آموزش تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت گوسفندی
تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت گوسفندی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب در سطح کشور میباشد که معمولا در محافل خانوادگی و دوستانه سرو می گردد. این غذا دارای ارزش غذایی بالا و مقوی بوده و برای روزه داران نیز مناسب است.
برای تهیه این غذا، ابتدا باید عدس را در آب جوش بریزید و در حدود ۲۰ دقیقه بجوشانید تا کاملا نرم شود. سپس با سرنگ آبکشی کنید و آن را به همراه برنج در قابلمه ریخته و با آب کمی ۵ دقیقه گذاشته شود.
سپس گوشت گوسفندی را به تکههای کوچک خرد کرده و به همراه پیاز ریز شده در روغن سرخ کنید تا رنگ پاکیزهای به خود بگیرد. سپس زرشک را خرد کرده و روی گوشت قرار دهید تا در هم بپخته و ملایم شود. همچنین می توانید زرشک را به صورت جداگانه هم سرخ کنید و بعد از سرو کردن، روی غذا قرار دهید.
سپس آب لیمو ترش و زعفران را به قابلمه اضافه کرده و برای حدود ۴۵ دقیقه بگذارید تا غذا بپزد. در نهایت، غذا را با زعفران و زرشک تزئین کنید و سرو کنید. این غذا را معمولا با ماست یا مخلفات سبزیجات سرو می کنند که برای تنوع در طعم و نوع نیز آن را می توانید تغییر دهید.
روش ساخت عدس پلو مجلسی با گوشت گوسفندی
روش ساخت عدس پلو مجلسی با گوشت گوسفندی یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین غذاها در وعدههای غذایی ایرانی است. این غذا با استفاده از عدس، گوشت گوسفندی، برنج و ادویه جات ساخته میشود و به دلیل طعم فوق العادهای که دارد، مورد پسند اکثر خانوادههای ایرانی قرار میگیرد.
اولین قدم در ساخت این غذا، خیس کردن عدس در آب است. پس از خیس شدن عدس، آن را تفت داده و به صورت کاملاً پخته در کنار گوشت گوسفندی به همراه ادویه جات مختلف مانند زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین پخته میکنیم.
برای ساخت پلو نیز برنجی که بهترین کیفیت را دارد، با شستشوی دقیق آماده میشود. در یک قابلمه مناسب، برنج را با آب جوش به همراه نمک، زردچوبه و روغن مخلوط میکنیم. پس از پخته شدن برنج، آن را با عدس و گوشت گوسفندی روغنی که پخته شده است، ترکیب میکنیم و خوب مخلوط میکنیم.
برای سرو کردن، میتوانیم پلو را با گلاب و تازه ترین نون بستنی همراه سرو کنیم. این غذا را میتوان در مناسبتی مثل عید فطر، سال نو و مهمانیها سرو کرد و از طعم لذیذ آن لذت برد.
ترفندهای تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت گوسفندی
ترفندهای تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت گوسفندی ترکیبی از ادویه و طعمهای مختلف است که باعث میشود غذای فوقالعاده خوشمزه و شیرینی بوجود آید. برای تهیه این غذا نیازمند چند ترفند جالب هستید که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
اولین ترفند در تهیه عدس پلو، خیس کردن عدس است. بهترین روش برای خیس کردن عدس استفاده از آب گرم است. برای این کار، مقداری عدس را در ظرفی بریزید و سپس آبی را به شدت داغ اضافه کنید. سپس کف ظرف را با پلاستیک پوشانده و آن را حدود ۶ تا ۸ ساعت در آب گرم قرار دهید. پس از گذشت این مدت، عدس خیس و حجیم شده و آماده پخت است.
در مرحله دوم، گوشت گوسفندی را به نحوهای که میخواهید برش دهید و درون قابلمهای با روغن داغ پخت کنید. سپس به آن ادویههای لازم را اضافه کنید و آن را برای مدتی در حرارت کم به پخت شدن بگذارید تا طعم خوبی بوجود آید.
در مرحله بعدی، باید برای پخت عدس از مقداری آب یا سرشیر استفاده کنید. این کار باعث میشود که عدس سریعتر و بهتر پخت شود و خوشمزهتر باشد. مقدار آب را به اندازه زیادی برای پخت عدس اضافه نکنید، چرا که این باعث میشود که غذا ترش بشود. پس از پخت عدس، آن را به ادویههای گوشتی، سبزیجات و روغن اضافه کنید و آن را به صورت لایه بر لایه درون پخت کنید تا طعم و ابعاد آن به هم مرتبط شوند.
در نهایت، غذای تهیه شده را با گوشتهای پخته شده سرو کنید و با مزهای خاص و شیرین به خوردن بپردازید. توجه داشته باشید که از خرمای عسل به مقدار کمی استفاده کنید تا طعم غذا را تلخ نکند. همچنین میتوانید از سبزیجاتی مانند نعناع خشک یا برگ زرشک برای تزیین و طعم دهی به غذا استفاده کنید.
فرمول تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت گوسفندی
تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت گوسفندی یکی از غذاهایی است که در میان مردم ایران به نوعی خاصیتی ویژه دارد. این غذا در جشن ها، مهمانی ها و سفره های خانوادگی سرو می شود. در این غذا مجموعه عدس با گوشت گوسفندی و برنج ترکیب می شوند و به دلیل خوشمزه بودن و میل به مصرف آن، بین مردم شایع شده است.
برای تهیه این غذا ابتدا باید گوشت گوسفندی را با سبزیجات آرایش داده و درون قابلمه ای پخت کرد. سپس عدس مورد نظر را با آب سرخ کرده و به قابلمه گوشتی اضافه کرد. برای تهیه برنج، ابتدا برنج را با آب سرد بشویید، سپس آن را داخل یک قابلمه بریزید و به آن آبی که عدس در آن پخته شده را اضافه کنید و آن را روی حرارت بگذارید تا آبش بگیرد و برنج آماده شود.
پس از آماده شدن عدس و برنج، باید آن ها را به صورت لایه لایه به همراه گوشت گوسفندی در ظرفی که برای این منظور آماده کردید بریزید. هر لایه باید در مناسب ترین شکل ممکن برای خوردن به عنوان یک غذای کامل آماده شود و سپس در تابناکی قابلمه برای چند دقیقه بگذارید. بعد از آن این غذا را در سفره خود قرار دهید و با کشمش و مغز پسته تزیین کنید.
به طور کلی عدس پلو مجلسی با گوشت گوسفندی یکی از بهترین راه های تهیه ی یک غذای کامل، سالم و خوشمزه برای مراسم های خانوادگی و یا دیگر جشن ها است. با رعایت تمامی مراحل تهیه، قطعاً خود را و سایر اعضای خانواده را به سیری غذایی لذیذی می رسانید.
مراحل تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت گوسفندی
یکی از غذاهای پرطرفدار در مجالس خانوادگی، عدس پلو با گوشت گوسفندی است. برای تهیه این غذا که از ترکیب عدس، برنج و گوشت گوسفندی به همراه ادویههای گرم و خوشبوترشد میشود، به چند مرحله نیاز است.
ابتدا باید گوشت گوسفندی را از قبل به اندازه تکههای کوچک خرد کنید و با کمی اب و نمک در دیگی برای پخت گذاشته و روی حرارت قرار دهید. گوشت باید تا حدی پخته شود که مواد مغذی آن حفظ شود و به همراه سایر مواد به عدس پلو اضافه شود.
در مرحله دوم، باید عدس را به مدت نیم ساعت در آب سرد خیس کرده و سپس به همراه کمی نمک در آب جوش برای پخت قرار دهید. توصیه میشود این مرحله را قبل از شروع پخت گوشت انجام دهید تا زمان لازم برای پخت عدس فراهم شود.
در مرحله سوم، برنج را با کمی نمک و روغن در یک قابلمه تفت دهید تا دانههای برنج جدا از هم شوند و برای پخت ایدهآل آماده شوند.
در مرحله چهارم، عدس خورده و گوشت پخته شده را به برنج اضافه کنید و به همراه مقدار کافی آب و ادویههای لازم به مدت 30 تا 40 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا تمام مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
در نهایت، عدس پلو مجلسی با گوشت گوسفندی آماده است. برای ارایه بهتر و زیباتر، میتوانید آن را با نمکان، گردو و خلال البته و یا مرغی به همراه سالاد و پیاز ترش سرو کنید.
طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت گوسفندی برای ماهیانه
تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت گوسفندی، یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که برای میزهای مهمانی و مراسم های رسمی مورد استفاده قرار میگیرد. این غذا غنی از پروتئین، کربوهیدرات و فیبر است و به عنوان یک غذای سالم و خوشمزه شناخته میشود.
برای تهیه عدس پلو، ابتدا باید عدس را برای حدود چهل دقیقه در آب بجوشانید تا نرم شود. سپس گوشت گوسفندی را در قطعات کوچک خرد کرده و با روغن و پیاز تفت میدهیم، به مدت حدود ده دقیقه. در ادامه، زعفران را در آب سرد به مدت ده دقیقه خیس کنید تا رنگ زردی آن جا بگذارد. پس از این مرحله، گوشت گوسفندی را به همراه نمک و فلفل، به زعفران خیس شده و در مدت نیم ساعت به آرامی پخت دهید تا گوشت نرم شود.
بعد از آماده شدن گوشت، با اضافه کردن عدس پخته شده و برنج بخارپز شده، ترکیب پلو را تهیه کنید و با حرارت کم فیروزهای کنید. برای پختن پلو، میتوانید از دو روش استفاده کنید، یک روش که ترجیحاً برای پر کردن دهنه استفاده میشود، روش پلو کُردِن است. روش دوم، روش ته مُرَدُن است که برای پلو های جمعی، همچون همین عدس پلو، مناسب است.
درنهایت با انتخاب تنوع مناسبی از سبزیجات تازه به عنوان تزیینات پلو، سرو کنید. برای تزیین پلو، میتوانید از پیاز سرخ کرده، خشکبار، گردو، بادام و زعفران نیز استفاده کنید. این پلو را میتوان با سالاد شیرازی و ماست کَبَبی سرو کرد. با تهیه این غذا به راحتی میتوانید مهمانان خود را از طریق پختن یک غذای خوشمزه، شادی بخش، و سرشار از مواد مغذی، پذیرایی کنید.