1. فیلم های کمدی تاریخی وسطه ی قرن
فیلم های کمدی تاریخی وسطه ی قرن نوعی فیلم های سینمایی محبوب در دهه های اخیر هستند. این فیلم ها در مورد دورهای از تاریخ جهان هستند که شامل قرن ۱۰ تا قرن ۱۶ به شمار میروند. با نگاهی به این دورهی تاریخی، فیلمسازان موفق شدند تا با فضای کمدی و طنز، موضوعات جدی و تاریخی را به تصویر بکشند و تماشاگران را به خنده و سرگرمی بیندازند.
این نوع از فیلم ها از اتفاقات و رویدادهای تاریخی الهام گرفته شده و با عناصر کمدی احساس بیشتر و روانی بیشتری به آن اضافه میشود. بازیگران و نویسندگان این فیلم ها به عنوان صفحه نمایش رویدادهای تاریخی با تمرکز بر سبک کمدی و هيجان انگيز بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. این فیلم ها دلایل بسیاری را دارند که باعث شده اند بسیار محبوب در میان تماشاگران شوند. نوآوری، صداقت تاریخی و هنر جذب همگان به عنوان اجزای اصلی این فیلم ها به شمار میروند.
یکی از مزایای فیلم های کمدی تاریخی این است که آنها با مهارت و خلاقیت برای ارائه و نشان دادن دورهای از تاریخ جهان که مثلاً برای تماشاگران تازگی و جدیدی ندارد کار سختی بوده است، بازی می کنند و تلفیقی از خنده و مهیج بودن را در اختیار تماشاگران قرار میدهند. برای این که این فیلم ها به خوبی به تصویر بکشند، لازم است تا در فضایی که از دیدهای متفاوت، بافتها و تمهای متعدد استفاده شود. فیلم هایی که در قرون وسطی و به ویژه در ذهنه ی مردم قرن ۱۴ و ۱۵ نقش مؤثری داشتهاند، از طنز و شوخیهای متعدد استفاده کردهاند تا با این که در مورد تمدنی که قرنها پیشتر وجود داشته به نظر برسند، همچنان تماشاگران را سرگرم خود کنند.
درواقع فیلم های کمدی تاریخی وسطه ی قرن موفق به ایجاد تعامل بین جهان های گذشته و حال، موفق به ارائه تصویری جذاب و با گستره ی تاریخی از دوران وسطی، و ایجاد خنده جنجالی و شاد کننده برای همه ی مخاطبان شده اند و در نمایندگی از این دوره تاریخی گویای فرهنگ، دانش، هنر، و سبک زندگی اون زمان با الهام از رویدادهای تاریخی بسیار پرطرفدار و مسلی ساخته شدند.
2. بهترین فیلم های کمدی تاریخی قرن بیستم
در طول قرن بیستم، بسیاری از فیلم های کمدی تولید شده اند که هنوز هم محبوبیت خود را حفظ کرده اند. در این مقاله، به بررسی بهترین فیلم های کمدی تاریخی قرن بیستم می پردازیم.
1. شبح مرا درگیر می کند (1938): این فیلم به کارگردانی فرانک کاپرا، یکی از بهترین فیلم های کمدی تاریخی است. با بازی کارگردانی چارلی چاپلین، فیلم داستان وکیلی را روایت می کند که به دلیل معمایی شگفت انگیز درگیر خانواده مرموز بازیگری شده است.
2. توپی که شکست (1940): این فیلم به کارگردانی هاورد هاوکس، یکی از طنزناک ترین فیلم های کمدی تاریخی است. با بازی کارگردانی کمدین های بزرگ مانند کری و گرانت، فیلم داستان خطرناک و بغرنجی دو تبهکار را روایت می کند که به دنبال یافتن گنجی رفته اند.
3. علی بابا و چهل دزد (1944): این فیلم به کارگردانی آرشیو مایر است و بهترین فیلم کمدی تاریخی ایران محسوب می شود. با بازی علیرضا توکلی و مهران احمدی، فیلم داستان پر خطر و هیجان انگیزی را روایت می کند که علی بابا با چهل تبهکار باید با زبان فریبی و خفتگی شمس بیگی را دور بزند.
4. آلفرد هیچکاک (1955): این فیلم به کارگردانی آلفرد هیچکاک، یکی از بهترین فیلم های کمدی تاریخی است. با بازی کارگردانی همان آلفرد هیچکاک، فیلم داستان یک نویسنده گمنام را روایت می کند که با مبارزه با یک گروه از جاسوسان و مأموران سری نوشتن را بازی می کند.
5. دونی دارکو (1975): این فیلم به کارگردانی تری جونز، یکی از پرطرفدار ترین فیلم های کمدی تاریخی است. با بازی کارگردانی کمدین همچون جان کلیز و کاترین زتا جونز، فیلم داستانی جنون آمیز از یک راننده جوان و خطرناک را روایت می کند که در مسابقات پرواز ماشین های پفکی شرکت می کند.
بنابراین، فیلم های کمدی تاریخی قرن بیستم بسیاری از مردم را هنوز هم شاد کرده اند. این فیلم ها، با بازی عالی برخی از بهترین کمدین های تاریخ سینمای جهان ساخته شده اند و بیشترین تأثیر را در زمان خود داشته اند.
3. فیلم های کمدی تاریخی دوران شاهان پهلوی
فیلم های کمدی تاریخی دوران شاهان پهلوی، یکی از سبک های تولید سینمایی در ایران است که در دهه های 40 و 50 میلادی بسیار محبوب بوده و همچنان در بین علاقه مندان به سینمای ایرانی پرطرفداری دارد. این سبک فیلم سازی، با ترکیب داستان های کمدی و مسابقه باورهای مردمی با واقعیت های تاریخی، سعی در نشان دادن جنبه های زندگی مردم در دوران پهلوی داشت.
فیلم های کمدی تاریخی دوران شاهان پهلوی، عمدتاً به دنبال تبدیل شدن تصاویری از تاریخ به چیزی کمی متفاوت و جذاب می باشد. برخلاف فیلم های تاریخی سنتی که به روایت دقیق تاریخ تکیه می کنند، فیلم های کمدی تاریخی پهلوی، به همراه پوشش های پوشایی و طراحی های زیبا، چاره ای برای خستگی و بی عقلانه بودن فیلم های تاریخی قدیمی بود.
در دوره دولت احمد قاضی، چندین اثر در این سبک تولید شدند. این فیلم ها غالباً به خاطر صدای نوید محمودی، طراحی لباس یاسین محکم و باوره های مردمی توجه مخاطبان را به خود جلب کرد. محور داستان فیلم ها بر روی این بود که داستان هایی در مورد شاهزاده ها، شیخ ها، دربانان و عشق های داستانی روایت شود.
در نهایت، این فیلم ها، یک پل شدند تا به فرهنگ و زندگی ملت ایران در دوران پهلوی پیامی رسانده شود. با توجه به رشد صنعت سینما در دهه های بعدی، فرعی کردن این سبک فیلم سازی شد. اما هنوز هم در ذهن علاقه مندان به سینمای ایرانی، برخی فیلم ها به عنوان اثر های برجسته و تاریخی در نظر گرفته می شود.
4. فیلم های کمدی تاریخی دهه ۲۰
در دهه ۲۰، صنعت سینما به یکی از مهمترین صنایع سرگرمی تبدیل شده بود و سبب شده بود که فیلم های کمدی تاریخی نیز به دلیل استقبال عمومی بسیار، مورد توجه قرار گیرند. این فیلم ها با توجه به داستان های خود، اغلب به موضوعات تاریخی پرداخته و تلاش داشتند تا با استفاده از گرایش های هنری، نگرش های اجتماعی و فرهنگی را نشان دهند.
در بین فیلم های کمدی تاریخی دهه ۲۰، "شهریار مارپیچ" به فیلمی مشهور و پرطرفدار تبدیل شد. این فیلم از زور و قدرت شهریاران و بر روی پایینترین لایه مردم، یعنی کوچه ها و بازار ها، تمرکز دارد. فیلم "شهریار مارپیچ" قصه یک شهریار ظالم است که با داشتن اطاعت همکار قانون، سعی در برپایی نظم در شهر دارد.
فیلم دیگری که به یادگار مانده است، "کوتاهی هایی از جانباز بچه" است. این فیلم به داستان یک پسربچه فرزند جانبازانی که در جنگ جهانی اول کشته شدهاند، می پردازد. پسربچه برای کمک به خانواده اش و با مشکلات و سختی های بسیاری روبرو می شود و این فیلم نمایش دهنده استواری و روحیه ویژه ای است که در برخورد با سختی ها و مشکلات زندگی نشان داده می شود.
"دوجیگره ای خانه" نیز یکی دیگر از فیلمهای کمدی تاریخی دهه ۲۰ است که به جانب وقایعی که برای کشور و رهبری آن رخ داده ،می پردازد. این فیلم با نشان دادن دو بخش متفاوت از جوامع شهری، سعی در نشان دادن تفاوت های آن ها را دارد. دو قسمت از شهر که فاصله بین آن ها کم است ، با وجود مشکلاتی که دارند، با هم تعامل دارند و دوستی بین افراد این دو جزء به نمایش گذاشته میشود.
این فیلم ها نشان می دهند که چگونه با استفاده از داستان های تاریخی، میتوان به بیان پیام های اجتماعی و انسانی پرداخت و باعث ایجاد تفکر و فکر و بررسی وضعیت فعلی و آینده جامعه شد.
5. فیلم های کمدی تاریخی دهه ۳۰
در دهه ۳۰ میلادی، دوران بحران بزرگ جهانی بود که برای کارگران و طبقه متوسط آمریکا بسیار سخت بود. سینما در این دهه با فیلمهای خود، برای کمک به تفریح و رفع استرس مردم اقدام کرد. یک ژانر بسیار جذاب و پرطرفدار در این دوره فیلمی بود که ترکیبی از کمدی و تاریخی بود.
فیلم های کمدی تاریخی دهه ۳۰ بسیار مهیج و خندهدار بودند. این فیلمها به صورت معمول داستانهای خیالی، اتفاقات بیمعنی و اشتباهات جالب شخصیتهای کومدیکو را نمایش میدادند. داستانهای این فیلمها معمولاً در دوران تاریخی مختلف اتفاق میافتاد. محیط داستان شامل قصرها، قلعهها، میدانهای نظامی، واحدهای خدماتی و دیگر مکانهای مهم تاریخی بود.
از جمله فیلمهای مشهور این دوره، فیلم Duck Soup اثر کمدیستان خلاق مارکز برادران است. در این فیلم، یک قشر عامل از پادشاهی کوچکی به نام Freedonia برای جنگ با سوزاندن غذای سفرهٔ سفر به این کشور میآیند تا آنها را «تبدیل به یک کشور مدرن کنند»؛ اما برعکس، جنبشدوستانهای Freedonia با آنها روبرو هستند و در دنبال بازپسگیری مزینهای منحرفهای هستند که stolen. در این فیلم بازیگران مانند گروچو مارکس، هارپو مارکس، ولی ویتنی و چیکو مارکس حضور دارند.
فیلم های کمدی تاریخی دهه ۳۰ اگرچه داستانهایی ساده و کم اهمیتی داشتند، به دلیل استفاده از لغات قدیمی، لباسهای قدیمی و بازی در محیطهای تاریخی بسیار مجلل و کمرنگ بارزی داشتند. این فیلمها، جستجوی شادی و خوشحالی مردم در همان زمان بحرانی را تقویت میکردند.
6. فیلم های کمدی تاریخی دهه ۴۰
در دهه ۴۰، صنعت سینما در آمریکا بسیار پر رونق بود و به دلیل هزینه بسیار کم ساخت فیلم های کمدی، فیلم های کمدی تاریخی دهه ۴۰ به عنوان یک ژانر محبوب به شمار می آمد. این فیلم ها شامل عناوینی همچون "The Great Dictator" به کارگردانی چارلی چاپلین، "Sullivan's Travels" به کارگردانی پرستون استورجس، "His Girl Friday" به کارگردانی هوارد هاکس و "The Bank Dick" به کارگردانی ادوارد کی. کلینگ بود.
فیلم "The Great Dictator"، که در سال ۱۹۴۰ منتشر شد، به صورت کاملاً تمسخری از دیکتاتوری هیتلر و رژیم نازی ساخته شده است و باعث شد این فیلم به عنوان یکی از پرطرفدارترین فیلم های کمدی دهه ۴۰ شناخته شود. در این فیلم، چارلی چاپلین نقش های پیچیده و کمدی را به خوبی بازی کرده است.
فیلم "Sullivan's Travels" نیز شامل یک ماجراجویی کمدی است که توسط کارگردان پرستون استورجس در سال ۱۹۴۱ ساخته شده است. در این فیلم، پروتاگونیست جوان به دنبال یافتن روشی برای فهمیدن زندگی معمولی واقعی در آمریکا به جای زندگی پرشکوه و شیکی که داشته است، می باشد. این فیلم جزء فیلم های مورد علاقه کارگردانان و بازیگران دهه ۴۰ بود.
فیلم "His Girl Friday" به کارگردانی هوارد هاکس نیز یکی دیگر از فیلم های محبوب دهه ۴۰ بوده است. این فیلم، ماجرای یک خبرنگار و رئیس سابقش است که به دنبال شواهدی برای نابودی یک اداره تبلیغاتی دست به کار شده اند. با این حال، سری از رویدادها باعث می شود تا آنها دوباره بهم برگردند و در یک ماجرای کمدی هیجان انگیز قرار بگیرند.
فیلم "The Bank Dick" نیز یک نمونه دیگر از فیلم های کمدی تاریخی دهه ۴۰ است. در این فیلم، گروهی از مردان کم سواد وجوان به نام والیو با کمک یک آدمکش حرفه ای سعی در سرقت پول از بانک دارند، اما با پیش آمدن مشکلات، این ماجرا وحشتناک و کمدی کشنده ای را به دنبال دارد.
به طور کلی، فیلم های کمدی تاریخی دهه ۴۰ با ارائه داستان های ساده و مرسوم، به خواننده های خود تعریفی از زندگی در دهه ۴۰ و دوباره باز کردن درب های دنیای مردمان را ارائه می کنند. بسیاری از این فیلم ها امروزه همچنان پرطرفداری ویژه ای دارند و هنوز هم به عنوان یکی از بهترین فیلم های کمدی تاریخی تلقی می شوند.