طرز تهیه ی لواشک آلو سبز در خانه
لواشک آلو سبز یکی از خوراکیهای خوشمزه و سالم است که میتوان به راحتی در خانه تهیه کرد. برای تهیه لواشک آلو سبز، نیاز به آلو سبز تازه دارید که تازگی و شیرینی آنها متفاوت با آلوهای دیگر است.
طرز تهیه لواشک آلو سبز به این شکل است که ابتدا آلوهای سبز را با آب فراوان شستشو دهید و پوست آنها را بردارید. سپس آلوها را به صورت ریز خرد کنید و در داخل قابلمهای کوچک بریزید. سپس شکر و آب را به قابلمه اضافه کرده و همهی مواد را خوب باهم مخلوط کنید.
حالا قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و لواشک آلو سبز را به مدت 20 تا 30 دقیقه بپزید تا آب آن تبخیر شود و خمیر لواشک جا بیفتد. بعد از اینکه خمیر لواشک جا بیفتد، آن را روی سطحی صاف و تمیز پهن کنید و به خشک کردن در آفتاب بگذارید. برای بهتر شدن طعم لواشک آلو سبز، میتوانید به آن آبلیمو یا عصارهی لیمو ترش بیفزایید.
در نهایت، لواشک آلو سبز را به قطعات کوچک تقسیم کنید و پودر قند روی آنها بریزید تا طعم شیرینی به آن بدهد. حالا لواشک آلو سبز را در یک محیط خشک و خنک نگهداری کنید تا در طولانی مدت دوام بیاورد.
مواد لازم برای تهیه ی لواشک آلو سبز
لواشک یکی از تنقلات محبوب در بین مردم ایران است که در انواع مختلف تهیه میشود. لواشک آلوسبز یکی از انواع معروف لواشک است که مزه تلخ و شیرینی دارد و اکثراً به عنوان یک دسر سنتی مصرف میشود. در ادامه به معرفی مواد لازم برای تهیه لواشک آلوسبز خواهیم پرداخت.
مواد لازم:
- یک کیلوگرم آلوسبز
- یک کیلوگرم شکر
- روغن مایع به میزان لازم
- آب به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
ابتدا باید آلوسبزها را به دو قسمت تقسیم کنیم. یک بخش را با چاقو به قطعات کوچکتری تقطیع کرده و آب آن را درون مخلوط کنی قرار دهیم تا سه روز طول بکشد. که منجر به تبخیر آب آلوسبز و نرم شدن آنها میشود. قطعات آلوسبز را پس از گذشت این مدت، با جابجایی همراه با مواد دیگر ترکیب میکنیم.
سپس با مخلوط کردن شکر، روغن، آب و زردچوبه، مواد را با هم آمیخته و پس از این که شکر به صورت کامل حل شد، مخلوط را با قطعات آلوسبز ترکیب کرده و به مدت دو روز در مخلوط کنی قرار میدهیم تا لواشک آماده شود.
در انتها، میتوانیم پس از تهیه و بستهبندی لواشک، آن را در قوطیهای مناسب قرار دهیم و به عنوان یک دسر سنتی و خوشمزه به دوستان و خانواده خود تقدیم کنیم.
روش تهیه ی شیره ی لواشک آلو سبز
شیره ی لواشک آلو سبز یکی از تنقلات خوشمزه و پرطرفدار است که با استفاده از آلو سبز و شکر به دست می آید. این تنقلات در بسیاری از نقاط ایران به عنوان شیرینی و تنقل خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد و از نظر مزه و طعم آن را می توان بسیار لذیذ بخصوص برای گرفتن قسمتی از نشاط نیم روز خود استفاده کرد.
برای تهیه ی شیره ی لواشک آلو سبز باید ابتدا آلو سبزرا با کیسه پلاستیکی بزرگ شسته و خشک کرده و سپس به صورت قیمه به چند قسمت تقسیم کرده و نوک آنها را با دانه های مورد علاقه خود پر کنید.
در مرحله ی بعد، شیره مورد نیاز را تهیه کنید. برای تهیه ی شیره ی لواشک آلو سبز، شما می توانید از طریق دو روش شیره را تهیه کنید. یکی از روش ها استفاده از شکر است که به همراه آب درون قابلمه به جوش بیاید و سپس به مرحله ی قهوه ای رنگ شدن بپردازد. در مرحله ی بعد، یکی یکی زودهایی از آلو سبز ها را در شیره بریزید و آنها را برای گرفتن طعم شیره به خوبی قورت دهید.
در روش دوم، می توانید با استفاده از آبمیوه ترش از نوع لیمو شیره تهیه کنید. برای این مورد، روش تهیه ی شیره دقیقاً مانند روش تهیه ی شیره ی ترش مربا است. بدین منظور، شما باید آب میوه ترش را به همراه شکر و به مدت مدتی روی آتش بگذارید تا به جوش آید و در مراحل بعد آلو سبز ها را به شیره اضافه کنید تا به خوبی طعم دلخواه شما را در شیره بگیرد.
بعد از اتمام تهیه ی شیره، سینی آن را به سه فاصله با دمای معمولماندگی در فر آماده شده قرار دهید و برای حوالی دو الی سه ساعت دیگر، آن را در فر بگذارید تا به خوبی خود را با نشاط بخورید.
نکاتی که باید قبل از تهیه ی لواشک آلو سبز بدانید
لواشک آلو سبز یکی از خوراکی های خوشمزه و محبوب است که به سبب طعم خوب و عطر مطبوعش مورد توجه زیادی قرار گرفته است. برای تهیه مواد اولیه این خوراکی بهتر است از آلو سبز تازه استفاده شود و آلو های نرسیده یا پوسیده به هیچ وجه مناسب نیستند.
برای تهیه لواشک آلو سبز بهتر است از مواد کاملا تمیز استفاده کنید تا بهداشت غذایی کامل تضمین شود. همچنین برای طعم دهی به لواشک می توانید از موادی مانند شکر و سرکه استفاده کنید که باید به میزان مناسبی استفاده شوند.
هنگام تهیه لواشک آلو سبز باید به این نکته توجه داشت که تمامی ابزارها و وسایل مورد استفاده باید به صورت کاملا تمیز و بهداشتی باشند تا قطعا هیچ باکتری و یا عفونتی به خوراکی اضافه نشود. همچنین بعد از تهیه و استفاده از لواشک باید به مدت کافی در یخچال نگهداری شود تا از خراب شدن و تغییر رنگ به دلیل عدم تماس با هوا جلوگیری شود.
چگونگی پخت لواشک آلو سبز در فر
برای پخت لواشک آلو سبز در فر ابتدا باید آلوهای سبز را به صورت مهمانهای خرد کرده و به همراه شکر و آب در قابلمهایی بجوشانید. سپس این ترکیب را به مدت نیم ساعت به آرامی بجوشانید تا زمانی که مواد تازه شدن و سالمشدن آلوهای سبز کامل شود.
در مرحله بعدی باید کمی آنرا خنک کنید و سپس همراه با مربای مورد نظرتان راه بیفر نصفه کنید. سپس آن را در قالب پیرکس یا ظرف مناسبی بریزید و به مدت یک ساعت در فر دمای ۹۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. در طول این مدت باید چندین بار محتویات قابلمه را با هم مخلوط کنید.
بعد از گذراندن یک ساعت، در صورتی که به سفتی مطلوب رسیده، لواشکهای آلو سبز را از فر بیرون بیاورید و مجددا به مدت ۹۰ دقیقه در دمای ۴۰ درجه سانتیگراد در فر قرار دهید تا به آرامی خشک شوند. در هنگام جمع کردن لواشک ها از روی بستهبندی های آلو سبز برای شرحعدم کردن استفاده کنید.
در نهایت لواشک آلو سبز آماده است. شما میتوانید این لواشک را در ظروف خشک و تمیز نگهداری کرده و به دوستان و خانواده تان تقدیم کنید. این لواشک به عنوان یک خوراکی سالم و خوشمزه مورد توجه علاقمندان به شیرینی و تنقلات قرار میگیرد.
چگونگی پخت لواشک آلو سبز در قابلمه
لواشک آلو سبز یکی از تنقلات بسیار خوشمزه و محبوب در جنوب کشورمان است که در بسیاری از مناطق ایران تهیه و مصرف میشود. این تنقل با دوغ خنک خورده بسیار خوشمزه میشود و روش پخت آن بسیار ساده و آسان است.
ابتدا باید آلوهای سبز را با آب مایع شستشو داده و پوست آنها را برداریم. پس از این کار، آلوها را با یک قاشق نیمپر و در یک قابلمه بریزید. سپس آنها را شیرین کنید و به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشانید تا آلوها نرم شوند.
پس از آن، حرارت زیر قابلمه را کم کرده و با استفاده از یک چوب به هر آلو شیرینی خواسته شده را اضافه کرده و آلوها را همزمان کنید. حدود 20 تا 30 دقیقه بعد، هنگامی که شیرینی به صورت کامل حل شده و خمیر لواشک دارای رنگ قهوهای و مرطوب شد، میتوانید آن را از روی حرارت بردارید و به مدت حدود 5 دقیقه در آن خمیر را با استفاده از چوب، کنده شود.
سپس با استفاده از دستان کوچک، خمیر را با حفرات کوچک در نازلهای لولهای مانند ایجاد کنید. حدود 24 تا 48 ساعت بعد، لواشک آلو سبز آماده برای مصرف خواهد بود. میتوانید آن را درون بستههای شفافی برای استفاده آینده ذخیره کنید.