزئیات غم، از دلتنگی تا شجاعت ارائه می دهد.
با این حال، بازیگری حضرت عباس در سریال مختارنامه، به تنهایی کافی نیست. باید نکات مهمتری نیز با توجه به حضور او در سریال، رویت گردد. به عنوان مثال، با تمرکز بر لحظاتی از بازی حضرت عباس در سریال، میتوان موضوعاتی از قبیل خلاصهای از رویدادهای کربلا، تاثیر و تأثیرگذاری منطق شهادت در افراد، به کاربردن شجاعت در مواجهه با دشمنان در مسیر دین و حقیقت و ... را بررسی کرد.
در نهایت، بازیگری حضرت عباس در سریال مختارنامه، به عنوان نمادی از شجاعت، تلاش و تحمل در مقابل موانع و دشمنان و در نهایت برای دفاع از حق و حقیقت، نمایش داده میشود. این تجسم، به جای معرفی یک شخصیت تاریخی معروف، به نحوی که همان پویایی، بهروزی و زندگیبخشی پرداخته شده است، بیشتر به نصیحت و آگاهی از ارزشهای شجاعت، صبر و تحمل و دفاع از حق و حقیقت، میپردازد.