نحوه شستن و آماده کردن آلبالوها برای تهیه مربا
برای تهیه مربای آلبالو، ابتدا باید آلبالوها را شست و تمیز کرد. بهترین روش برای شستن آلبالوها، قرار دادن آنها در سینک و پاک کردن آنها با آب جوشانده است. پس از شستن، آلبالوها را خشک کرده و ساقهها و هستههای آنها را با دقت جدا کرده و پارچهای روی میز گسترانده و آلبالوها را روی آن قرار دهید.
سپس باید شیرین کننده را به آلبالوها اضافه کنید. بهترین شیرین کننده برای آلبالو مربا، قند یا شکر است که به مربای آلبالو تلخ و ترش، شیرینی مطلوب را میدهد. برای اضافه کردن شکر به مربا، باید قسمتهای مختلف شکر را در یک ظرف ریخت و سپس با آب جوشانده مخلوط کرد تا شکر کاملا حل شود.
هنگام پختن مربا، حرارت پایینی استفاده کنید و مربای آلبالو را به مدت 20 تا 30 دقیقه پخته و تازهترین آن را در بستهبندی هوا بند نگه داری کنید. همچنین میتوانید برای بهبود طعم مربای آلبالو از ظرف رویشی استفاده کنید یا به جا برگ زعفران نیز میتوانید از پودر زعفران استفاده کنید. با توجه به این راهنماییها، مربای آلبالو آماده سرو شدن است.
طریقه ریختن آلبالوها در قابلمه به همراه مقدار مورد نیاز شکر
برای ریختن آلبالوها در قابلمه ابتدا باید آن ها را بشویید و یک بار برش دهید. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و یک قاشق غذاخوری آب ریخته و آلبالوها را به آن اضافه کنید.
سپس دارچین را به آن اضافه کنید و قابلمه را برای حرارت دادن بسته کنید. به مدت 10 تا 15 دقیقه آلبالوها را حرارت دهید تا طراوت خود را از دست ندهند. بهتر است آلبالوها را به هم بریزید تا بهتر و سریعتر پخت شوند.
بعد از گذشت زمان مشخص شده، شکر را به آلبالوها اضافه کنید و دوباره قابلمه را بسته و به مدت 5 دقیقه تا شکر آنان را بپزید. بعد از آن قابلمه را از حرارت بردارید و به آرامی آلبالوها را از آب بیرون بگیرید. حال آلبالوهای آماده پخت در ظرف سرد خود راه بیندازید و اگر می خواهید برای مدت طولانی بیشتری نگه دارید، می توانید آنان را به یخچال بدهید و در هنگام سرو جات گرمی کنید.
روش پخت آلبالوها تا رسیدن به مربا
روش پخت آلبالوها برای تهیه مربای خانگی به شکلی بسیار ساده و آسان قابل انجام است. برای شروع ابتدا آلبالوهای تازه و سرخ را با دقت انتخاب کنید. در این مرحله، آلبالوهای سفید و رسیده را با مدت زمان کمتری برای پخت بهتر استفاده کنید.
سپس، آلبالوها را برداشته و به طور ملایم و دقیق پوست و هسته آن را جدا کنید. پوست آلبالوها را میتوانید برای استفاده در دیگر غذاها و شیرینیها نگهداری کنید.
بعد از جدا کردن هسته و پوست آلبالوها، آنها را با یک کمی شکر درون قابلمهای با حرارت ملایم برای مدتی به صورت همزمان و یکدیگر توپ کنید. در این مرحله بهتر است آب زیادی به آلبالوها اضافه نشود تا اینکه مربای حاصل از آن ضخیم نشود.
پس از مدت کوتاهی که آلبالوها با شکر و به آرامی به هم آمیختهاند، قابلمه را با حرارت ملایم و مداوم به مرحله بعدی انتقال دهید. در این مرحله بهتر است برای پایین آوردن حرارت و پخت بهتر آلبالوها، در قابلمه یک عدد خمیر فوری را نیز اضافه کنید.
سپس، با روی کمتری حرارت ترکیب را به صورت مداوم هم بزنید تا با کمی آب در ته قابلمه مربای خانگیتان را به دست آورید. بهتر است به محض دیدن دمای گاز خاموش کنید تا مربای شما نسوزد و رنگش تغییر نکند. حالا، بهترین زمان برای کشف طعم جدید و لذیذ مربای خانگی تان رسیده است!
اصول استفاده از آب در تهیه مربا
آب یکی از مهمترین مواد استفاده شده در تهیه مربا است. درست استفاده از آب میتواند در کیفیت محصول نهایی تأثیر بسزایی داشته باشد. لذا در ادامه به اصول استفاده از آب در تهیه مربا پرداخته خواهد شد.
اولین نکته در استفاده از آب در تهیه مربا، استفاده از آب تمیز و ایمن است. آب باید از منابع ایمن و خالی از هرگونه آلودگی مثل باکتریها باشد. همچنین آب کمنمک یا آب نمکی را میتوان برای تهیه مربا استفاده کرد. در واقع، این بازیابی آبهای نمکی که در تهیه مربا استفاده میشود در صورتی است که میتواند به کاهش اضافه شدن شکر در مربا کمک کند.
همچنین، در تهیه مربا استفاده از آب سرد بهتر است. آب سرد باعث میشود که میوه تا حد امکان خود رطوبت خود را حفظ کند و از پخته شدن زودرس میوه نیز جلوگیری کند. بهتر است آب داغ نیز به مربا اضافه نشود، زیرا باعث میشود که میوه در کمترین زمان ممکن پخته شود و احتمال شکسته شدن میوهها افزایش مییابد.
در نهایت، باید به اندازه از آب استفاده کرد. زیاد استفاده از آب در مربا باعث میشود تا طعم و بوی میوهها کمتر شود و مربا بیشتر به شکر خام بدون طعم تبدیل شود. استفاده از مقدار مناسب آب به مربا کمک میکند تا طعم و بوی میوه در محصول نهایی حفظ شود.
به طور کلی، استفاده از آب تمیز، مقدار مناسب و در درجه حرارت مناسب در تهیه مربا از اصول بسیار مهمی است که باعث میشود تا مربا با کیفیت و بهداشتی تر تهیه شود.
نحوه جوشاندن مربا و زمان مناسب برای این کار
جوشاندن مربا درست و بهینه ممکن است برای بسیاری از افراد یکی از مسائل مهم آشپزی باشد. پیش از هر چیز، باید بدانیم که مربا یکی از خوراکی هایی است که به عنوان پخته شده مصرف می شود و لذا برای جوشاندن آن نیاز به صبر و دقت داریم. در اینجا به مراحل و چگونگی جوشاندن مربا بپردازیم.
مرحله اول برای جوشاندن مربا آماده کردن مواد است. برای ساخت مربا بهتر است از میوه هایی با میزان زیادی مواد قند استفاده کنید. برای ساخت مربایی با طعم خوش، نباید میوه ها کاملاً رسیده باشند و باید ترکیبی از میوه های تازه و نیمه رس استفاده شود.
مرحله بعدی یعنی همان جوشاندن مربا ، بهتر است در دیگری از سبزیجات صورت گیرد. از اپندا در تهیه آن استفاده نکنید. ابتدا با ترکیب میوه های خام با مقدار مشخصی قند در دیگری از سبزیجات، اجازه دهید که میوه ها در داخل دیگری از سبزیجات با یکدیگر ترکیب شوند. سپس دیگری از سبزیجات را روی حرارت بگذارید تا عصاره آن توسط میوه ها دریافت شود. در این مرحله ، شما ممکن است چندین دیگری از سبزیجات را برای تولید مربا استفاده کنید.
وقتی که عصاره تمام میوه ها روی حرارت استخراج شده است، یک کنسروی ضدزنگ یا یک دیگ بزرگتر را به کمک سرب استفاده کرده و دستگاه را روی آتش قرار دهید، پس از آن سیب زمینی(در منزل بهترین جای قرار دادن دیگ درون ظرف حسابی هست.) را برش داده و داخل دیگ قرار دهید و برای جوشاندن مربا به آب کمک کنید تا در حال حاضر پهنای دیگ را برای نگهداری مربا مناسب کنید. در این زمان بعضی از افراد از طریق قرار دادن یک سکه آهنی یا تفاله هایی از کلید یا روی شعله گاز، به دیگ کمک می کنند تا بتوانند مانع جمع شدن مربا شوند. به علاوه، خودکار نگهداری حرارتی را نیز می توانید برای جلوگیری از چسبیدن مربا به دیواره های دیگ تنظیم کنید.
با جمع کردن مربای رسیده با روی دست و درجا قرار دادن آن بر روی یک پارچه تمیز، به راحتی می توانید مطمئن شوید که مربای شما رسیده است. بعد از آن شیره را در داخل ظرفی که برای نگهداری مربای رسیده طراحی شده است ، قرار دهید. ممکن است نیاز به خنک شدن مربا باشد تا دمای اتاق بگیرد. برای کنترل و نظافت نواحی سطح مربا ، لوازم پلاتین ، مربا شکن یا میز مورد نظر را به کمک درز های دارای لایه چسبانیده از پارچه های ساده کانونی پاک کنید.
به طور کلی، جوشاندن مربا به مهارت آشپزی خوبی و بهینه نیاز دارد. با دستورالعمل های مناسب اجزای رسیده میوه هایتان را جوشانده و مربایی سالم و خوشمزه را بدون مشکل تولید خواهید کرد. باتوجه به ترکیبات میوه ها مورد استفاده ، مدت زمان مورد نیاز برای جوشاندن ممکن است تغییر کند ، اما مرحله به مرحله رعایت دقیق و صحیح آنها ذخیره شده Verify برچسب: CC-BY
چگونگی تشخیص آماده بودن مربا و خاموش کردن حرارت
مربا تنها یکی از شیرینی های خانگی محبوب مردم نیست بلکه در سطح جهانی هم خیلی مورد علاقه است. در هر حال جهت تهیه مربا نیاز به توجه و دقت فراوان داریم، بخصوص در مورد تشخیص آماده بودن و خاموش کردن حرارت.
از آنجا که مربا از میوه ها با پوست سختی تهیه می شود، باید برای تشخیص آماده بودن آن به چند نکته توجه کنیم. نخستین نکته این است که مربا در هنگام پختن باید تحت نظر باشد تا برای جلوگیری از طبخ زیاد نسوزد. دومین نکته این است که در هنگام مخلوط کردن مواد از یک قاشق چوبی استفاده شود. در هنگام پختن مربا، درجه حرارت نباید زیاد شود و همچنین باید همیشه آن را هم بزنیم و نگه داریم تا بتوانیم تغییر در روانیت آن را تشخیص دهیم.
حتماً باید از موادی که باعث تماس با قسمت ترشح کننده دود شوند، مثل قطعات چوبی، کاغذ، سفال، کاغذ بسته بندی و غیره بپرهیزیم تا اتلاف انرژی، بی شعوری و حتی داشتن حوادث خطرناک که ممکن است برای این موضوع پیش بیاید، جلوگیری شود.
حرارت شعله پخته را به اندازه ای که درجه حرارت مربا در ظرفش سریع تغییر نکند، تنظیم کنید. از همه مهمتر، باید رویی کنید که در هنگام پخت مربا، هرگز آن را بیش از نیم ساعت تحت حرارت قرار ندهید.
نتیجتا، برای تشخیص آماده بودن مربا، می توانیم از دو روش استفاده کنیم. اولین روش این است که با استفاده از قاشق چوبی در لگن مربا بیشتر فرو بریم و ببینیم آیا مربای آن قسمت فرو رفته خود را جمع کرده است یا خیر. دومین روش این است که با استفاده از حلقه سازی، یعنی یک حلقه کوچک از مربا را پشت سر هم گذاشته و بررسی می کنیم که آیا مربا خوب شده است یا خیر.
بعد از آماده شدن مربا تابه ای در دسترس را به دست بگیرید و همه را از روی شعله مخفی کنید. در این مرحله، باید در هنگام انتقال ظرف های تهیه شده از جایی هوازیاد به جایی که خنک است، از تماس با چیزی که ممکن است سریعاً خنک شود و باعث بشند که مربای شما یا تزئینی آن، از کیفیت برخورداری خود کاسته شود، بپرهیزید. در گرماهای بالای 40 درجه سانتیگراد، بهتر است مربا برا ی سه تا چهار روز در یخچال نگه داری شود.