طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی رستورانی
زرشک پلو با مرغ یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که در اکثر رستورانهای ایرانی سرو میشود. طرز تهیه این غذا در اینجا شرح داده میشود.
مواد لازم:
- دو پیمانه برنج
- دو سینه مرغ
- نصف پیمانه زرشک خشک
- یک عدد پیاز متوسط
- دو قاشق غذاخوری روغن
- یک قاشق چایخوری زعفران
- یک قاشق چایخوری شیر
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا برنج خود را سه بار با آب ولرم شسته و درون ظرف ریخته و سطح آن را صاف کنید. سپس آب جوش به آن اضافه کرده و برای ۱۵ دقیقه در حالت مه آلوده داخل آب بگذارید. پس از گذشت ۱۵ دقیقه آن را به صورت کاملاً سیخ کشیده و برای ۵۰ دقیقه دیگر به روی حرارت کم قرار دهید.
2. پیاز خود را رنده کرده و درون قابلمه روغن ریخته و روی شعلهی ملایم قرار دهید تا به رنگ طلایی در بیایند. سپس مرغ خود را با عصارهی پیاز تفت داده و تا جایی که رنگ مرغ به رنگ سفید تمام شود، به آن ادامه دهید.
3. وقتی مرغ خود در ظاهر ظرف خود به رنگ سفید شد، زرشک خشک خود را به آن اضافه کرده و تفت داده و در انتها ادویههای خود را به مرغ، زرشک و پیاز اضافه کنید.
4. زعفران را در کمی آب گرم حل کرده و برای مدت ۱۰ دقیقه در خنک شدن گذاشته و سپس شیر را به آن اضافه کنید.
5. پس از گذشت ۵۰ دقیقه، روی برنج خود به صورت همگون زرشک و خلال کنید و به کمک منقلهای خود، برنج خود را در قابلمره قرار دهید و ۵ دقیقه برای ذوب شدن چند نوبت به آن بدید.
6. در نهایت، برنج خود را با مرغ و مخلوطی از زعفران و شیر تزئین کنید. پلوی زرشک با مرغ آماده استفاده است.
صحبت کوتاه:
زرشک پلو با مرغ یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که در اکثر رستورانهای ایرانی سرو میشود. برای تهیه این غذا، مرغ با پیاز تفت داده میشود و سپس زرشک خشک و ادویهها به آن اضافه میشود. برنج هم با زرشک و مرغ مخلوط شده و با مخلوطی از زعفران و شیر تزئین میشود.
آموزش پخت زرشک پلو در منزل
پخت غذاهای مختلف به خصوص غذاهای ایرانی یکی از مشاغل و تخصص هایی است که در عصر حاضر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این مهارت به ویژه برای خانم ها اصالت دارد و ظرفیت زیادی برای آموزش و یادگیری آن در منزل وجود دارد. یکی از غذاهایی که خیلی از خانم ها و صاحب خانه ها برای طبخ در منزل به آن روی می آورند، زرشک پلو است. در ادامه با شما توضیح خواهیم داد که چگونه می توانید زرشک پلو را در منزل پخت کنید.
مواد لازم برای پخت زرشک پلو شامل برنج، گوشت چرخ کرده، زرشک، پیاز، روغن، نمک، فلفل و زعفران می باشد. برای شروع به پخت زرشک پلو، برنج را با آب شسته و درون ظرف قرار می دهیم. سپس به همراه نمک، زعفران و آب داغ داخل ظرف می ریزیم و زیر شعله ملایم به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه می پزیم تا برنج آماده شود.
در همین حال، پیاز را روی حرارت ملايم در روغن تفت ميدهیم تا طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و با حرارت پيشرفتي داخل قابلمه مخصوص به مدت چند دقيقه سرخ ميكنيم. به محضي که گوشت با رنگ طلایی براقی پخته شده است، فلفل تازه را اضافه می کنیم تا باعث جلوگيري از درد شكم بعد از خوردن گوشت بپاید.
زرشک را نیز با حرارت ملايم تفت ميدهيم تا وقتي رسيدم يا پخت زرشك پلو، زرشک را نیز در قابلمه با گوشت اضافه می کنیم و مدت کوتاهی آن را با حرارت ملایم سرخ می کنیم. به محضی که برنج پخته شد الویه گوشت و زرشک روی برنج ریخته شده و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در زیر شعله ملایم قرار میدهیم. حال غذایی لذیذ زرشک پلو درست شده است که می توانید آن را با مزه عالی زرشک و طعم گوشتش همراه با سالاد و ماست سرو کنید.
راهنمای تهیه زرشک پلو با مرغ خانگی
زرشک پلو با مرغ خانگی یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در مراسمها و جشنهای مختلف سرو میشود. تهیه این غذا شامل مرحلههایی مانند پخت مرغ و برنج، آمادهسازی زرشک، تهیه سس و مجموعه دیگری از مواد است.
ابتدا باید مرغ را در قابلمه سرخ کنید و سپس آن را با آب و ادویههایی مانند نمک، فلفل سیاه و زردچوبه پخته و به صورت پفکی درآورید. سپس، برای تهیه برنج، باید آن را به همراه حوله و درون ظرف آشپزی قرار داده و آن را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر به دمای ۱۸۰ درجه سلسیوس پخته و پس از پخته شدن آن را با کمی روغن یا ماست مخلوط کنید.
برای تهیه زرشک با تره فرنگی باید برگهایی از زرشک را به صورت دستهای از هم جدا کنید و آنها را به همراه تره فرنگی و زعفران در قابلمه با گرفتن ۲ قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید. سپس با خلال سیب برگ از بخار آماده شده، یک وعده سس دارالشمر را تهیه کرده و این سس را به همراه زرشک و تره فرنگی با برنج مخلوط نمایید.
نکتهای که باید توجه داشت این است که بهتر است در انتخاب زرشک، زرشک تازه و به اندازه معقولی استفاده شود تا عطر و طعم خوبی در غذا تولید شود. همچنین، لازم است که نوع برنج مخصوص برای پلو را انتخاب کرده و با توجه به سلیقه خود به روشهای مختلف تزیین غذا پرداخت. با اجرای دقیق مراحل تهیه زرشک پلو با مرغ خانگی میتوانید یک غذای خوشمزه و خاص را در خانه تهیه کنید.
نحوه آماده سازی زرشک برای پلو
زرشک یکی از مهمترین ترهبارها در آشپزی ایرانی است و به دلیل ذائقه تند و ترشی که دارد، مناسب برای پلو، خورشت و سوپ میباشد. در این مطلب به نحوه آماده سازی زرشک برای پلو پرداختهایم.
بهترین روش برای آماده سازی زرشک، خیساندن آن است. برای این کار، ابتدا زرشک را با آب شسته و سپس در آب نمک به مدت چند ساعت قرار میدهیم تا ترشی آن کمی کاهش یابد. بهتر است از آب سرد استفاده کنید تا موجب جدایی رنگ زرشک نشود. پس از این مرحله، زرشک را به صورت آبکشت درون یک سجاده یا دستمال پاک کرده و به صورت کامل خشک کنید.
پس از خشک شدن زرشک، آن را در روغن داغ به مدت چند ثانیه سرخ کرده تا تلخی آن به حالتی کمتر از قبل برسد. برای روغنگیری بهتر میتوانید آن را درون فیلتر قهوهای ریخته و مایع روغن را از آن تقطیر کنید. پس از سرخ کردن، زرشک آماده استفاده در پلو میباشد. میتوانید زرشک را همراه با ماهیچه دومی داخل قابلمه پلو بگذارید تا ترشی لازم به پلو افزوده شود.
در نهایت، باید به یاد داشت که زرشک باید در محیط خشک و خنک نگهداری شود تا از دست رطوبت و خزش محافظت شود. همچنین، زرشک آماده درست کردن هر نوع غذایی است که به ذائقه شما و خانواده تان میخواهید اضافه شود.
رازهای پخت زرشک پلو
زرشک پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که در تمامی مناطق ایران میتوان آن را پیدا کرد. برای پخت زرشک پلو باید از مواد اولیهای مانند برنج، گوشت یا مرغ، زرشک، پیاز و ادویهجات استفاده شود.
راز مهم در پخت زرشک پلو، استفاده از زرشک تازه و کیفیت برنج است. برای محکم شدن برنج و جلوگیری از لطافت آن، بهتر است برنج را ۳۰ دقیقه قبل از پخت به آب بنشانید تا کمی آب بگیرد و در حین پخت، حداکثر ۲ الی ۳ بار آب بریزید و بعد از پخت برنج را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه درب بسته گذاشته و سپس با کمک یک تکه پارچه، برنج را به صورت همگون تر در بیاورید.
در پخت زرشک پلو همچنین استفاده از پیاز سرخ شده نیز باعث میشود که طعم و خوشبوی غذا بهبود یابد. از نکات دیگری که در پخت زرشک پلو باید توجه داشت، استفاده از ادویههای مختلف است که طعم و رنگ خوبی به غذا میبخشد. همچنین باید دقت داشت که زرشک در حین پخت نشکند و شکل خود را حفظ کند.
در نهایت، پیشنهاد میشود که پاکتی از زرشک را در آب داغ بگذارید تا چند دقیقه بخیسد و سپس آن را با تابه حرارت داده و در آخر به برنج پلو اضافه کنید. با رعایت این نکات میتوانید یک زرشک پلو خوش طعم و شیرین درست کنید.
مرغ مجلسی رستورانی در پلو
مرغ مجلسی رستورانی در پلو، یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که در بسیاری از رستورانهای ایرانی سرو میشود. این غذا با استفاده از مرغ تهیه میشود که نوعی سس و کارامل شیرین بهش اضافه میشود تا به طعمی شیرین و مطبوع دست پیدا کند.
برای تهیه مرغ مجلسی، ابتدا مرغ در قطعات کوچک خرد میشود و با چندین ادویهی مختلف مثل زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و سیر مارینه میشود. سپس در دیگی با روغن تفت داده میشود تا به طعم و رنگی طلایی برسد. در مرحله بعدی، سسی که بهصورت جداگانه تهیه شده است، به قطعات مرغ اضافه میشود و برای مدتی به صورت ملایم با هم مخلوط میشوند تا فرصتی برای جذب طعمات داشته باشند.
سس مرغ مجلسی شامل چندین مواد است که با هم ترکیب شدهاند: شربت دارچین، ادویهای خاص که به نام ادویه جان (خارشاب) معروف است، کنستانتره گوجهفرنگی، هویج، گلاب و عسل. سس ترکیب شده بهصورت یک طعم شیرین-تند و خوشمزهای به مرغ مجلسی میبخشد.
در نهایت، برای سرو غذای مرغ مجلسی رستورانی در پلو، پلوی «مخصوص» به عنوان بستری برای سرو این غذا استفاده میشود. با توجه به اینکه در سفرههای ایرانی پلو یکی از مهمترین غذاهاست، سرو کردن مرغ مجلسی رستورانی در پلو، ترکیبی از عطر و طعمی شیرین و سنتی به سفره شما خواهد بخشید.