آماده کردن مواد اولیه
آماده کردن مواد اولیه یکی از مهمترین مراحل در هر نوع غذاپزی است. این فرآیند شامل شستن و خرد کردن مواد، انتخاب مواد بهتر و نگهداری صحیح از آنها است.
ابتدا، مواد خام را باید به دقت بررسی کرد و هرگونه گل و لای داخل آنها را از بین برد. سپس مواد را به خوبی شسته و خشک کنید. موادی که برای استفاده نیاز به خرد کردن دارند، باید به قطعات کوچکتر تقسیم شوند. برای خرد کردن مواد میتوان از چاقو، ریشهگردان یا فرز مواد استفاده کرد.
در نگهداری مواد، باید دقت کرد تا تمام مواد در ظرفهایی محکم و مناسب قرار داده شوند تا نفوذ هوا را به حداقل برسانند. برای افراشتن صدای زمینبهسقف میتوان از پلاستیک سربسته و برای نگهداری بهتر میتوان درون قفسه یخچال یا فریزر نگهداری کرد.
بهتر است مواد خام را همیشه قبل از استفاده آماده کنید. این کار به شما کمک میکند که در زمان پخت و پز صرفهجویی کنید و خطرات بهداشتی ناشی از بیتوجهی به نگهداری مواد را کاهش دهید.
تهیه خمیر کیک اسفنجی
خمیر کیک اسفنجی یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین دسرهای جهان محسوب میشود. خمیر کیک اسفنجی در واقع یک نوع خمیر بادامی است که با تخم مرغ، شکر، آرد و وانیل درست میشود. این خمیر به دلیل سبکی و نرمی آن برای تهیه کیکهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
برای تهیه خمیر کیک اسفنجی، نیاز به تخم مرغ، شکر، آرد، پودر کیک، وانیل و یک کف درزگیر میباشد. در ابتدا، تخم مرغها را با شکر در میکسر گذاشته و تازه شدن رنگ آنها را بررسی مینماییم. سپس، آرد و پودر کیک را با هم ترکیب کرده و به تخم مرغ و شکر اضافه میکنیم. وانیل را هم در این مرحله اضافه کرده و به مواد در میکسر میگذاریم. با تنظیم بالاترین میزان قدرت میکسر، مواد را به مدت حدود ۵ دقیقه با هم مخلوط میکنیم تا خمیر بادامی شکل بگیرد.
بعد از آمیختن مواد، میتوانیم خمیر را در قالبهای کیکساز یا قالبهای فلزی به ضخامت ۱۵ میلیمتر وزندهیم. سپس، قالب را درون فر ۱۸۰ درجه سانتیگرادی قرار میدهیم و آن را به مدت تقریبا ۲۵ دقیقه پخته میکنیم. نکته قابل توجه این است که در طول پخت، باید درب فر را برای جلوگیری از فرار رطوبت از داخل فر باز نکنیم.
نهایتا، بعد از پخت خمیر، کیک را از قالب خارج کرده و آن را برای سرد شدن به طور ملایم روی روکش مخصوص قرار میدهیم. بعد از سرد شدن، میتوانیم با گرفتن تیغه از میان کیک، آن را به دو یا سه لایه تقسیم کرده و با استفاده از کرم، حبوبات و میوه به دلخواه خود، خمیر کیک اسفنجی را تزیین کنیم.
افزودن شکلات به خمیر کیک
افزودن شکلات به خمیر کیک از روشهای محبوب و خوشمزه در تهیه کیکهای خانگی است. با این کار میتوانید طعم و عطر خوبی را به کیک بدهید و آن را تبدیل به یک حس گرم و دوستداشتنی کنید.
اولین قدم برای افزودن شکلات به خمیر کیک، انتخاب نوع شکلات است. بهتر است از شکلاتهای تلخ و قهوهای یا شکلاتهای نیمه تلخ استفاده کنید تا خمیر کیک شما نهایتاً خیس و شیرین پر از شکلاتهای چرکشده نشود.
بعد از آماده کردن شکلاتها، آنها را با چاقو به صورت ناهموار خرد کنید. با این کار میتوانید مهره های شکلاتی بسازید که بهترین حالت گدازشی را دارند و در نهایت نارسیده نمانند. برش های بزرگتر شکلات، ممکن است در آزمایشات پخت کیک دفترکار شما برجا بماند.
در حالی که خمیر کیک خود را در حال مخلوط کردن کردهاید، شکلاتهای خرد شده را به آن اضافه کنید. نه تنها باعث میشود کیک به طعم بیشتری برسد بلکه باعث شده که کیک شما همچنان محکم و خوش فرم باشد.
نکته آخر این است که اگر از شکلاتهایی با آب بالا استفاده میکنید، از روش ویژهای برای تبدیل آنها به خرد شده استفاده کنید تا خمیر کیک خیس نشود. یک روش سریع این است که شکلات را از پوشش بیرونی آن خالص کنید یا به صورت تبریز خرد کنید. با این کار میتوان به راحتی شکلات را اضافه کرد و مانع از سرد شدن کیک به دو طرف شود.
پختن کیک در فر
پختن کیک یکی از شیرینیهای محبوب و پرطرفدار در بین بیشتر افراد است. کیک به عنوان یک شیرینی خانگی به راحتی تهیه میشود. با گذشت زمان، فرهای بیشتری طراحی و ساخته شد که در پختن کیک به راحتی به کار میروند. پخت کیک با استفاده از فر، روشی خاص برای تولید این شیرینی است که باعث میشود که کیک دارای پفی گیری و رنگ طلایی باشد. برای پختن کیک در فر، نیاز به مواد اولیه مانند آرد، بیتمار، شکر، تخم مرغ، روغن و شیر دارید.
ابتدا جایی که میخواهید کیک را بپزید، را با نواری پارچهای و کمی روغن، پوشانید تا کیک خام روی دیوارههای قابلمه چسبیده و همبسته نشود. سپس مواد اولیه را در کاسهای مخلوط کرده و به خوبی همزن شونده، تخم مرغ را به آنها اضافه کنید تا مواد بیشتر بپفند و کیک لطیف تر شود. سپس این مواد را به شکل دلخواه در قابلمه قرار داده و دمای فر را به 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
زمان پخت کیک با فر، حدود یک ساعت است. حین پخت، برای جلوگیری از باز شدن فر و از بین رفتن حرارت داخلی، در ابتدا از باز کردن در فر خودداری کنید. پس از 50 دقیقه پخت، با استفاده از چوب میوه چک کنید که آیا کیک پخته شده است یا نه. اگر کیک پخته شده است، آن را از فر خارج کنید و برای خنک شدن حدود 15 دقیقه آن را در قابلمه بگذارید. طبق سلیقه و نیاز، میتوانید مواد خاصی به کیک اضافه کنید. پس از خنک شدن، کیک را از قابلمه درآورید و برای سرو خدمت نمایید.
آماده کردن کرم پروانه
کرم پروانه یکی از غذاهایی است که میتوان با دقت و تجربه درست کرد. برای آماده کردن کرم پروانه ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. این مواد شامل گوشت گوسفند، نمک، فلفل سیاه، پیاز، روغن، آب، جوش شده و آرد است.
برای آماده کردن کرم پروانه، ابتدا باید گوشت گوسفند را کوچک کرده و به همراه پیاز و نمک در یک کاسه خمیرزا قرار دهید و در مدت ۲۰ دقیقه خمیرزا را فعال کنید. پس از آن، خمیر آماده شده را درون یک سیب زمینی پوستکنده قرار داده و آن را به مدت ۲ ساعت در قاب عمیقی که آب در آن جمع میشود، قرار دهید.
روش داغ کردن کرم پروانه به این صورت است که درون تابهای روغن به مقدار کافی را داغ کرده و حرارت را روی حرارت کم قرار دهید. سپس خود کرم پروانه را به همراه خمیر و سیبزمینی درون تابه قرار داده و آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید.
در انتها میتوانید کرم پروانه را با تزئیناتی از جمله حلوا، حبوبات، گردو، خرما و... سرو کنید. این غذا، یکی از محبوبترین غذاهای سنتی ایرانی بوده و در میان مردم ایران، به ویژه در مناطق روستایی، بسیار عمومی شده است.
آماده کردن شیره شکلاتی
شیره شکلاتی یک نوشیدنی خوشمزه و دلپذیر است که از شکلات، شیر و برخی مواد دیگر تهیه میشود. در اینجا ما به شما نحوه آماده کردن شیره شکلاتی را توضیح خواهیم داد.
اولین گام برای آماده کردن شیره شکلاتی، آماده کردن مواد اولیه است. برای تهیه شیره شکلاتی شما به شکلات تلخ، شیر، شکر و وانیل نیاز دارید. شکلات تلخ را به قطعات کوچک تقسیم کنید و آن را درون یک قابلمه قرار دهید. سپس شیر را به مقدار مورد نیاز به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
حالا شکر را به شیر اضافه کنید و آن را با کمک یک قاشق هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود. سپس وانیل را به شیره اضافه کنید و هم بزنید. حتماً به یاد داشته باشید که وانیل تنها باید به کمک همان قاشق که برای هم بزنید وارد شیر شود.
حالا که همه مواد به خوبی مخلوط شدهاند، شکلات را به تدریج به شیر اضافه کنید و هم بزنید تا شکلات کاملاً ذوب شود. میتوانید شیره را بین هم بزنید تا مطمئن شوید که شکلات به درستی ذوب شده است.
وقتی شیره شکلاتی به درستی آماده شد، میتوانید آن را سرد کنید و سپس در ظرفی قرار دهید و در یخچال نگه دارید. میتوانید آن را برای میل کردن با ماست یا برخی از دسرهای خوشمزه به کار ببرید.
پس از مراحل بالا، هم اکنون شیره شکلاتی شما آماده است تا سرو شود. این نوشیدنی لذیذ، به دلیل طعم شیرین و خوشمزهای که دارد، هنگامی که با دسرها و شیرینیهای مختلف سرو میشود، خیلی محبوب است.