1- آماده سازی گوشت و مواد اولیه برای کباب چنجه خانگی
کباب چنجه یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است که در عمده این غذا به دلیل دستور خانگی بودن، مواد اولیه به کیفیت بهتری رسیده و طعم و مزه ی بهتری دارد. برای آماده سازی گوشت اولین مرحله مهم و قابل توجه انتخاب گوشت میباشد. بهترین گوشت برای کباب چنجه گوشت گوسفند است که باید از قسمت گوشت رانی باشد. گوشت را پس از خرد کردن در ظرفی قرار داده، مقداری نمک معدنی به آن اضافه کرده و به مدت حداقل یک ساعت در یخچال قرار بدهید تا مزه آن بهتر بشود و گوشت تر و شیرین تر شود.
پس از استراحت دادن گوشت، میتوان از دیگر مواد اولیه مانند پیاز، رب، نمک، فلفل سیاه و جعفری استفاده کرد. پیاز را در حالت خرد شده در مقدار مورد نظر به گوشت افزوده و با خوبی آن را مخلوط کنید. سپس به این مخلوط رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و جعفری را افزوده و مجددا به هم مخلوط کنید تا مواد اولیه روی گوشت توزیع شود و خوب به هم مخلوط شوند.
بعد از انجام مراحل فوق، میتوان گوشت را روی چنجهها (چوبهای بزرگ) قرار داد و با دست یا چاقوی صفحهای شکل مناسبی داده و آن را در فر درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. پس از چند دقیقه روی چنجه را به همهی طرفها بچرخانید تا گوشت پخته شود و حتما توجه داشته باشید که ممکن است گوشت برای رسیدن به حالت نهایی و پخته شدن به مدت بیشتر نیاز داشته باشد.
در پایان، میتوان گوشت کباب چنجه را با مواد دیگر همچون نان لواش، سبزیجات تازه، سیر ترش، زرشک یا ترشیجات مختلف همراه کرده و در لحظه سرو کرد. با اجرای همهی مراحل درست، میتوان یک کباب چنجه خانگی با طعم لذیذ و مقوی را تهیه کرد.
2- روش آماده کردن مخلوط اسپایس برای کباب چنجه
روش آماده کردن مخلوط اسپایس برای کباب چنجه از بهترین روش های آماده کردن این نوع کباب محسوب می شود. این مخلوط از انواع ادویه ها و چاشنی های مختلف تشکیل شده است که باعث می شود طعم و مزه کباب چنجه بهبود پیدا کند.
برای آماده کردن این مخلوط ابتدا بهتر است اسپایس ها را به ترتیبی که مواد زیر را با هم مخلوط می کنید، روی سطح صافی پخش کرد و با استفاده از یک جادویی یا مکانیزم دیگری، تمامی اجزای آن را با هم ترکیب کنید. مواردی که برای تهیه این مخلوط نیاز دارید عبارتند از: فلفل سیاه، سماق، دارچین، زیره سبز، زعفران، نمک، فلفل سیاه، فلفل سیاه سودا و زردچوبه.
برای تهیه این مخلوط، می توانید به دو روش مختلف اقدام کنید. روش اول این است که تمامی مواد را در یک مخلوط کن (بخشی از این مواد را نیز می توانید به تفریح و گرم کردن سس که برای سرو کباب به کار می رود، اضافه کنید) و سپس به خوبی با هم مخلوط کنید. در روش دوم، تمام مواد را در یک فر، بخارپز یا ماکروویو به مدت ده تا پانزده دقیقه احیا کنید. سپس آن ها را در یک مخلوط کن پودری با هم مخلوط کنید تا یک پودر ترکیبی بدست آید.
بعد از اینکه مخلوط شما روی درست آماده شد، می توانید آن را به صورت نگهدارنده در ظروف کوچک و قابل حمل ذخیره کنید. این مخلوط را وقتی برای کباب چنجه استفاده می کنید، روی مواد چربی گوشت که برای پختن کباب استفاده خواهید کرد، ریخته و با یک چوب کره یا چاقوی تیز به خوبی آن را در فلفل قرار دهید تا به راحتی مخلوط شوند. این مخلوط در کباب چنجه بسیار خوش طعم است و برای علاقه مندان به طعم های تند و شیاری خوشمزه محسوب می شود.
3- روش آماده کردن حلیم برای کباب چنجه
حلیم یکی از غذاهای محلی ایران است که در انواع مختلف در سراسر کشور مصرف میشود. حلیم را میتوان از گندم، جو، برنج و برخی دانههای دیگر تهیه کرد. در اینجا روش آماده کردن حلیم برای کباب چنجه توضیح داده میشود.
ابتدا باید حبوبات را به مدت چند ساعت خیس کنید تا بهتر شوند. به عنوان مثال، میتوانید لنتیل و یا نخود خشک را برای این منظور استفاده کنید.
سپس حبوبات را در ظرف سطح دار با آب با نسبت حجمی 1:5 قرار دهید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. بعد از جوشیدن شروع به کاهش حرارت داده و حبوبات را تا زمانی که برای پزیدن کامل حبوب، حدود 30 دقیقه به طول انجامد، به خوبی پخته کنید. سپس آب اضافی را برای از بین بردن پوست حبوبات صاف کنید.
سپس به کمک یک آسیاب، حبوبات پخته شده را به نرمی پوست نموده و همزمان به آن تند گوجه و پیاز روی حرارت اضافه کنید. پس از چند دقیقه، مقداری نمک و فلفل هم اضافه کرده و نیمی از مقدار زرده تخم مرغ و یا گوشت چرخ کرده را اضافه کنید.
بعد از ۵ دقیقه با یک قاشق اقلیمی به همه جا خوبی ببخشید و سپس حلیم را برای مدتی روی حرارت بگذارید تا به ظرفیت خود برسد. در انتها به همراه کباب چنجه سرو کنید و لذت ببرید.
4- آماده کردن مواد دیگر برای کباب چنجه
کباب چنجه یکی از پرمصرف ترین انواع کباب در ایران است که در تمامی نقاط کشور به راحتی قابل دسترسی است. در این دستور غذایی، از گوشت چرخ کرده به همراه ادویه های مختلف استفاده میشود. اما در کنار گوشت بهتر است که دیگر موادی نیز برای آن آماده شوند که میتوانند طعم و لذت کباب را افزایش دهند.
یکی از این مواد میتواند پیاز باشد. پیاز در کباب چنجه نه تنها به عنوان یک طعم دهنده بلکه به عنوان یک عامل نرم کننده نیز به کار می رود. برای آماده سازی پیاز، پیاز ها را برش داده و با کمی نمک و فلفل داخل یک کاسه داده و برای مدتی در یخچال قرار دهید.
دیگر یکی از مواد میتواند گوجه فرنگی باشد. برای آماده سازی گوجه فرنگی، آن را برش داده و با مقداری نمک در کاسه ای قرار دهید و روی آن روغن زیتون بریزید تا طعم گوجه کاملاً تفت بخورد.
دیگر ماده می تواند خیار شور باشد. خیار شور به عنوان یک منبع پروتئین و همچنین یک طعم دهنده خوب برای کباب چنجه محسوب می شود. برای آماده سازی خیار شور، آن را خرد کرده و با کمی نمک، فلفل سیاه و سیر خرد شده در کاسه ای مخصوص قرار دهید.
در نهایت، برای کسب طعم و لذت بیشتر، میتوانید از نوشابه های داغ، روغن زیتون و یا انواع سسهای خوراکی و ادویههای مختلف به عنوان مواد همراه کباب چنجه استفاده کنید. با استفاده از این مواد، می توانید طرفداران زیادی را به کباب چنجه خود جذب کنید و به عنوان یک طبق کامل و شیرین نظیر طعم دل نشین غذا های قدیمی جایگزین بسیار مناسبی باشد.
5- روش آماده کردن کباب چنجه با دستگاه پخت خانگی
کباب چنجه یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که معمولا با استفاده از دستگاه های پخت تهیه می شود. اما اگر دستگاهی در اختیار ندارید، می توانید این غذا را در خانه با دستگاه پخت خانگی تهیه کنید. در ادامه با روش آماده کردن کباب چنجه با دستگاه پخت خانگی آشنا می شوید.
1. تهیه مواد لازم: برای تهیه کباب چنجه با دستگاه پخت خانگی، آماده سازی مواد لازم اولین گام است. شما به موادی نظیر گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، زعفران، نمک، فلفل، زرشک و پونه نیاز دارید.
2. مخلوط کردن مواد: پس از تهیه مواد مورد نیاز، آن ها را با هم مخلوط کنید تا یک ماسه ی یکدست بدست آید.
3. ساخت کباب های چنجه: حال روی دستگاه پخت خانگی، برای ساخت کباب های چنجه کوچکی از مخلوط را گرفته و در برابر دستگاه قرار دهید.
4. پخت کباب ها: دستگاه پخت خانگی باید به دمای ۱۸۰ درجه تنظیم شود و کباب ها به مدت ۱۰-۱۲ دقیقه در دستگاه قرار داده شوند تا کاملا پخته شوند.
5. سرو: پس از پخت کباب ها، آن ها را با کمی زرشک و پونه تزیین کنید و به همراه نان تازه و تزئینات دیگر سرو کنید.
با روش آماده کردن کباب چنجه با دستگاه پخت خانگی می توانید غذایی لذیذ و خوشمزه را در خانه به راحتی تهیه کنید و از طعمی متفاوت این غذای ایرانی لذت ببرید.
6- روش آماده کردن کباب چنجه با شومیز
کباب چنجه یکی از غذاهای محبوب در جنوب ایران است که دارای طعم و مزهای خاص میباشد. برای آماده کردن کباب چنجه در ابتدا باید گوشت را خرد کرده و به همراه پیاز و ادویه جات لازم از جمله زردچوبه، ریحان، سیر و نمک در کاسهای قرار داد و خوب مخلوط کرد. سپس باید کباب را بر روی شومیزی در گریل یا نیزه کبابی قرار داد و آن را از هر دو طرف سرخ کرد و تهیه کرد.
برای تهیه شومیزی، ابتدا باید نان لواش را در آب یا شیر خامهای غلیظ بمکثی بگذارید تا نرم شود. سپس با استفاده از دست خود، آن را به شکل دایره با ضخامت حدود ۱ سانتیمتر کنار گذاشته و به شکل نیمگرد در بیاورید. پس از آن، شومیز را بر روی گریل قرار دهید تا از هر دو طرف طلایی شود.
برای سرو کباب چنجه در شومیز، ابتدا باید شومیز را به شکل چرخیده در بیاورید و بر روی آن یک ورق نان لواش را قرار دهید. سپس کباب چنجه را به همراه پررنگکننده و پیاز در فوق آن قرار داده و همراه با سالاد خیار و گوجه فرنگی سرو کنید.
در نهایت، باید یادآوری کنیم که تهیه کباب چنجه برای خوردن با نان لواش و سالاد خیار و گوجه فرنگی بهتر است و مورد پیشنهاد بسیاری از افراد است. همچنین میتوانید برای تنوع، از سسهای مختلفی مانند مایونز یا سس سیر نیز استفاده کنید.