1. طرز تهیه مرغ شکم پر در فر با مواد پایه
مرغ شکم پر یا چرکست بومی یکی از پرطرفدارترین غذاهای مردم در مناطق مختلف ایران است، که به صورت سنتی در اکثر مناطق کشور مصرف میشود. این غذا در واقع شامل قطعات چرکست و پیاز و گوجه فرنگی و ادویههای مختلف است که با هم ترکیب شده و در فر با مواد پایه پخته میشود.
برای تهیه این غذا مرغ شکم پر به دو نیمتنی و یک کیلو پیاز مورد نیاز است. پیاز را پوست کنده و خرد کرده، سپس روی آن روغن گرم کرده و اجازه دهید کمی برنده شود. سپس قطعات مرغ شکم پر را به روی پیاز بریزید و با هم تفت دهید تا رنگشان به دست آید. در این مرحله میتوان ادویههایی مانند زرچوبه، فلفل سیاه و یا دارچین به آن اضافه کرد.
سپس یک کیلو گوجه فرنگی را خرد کرده و با مرغ و پیاز مخلوط کنید. در این مرحله میتوانید نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را هم اضافه کنید. همهی مواد مخلوط شده را در یک سینی قرار داده و برای 1-2 ساعت در یخچال قرار دهید تا خوب خمیر شود.
سپس سینی را در فر گرم (180 درجه سانتیگراد) قرار دهید و برای حدود 30 تا 45 دقیقه پخته شود. پس از پخته شدن، غذا روی گالری خوردنی قرار داده شده و میتوانید با برنج، خورشت خیار و یا نون این غذا را سرو کنید.
به طور کلی، تهیه مرغ شکم پر در فر حدود 30 تا 45 دقیقه زمان میبرد و خواص غذایی بالایی دارد. این غذا را میتوانید به صورت سنتی با سبزیجات و نوشیدنیهای مختلف سرو کنید.
2. نحوه پخت مرغ شکم پر در فر با روش کامل
پخت مرغ شکم پر در فر روشی سریع و کارآمد برای آماده سازی این غذای خوشمزه است که همیشه در فهرست غذاهای محبوب خانوادهها قرار دارد. در ادامه به نحوه پخت مرغ شکم پر در فر با روش کامل پرداخته خواهیم شد.
مواد لازم برای پخت مرغ شکم پر در فر عبارتند از یک دسته مرغ شکم پر، نیم لیوان زعفران، دو قاشق غذاخوری روغن زیتون، نصف فنجان آب، سه چمگان سیر خرد شده، دو قاشق غذاخوری پودر پاپریکا، نمک و فلفل به میزان لازم.
اولین مرحله در پخت مرغ شکم پر در فر این است که مرغ ها را با زعفران، روغن زیتون و آب ترکیب کرده و به خوبی مخلوط کنید. سپس سیر خرد شده، پاپریکا، نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و برای مدت ۲۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا مزه های اضافی در آن جا بماند.
بعد از گذشت این مدت، مرغ ها را در صفحه فر قرار دهید و در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا به مدت ۲۵ دقیقه پخته شود. بعد از گذشت این زمان، صفحه فر را بیرون بیاورید و با استفاده از دستمال کاغذی چربی آن را پاک کنید.
در نهایت، می توانید مرغ شکم پر را با سبزیجات تازه و سس دلخواه سرو کنید. مرغ شکم پر در فر با روش کامل باید در دمای مناسب و با زمان دقیقی پخته شود تا به بهترین حالت خود برای سرو در آماده شود.
3. طرز تهیه مرغ شکم پر در فر با چند روش مختلف
تهیه مرغ شکم پر در فر، یکی از روش های خوشمزه و محبوب در اکثر خانواده های ایرانی است. برای تهیه این غذا، شما می توانید از چند روش مختلف استفاده کنید. در ادامه، به توضیحات بیشتری درباره چند روش تهیه مرغ شکم پر در فر پرداخته تا بتوانید بهترین روش را انتخاب کنید.
روش اول: برای تهیه مرغ شکم پر در فر، ابتدا باید مرغ را به صورت کامل پاک کرده و در سینی فر قرار داد. سپس مقداری روغن به تنهای مرغ اضافه کرده و آن را با نمک و فلفل پخش کنید. سینی حاوی مرغ را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید و حدود یک ساعت آن را در فر پخته و آماده سرو کنید.
روش دوم: بعد از پاک کردن مرغ، باید آن را با یک مخلوط از زعفران، زرشک، نمک و فلفل سرخ پخش کنید. سپس مرغ را در ظرفی ریخته و روی آن مقداری برگ بومن، ریحان و گل سیر خشک ریخته و در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد در فر قرار دهید. بعد از چهل و پنج دقیقه، آماده سرو کردن خواهد بود.
روش سوم: تهیه مرغ شکم پر با استفاده از ترکیبی از کنجد، آبلیمو، نمک و فلفل سیاه نیز ممکن است. باید مرغ را پاک کرده و در داخل آن قرار دهید. سپس تمام ترکیبات را با هم مخلوط کرده و روی مرغ پخش کنید. سپس مرغ را با آرامی در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد در فر قرار داده و بعد از یک ساعت، غذایی خوشمزه و طراوت را به همراه خواهید داشت.
با توجه به انواع مختلف روش های تهیه مرغ شکم پر در فر، می توانید با تجربه و آشنایی با عملکرد فر، روش مناسبی را برای پخت این غذا انتخاب کنید و خانواده خود را میهمانی یک غذای خوشمزه بکنید.
4. 5 مرحله برای طرز تهیه مرغ شکم پر در فر
5 مرحله برای طرز تهیه مرغ شکم پر در فر
مرغ شکم پر، یک غذای خوشمزه و سرشار از پروتئین است که میتوان آن را به روشهای مختلفی پخت. یکی از روشهای محبوب و سالم بازپختن مرغ شکم پر، استفاده از فر است. در این روش، مرغ به همراه ادویههای معطر به داخل فر قرار گرفته و با چند مرحله پخت در دمایی مشخص درست میشود. در ادامه، 5 مرحله برای طرز تهیه مرغ شکم پر در فر آمده است.
۱. مرغ را تمیز کنید و خشک کنید: قبل از هر چیز، مرغ را با آب داغ شسته و خشک کنید. هر چند که برخی از افراد راهی شستن گوشت نمیدانند، اما این کار ضروری است زیرا با این کار باکتریهای موجود روی گوشت کاهش پیدا میکند.
۲. تهیه یک مایع با آرایش ادویه: برای ورقهبرداری مرغ، میتوانید از مخلوطی از ادویههای مورد علاقهتان استفاده کنید. با توجه به سلیقه خود بیشترین ادویههایی که میتوانید استفاده کنید عبارتند از: نمک، فلفل سیاه، پودر گرفته شده سیر، پودر فلفل قرمز، آویشن، ریحان و ...
۳. تزیین ورقهها: با استفاده از این مایع ادویه با خودکار روی شکم مرغ میتوانید طرحهای مختلفی قرار دهید، برای نمونه میتوانید طرحات گل یا خطکشی بدون غلطک و یا هر روش تزئینی دیگری که دوست دارید، انجام دهید.
۴. بالا آوردن دمای فر و پخت مرغ: فر را بر روی دمایی حداقل ۱۷۰ درجه سانتیگراد و حداکثر ۱۹۰ درجه سانتیگراد بر روی حرارتی عادی تنظیم کنید. در نوار بالای فر، صفحه زمان را به پنج دقیقه تنظیم کنید و قرار دهید مرغ به مدت 5 تا 7 دقیقه بپزد تا چربیهای موجود در پوست مرغ جای خود را با چربیهای مایع دیگری مانند نشاسته و روغن وقایع پختن مرغ جایگزین کند.
۵. پز کردن تمام سمتها: تر و خشک کردن شکم مرغ را تمام کنید و آن را در فر برای 20 تا 25 دقیقه یا تا هنگامی که دمای مرکز شکم مرغ به ۸۰ درجه سانتیگراد برسد بپزید. برای این کار، میتوانید گوشت یک بار در بعد از 10 تا 15 دقیقه چرخش داده، تا پختن یکنواختتری داشته باشید. پس از پخته شدن، مرغ را از فر بیرون بیاورید و به مدت ۵ دقیقه قبل از برش دادن خنک شود.
همین 5 مرحله کافیست تا به راحتی و بهترین شکل مرغ شکم پر را در فر پخته و سرو کنید، امیدواریم از این شیرینی لذیذ لذت ببریید.
5. مرحله به مرحله روش تهیه مرغ شکم پر در فر
تهیه مرغ شکم پر در فر یکی از روشهای محبوب و لذیذ طبخ مرغ است که در این مطلب به شما روش آموزش داده میشود.
1. در ابتدا باید مرغ را به شکل شطرنجی برش داده و با نمک، فلفل و ادویه مورد علاقه خود ترکیب کنید.
2. برای تسخیر مواد مزهدهنده، میتوانید مرغ را در این مایعات حدود یک تا سه ساعت بماند.
3. حالا، مرغ را در داخل سینی فری بگذارید و مدت 25 دقیقه روی حرارت 180 درجه سانتیگراد قرار دهید.
4. پس از گذشت زمان مقرر، میبایست درجه حرارت را به حداقل 170 درجه سانتیگراد کاهش دهید و مرغ را برای یک ساعت دیگر در فر گرم نگه دارید.
5. برای آمادهسازی نهایی، باید مرغ را از فر خارج کرده و به مدت 10 تا 15 دقیقه بر روی دسته فر خود بماند.
در نهایت مرغ شکم پر در فر شما آماده سرو شدن است. میتوانید با دلخواهتان سبزیجات، سالاد یا نان تازه سرو کنید. این غذا با طعم لذیذ و نرمی که دارد، شما و خانوادهتان را شگفتزده خواهد کرد.
6. نکات مهم در طرز تهیه مرغ شکم پر در فر بهترین و سالم ترین روش
تهیه مرغ شکم پر در فر از جمله غذاهای سالم و خوشمزه است که به روشی ساده و آسان قابل تهیه است. اما برخی نکات در طرز تهیه آن وجود دارد که میتواند به رشد و شکل گیری بهتر آن کمک کند.
اولین نکته در تهیه مرغ شکم پر در فر این است که مرغ را قبل از پخت به خوبی بشویید و از داخل و بیرون مرغ را تمیز و پاک کنید. سپس بهتر است مرغ را خشک کنید و اجازه دهید که به دمای اتاق برسد.
نکته بعدی در تهیه مرغ شکم پر در فر این است که قبل از پخت ، میتوانید مرغ را به مدت چند ساعت (بین ۲ تا ۸ ساعت) در مربای ترش یا رب گوجه فرنگی و سبزیجات خشک خیس کنید. این منجر به حاصل شدن ذائقه بهتر برای مرغ شده و بوی دلچسب تری نیز به پخت شده خواهد بود.
علاوه بر این، در طی پخت مرغ باید دقت داشته باشید که حرارت فر را به درستی تنظیم کنید. در میان این فر .پخش حرارت تفاوت هایی وجود دارد که باعث می شود این عمل به صورت اختلافی با همواری همراه باشد. بنابراین توصیه می شود به جای پیمایش زمانک یا دمای فر، از روش پخت با استفاده از برچسب های موجود در فر استفاده کرده و مواظبت لازم به کیفیت پخت مرغ شود.
همچنین می توانید قبل از پخت مرغ روی آن مقداری ماست یا زیتون دودی بریزید. این کار باعث می شود پوست مرغ نسبت به حرارت فر محافظت شود و نرم تر شود و بسیاری از ذائقه خانواده شما را دوست داشتنی تر می کند.
در نهایت پس از پخت ، بهتر است مرغ را تا حدی که قابل قطع شدن نیست سرد کنید و سپس با چاقوی تیز و با دقت قسمت گلویی و سینه را جدا کنید و قطعات مورد نظر را به همراه سبزیجات و سس مورد علاقه دلتان سرو نمایید.