طرز تهیه عدس پلو با مرغ مجلسی
طرز تهیه عدس پلو با مرغ مجلسی
عدس پلو یکی از غذاهایی است که در بسیاری از مناطق ایران معروف و محبوب است. این غذا در کنار ارزن و ماش پلو به عنوان یکی از غذاهای پرطرفدار در میان خانوادههای ایرانی شناخته میشود. برای تهیه این غذا به اجزایی همچون عدس، برنج، گوشت یا مرغ (که در اینجا مرغ به کار رفته است)، پیاز، نمک، فلفل، زعفران، شیر و روغن نیاز داریم.
برای شروع، در یک قابلمه متوسط، برنج را با آب و نمک برای حدود ۳۰ دقیقه بجوشانید. در زمانی که آب برنج جوشید، آن را به نصفی کم کنید و به همراه شیر، زعفران و نمک و فلفل به مدت ۱۰ دقیقه دیگر بجوشانید.
سپس در یک تابه، مرغ را با نمک و فلفل سرخ کنید و پیاز را همراه با روغن تفت دهید. سپس عدس را به تابه اضافه کرده و با توجه به سلیقهی خود، نمک و فلفل بیشتری به آن بیفزایید.
حال برنج آمادهی ما را در قابلمه به گرمای بیشتری برگردانید و پایهی آن را روی حرارت بالا قرار دهید. سپس مرغ تفت داده شده را روی برنج بگذارید و پایه قابلمه را با یک فوطی که روی غذا قرار داده اید بپوشانید.
به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه، غذا با حرارت کم میتواند فرا بگیرد. پس از این مدت، غذا آمادهی سرو بر روی میز میشود. این غذا را میتوانید با تندور، ماست یا ترکیبی از این دو همراه کنید.
مواد لازم برای تهیه عدس پلو با مرغ مجلسی
برای تهیه عدس پلو با مرغ مجلسی ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. مواد اصلی شامل عدس، گوشت مرغ، برنج، پیاز، روغن مایع، زعفران، نمک، فلفل سیاه، آب و بادام است.
اولین مرحله در تهیه این پلو، آماده کردن عدس میباشد. برای این کار، عدس را با آب داغ بشویید و سپس برای 30 دقیقه در آب جوش قرار دهید تا کمی پخته شود.
پس از پخت شدن عدس، برنج را نیز به مدت نصف ساعت در آب خیسانده و آماده کنید. سپس پیاز را خرد کرده و در روغن داغ تفت دهید تا کمی سرخ شود.
گوشت مرغ را برش داده و به پیاز اضافه کنید تا کمی رنگش عوض شود. سپس آب و فلفل سیاه را به مرغ اضافه کنید و تا زمانی که آب تبخیر شود، آن را بپزید.
بعد از این کار، عدس را با روغن و زعفران تفت داده و پس از مدتی، بادام را همراه با گوشت مرغ به آن اضافه کنید. سپس به آن برنج را اضافه کرده و همه را به مدت 40 دقیقه در حرارت ملایم بپزید.
در نهایت میتوانید آن را با عدس نصف پخته و پیاز سرخ شده سرو کنید و از این غذای دلچسب و خوشمزه لذت ببرید.
روش تهیه مرغ مجلسی
برای تهیه مرغ مجلسی، ابتدا باید مرغ را تمیز کرد و به قطعات کوچک تقسیم کرد. سپس با یک کم چربی، پیاز را سرخ کرده و اضافه کردن مرغ به آن را ادامه داد. پس از سرخ شدن مرغ، ادویه ها از جمله فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین به آن اضافه می شوند و همه به هم مخلوط می شوند.
سپس به مرغ یک لیوان آب اضافه می شود و به طور کامل پخته می شود. سپس چند تکه نارنج و لیمو ترش برای طعم دلخواه اضافه می شود. بعد از 15 دقیقه، مرغ آماده است تا سرو شود.
برای تزئین این غذا، می توانید از تازه گیاهی مانند نعنا، ریحان، پارسل، یا کرفس استفاده کنید.
هنگام سرو، می توانید این غذا را با نان چاپاتی یا برنج سفید سرو کنید. این غذا بسیار ساده و بدون استفاده از روغن داغ و پاستاست و می تواند در هر مناسبتی سرو شود.
روش تهیه عدس برای پلو
تهیه عدس برای پلو یکی از روش های خوشمزه و سالم طبخ غذاست. عدس یکی از مهم ترین منابع پروتئین و فیبر است و به شدت خوشمزه در پلو های ایرانی به کار می رود. در ادامه به چند روش تهیه عدس برای پلو پرداخته خواهد شد.
روش اول سَرَخ کردن عدس است. برای این کار عدس را در آب یکسا میکُنیم و در بدون روغن داغ میچرخانیم. موقعی که رنگ عدس به طلایی برسد، آن را برداشته و آبکشی کرده و به پلو اضافه می کنیم.
روش دوم استفاده از عدس خام است. این روش شامل خیس کردن عدس یا موسی راکت است که در هر دو روش، عدس در آب شسته و از گلگیر اشکالات خارج شده و در آب خیس کرده می شود. سپس عدس را در آب جوش میکنیم تا ظرفیت آن کمی افزایش پیدا کند. بعد از آبکشی، عدس به پلو اضافه شده و با سایر مواد پلو آمیخته می شود.
روش سوم تهیه عدس برای پلو با استفاده از دیگ پلویی است. در این روش، عدس در دیگ پلو می پزیم تا آن را نرم و چسبنده کند. برای این کار، عدس را در آب شسته و بدون خیس کردن، در دیگ پلو با اب و مقداری نمک پخته می شود، سپس از دیگ پلو کنار گذاشته و به پلو اضافه کنید.
هر یک از این روش ها را می توانید برای تهیه عدس برای پلو اعمال کرده و به سلیقه خود تنظیم کنید. در هر حالت، عدس دارای خواص غذایی بسیار بالا بوده و در پلو های ایرانی یکی از اجزای اصلی آن محسوب می شود.
روش تهیه پلو
پلو یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است که در انواع گوناگونی تهیه میشود. اما هر چند که شکلها و ترکیبات مواد غذایی در پلو متفاوت است، روشهای تهیه آن کم و بیش مشابه است. در این مقاله سعی میکنیم روش ساده و موثر تهیه پلو را به شما آموزش دهیم.
روش تهیه پلو:
مواد لازم:
* برنج: ۲ پیمانه.
* گوشت گوساله یا گوسفند: ۳۰۰ گرم.
* پیاز: ۱ عدد متوسط.
* روغن: به اندازه کافی.
* زعفران: ۱ قاشق چایخوری (مخلوط با ۲ تا ۳ قاشق آب گرم).
* نمک و فلفل: به میزان لازم.
روش تهیه:
۱. برنج را تمیز کنید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیساند. سپس برنج را از آب خارج کنید و با آب جوش تمیز کنید.
۲. پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت را به آن اضافه کرده و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
۳. پس از تفت دادن گوشت، به مواد نمک و فلفل اضافه کرده و آن را با برنج ترکیب کنید.
۴. در این مرحله، برای ایجاد پوشش طلایی بر روی پلو، یک لایه برنج را در قعر قابلمه بچینید، یک لایه گوشت بر روی آن قرار دهید و مجدداً یک لایه برنج بر روی گوشت بچینید.
۵. بهتر است تهیه کننده برای گرم کردن پلو از زمان حرارت دادن به آن خودداری کند تا پلو به خوبی خودش را پخته کند. در این راستا زیر قابلمه را کمی با آب پر کنید تا پلویتان خیس نشود.
۶. پس از ۴۰ تا ۴۵ دقیقه پلویتان آماده است. برای سرو، زعفران مخلوط با آب را داخل یک کاسه ریخته و آن را روی پلو بپاشید. با تزیین پلو با خلال پلو و نارنج آن را بهتر خواهید کرد.
در نهایت، پلو آماده مصرف و سفره شما را به دیدهی همه گرانبها میکشاند. با داشتن نکات تهیه غذا همچون هماهنگ کردن زمان پخت و عدم و حسن عملکردن گاز، میتوانید پلوی بسیار خوشمزه و کاملاً درستی تهیه کنید که بعد از جهت دادن به آن هر گرفتاری و خستگی مستدام قلب ما را رها میکند.
نکات مهم در تهیه عدس پلو با مرغ مجلسی
تهیه عدس پلو با مرغ مجلسی یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که به راحتی می توان آن را در مناسبت های مختلف سرو کرد. برای تهیه این غذا نکات مهمی را باید رعایت کرد تا عدس پلو شما خوشمزه و کامل شود.
اولین نکته برای تهیه عدس پلو انتخاب مواد خوب است. برای تهیه خوشمزه عدس پلو بهتر است از عدس مرغوب و با کیفیت استفاده کنید. همچنین، مرغ نیز باید تازه و با کیفیت باشد تا عطر و طعم خوبی به غذا بدهد.
در مرحله بعدی باید عدس را به درستی آبپز کنید. برای این منظور، می توانید عدس را در آب بجوشانید و سپس به آرامی حرارت را کم کنید. حرارت زیاد برای عدس مناسب نیست و باعث می شود عدس پلاک شود و از هویج و سایر مواد جدا شود.
مرحله بعدی تهیه لاشه مرغ است. برای تهیه لاشه مرغ، مرغ را به قطعات مناسب تقسیم کنید و سپس با روغن و پیاز سرخ شده تفت بدهید. در نهایت لاشه مرغ را با آب پز کرده و به عدس اضافه کنید.
نکته بعدی، ترکیب مناسب مواد غذایی است. در تهیه عدس پلو، عدس، لاشه مرغ، پیاز سرخ شده، هویج و بلغور با هم ترکیب می شود و نیاز است همه این مواد به خوبی مخلوط شوند تا غذا بهتر و خوشمزه تر شود.
آخرین نکته برای تهیه عدس پلو با مرغ مجلسی هم مواد اضافی است. برای اینکه غذای شما شما خوشمزهتر شود، می توانید زرشک، آجیلهای خوراکی و … را به آن اضافه کنید. اضافه کردن این مواد، سبب افزایش طعم و عطر غذای شما می شود.
با توجه به این نکات، شما می توانید با تهیه عدس پلو با مرغ مجلسی برای میهمانان یا خانوادهتان یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی را پخته و سرو کنید.