طرز تهیه مرغ شکم پر بدون فر در قابلمه
تهیه مرغ شکم پُر بدون استفاده از فر، یکی از غذاهای ساده و خوشمزهای است که با کمی تلاش و تمرین، شما نیز میتوانید آن را در منزل تهیه کنید. در ادامه، طرز تهیه مرغ شکم پُر بدون فر در قابلمه را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم:
- مرغ شکمپر: یک عدد
- پیاز: دو عدد متوسط
- سیر: سه حبه
- زردچوبه: یک قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری
- نمک: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا مرغ را با آب بشویید و خشک کنید. سپس آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید و در کف قابلمه قرار دهید.
2. پیازها را پوست کرده، رنده کرده و به همراه سیرها به مرغ اضافه کنید.
3. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را همراه با روغن به مرغ اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
4. کف قابلمه را با کاغذ مومی پوشانده و درجه حرارت را بر روی حرارت پایین قرار دهید.
5. قابلمه را با درپوش بپوشانید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت کم بگذارید.
6. بعد از گذشت زمان، قابلمه را باز کنید و مرغ را با چاقو بررسی کنید. اگر مرغ کاملاً پخته شده بود، آن را از حرارت بردارید و سرو کنید.
7. مرغ شکم پُر بدون فر آماده سرو است. میتوانید آن را به همراه سبزیجات و نان تازه سرو کنید.
نکات مهم:
- برای اضافه کردن طعم بهتر، میتوانید از ادویههای دیگری مانند زعفران و دارچین نیز استفاده کنید.
- در تهیه این غذا، عدم توجه به نحوه پختن مرغ میتواند باعث شود مرغ خام مانده و در نتیجه برای خوردن مناسب نباشد. بنابراین از بهکارگیری فنون پخت بهینه استفاده کنید و برای تطمینافزایی، مرغ را قبل از سرو دمیده و بررسی کنید.
طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه
مرغ شکم پر یکی از پرکاربردترین قسمتهای مرغ است که امکان استفاده از آن در طبخ غذاها وجود دارد. روش تهیه مرغ شکم پر در قابلمه نیز یکی از روشهای ساده و خوشمزه برای پخت غذا است.
برای تهیه مرغ شکم پر در قابلمه ابتدا باید مواد مورد نیاز را آماده کنید. برای یک قابلمه متوسط، یک قطعه مرغ شکم پر به اندازه ۵۰۰ گرم، یک عدد پیاز، چند حبه سیر، چند قاشق غذاخوری روغن، نمک، فلفل سیاه و آب به میزان لازم لازم است.
سپس برای شروع تهیه، قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و درون آن روغن را گرم کنید. سپس پیاز و سیر را خرد کرده به روغن اضافه کرده و تا زمانی که طلایی شدن پیاز و سیر خواهند پخت. سپس مرغ شکم پر را به قابلمه اضافه کنید و به همراه فلفل سیاه و نمک به مواد تفت دهید.
سپس آب را به مرغ شکم پر اضافه کرده و قابلمه را روی آتش ملایم قرار دهید و درجه حرارت را پایین بیاورید. تازگی در قابلمه را با یک درب یا سطح قابلمه بپوشانید و مرغ را حدود 60 دقیقه تا ۱ ساعت بپزید.
با اتمام پخت، مرغ شکم پر آماده خوردن است. با آمادهسازی روی ظرف تقدیم و با برنج سفید و سبزیجات تزئین شده میتوانید این غذای دلپذیر را سرو کنید.
طرز تهیه مرغ شکم پر بدون استفاده از فر
برای تهیه مرغ شکم پر بدون استفاده از فر، ابتدا مرغ را بشویید و پوست آن را بردارید. سپس مرغ را درون یک قابلمه متوسط گذاشته و به آن نمک و فلفل بریزید. بعد میتوانید به دلخواه تند یا شیرین خواهید ساخت، برای تهیه در تند خواستید به مرغ فلفل قرمز و یا چیلی پودر اضافه نمایید. در صورتی هم که خواستید مرغ را شیرین تهیه کنید، میتوانید به آن مقداری از شیرینی یا عسل اضافه نمایید.
سپس در یک کاسه، روغن زیتون، زعفران، طعم دهندههای مورد علاقه و مقداری سیب زمینی را به هم بزنید و مواد روی مرغ بپاشید. سپس قابلمه را با درب بسته و به مدت یک ساعت درون یخچال قرار دهید. در این مدت، بهتر است ظرف را چندین بار تکان دهید تا تمام قسمتهای مرغ با سس خوبی پوشانده شوند.
پس از یک ساعت، قابلمه را از یخچال بیرون بیاورید، سپس آن را روی حرارت متوسط روشن کنید. اگر خواستید میتوانید تعدادی سبزیجات نیز به آن اضافه کنید. فرآیند پخت مرغ باید در حدود 30 تا 40 دقیقه به طول بیانجامد.
سرویس دادن مرغ شکم پر نیز روشی از این قرار است. ابتدا مرغ پخته شده را از قابلمه درب شده خارج کرده و به صورت دلخواه برش دهید. برای سرو کردن میتوانید با سالاد و بلغور یا برنج همراه کنید و از جمله مورد علاقه بسیاری افراد برای غذا خوردن محسوب میشود.
طرز تهیه مرغ شکم پر سرخ شده در قابلمه
طرز تهیه مرغ شکم پر سرخ شده در قابلمه یکی از انواع پختن مرغ است که برای به دست آوردن مرغی خوشمزه و نرم با طعمی بی نظیر استفاده میشود. در این روش، مرغ با ادویههایی مثل زردچوبه، پیاز و سیر در قابلمه تهیه میشود تا به صورت کاملاً نرم و طعم دار در بیاید.
در ابتدا، مرغ را خوبی شوید و اگر ممکن است، برشهای زیادی بر روی آن قرار دهید تا ادویهها بیشتر به داخل آن نفوذ کنند. سپس، بهتر است برای چند ساعت مرغ را در روغن و ادویهها خیس کنید تا طعم بهتری به دست آید.
سپس، قابلمه را با روغن داغ کنید و پیاز و سیر را اضافه کنید تا بوی خوشبویی در آمده و سپس مرغ را درون آن بریزید. با توجه به اینکه مرغی داریم که در قابلمه میپزد، بهتر است یک لیوان آب به آن بیفزایید تا مرغ بهتر پخته شود.
در مدت پخت، باید به مرغ نگاهی داشته باشید تا خیس شدن زیرین آن را جلوگیری کنید و در نهایت، با وجود اینکه مرغ در روغن سرخ شده است اما هنگام سرو، لازم است روغن خود را کمتر کنید تا سالاد خوشمزه را در کنار آن سرو کنید. با پاره کردن مرغ و سرو کردن آن همراه با سالاد، میتوانید این غذای خوشمزه و نرم را در میان خانواده و مهمانان خود به اشتراک بگذارید.
طرز تهیه مرغ شکم پر با سس قارچ در قابلمه
طرز تهیه مرغ شکم پر با سس قارچ در قابلمه یک غذای سنتی و خوشمزه است که با استفاده از چند ماده اصلی ساده قابل تهیه است. برای شروع، ابتدا باید مرغ را با آب و نمک شستشو داده و پس از خشک کردن، در داخل قابلمه با روغن کمی تفت داده و سپس آن را از قابلمه خارج کرده و در یک ظرف جداگانه قرار دهید.
در مرحله بعدی باید سس قارچ را تهیه کنید. برای این کار، پیاز خرد شده را با روغن تفت داده و سپس قارچ های خرد شده را به آن اضافه کنید و آن ها را تفت دهید تا آبشان تبخیر شود. در نهایت، به آن نمک و فلفل اضافه کرده و آن را از حرارت بردارید.
سپس، مرغ را دوباره درون قابلمه قرار داده و سس قارچ را روی مرغ بریزید. باید مطمئن باشید که سطح مرغ کاملاً پوشیده شده است. سپس، قابلمه را با درجه حرارت متوسط به مدت 30 تا 45 دقیقه بپزید تا مرغ کاملاً پخته شود.
پس از پخته شدن، می توانید مرغ را در ظرف سرو کنید و روی آن سس قارچ را بریزید. می توانید این غذا را با نان تازه و سبزیجات سالاد سرو کنید. این غذای خوشمزه و سنتی، می تواند انتخاب بهتری برای وعده شام خانوادگی باشد.
طرز تهیه مرغ شکم پر با سبزیجات در قابلمه
برای تهیه این غذا، ابتدا باید یک مرغ شکم پر تمیز شده و خارج از بدنهی آن پوستهایی که تار کردهاند را با قوطی یا دستمال پاک کرد. سپس آن را به اندازهی مناسبی قطع و سرش را از بدنه جدا کرده و سبزیجات مورد نظر را نیز تمیز و خرد کرده و آنها را به مرغ اضافه میکنیم.
حال نیمی از آن مرغهای که به همراه یک لیوان آب یک سر برنج که از شب قبل خیس شده بگذاشتهایم روی حرارت ملایم قرار میدهیم و در قابلمهای کوچک تهیه میکنیم. بعد از گذشت حدود نیم ساعت که مرغ کاملاً پخته شده و غذای ما آماده است، آن را از روی حرارت برمداریم و یک مدت صبر کنیم تا خنک شود.
در ادامه، سر مرغ را از بدنه جدا میکنیم و گوشت آن را به خوبی با چند قاشق استخوانگیری از استخوانهای کوچک آن جدا میکنیم و با انگشتان خود آنها را خرد میکنیم. سپس سبزیجات را از مرغ جدا کرده و به گوشت مرغ اضافه میکنیم.
نوبت به خمیر پایه میرسد که برای این کار، آرد را در یک ظرف سطح صافی صافی کرده و همراه با نمک، آرد سیاه و لیمو عمانی به یکدیگر اضافه میکنیم و آنها را در قیفی و وعدهای با سطح نسبتاً پهن مخلوط کرده و نازک میکنیم. سپس کمی از سبزیجات مرغ را در کاملاً به هم آمیختهی خمیر به سمت چپ و راست تخته (یا روی سطح ذغالی) میریزیم و به کمک یک پودر آرگی نرم تر، خمیر را میچربانیم.
بعد پارههای خمیر را برای کاهش ضخامت و بیشتر شدن اندازه، با دستمال یک سر برش داده، به همراه سبزیجات و گوشت مرغ پهن کرده و با شکم پر مرغی که تکان خورده و به چنار ارقامی خورده تهیه کردهایم پوشانده و به صورت استوانه به شکلی در اکثر مناطق تردیده شدهاست، قابلمه را فوق اجاق قرار میدهیم.سپس غذای تهیه شده را برای حدود 2 ساعت در نیمهی حرارتاوون دم بلند میکنیم. غذای تهیه شده را با چند قاشق چوبی ریختن کمی از روغن بوقلمون و سیر خرد شده روی آن، به همراه برنج پخته سرو میکنیم.