طرز تهیه مربا زردآلو در خانه
مربای زردآلو یکی از خوشمزهترین و محبوبترین مرباهاست که در تمام فصول سال میتوان آن را تهیه کرد. برای تهیه مربای زردآلو، ابتدا زردآلوهای سالم و تازه را شسته و پوست آنها را با چاقو تمیز کرده و سپس آنها را خرد میکنیم. سپس زردآلوهای خرد شده را به قدری آب بریزید که سطح آنها را کاملا بپوشاند و آنها را به مدت چند دقیقه بجوشانید تا میوه ها پس از پخته شدن قابل خرد شدن شوند.
پس از اینکه زردآلوها پخته شدند، باید آن ها را از آب بیرون کشیده و ابتدا آب ما خوری را بر روی یک تکه کرپی پارچهای بیاورید و آب زردآلوها را از بین ببرید که در این صورت ترشی مربا پایین میامد و قند مربا بهتر جذب میشود. پس از این مرحله، به هر یک کیلوگرم زردآلو، یک کیلوگرم قند و نصف مقدار شیرینکن خانگی اضافه کنید و همه مواد را در قابلمهای با فنجان آب جمع کرده و مدام آن را هم بزنید تا قند کاملا داخل زردآلوها حل شود. سپس قابلمه را روی حرارت بالا بگذارید و بعد از آوردن مربا به جوش، حرارت را پایین کنید تا مربا بهطور آهسته پخته شود.
بعد از آنکه مربا به خوبی با آب آشامیده شد، باید آن را از روی حرارت برداشته و به مدت یک شب بگذارید تا قند کاملا در مربا حل شود. در روز بعد، مربای شما آماده سرو و خوردن است. میتوانید آن را در بطریهای سرپوش دار نگهداری کنید تا طولانی مدت بهراحتی استفاده کنید. همچنین میتوانید از این مربای خوشمزه در تهیه دسرها و کیکها نیز استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای زردآلو
یکی از خواص متعدد زردآلو، طعم شیرین و مطبوع آن است که موجب شده تا از میوه های مورد علاقه برای تهیه مربا باشد. برای تهیه مربای زردآلو، به موادی همچون زردآلو، شکر، آب، آب لیمو، و پودر وانیل نیاز داریم.
ابتدا باید زردآلوها را شسته و خشک کرده و سپس آنها را قطعات کوچک تری برش دهید. سپس می توانید آنها را در قابلمه ای با آبکشی کوچک به همراه شکر قرار دهید. برای یک کیلوگرم زردآلو، یک کیلوگرم شکر به همراه یک لیوان آب گرفته می شود. اگر می خواهید مربایی با طعم کمی تر و شیرینی کمتری داشته باشید، می توانید مقدار شکر را کمتر کنید.
سپس قابلمه را بر روی حرارت نرمال قرار دهید و کمی با آنی تهیه شده، همانند یک سوپ سرخ کنید. سپس حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش آید و بعد آتش را کمی تند تر کنید. می توانید در این مرحله یک قاشق چوبی برای مخلوط کردن بهتر مواد استفاده کنید.
سپس زمان را کمی بیشتر تنظیم کرده و حرارت را بر روی متوسط تا کم بگذارید. در این مرحله، می توانید آب لیمو و پودر وانیل را هم اضافه کنید. تهیه مربای زردآلو نیاز به حدود نیم ساعت می باشد و در نهایت باید آن را به جاذبه خود بگذارید تا درست بپزد. مربای زردآلو آماده بهترین زمانی است که به درجه حرارت اتاق می رسد. پس از آماده شدن، می توانید آن را در بطری های پلیمری بریزید و به همراه شراب و خانواده تان لذت ببرید.
روش تهیه مربای زردآلو در خانه
تهیه مربای زردآلو در خانه از مراحلی تشکیل میشود که با حوصله و دقت میتوانید انجام دهید. اولین مرحله در تهیه مربای زردآلو استفاده از مواد اولیه اصلی است. برای تهیه مربای زردآلو بهعنوان مواد اولیه نیاز به زردآلو تازه و نرم و بدون پوست دارید. همچنین نیاز به قند، آب و چند مورد اسانس است.
پس از تهیه مواد اولیه، شروع به برش زردآلو خواهید کرد و آن را در قابلمه قرار میدهید. سپس قند و آب را به آن اضافه میکنید و مواد را با هم مخلوط میکنید. این مواد را به مدت چند ساعت بر روی حرارت قرار میدهید تا به حالت یکپارچه درآید.
پس از اتمام مرحله قبل، شما نیاز به روکش کردن برخی از قسمتهای مزاجی زردآلو دارید. برای این کار با استفاده از برس، زمانی که مربا به دست آمد شروع به جمع کردن بر روی روکش کنید. در طول این مرحله، شما نیاز به استفاده از بوقلمون و سیبزمینی خواهید داشت تا برای آماده کردن روکش از آنها بهره بگیرید.
در نهایت، مربا را در بطریهای تمیز ریخته و بسته شده و در یخچال نگهداری میکنید. با این روش ساده، میتوانید مربای خانگی بسیار خوشمزه و سالم ساخته و سپس از آن در بهترین فصل خود لذت ببرید. همچنین این به شما اجازه میدهد تا از شیمیاییهای مضر در مربای آماده خود دوری کنید.
مراحل تهیه مربای زردآلو
تهیه مربای زردآلو یکی از روشهای خوشمزه جهت استفاده از میوه زردآلو به عنوان دسر و لقمهی پوشابه می باشد. برای تهیه این مربا نیاز به مواد اولیهی ساده و راهنمایی دقیق داریم که قرار است در ادامه به آنها پرداخته شود.
مرحلهی اول تهیه مربای زردآلو، شستشو و خنک کردن زردآلوهاست. برای شستشو بهتر است زردآلوها را به مدت چند دقیقه در آب مغشوش قرار دهید. سپس آنها را با پوست به همراه درجه حرارت کم بر روی شعله قرار داده و با کندی آنها را گرم کنید.
در مرحلهی بعدی باید زردآلوها را برش داده و هستهها را از میان آنها جدا کنید. سپس زردآلوها را همراه با شکر در داخل یک قابلمه قرار داده و با حرارت ملایم قابلمه را روی شعله قرار داده و مواد را باهم مخلوط کنید.
مرحلهی بعدی تهیه مربای زردآلو شامل پختن مواد می باشد. پس از مخلوط کردن، قابلمه را با درجه حرارت ملایم بر روی شعله قرار داده و به مدت 30-20 دقیقه آن را پخته و همزمان هم با چندین بار مخلوط کردن مواد، حرارت را کاهش دهید.
در مرحلهی آخر نیز باید مربا را در ظرف هوا بندی شده قرار دهید و آن را در یخچال به مدت چند ساعت خنک کنید. پس از خنک شدن کامل، مربا آماده مصرف می باشد و می توانید به همراه نان یا مواد دیگر به عنوان دسر سرو کنید.
روش حفظ و نگهداری مربای زردآلو
مربای زردآلو یکی از شیرینیهای سنتی ایرانی است که کیفیت بالایی دارد و در فصل بهار و تابستان مصرف خود را افزایش میدهد. اما برای نگهداری و حفظ این شیرینی، باید از روشهای مناسبی استفاده کرد.
روش اول: نگهداری در یخچال
برای نگهداری بهتر مربای زردآلو، باید به یخچال منتقل شود. در این روش، بهتر است از برچسبگذاری مناسب برای مربا استفاده کنید و آن را درون ظروفی با درب قابل بسته شدن مانند گلاسه، فلزی و یا پلاستیکی قرار دهید. سپس درجه حرارت یخچال را به حداقل ۲ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و مربای زردآلو را در بخش مخصوص یخچال قرار دهید.
روش دوم: نگهداری در فضای دمای معمولی و خشک
اگر شما قصد دارید مربای زردآلو را در محدوده زمانی کوتاهی نگهداری کنید، میتوانید از نگهداری در فضای دمای معمولی و خشک استفاده کنید. در این روش، باید مربای زردآلو را درون ظروفی با درب قابل بستهشدن قرار داده و آن را در محل خشک و خنک نگهداری کنید.
روش سوم: نگهداری در فضای بسته و خنک
برای نگهداری مربای زردآلو، میتوانید از فضای بسته و خنک استفاده کنید. در این روش، باید مربا را در جعبهای محکم و درون آن یک لایه گوشتة ماهی قرار داده و در محل خنک و خشکی نگهداری کنید.
به طور کلی، برای نگهداری و حفظ مربای زردآلو میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد. هر روشی که انتخاب کنید، باید مطمئن شوید محیط آن مناسب است و همچنین برچسبگذاری مناسبی را بر روی ظروف مربا انجام داده باشید.
راهنمای خرید زردآلو برای تهیه مربا
زردآلو یکی از میوه هایی است که در فصل تابستان می توان آن را با قیمت مناسبی در بازارها پیدا کرد. این میوه دارای طعم شیرین و ملایمی است که در تهیه مربا بسیار خوب عمل می کند. در این راهنما به شما نحوه خرید زردآلو برای تهیه مربای خوشمزه را توضیح می دهیم.
اولین قدم در تهیه مربا، خرید زردآلو بهترین کیفیت است. بهتر است زردآلوهایی را برای تهیه مربا انتخاب کنید که به صورت تازه و خوب رسیده باشند. گل سرخ و سفت بودن زردآلوها نشان دهنده تازگی آنهاست. همچنین رنگ پوست زردآلو باید از بیرون تا به داخل تدریجی تغییر کند و نواحی سفید رنگ برایش باقی بمانند. اگر زردآلوهایی را انتخاب کنید که به صورت بیش از حد سرخ شده اند، آنها قابل استفاده برای تهیه مربا نیستند.
در مرحله بعد، باید زردآلوها را برای استفاده در تهیه مربا آماده کنید. این کار شامل شستشوی زردآلوها است. با استفاده از یک نوار شستشو، زردآلوها را به دقت بشویید. پس از شستشو، پوست زردآلوها را با یک چاقو یا کارد خیس کرده و سپس به قطعات کوچک تقسیم کنید.
حالا زردآلوهای آماده شده را در قابلمه قرار دهید و به همراه شکر و آب به جوش آورده و به مدت حدود یک ساعت آنها را بجوشانید تا مربا تهیه شود. سپس مربای خوشمزه تهیه شده را در بطری های شیشه ای بریزید و آنها را برای نگهداری در یخچال قرار دهید. اینطوری مربای تازه و خوشمزه تهیه شده تا مدتی قابل استفاده خواهد بود.